Öppen Ridå

Alla inlägg under maj 2013

Av Malin wiper - 9 maj 2013 13:00

 

 

Kolla hur fint det kan bli i en liten compact living camper. Jag skulle ha åkt iväg och fotat på vår travbana när bilarna kommer in men fick skicka min man för jag fick ett sånt motstånd att gå ut. Skall ändå försöka komma iväg tills dom delar ut priserna 15.30 för jag skulle vilja ha en autograf av Picko Troberg också till min samling. Se förra inlägget om Riksettanrallyt  

 

  

                           

 

   

    

Sist jag tog en autograf var på Vaggerydsdagen. Helt plötsligt dök operasångerskan Kerstin Dellert upp med sin man och en väninna som bor utanför Vaggeryd. Jag har hennes autograf sen förut men den tog jag då i slutet av 70-talet då hon befann på Backa Teatern där jag såg en fars av Dario Fo som heter "Vi betalar inte" det var en höjdare. Klicka här för att läsa om denna fars. Kerstin Dellert var där och såg pjäsen också, sen gick hon fram och pratade med skådespelarna efterråt som bland annat bestod av Sven Wollter. Klicka här för att komma in på inlägget från Vaggerydsdagen som jag skrev.   


  

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild. 

 

Caravan med Van Morrison. Klicka här för att komma in på hans hemsida.   

 

     

Klicka här för att se vart jag hittade bilden på en ung Van Morrison  


Av Malin wiper - 9 maj 2013 08:04

    

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild på Picko Troberg.  


                                          

 

  

I dag 9 maj är det dags igen för Riksettanrallyt. Start bland annat i Jönköping, Markaryd, Värnamo, Skillingaryd och målgång 15 30 i Vaggeryd. Klicka här för att komma in på "Wheels Magazine" för att kolla i deras kalender allt som händer i sommar. Vi såg inte detta förrens i morse så vi hinner inte åka och se när dom startar från närmaste ställe härifrån. 

 

     

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild  

  

 

Klicka här  för att läsa mer ang detta. Ekipagen går i mål på Vaggerydstravet 13.00 Legenden Picko Troberg kommer att vara konferencier. Klicka här för att läsa mer ang detta. Klicka här för att komma in på "Cruising Sweden". 

 

   

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild på Picko Troberg. 

 

Klicka här för att komma in på hans hemsida. Picko Troberg är född i Sundsavall precis som mig. Han föddes 1938 och är en svensk racerförare. 

 

 

 

Av Malin wiper - 8 maj 2013 14:00

  

Jag har sett filmen "Border Run" som är en verklighetsbaserad thriller från 2012. För regin står Gabriela Tagliavini och i rollerna ser vi: Sharon Stone, Billy Zane, Giovanna Zacarias, Manolo Cardona, Christel Edwards (hittade inga uppgifter) mfl. 

 

  

   

Sofia är en amerikansk journalist som letar efter sin försvunna bror. Sökandet för henne in i människosmugglarnas våldsamma värld längs gränsen mellan USA och Mexiko. Filmen bygger på verkliga händelser. 

 

  

Klicka här för att läsa en recension om filmen som visar precis vad jag tycker också. Den är tröttsam, långsam, dåligt skådespeleri och  Sharon Stone har dom stylat så fel med en illasittande peruk. Fast när filmen började närma sig slutet så kom den igång lite och Sharon Stone levde sig in i rollen och den rätta känslan infann sig. Tyvärr var det lite för sent för att filmen skall få ett högre betyg av mig. Man får i alla fall en inblick i hur flyktingarna blir behandlade av sina sk hjälpare som har så mycket annat på sin agenda, det är en kuslig historia. För mig är rollbesättningen viktig också för annars känns den inte trovärdig.  

 

 

Filmen får 2 oljefat i betyg av 5 möjliga (flyktingarna smugglades över i en oljetruck)  

 

 

     

 

    

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild på Sharon Stone från filmen 

 

Av Malin wiper - 8 maj 2013 08:00

  

Nu har jag sett filmen "Bedragaren" en thriller från 2012 i regi av Nicholas Jarecki. I rollerna ser vi: Richard Gere, Susan Sarandon, Tim Roth (en favorit), Josh Pais, William Friedkin, Larry Pine, Brit Marling mfl 

   


Klicka här för att se vad MovieZine skriver om filmen. Dom har gett den fyra MZ av 5 möjliga. Jag håller med till viss del vad MovieZine skriver men tycker inte den är värd en fyra.

