Öppen Ridå

Alla inlägg under maj 2013

Av Malin wiper - 6 maj 2013 08:15

  


Vi åket ut lite i går trots att vi var jättetrötta. Det blev till Rolstorpasjön (badplats) och utefter dom små vägarna så fotade jag dessa bilder. Klicka här för att se hur det såg ut när vi var där 9 april i år då isen låg kvar. Det blev varken Stickcafé eller bio i går för jag gick och la mig vid 15.00-tiden och somnade som en stock. Jag får ta nya tag till hösten vad gäller stickcafét.


  


  


  


  


  


En liten strand jag fotade innan vi åkte vidare till den större badplatsen.


        


  Av Malin wiper - 5 maj 2013 19:00

   


Detta skall föreställa en Oldsmobile Dynamic 88 men den har gått ett tragiskt öde till mötes. Såg den från vägen och åkte in för att fota.  Det ser mer ut som en modern installation. Oldsmobile 88 var en full-size bil säljs av Oldsmobile uppdelning av General Motors och producerades från 1949 till 1999. Klicka här för att läsa mer.


  


Man blev verkligen häpen av att se bilen med så mycket skräp över sig och så sliten. Den ser ut att vara utom all räddning. Det dyker alltid upp nåt man kan fota utefter dom små vägarna.  


Så här fin är bilen i bra skick. Klicka här för att se massor av bilder på just denna bil. klicka här för att se ett annat klipp, modell äldre.        Klicka här för att läsa om 1958 års Oldsmobile dynamic 88


Av Malin wiper - 3 maj 2013 08:00


    

 

Jag har sett en dansk film från 2012 som heter "A Royal Affair", i regi av Nikolaj Arcel med Alicia Vikander och Mads Mikkelsen i huvudrollerna som drottning Caroline Mathilde och kungens tyska livmedicus Johann Friedrich Struensee. Den är baserad på verkliga händelser som utspelade sig i Danmark 1768-1772 och är en samproduktion mellan Danmark, Sverige och Tjeckien. Mikkel Boe Følsgaard som spelar den galne kungen gör en toppenroll, man blir imponerad. 

  

 

 

 

   

  

 

 

Torsdagen den 20 september sas det att filmen skulle representera Danmark till att bli nominerad till en Oscar och senare samma år i december att den skulle bli nominerad till en Golden Globe i kategorin bästa utländska film men det blev en annan film som tog hem priset. 

 

 

   

 

 

En ROYAL affär är den sanna historien om en vanlig man som vinner drottningens hjärta och startar en revolution. Centrering på spännande triangeldrama mellan den allt mer vansinniga danske kungen Christian VII, den kungliga läkaren som är en man av upplysningen och idealism Struensee och den unga men starka drottningen Caroline Mathilda, är en kunglig Affair gripande berättelse om modiga idealister som riskerar allt i deras strävan efter frihet för sitt folk.  

 

 

Det är en kostymfilm som känns lite som både teater och film för den är ganska långsam. Skådespelarna är suveräna och det betyder mycket för filmen som även har ett fantastiskt foto .  Det var realistiska  miljöer där man såg skillnaden direkt mellan fattig och rik. Ser vi inte upp så hamnar vi där igen, och vi är på god väg för klyftorna ökar. Jag kan ändå inte ge filmen mer än 3 fjäderpennor av 5 möjliga för jag tyckte den förra filmen jag såg var ännu bättre.  

 

 

     

  

Av Malin wiper - 2 maj 2013 18:00

  


Nu har jag sett filmen Argo som vann en Oscar för bästa film på Oscarsgalan 2013. Det är en amerikansk film med verklighetsbakgrund från 2012 i regi av Ben Affleck och med manus av Chris Terrio. På Golden Globe-galan 2013 utsågs Argo till bästa film-drama, och Ben Affleck utsågs även till bästa regissör. I rollerna ser vi: Ben Affleck, Bryan Cranston, Alan Arkin, John Goodman mfl.  HANDLINGEN

 

  


Den 4 november 1979, när den iranska revolutionen pågår för fullt, stormar iransk militär USAs ambassad i Teheran och tar 52 amerikaner som gisslan. Mitt i kaoset lyckas sex amerikaner fly och gömma sig i kanadensiska ambassadörens hem. Med vetskapen om att det bara är en tidsfråga innan militären hittar och troligen avrättar dem så kommer CIA-specialisten Tony Mendez med en riskfylld plan för att föra dem oskadda ut ur Iran.

