Direktlänk till inlägg 5 oktober 2009
RECEPT FRÅN ETT VYKORT:
Kantarellsmörgås
1 skiva formfranska
färska kantareller
1 msk smör
1 msk vetemjöl
1 dl mjölk
lite salt
riven ost
Gör så här:
Rensa kantarellerna och dela dom i bitar. Lägg i kastrull och låt vätskan koka in. Lägg i smör och fräs så att svampen får lite färg. Skaka ihop mjöl och mjölk och häll i kastrullen. Rör försiktigt tills röran tjocknar. Salta och smaka av. Lägg stuvningen på brödskivan och strö lite riven ost över. Gratinera i 225 grader.
Servera med salladsblad och några tomatskivor.
Detta är ju inget avancerat recept men det är kul att det finns vykort med recept på. Vi får kantareller av grannarna som vi gjort sås av men nästa gång så skall vi göra oss en varm smörgås efter detta recept.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 |
|||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|