  

 

 

Den 60-åriga miljardären Robert Miller framstår som en framgångsrik man - både i arbetslivet och privat. Men i verkligheten är han i desperat behov av att avsluta försäljningen av sitt imperium till en stor bank innan hans stora bedrägeri avslöjas. Miller jobbar hårt för att upprätthålla fasaden inför sin fru, dotter, affärspartner och den franska älskarinnan. Men precis då allt verkar falla på plats blir Robert inblandad i en bilolycka som han smiter från. Polismannen Michael Bryer fattar misstankar mot Robert och den annars så kompromisslösa affärsmannen måste nu konfrontera gränserna för sin egen dubbelmoral.

   

 

Av mig får filmen 3 kassaskåp  i betyg av 5 möjliga än om Richard Gere och en del andra gjorde sina roller rättvisa så var den ingen höjdarfilm men klart sevärd ändå. Den är rätt spännande men jag gillade inte slutet och det känns som man sett liknande film förut och den kommer inte att ge några önskningar av att se om filmen.  

 

 

      


Av Malin wiper - 7 maj 2013 19:00

  

När jag var ute och promenerade i förmiddags så såg jag detta fina utanför ett litet hyreshus. Kul när dom gör sig för så.  Det skall föreställa en igelkotte som sitter på bänken.


  

Framför ICA: s parkering har det börjat blomma i dom häftigt rostiga blomlådorna.

 

  

  

Det såg så fint ut utanför Ritz Konditori så jag kunde inte låta bli att fika. Det blev en halv smörgås så den andra delen lämnade jag kvar.


  

Så här ser det ut lite på håll. Dom har inte satt ut bänkarna i den lilla parkdelen än.  


  

Det var så roligt att se lite hundar på torget igen. Här brukar det stå en stor blomkruka i järn. Dessa två hundar har växt upp tillsammans och är 7 år gamla. Jag pratade lite med deras matte som var inne och köpte bröd.


  

Sen gick jag mot Magnisastugan där min man arbetar. Då såg jag denna Chrysler PT cab och det är nog en av dom få bilar som kommer att vara snygga och bli uppmärksammade längre fram. Annars ser ju bilar så lika ut nuförtiden. Klicka här för att läsa lite om denna Chrysler. När den är i svart färg så känns den lite "Batman" än om inte lika form.

  

Sen dök denna färgstarka Peugeot upp framför mig och den är också en av dom få som kommer att kommas ihåg.

  


   '

Den satt så stilla denna svarta fina katt och såg nästan lite rädd ut. Den brydde sig inte om att jag kom nära.  

 

   

Här kommer en av mina ungdomsidoler Alan Stivell.  Klicka här för att komma in på hans hemsida. Han föddes 1944 i Riom, Auvergne, Frankrike och är en bretonsk musiker (harpist) sångare. Han har under 1970-talet återupprättat ett globalt intresse för keltisk (i synnerhet Bretonska) harpan och keltisk musik. Klicka här för att läsa mer om honom.


Av Malin wiper - 7 maj 2013 14:00

  

Jag gick in i Magnisastugan för att hälsa på min man och hans medarbetare bl.a Jennie en gullig tjej. Det var så fint utanför så jag fotade lite. Det är riktigt somrigt i dag och vi skall ut och gå en sväng tillsammans också lite senare. Jag har tack och lov sovit gott i natt och då vaknar livsandarna. I går var jag helt under isen och orkade ingenting och då är det lika bra att kapitulera och bara sitta och se en film eller småpyssla.


  

Waggeryds Museieförening anordnar en stadsvandring söndag 12 maj 16.00 och då samlas man vid Magnisastugan som ni ser på bilden överst. Min man skall gå med där och ta bilder och om jag kan så följer jag med.


  

Kan nån säga mig vad detta är för blommor som fanns i deras rabatter.


  

Vevanordning till semaforen.


  

Utanför Magnisastugan finns en liten järnvägssträcka där denna fina dressin står som ett snyggt monument över en svunnen tid. Dressin är ett litet järnvägsfordon med högst fyra hjul. Namnet är efter uppfinnaren tysken K.F.Drais (1785-1851). Dressin är inte avsedd för affärsmässig transport utan för underhåll, besiktning, personförflyttningar eller nöjesresor.Klicka här för att komma in på en sida som heter "Vadstena Dressin" 


  

Nu har det kommit ut möbler bakom stugan.


    

Här kikar jag ut bakom stugan där järnvägen går fram.  


  


Jag hade tur för det kom precis ett tåg och jag höll ut kamerna från öppningen i planket. 

