Öppen Ridå

Alla inlägg under maj 2013

Av Malin wiper - 26 maj 2013 13:00

  

Sen åkte vi iväg i deras bil för en rundtur bland annat i Bunn som ligger öster om Ölmstad. Ölmstad är en tätort i Jönköpings kommun i Jönköpings län, kyrkby i Ölmstads socken. Ölmstad är belägen längs gamla E4:an mitt emellan Gränna och Huskvarna.    

Vi åkte förbi detta lyxhus som såg väldigt annorlunda ut, trodde först det var en restaurang och hotell men det är ett privatägt hus.


        

  

   

Huset hade en egen brygga med matplats och ett annat hus bredvid. Även en annan brygga med flera båtar som hörde till.  


  

  


    

Tack för att ni visade oss runt i den fina vackra naturen och för allt gott ni bjöd på. Vi hade jättetrevligt.  


    

  

Katie Melua med "If You Were a sailboat". Klicka här för att komma in på hennes hemsida.   


    

Jag önskar att jag hade kunnat fånga detta träd rättvist som stod på Skrivmoster och hennes mans sons tomt. Det måste ses i verkligehten för det var så vackert och jag önskar att jag gått närmare och kollat på dom annorlunda bladen som tycktes flyta ihop till en stor peruk.  

      

Av Malin wiper - 26 maj 2013 08:00

happy mothers day
Mothers Day comments and graphics

  

Det enda jag kan göra är att tänka på dig extra mycket i dag. Jag saknar dig och hade gett  mycket för att kunna föra ett samtal med dig igen men det går inte längre, det är så hemskt för oss anhöriga när ens mamma eller pappa blir senil dementa. För mig  är det ett lidande som gör ont och jag måste stålsätta mig så mycket det går men ibland bryter det igenom och jag kan inte mota tårarna. Jag är en känslomänniska men ändå jättstark när det behövs. Jag saknar att kunna ringa upp dig och höra din glada röst, saknar att kunna gå ut med dig och fika som du uppskattade så mycket. Saknar din uppmuntran och dina snälla ord som betydde så mycket för mig, du kunde läsa mig och visste vem jag var. Du kommer ändå alltid att finnas som ett varmt och bestående minne i mitt hjärta kära mor...   

 

      

 

 

Yesterday when I was young med Charles Aznavour  

 

       

   

Av Malin wiper - 25 maj 2013 20:18

   


När vi åkte iväg till Skrivmoster och hennes man så såg vi dessa affisher utefter Storgatan där det står att Cirkus Schollini kommer till samhället. Klicka här för att komma in på deras hemsida. 

  


  

Det som jag reagerade på var att dom skrivit Vaggaryd istället för Vaggeryd...  Det var rätt lustigt...  

  

 

 

 

 

 

 

 

  

   

Sen åkte vi vidare och hamnade till slut hos Skrivmoster och hennes man. Dom bor mellan Jönköping och Gränna i detta fina rätt nya bostadsområde som ser ut som en idyll. Jag är inte nöjd med bilderna jag tog i dag så jag kan inte ha varit fokuserad. Försökte rädda dom i fotoprogrammet men ibland funkar det inte ändå.  

  

 

  

   

Dom har uteplats både på framsidan och baksidan. Dom har inte flyttat in helt än utan skall upp till Norrland för att hämta resten av sitt bohag.  

 

  

   

Mitt i gårdsplan så ligger denna fina lilla park med en fontän i mitten.   

 

  

   

Sen har dom en fantastisk utsikt från köksfönstret.  Hela vägen dit var en fröjd för ögat.

 

 

   

 

     

Köket var jättestort, fräscht och välplanerat. Det var verkligen en fin 3 rummare med jättestort badrum och klädkammare.

  

 

     

Spisdelen stod som i ett hörn.  

  

 

   

 

Vi blev bjudna på en underbart god Kräftsoppa  och till den bröd med brieost. Soppan var så god så jag har fått receptet men glömde tyvärr fota den så ni får se den när jag själv gör en sån soppa.

  

 

   

 

Efter soppan blev det frosseri...  Signhild hade gjort en rabarberkaka som var ljuvligt god och till den grädde och vaniljkesella. Vad vi njöt och glömde helt bort vår bantning...  Vi har ändå gått upp och måste börja om men inte i dag....   

 

  

  

Sen guidade dom oss runt om i omgivningarna men det skriver jag om i morgon.

 

 

 

 Av Malin wiper - 24 maj 2013 20:15    

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild 

 

 

I morgon skall vi åka iväg och träffa min bloggvän Skrivmoster som flyttat ner hit till småland med sin man efter att dom bott i Piteå. Dom har barn och barnbarn här. Vi har träffat dom två gånger förut när dom varit hit ner.  

 

  

  

Så här fin blev kakan till slut som jag fick receptet på av Skrivmoster. Man siktar över florsocker och sen la jag en jordgubbe ovanpå. Vi hade jättetrevligt och vi hann avverka nästan alla samtalsämnen...   Klicka här för att få receptet på den goda kakan.  

 

 

    

 

Jag vispade upp lite grädde till kakan och serverade även jordgubbar till, våra vänner tog två bitar var och det är ett bra betyg. Jag tog en halv för att få smaka och den var försvinnande god, och det knapriga på toppen och fyllningen var njutbart gott. Nu har jag fått 3 säkra kort av tre av mina bloggvänner och det är jag jättetacksam för.  

 

  

   

Vi serverade även smörgås med pålägg.  

 

  

   

Dom hade med sig ett knippe rabarber från sin gård och kolla hur fint A-G bundit in med rosett så det såg ut som en bukett, det var kreativt. 

