Öppen Ridå

Alla inlägg under maj 2013

Av Malin wiper - 22 maj 2013 08:30

  

Jag var in och kollade på Selmas klädbutik för nångra dagar sen,  och såg att dom fått hem bikinis och baddräkter. 


    

Deras badkläder kommer från "trofé" och har en bra blandning. Den svarta i mitten har som en kort kjol. Kom ihåg att jag hade en baddräkt som tonåring med en bullig underdel som såg lite kjolliknande ut. Allt kommer tillbaka men i ny tappning. Jag har inte själv varken haft baddräkt eller bikini på jättemånga år. Har inte haft nån lust att bada och inte heller att ligga och bränna mig på nån badstrand. Fast ibland känner man sig sugen att hoppa i och simma ut en bit och man vet aldrig rätt som det är så står jag där framför vågorna och tar mig ett dopp...   . 


     


   

Denna blus är tunn och lite genomskinlig.


        

 

Denna gillar jag för den döljer alla skavanker som man lagt sig till med dom sista åren...  Jag gick ner 3 kg men sen tog det stopp men nu fortsätter vi och det gäller att vara uthållig. Nån gång skall man väl lyckas bli sig själv igen än om man inte blir densamma som när man var yngre...  

 

  

   

Rut & rand virkade galgfodral. Detta kanske är nåt för "Stickcarfét" där det även virkas en del. 


    


Vill ni se en stjärna...   


  

Resårarmband med olika utsmyckning. 

   

Kul inredningsdetalj med lampan. 


  

En av soundtracksen till filmen 27 Dresses. Bennie and the Jets med Elton John. 27 Dresses är en romantisk komedi från 2008, regisserad av Anne Fletcher. Filmen hade biopremiär i Sverige den 23 mars 2008 och släpptes på DVD 30 juli 2008 i Sverige. Jag har själv sett den men kom inte ihåg vad jag tyckte....  har sett så många filmer så jag kan inte hålla isär allt. Klicka här för att läsa om handlingen. 


Av Malin wiper - 20 maj 2013 15:45

   


Det var grått ute när jag tog en promenad in till samhället vid 10.00 tiden. Tulpanplanteringarna runt torgdelen har nu slagit ut i full blom.

 

  

Nu har även bänkarna kommit på rätt plats efter några dagars utflykt där nån flyttat dom huller om buller. 


  

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild föreställande en Jeff Koons skulptur i form av tulpaner. Klicka här för att komma in på konstnärens hemsida   

  


    Jag är inte ett dugg intresserad av varken fotboll eller ishockey men det var ju ändå kul att Sverige vann. På grund av detta hade Ritz Konditori bakat en speciell hyllningstårta.   


Jag gillar när inte allt är helt tillrättalagt utan lite lummigt för det blir lite känsla över det hela.


   

 

 

Av Malin wiper - 20 maj 2013 09:34  Detta klipp skulle ha varit med i förra inlägget ang Prideparaden. Tyvärr så avbröts inladdningen när nätet kopplades ur. Jag filmade mer också men det blev inte bra för jag trodde jag var lugn med kameran men det är rena rama åksjukepillret. Nu funkar det igen. Klicka här för att komma in på förra inlägget. Nu skall jag ut och gå i regnet men först skall jag handla hem lite mat.

 

 

 

 

 

Klicka här för att se bilder från Prideparaden

 

   
 

Av Malin wiper - 20 maj 2013 08:30

    


Vi lyckades ta oss in till Jönköping i alla fall för att jag skulle få fota lite från Prideparaden "Qom ut" som startade från Tändsticksområdet, och mot Hovrättstorget, till sist Rådhusparken där det bjöds på livemusik och annat. Tyvärr så regnade det så mycket så vi gav oss hemåt innan det var slut. Dom hade räknat med 1000 st på paraden men det var över 1200 som deltog. Tåget representerades också av fackföreningar, politiska partier och andra. Trots att det var sånt busväder så var paradgatan kantad av folk.        