 

 

Av Malin wiper - 7 maj 2013 09:00 

18 december 2010    

 

 

Det finns ett ställe mellan Jönköping och Borås som heter "Nice Inn" och där har vi gått in och fikat några gånger genom åren när vi varit på väg till min mamma. Sen bytte dom ägare och vi skulle dit igen men då var det inte öppet. Helt plötsligt fick jag en kommentar från en kille ang "Nice Inn" att det skulle rivas och den nya motorvägen skall gå över där. Adressen dit är Ekeslunda, Hökerum.

 

 

 

   

 

 


Klicka här för att komma in på hans sida och läsa lite mer och se hans fina bilder. Det går inte att hitta mer uppgifter på stället än denna kille skrivit på sin sida. Tack för att du tittade in och talade vad som kommer att hända...  

 

  

 

 

    

 


  

Här är en av bilderna jag tog 10 maj 2010. Klicka här för att se hela mitt inlägg. Bilderna är lite suddiga eftersom bloggen efter 2010 ändrat format.

 

 

   

Svante Thuresson, Pernilla Andersson och Dregen med låten " Blå vägen hem"

 


Av Malin wiper - 6 maj 2013 14:00

     


Vi var till Malmborgs Lilla för ett tag sen och då hade dom fått ut utemöblerna, det såg så härligt ut. För oss var det lite kallt än att sitta ute så vi höll oss inomhus, denna gång var ägarinnan Victoria där och hon fick besök av sina trevliga föräldrar som flyttat till Jönköping från Timrå som ligger utanför Sundsvall. 

 

Jag är ju själv uppvuxen i Sundsvall och när man gick i skolan så tog lärarna med klassen till Timrå simhall som var jättemodern på den tiden. Det fanns även ett café där det stod en Jukebox som vi som elever utnyttjade flitigt. Hemirån fick ta med sig en slant, och jag tror det kostade 50 öre till 1 kr. Jag har även en gammal arbetskamrat kvar i Timrå, vi arbetade ihop på ett fackföreningskontor i 7 år som hette "Fastighetsanställdas Samorganisation Norrland" Som då låg i samma hus som Folkets Hus. Klicka här för att läsa om gamla Folkets Hus där jag jobbade som kontorist tills 1975. Där fanns det en biograf på baksidan av huset som hette "China biografen" Klicka här för att läsa om den biografen. Jag vet inte om hon finns i livet nu för hon var bra mycket äldre än mig. Vi fick ofta följa med på konferanser en bit bort så det var flyg som gällde. Det var inget snålande på den tiden utan vi blev bjudna på mycket bl.a julbord på fina restauranger.  


    


Jag tog en kopp kaffe och två mörka 70%-iga tryfflar medans min man tog en liten surdegsfralla med ost.Surdegsbröd uppsatt som en skulptur...   


Nu har dom även börjat med glass och dom rån dom har går inte av för hackor. Glassen tar dom från "Grenna Glass" som har väldigt fin glass  


Vi köpte fyra flaskor av deras nya närproducerade drycker som det finns tre soreter av. Dom kommer från Rudenstams Bär & Frukt. Klicka här för att komma in på deras hemsida. Jag kommer att bjuda på dessa när vi har besök hemma. Säkert jättegoda som en alkoholfri drink med lite is. 

  

Här sitter jag och myser men det blir inte så bra när man sitter mot ljuset. 

   


    


Här bjuder en av dom trevliga tjejerna som jobbar där på ett Kusmi te som heter "Detox" som dom hade som månadens te. Det var jättegott med lite citronsmak.

 

 

   

 

Vi kunde inte låta bli att köpa en burk för en sån kostar i vanliga fall 229 kr men nu 119 kr.Francis Goya med "Gipsy Café". Klicka här för att komma in på hans hemsida. Jag är svag för såna här rytmer. Han är född i en familj av musiker och han tog en gitar i sina händer första gången då han var 12 år gammal. Vid 16 bildade han sin första grupp (Les Jivaros) tillsammans med sin bror som spelade slagverk. Klicka här för att läsa mer.   

  

Råkade på en svensexa på stans östra sida...  Kramar man denna man så får man en kondom...  Stackarn som är tvungen att gå omkring så mitt i rusningstrafiken. 

 

 Frestande klipp.....  


Presentation

Vaggerydstorget

   

Jonathan Hammarteatern 8/11 premiär

 

Mitt senaste bildspel djurliv 12/10

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt senaste bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Kulturhuset Hallstahammar

 

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Tematrädgårdar Enköping

 

Westerlunds Praktalbum. App från sonens arbet

 

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2013 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se