Öppen Ridå

Alla inlägg under maj 2013

Av Malin wiper - 16 maj 2013 15:45


Här följer lite bilder utan text. Tog dom i dag på min väg in mot centrum och sen på väg hem. Jag kom inte ut nåt mer för en stor strykning väntade på mig och min man tvättar. Vi blir tvungna att skaffa en egen tvättmaskin i badrummet eftersom jag inte kan gå ner i tvättstugan utan att må dåligt. Dom använder sköjmedlet "Comfort" som jag abolut inte tål. Blir rödögd och tungandad, vi använder bara sköjmedel på sånt som är statiskt (milt) men det verkar som en del använder det på alla kläder. Min man har försökt köra den ren innan vi tvättar men det hjälper inte. Hela trappuppgången luktar Comfort.  Jag har blivit överkänslig av att ha blivit utsatt för både mögel och lösningsmedel på några av mina arbeten.    


  

    


     


  


  


  


  


Mera nostalgi här med Hermans Hermits och låten "There`s a kind of hush" så här såg många killar ut när jag var ung...  . Klicka här för att komma in på deras hemsida. Det var en brittisk popgrupp från Manchester, England som bildades 1963 och gruppens målgrupp var tonåringar. Fattar inte hur snabbt tiden sprungit iväg när detta är stor nostlgi...     

 

 

 

Av Malin wiper - 16 maj 2013 09:15

  


Här rullar våra besökares husbil in på vår parkeringsplats i går vid 15.00-tiden Dom har en begagnad husbil av det Italienska märket "Rimor" Passande när dom är på väg mot Italien. Som ni ser så sken solen för fullt och det kändes verkligen sommar. Klicka här för att komma in på Rimors hemsida. 


  


Här hälsar min man dom välkomna. Det var rätt länge sen vi sågs sist och då var vi till dom i samband med besök hos min son.

    


Jag fick denna  fina lila blomma av dom,  den heter "Lavandula". Hon sa att den passar bra att ha på balkongen så nu vill jag städa upp där och pynta lite. Fick även två mindre blommor som jag nu placerat ut. 


   

Lavandula är en genus av 39 arter av blommande växter i mynta familjen, Lamiaceae. Den är infödd till den gamla världen och finns från Kap Verde och Kanarieöarna, södra Europa över till norra östra Afrika, Medelhavsområdet, sydvästra Asien till sydöstra Indien. Många medlemmar av släktet odlas i stor utsträckning i tempererade klimat som prydnadsväxter för trädgård och landskap.

  Jag bjöd på samma bröd som jag gjorde på tjejträffen, snittar med skinka, brie och grönsaker. Lenas bärkaka och Lillmors ambrosiakaka. Dom åt av alla sorter och tyckte det var jättegott. När man bakar dessa kakor så får man så pass många så man har lite i frysen att ta upp.   


Här sitter ia, Kalle och min man. Som vanligt glömde jag att be min man fota mig också vid bordet...    Dom kunde inte stanna så länge för dom var tvungna att ge sig av eftersom dom hade en lång sträcka att avverka innan dom var framme i Italien hos ia:s faster och farbrors vingård. Vi hade i alla fall trevligt och fick prata ett tag.


  


Kalle har fixat med husbilen så den var så fräsch inne och såg ut som ny. Vi har själva haft två husvagnar men husbil hade varit drömmen. Det var lite svårt att fota men så här fina ser överskåpen ut. 


 


En liten nostalgitripp med The Lovin`Spoonful med låten "Summer in the city". Klicka här för att komma in på deras hemsida.   


Toaletten var också jättefräsch med en ganska stor dusch till vänster. 

  

        


Vi guidade dom ut ur samhället till motorvägen mot Helsingborg och här tar vi farväl tills vi ses igen när vi åker till min son som vi skall göra inom en snar framtid.

 
Av Malin wiper - 15 maj 2013 13:00

  

    


Jag var in i går på Salong Hon & Han Frisör Interiör för jag såg att dom hade nedsatta priser på kök och bakgrejer.

 

 

  

   

Jag köpte dom här två skålarna som var nedsatta i pris.

  

 

 

  

  

Jag skall ha skålarna på detta lilla bord i "Likörhörnan" när vi sitter där med folk och då skall jag ha nötter i en och godis i den andra. Dom är så lagomt stora till detta lilla bord. Jag har andra men dom använder jag på soffbordet. 

 

 

  

 

Köpte även två såna här hjärtan med pärlor mm till dom två ljusstakarna på matsalsbordet. Man hänger dom bara över ljuset som en prydnad. Hade nåt liknande förut men dom har jag nog gett bort för jag hade tänkt byta ut stakarna till några lägre men jag tänker ha dom ett tag till.

  

   

Det fanns lite tavlor också plus hängare i hjärtform.     


Detta är en hög häftig plåttunna som man kan göra lite vad man vill med ex som soptunna, plantera blommor i, till paraplyer, eller att bara ha som förvaring mm.  