 

 

Klicka här för att se vad Jönköping Jnytt skriver om paraden

  

 

Jag filmade en snutt men när klippet nästan var inladdat så bröts hela nätet och det händer ofta sen vi fick telia. När vi hade egen kabel och "Navnet" så funkade det mycket bättre. Nu får jag ta in klippet i nästa inlägg istället och jag tror jag laddar in det på Youtube istället där det även går fortare.   

 

 

   

Klicka här för att komma in på sidan för "Qom ut". Klicka här för att läsa om Priderörelsen 

  

   

 

           

 

 

  

   

Det hade samlats rätt mycket poliser som bevakade det hela och även såna som gick i tåget under "Gaypoliser". Dom som arrangerade detta gjorde ett bra jobb.


   

     

 

 

   

 

 

   


När man trodde paraden var slut så dök detta gäng upp och spelade och sjön jättebra. Det var så fiffigt att sångaren gick ute och sjöng medans dom andra musikerna satt i bilen med både blåsinsturment och annat. Efter som så fortsatt tåget.

   

 

  

 

Bästa utsikten....  

 

  

 

   

 

   

 

  

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

   

 

   

 

         

 

 

     

 

 

  

 

      

 

 

  

 

  

 

  

 

Jimi Hendrix med låten "Somewhere over the rainbow".  Annorlunda och häftig version av denna låt. 


 

 

 

   

Av Malin wiper - 19 maj 2013 16:00Detta klipp fick jag från min son. En sån skärm kan man ha istället för vanlig mast och segel. Han skall ut och segla igen så småningom när hans pappas båt är inredd. Då skall min son ev använda sig av ett sånt eftersom hans båt även skall ha en elmotor.  

 

     

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild. 

 

  

  

Så här kan det också se ut. Klicka här för att se vart jag hittade bilden.

 

 

  


The Waterboys med "Fishermans blues". Klicka här för att komma in på deras hemsida. The Waterboys är en brittisk musikgrupp som egentligen bara har en fast medlem, Mike Scott. Flera andra medlemmar har på olika sätt satt sin musikaliska prägel på olika skivor, bland andra saxofonisten Anthony Thistlethwaite, violinisten Steve Wickham, Keybordisten Karl Wallinger samt organisten Richard Naiff.

 


När detta inlägg kommer in så är det möjligt att vi är i Jönköping. Jag kände helt plötsligt att jag ville in och kolla "Prideparaden" som går av stapeln för första året i Jönköping. Det har regnat men stillat sig lite. Det skulle vara kul att fota lite för det blir nog färggrannt. Enligt nätet så väntar dom sig att minst 1000 personer kommer att gå med. Vädret är det största hotet, Klicka här för att läsa lite ang detta. Vi får se om vi kommer iväg eftersom vi gått i morgonrockarna hela dan och vi hade inte lång tid på oss att göra oss iordning.

 

 

    

I fredags då vi var in till storstan så hängde det såna här plastremsor på träden i regnbågens färger. Vi var på väg in på Malmborgs Lilla. 

 

  

  

Ha det fint och sköt om er mina härliga bloggläsare. 

 

Av Malin wiper - 19 maj 2013 09:45

  

Vi åkte iväg till min mamma i går som bor i Skene, och man ser rätt mycket utefter vägen. Det är motorvägen mellan Jönköping och Borås som vi brukar åka för det går fortare.  Det gör ont i mig när jag ser alla gamla hus och uthus som håller på att förfalla, fast detta står nog kvar ett tag till.   

 

     

Man möter en del gamla godingar också denna årstid. Här ser ni en Saab 2-taktare.  

 

    

Vilket paradis dom har här.  

 

   

 

    

Nice Inn är snart ett minne blott. Nu ser det verkligen ut som en byggarbetsplats. Den nya vägen skall gå över tomten så huset skall rivas.  

 

   

Läcker Volkswagen bubbla cab  

 

    

 

      

 

  

En blomstrande bild från Borås  

 

    

Vi gick ner på gågatan till Café Orion som är ett av dom bästa i Borås. Klicka här för att komma in på deras hemsida. Klicka här för att komma in på ett annat inlägg där jag skrivit om Cafét. Klicka här för att se när vi var dit första gången.  