 

 

   

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild från filmen. 

 

 

Klicka här för att se vad MovieZine skriver om filmen. Jag kan skriva under på det mesta som står i denna recension och därför får den 4 passagerar-flygplan i betyg av 5 möjliga av mig. Den var grymt spännande och välgjord. Det var en jättebra rollbesättning så det fanns inget att anmärka på. Jag satt som på nålar. Ben Affleck har verkligen blivit en bra regissör och han har även bättrat sig som skådespelare i dom två sista filmerna han var med i

 

  

 

 

   

 

 

   

 

 

 

 

 

 

Det finns ett galleri i Stockholm som heter Argo. Klicka här för att kolla sidan.  

 

 

 

Av Malin wiper - 2 maj 2013 12:45

  

  


Vintipset: Orvieto Amabile -Bigi-

 

   

Det är ett milt och lättdrucket vin som bara kostar 59 kr. Det är ett Italienskt vin som ger en mild eftersmak av frisk fruktig karaktär av honung, och har en alkoholhalt av 11,5 %. Klicka här för att läsa mer om vinet. Klicka här för att komma in på en sida och läsa om Oriveto, town and vineyards  

 

 

    

   

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild 


Francis Ford Coppola Winery. Klicka här för att komma in på vingårdens hemsida.  

 

 

  Klicka här för att se vart jag hittade denna bild på Coppola 

  

 

Francis Ford Coppola är en amerikansk, regissör, manusförfattare och producent. han föddes 1939 i Detroit, Michigan. Han är flerfaldigt oscarsbelönad och mest känd som regissör till Gudfadern-filmerna (1972) som är en av mina favoriter, och jag har hela boxen hemma i filmhyllan. Klicka här för att läsa mer om honom. Visste inte att han drev en vingård men han har öppnat en familjevänlig anläggning, nästan som Tivoli i Köpenhamn, där det finns simbassänger och en restaurang mm. Där visas även flera av Coppolas Oscars tillsammans med minnessaker från hans filmer, bl.a Vito Corleone:s skrivbord från Gudfadern. 

 

  

  

Så här ser min "Gudfadern-tavla" ut med Marlon Brando från filmen. Filmhallen är inte färdig helt än men jag väntar på att hitta nåt riktigt häftigt.

  

Av Malin wiper - 2 maj 2013 07:45


    

Det var så fint i går men så synd att det var så kallt. Det kändes inte så mysigt att sitta en längre stund ute. Vi borde ha tagit med oss tjockare kläder. Det blev nog varmare framåt eftermiddagen men då slöade vi inomhus och jag kollade på film. I dag är det arbetsdag för min man igen och jag själv kör igång med rejäla promenader igen för det har blivit lite slarv. Hoppas ni läsare hade en fin valborg och första maj.


     

  

För ett tag sen så besökte vi "Cervera"  i Jönköping och där såg vi att dom fått in träslevar som är mina favoriter men såna höll på att försvinna ett tag till förmån för plast och silicon. Det som är skillnaden nu är att dom gjort dom lite fina med färg längst upp där man håller och det ser läckert ut. Vi köpte dessa tre.  

 

  

   

Vi köpte även denna iskubsform som skall vara lätt att få ut isbitarna ifrån. Dom vi har nu är värdelösa och man får slita hårt för att få ur dom. Den kostade 49 kr och heter "colourworks" Klicka här för att komma in på Cerveras hemsida för att se dom olika färgerna på formen. Nu i sommar vill man gärna ha lite is i det man dricker. 

 

    

 

Pisan och jag gjorde en byteshandel för ett tag sen då hon fick en klädnypeklänning och jag ett par snygga örhängen med (Peace signs). Jag beställde sen detta armband som hon säger att jag skall ha också för bytet men det var ju inte meningen...  Armbandet är jättefint med olika stora pärlor och stenar. Klicka här för att komma in på Pisans smycken. 

 

   

 

 


The Piano Guys  med "What Makes you Beautiful". Lite annorlunda och häftigt.  