Servetter och stearinljus fanns det rätt mycket av och jättesnygga.     


Lite mer robusta krokar med krona på    


Snygga köksredskap med trästomme.

  


  


Ytterligare en katt jag brukar träffa på när jag är ute och går. Den är lite mer skygg än den andra och kommer inte ända fram utan vänder tvärt.

     

Tulpanerna som finns i rabatterna på torget börjar nu slå ut. 

 

    

En katt bland hermelinerna...  Jag såg bara rosa tulpaner men mitt i stod en gul och lyste upp. När jag skriver detta så är klockan 12.00 och solen tittar fram efter lite duggregn.  

 

 


Sandie Shaw med låten "Nothing Less than brilliant".  Klicka här för att läsa om Sandie Shaw som var med i melodifestivalen 1967 med låten "Puppet on a string". Hon var nog den första som uppträdde barfota.

 

  

 

   

Av Malin wiper - 15 maj 2013 08:15

Have A Great Wednesday
Wednesday comments and graphics
 
 

 

I dag har jag fullt upp eftersom vi får besök av vänner som är på genomresa ner mot Italien till släkt som har vingård. Det skall bli jättekul än om dom inte kan stanna så länge. Det är disigt och regntungt när jag skriver detta inlägg och i går eftermiddag regnade det för fullt, fast det behövs för det har varit så tryckande. 

 


Anouk med låten "Birds" som var en av dom låtarna som gick till final i gårdagens uttagning till Eurovision Song Contest. Klicka här för att komma in på hennes hemsida. Detta är en av mina favoriter för det är en speciell känsla i den och hon har en djup härlig röst. Klicka här för att se mer vilket bidrag jag gillar. Klicka här för att lyssna på Danmarks bidrag som jag också gillade. Jag har inte samma intresse för festivalen som förut för det är för mycket deltävlingar och dessutom har det blivit lite likriktat när kompositörer från dom olika länderna skriver bidrag till varandras länder också. Det jag gillar är att så många länder i år sjunger på sitt eget språk. Jag har inte lyssnat på alla bidrag så det kan ju finnas nån annan jag gillar också. 

 

Anouk Stotijn-Teeuwe, eller bara Anouk föddes 1975 i Haag, och är en nederländsk sångerska. Hennes största hits är "Nobody`s Wife" från 1997. 

 

 

Av Malin wiper - 14 maj 2013 14:45

    

Så här mörkt såg det ut på himlen i dag då jag var på väg in till samhället för att handla. Efter ett tag så började det störtregna och gör så fortfarande. Det behövs eftersom det varit så tryckande i luften. Jag hade tyvärr inget paraply med mig så jag fick ta skydd inne på en butik.  

 

  

   

En napp hade hamnat i gräset på ett ställe. Jag googlade nappar från 50-60-talet men det kom inte upp några gamla bilder. 

 

  

   

Klicka här för att se vart jag hittade bilden på denna babysitter från 1970-talet. Jag hade nåt liknande till min son men kom inte ihåg vad det var för mönster.   

 

 

Detta tycker jag ser så mysigt ut.  Välskött och inbjudande. 

 

   

 

  

  

Den här katten ser jag ofta på den väg jag brukar gå in till centrum. Katten är väldigt kelen och orädd så man får klappa och klia den under hakan ett bra tag...    

 

   

    

 

Mysigt utanför "City Skor" Jag skall gå in och kolla där nån dag.  

 

  

  

Utanför Acleja Blomsterhandel satt Kristian som driver blomsterbutiken och en av hans personal. Det såg så härligt ut när dom tog en liten kafferast utanför butiken. Tyvärr blev fotot inte så bra för det var fel vinkel. Jag har varit in och fotat på både Acleja och Gretas Butik men det kommer in lite senare.

 


Pugh Rogefeldt med "Vandrar i ett regn". Klicka här för att komma in på hans hemsida. 

 

 

 

Nu skall jag baka en bärkaka som jag fick recept på av min bloggvän Lena. Jag bakade den till en "Tjejträff" men nu är dom slut i frysen. I morgon kommer min väninna ia och hennes man förbi här. Dom är på väg till en faster och farbror till ia som bor i Italien och har en vingård. Dom skall mellanlanda här och dricka en kopp kaffe och det skall bli jätteroligt. Det var rätt länge sen vi träffade dom nu för dom bor så långt ifrån oss. Vi har kännt varandra i mer än 8 år och träffades genom en muiksajt på nätet. Hoppas ni alla har en bra dag, önskar er en fin eftermiddag och kväll.

 

 

      

  

Klicka på bilderna så blir dom större. Så här ser bärkakan ut. Den är fantastiskt god. Klicka här för att få recept på kakan. 