 

     

   

Här är min man på väg in på serviceboendet som min mamma bor på.  

  

 

     


Vi hade med oss både bärkaka och ambrosia i en kylväska. När vi kom hem så hade vi glömt både kylväskan och två paraplyer hos mamma...  man får skylla på värmen. Tyvärr så blir hon bara tröttare och nu sov hon mer än halva tiden vi var där så vi städade hennes klädkammare för att inte sitta och rulla tummarna, det har jag inte tålamod till. Hon fyller ju  90 år i sommar så hon börjar tackla av. 

 

     

Vi åkte även till pappas grav och satt lite blommor men det blev lite för lite så vi köper fler nästa gång.  

 

 

Vi har nyss vaknat så vi fick en ofrivillig sovmorgon men det gör inget. Solen skiner med sin frånvaro just nu och det ser kallare ut. Nu skall vi äta lite frukost och sen blir det en promenad för oss båda. Vi har spårat ur igen och börjat om att sköta oss så det är rena rama jojjon när det gäller oss. Ha nu en fin söndag och sköt om er. 

 Av Malin wiper - 18 maj 2013 08:15

   


Det blommar för fullt och känns lyriskt utanför Kulturhuset på Tändsticksområdet. Vi promenerade runt i går och bara njöt. Jag har både bloggtorka och fototorka så jag känner mig lite frustrerad och vacklar hit och dit när det gäller bloggen.  Vi håller på att göra oss iorning för att åka iväg till min mamma.   


  


En sån här skönhet susade förbi när vi var på väg hem.     


En häftig Harley Davidson utanför vårt ICA med lysande röd sadel.   


Här ser man Lundakvarn.

    


En bubbla är inte fy skam det heller. Inte ofta men ser en svart.      


Vi åkte förbi en gård där denna gamla goding stod. Antar att den skall bli upprustad.   

 

 

   


Bakom betongskyddet stack dessa gamla bensinpumpar upp. 

 

     

Av Malin wiper - 17 maj 2013 20:00

    


Vi kom hem rätt sent från Jönköping dit vi bland annat åkte för att köpa en fotoram. Denna fotoram var ingen höjdare för den gick sönder när den satt på väggen, men glaset klarade sig. Det är min son som är på fotot med sin fiol.     


Jag kollade på en fotobutik på östra sidan i smala gränden och där hittade jag denna ram som passade perfekt. Det ser lite kraftfullare ut än förra ramen som var en billigare sort. 

 

 

   


Jag passade även på att gå in på "The Body Shop" där dom hade extraerbjudande så jag köpte Aloe Soothing natt och dagkräm som jag testat i ett provkitt, och det funkar jättebra och min hud är inte lika torr längre. Klicka här för att läsa om dessa Aloe vera produkter. På köptet fick jag en spraylotion som är värd 175 kr och en gratis make up rådgivning.    

 

 

   


Make up rådgivningen skall nyttjas före augusti 2013 och är värd 150 kr. Än om det är gratis så gäller det att ha en slant med sig om man vill köpa smink som man blir tipsad om.

   

 

  

 


Jag hade slut på cremerouge så jag gick in på Kicks. Där hade dom en ny sort som är helt fri från farliga ämnen och är icke djurtestad. Den heter "UNE" natural beauty och har en spegel på framsidan. Jag är vinterkvinna så jag skall ha kalla färger (enligt en färganalys) för ett antal år sedan då jag hade mitt naturliga mörka hår.  

 

        

 

Jag behöver i alla fall inte baka nåt i kväll för vi hade kvar av både bärkakan och ambrosiakakan som vi kommer att ta med i morgon när vi åker till mamma. Vi har köpt hem till en kycklingsallad så vi kan sätta oss och äta på nåt fint ställe på vägen dit. Känner inte alls för att gå in och äta på en restaurang just nu när det är så varmt och mysigt ute. I Jönköping var det inte lika varmt som i Vaggeryd så där fick vi ta på oss jackorna.  

 

   

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Klappafton Hallstahammar 19/12 17.00

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Haga Vintage Bernshammar

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2013 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se