 

 

The Piano Guys är en amerikansk musikal grupp bestående av Jon Schmidt, Steven Sharp Nelson, Tel Stewart, Paul Andersen och Al van der Beek. De blev kända genom YouTube, där de postat videor av överlämnanden och mashups av populära låtar tillsammans med proffsiga video skott och redigerat av Paul Anderson och Tel Stewart. I december 2011 släppte de sitt första album, betitlat You Tube Hits Vol. Ett. Deras album, The Piano Guys, nådde nummer ett på Billboard New Age Album och klassiska album diagram 2012. Källa Wikipedia

 

 

  

   

Klicka här för att se vart jag hittade bilden på killarna

   

Av Malin wiper - 1 maj 2013 14:45

  


Vi åkte iväg med matsäck för att sitta och mysa vid nån sjö, och som synes så har vädret varit bra men rätt kallt. Det har inte kommit upp några blommor och grönskan lär dröja ett tag till. Vi såg denna fina bil när vi var på väg . Min man och jag sover lite dåligt just nu och har en oro i kroppen så vi orkar inte göra nåt annat än åka ut och försöka få lite mer kraft.      


       Detta stenformation såg ut som en "Buddha" på håll eller Michelingubbe...        


  


Det såg ut som om huset stod mitt i vägen.     


Här ser man strandremsan på Bondstorps badplats "    

  


Vi invigde vårt lätta och hopfällbara bord nere vid sandstranden och det funkade jättebra. Tyvärr kunde vi inte sitta så länge för vi höll på att frysa ihjäl....  . När vi kom hem så åt vi och sen gick vi ner till vår videobutik för att hyra några filmer. Det känns som vi bara vill slöa och mysa. Förr gick vi ofta i demonstrationståg, och jag träffade min man på en fackföreningskurs i Hällefors där vi arbetade då.  Det var första maj 1990 och  vi var endast vänner i början. Sommaren hade slagit ut i full blom, och jag hade ett plakat där det stod: Jämnställdhet en självklarhet" eftersom jag var jämnställdhetsansvarig i facket och var på många utbildningar bl.a i Stockholm och Frykenstrand. Det var en rolig tid och man engagerade sig men nu hoppas jag dom yngre tar tag i allt vansinne som händer nu. Min man kom inte ihåg vad det stod på hans plakat. 

 

        

 

1 maj 2011 hamnade jag i ett demonstrationståg med en kvinna som var med i en promenadgrupp jag var engagerad i. Jag var egentligen publik och kollade på demonstrationen men nån drog med mig och satt ett plakat i min hand...  och det var ju ett bra ett...    


 


Jag slutar aldrig att sakna Björn Afzelius, hans texter och melodier dör aldrig, så tidlösa och talande, dom angår oss alla. Klicka här för att komma in på en sida som handlar om honom.Av Malin wiper - 1 maj 2013 08:00

   


Hoppas ni hade en fin dag och kväll i går, och fick skratta och njuta av Valborg. Vi blev så trötta  så vi kom aldrig ut nåt på kvällen utan åt lite gott och bara slappade. I dag skall vi i alla fall åka ut till nån badstrand och sätta oss och fika. Vi har köpte ett litet hopfällbart aluminiumbord på IKEA så nu har vi nåt att sätta våra koppar, smörgåsar och termos på utan att behöva utföra en balansakt...  på våra utflykter.  

 

 

 

En instruktionsfilm där min man visar hur bordet funkar...  Jag säger bara som mamma gjorde förr "Toka på sommarnöje"...   

 

 

       


Innan vi åker ut på utflykt i dag så skall vi nog kolla in demonstrationståget i samhället.  

 

 

 

Kim Larsen med "Syrenprinsesse". Klicka här för att komma in på hans hemsida 

 

 

  

   

Höjden av nostalgi och skönhetsupplevelse är för mig att sitta i en syrenberså och njuta. Klicka här för att se vart jag hittade bilden och läsa om just syrenbersåer. Synd att dom blommar så kort tid. När jag växte upp så var dom vanliga men nu ser man inte så många tyvärr. För några år sedan så hade en av restaurangerna i Jönköping en uteservering med syrenberså runtom och det var underbart att sitta där och äta. Nu har dom gjort en inglasad uteveranda tyvärr.

 

 

 


Presentation

Vaggerydstorget

   

friday for future

 

Hallstahems elbilspool

 

Carl-Einar Häckner 21/11 19.00 Sagabiografen

 

Le Mans'66 Sagabiografen 24 och 26/11

 

Knives Out Sagabiografen 29/11 19.00

 

Arkiv

Shop Esmeralda firar 25 år

 

Gammaldags Julmarknad Skantzen 7-8/12

 

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2013 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se