      

Av Malin wiper - 14 maj 2013 08:00


 Waggeryds Museiförening har en ständigt pågående studiecirkel som tagit som uppgift att samla in och presentera bilder, berättelser, minnen och övrigt som har att göra med Vaggeryds utveckling från dess början som stationssamhälle till det vi lever i just nu. Det handlar om människorna, verksamheterna dessa drev och de byggnader de bodde i.    Drivande i detta är Evert Melin som bl.a verkade som räddningschef i kommunen. Under presentationen efter vandringen har han hjälp av Gunilla Wallenberg som verkat som lärarinna.

Waggeryds Museiförenings hemsida kommer imorgon ett mer omfattande material presenteras av vandringen.     I söndags gick man Storgatan från järnvägen österut till Bron över Lagan. Detta är in bit av den gamla Häradsvägen mellan Byarum och Tofteryd.  


  


Evert blickar ut över de historiehungriga.

Över 100 personer deltog  i promenaden.

Många av dessa har bidragit med bilder, dokument och berättelser.


  


  Här är Evert i full gång vid ICA. Tvärs över vägen låg "politiska hörnet".

Vädrets makter var vänligt inställda idag.

    

  


Färden gick österut mot Sparbank och Koola Kidz. Evert berättar om de som byggde samhället, vackra hus som funnits här och verksamheter som frodats. Många som är med på vandringen får höra om anförvanter som deltagit i samhällsbygget.  


Det fungerar bäst om det finns utrymme till gruppen, alla kan höra och uppsikten över trafiken blir bättre.

Förstärkaren som Boine drar underlättar för Evert att nå ut.


  


Slutligen kommer man fram till Ellen Nybergs promenad som går över ön i Lagan som hyste Missionsparken med dess servering. Riven sedan länge och fortfarande saknad.

Efter att berättat om Vaggeryds gård "Lyckorna" vandrade man tillbaka till Missionskyrkan. Där väntade ett bildspel och Gunillas guidning i tid och rum. Här serverades naturligtvis kaffe och dopp av föreningens damer.  

 

  

Se gärna mer på Waggeryds Museiförenings hemsida senare...

  

Av Malin wiper - 13 maj 2013 21:30

  

I söndags var det stadsvandring som anordnas av Waggeryds Museieförening några gånger/år. Denna gång var det 110 personer i alla åldrar som gick med.

  

 

Min man kommer att skriva ett gästinlägg om Stadsvandringen i morgon. Han fotade hela evenemanget som avslutades med fika och filmvisning.


  

Här står jag i fönstret likt en paparazzi när dom gick förbi hos oss. Ni ser Mr T på bilden mitt i gatan, och han är road av mitt upptåg. Det som kommit in i mitten av bilden är små plastistappar som jag glömt att ta ner sen julas...  


   


Det var en strid ström med folk som gick förbi ute på vår gata.       


I dag gick jag ut för att handla och gick förbi torget som nu börjar leva upp och snart blommar det av tulpaner i rabatterna runt torgets parkdel.

 

  

  


    

I dag har jag haft en väninna här som bor på samma gata som vi hade vårt hus. Hon har inte varit ute lika mycket som mig på nätet så jag har visat henne lite, och här ser ni våra lap top:ar bredvid varandra. Vi skall ha träffar lite då och då för att jag skall lära ut lite mer.   


På torget såg jag denna glänsande fina Porsche 911 4 S som såg ut som den kom direkt från butik.

   

Bonnie Tyler med låten "Belive in me" som hon tävlar med i Eurovision Contest i år för United Kingdom. Jag tycker  låten är lite slätstruken och hennes annars hesa röst inte kommer till sin rätt. Den börjar bra men jag gillar inte refrängen. 

  

 

Klicka här för att komma in på hennes hemsida.


Av Malin wiper - 13 maj 2013 13:00
 
  


Maj månads bild av samma motiv. Den lilla parken på torget framför Ritz Konditori. Här skiner solen och bänkarna har kommit ut men det såg lite rörigt ut och vad jag kan förstå så har bänkarna flyttats om i helgen så en har hamnat utanför parken. Lite bus antar jag...  


    

Här har det blommat runt ett träd i parken så nu händer det nåt och vi har rätt varmt.

   

  


Månadens bild i Mars........... 

 

   

 

9 mars 2012 hade vi så här mycket snö.


   


Februari månads bild.............. 

 

       

 

4 maj förra året såg det ut så här på vår smala avlånga balkong. Det var första sommaren i lägenhet. Vi som var vana att gå ut i en trädgård men vi åker ut istället och njuter av naturen.   

 


Gabriel Mayers med låten "Poison Into medicine". Klicka här för att läsa vad en person som träffat Gabriel Mayers skriver på sin sida. Klicka här för att komma in på hans Myspace. Klicka här för att läsa mer om honom.

 

 

     


Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

Jonathan Hammarteatern 8/11 premiär

 

Shop Esmeralda firar 25 år

 

Mitt senaste bildspel djurliv 12/10

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Juegopadel.se

 

Mitt senaste bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2013 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se