 

  


Cyndi Lauper med Beatleslåten "Strawberri fields forever". Klicka här för att komma in på hennes hemsida  Av Malin wiper - 24 maj 2013 13:00

   


I morgon 25 maj är det dags igen för High Chaparral att slå upp sina portar. Vi som bor i regionen har sån tur så vi går in gratis genom att visa upp patientbricka eller personbevis från skatteverket. Vi har varit dit ett antal gånger genom dom 13 år vi bott här men dom senaste åren har det blivit mycket större. 

   

    

 

Klicka här för att komma in på deras hemsida. High Chaparral är en västerninspirerad temapark belägen mitt i Gnosjöregionen i Småland i Kulltorp (mellan Gnosjö, Anderstorp och Värnamo). Mannen bakom parken är Bengt Erlandsson, även kallad Big Bengt. Han föddes i byn Brännehylta 1922 som ett av åtta syskon på en skogsgård. Hans far var skogsbrukare och drev ett sågverk. Klicka här för att komma in på en hemsida som handlar om honom. Sist jag såg honom så gick han bara omkring och myste och umgicks med folk. 

  

 

 

 

 

 

 

 

Här följer några bilder jag av alla dom jag tagit genom åren då vi varit dit. Tyvärr så är allt före 2009 borta eftersom vår externa hårddisk gick sönder. Det kostar 7000 kr att rädda fotona så det känns långsökt. Min man har visserligen sparat ner också så jag skall gå igenom hans mappar.

  

 


  


  

     

 

High Chaparral är ännu större nu och dom har många mat och fikaställen. 

 

 Här kommer ledmotivet till TV-serien High Chaparral. Klicka här för att komma in på hemsidan för denna TV-serie som jag själv sett alla avsnitten av. Det är en amerikansk western-serie för TV  som gick mellan åren 1967 och 1971, den gjordes i 98 avsnitt. Handlingen utspelade sig på 1870-talet där familjen Cannon driver ranchen High Chaparral i Arizona, USA. Serien har på senare år visats på TV 4 Guld. Den var en av dom populäraste TV-serierna under 1960-talet. 

 

 

Av Malin wiper - 24 maj 2013 07:00 

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild  

 

 

I dag har vi bjudit hem våra vänner Mrs A-G och hennes man Mr L-G på kaffe 15.00 och det skall bli kul för det var ett tag sen vi träffades bara vi fyra. Hon är ju med på mina "Tjejkvällar". Ute skiner solen men det ser inte så varmt ut så jag tror det blir lika varierande som dom senaste dagarna. Nu blir det frukost och sen skall jag ta hand om en jättedisk sen i går.  Ha en fin dag kära ni.       

 

 

Jag ville göra en ny kaka att bjuda på så jag gick ut på nätet för att hämta ett recept och bakade en men den blev inte bra så jag frågade min vän Skrivmoster ...  om hon hade nåt säkert kort. Då fick jag  receptet nedan av henne och har nu bakat kakan. 

 

 

   

Smeten var så len och lättarbetad.

 

 

Slå ihop kaka

   
 
Vispa 3 ägg och 3 dl. socker riktigt poröst
Tillsätt 3 dl vetemjöl blandat med 2 tsk. bakpulver och tillsätt i äggsmeten 
tillsammans med 3/4-dels dl. kokande vatten. Jag brukar ta lite i sänder av varje och röra slätt. Inte vispa. 
 

 

   
Grädda i en rund smord och bröad form i 175 gr. ca 30 min. 
 

  
 
Låt kakan svalna och dela den sen på mitten. 
Fyll kakan med fyllningen som kommer nedan. 

 

  
 
1 dl mjölk eller hälften grädde och mjölk 
125 g smör
4 msk vaniljsocker 
Koka ihop ca 5 min. Det blir inte som kola utan mera "simmigt". 
 

  
 
Man kan ta fyllningen varm och hälla eller smeta ut på den ena halvan av kakan. 
Lägg ihop och när man serverar så brukar jag pudra florsocker över. 
 
Enkel och smakar alldeles förträffligt! 
 

  
 
Lycka till!!

 

 

  

 

Så här fin blev kakan och den är som lite frasig ovanpå och luktade ljuvligt. Undrar varför den heter pensionärskaka... . Tusen tack Skrivmoster....     

 

  

  

När den kallnat så delade min man på kakan så vi kunde hälla i den goda fyllningen som blev citrongul. Vi vill inte provsmaka den förrens i dag eftersom man innan servering skall sikta florsocker över kakan. Vi bakade den jättesent i går kväll så den har stått till sig tills vi får besök så därför har vi inte kunnat provsmaka men man känner på lukten att den är jättegod.

 


Av Malin wiper - 23 maj 2013 20:00

  

    


Barbro gick 19.00 så vi har hållit på och sytt, fikat, pratat i 5 timmar. Det blev inte så mycket fotande. Här sitter jag och lägger upp ett par jeans som jag aldrig haft på mig, dom har nog hängt i garderoben i över ett år. Sen la jag upp två par byxor åt Barbro, och det gick bra.  

 

  

  

Klicka här för att se vart jag hittade bilden på detta eleganta syskrin.  

 

  

Här sitter vi i Likörhörnan och dricker lite olika sorters Cider. När min man fotade oss så hade vi redan druckit ur men jag ville ändå ha nån bild med. 

 

  

   

Vi drack Somersby cider som jag har tipsat om förut. Den är jättegod och har inte så mycket kolsyra som andra cider. Passar som en läskande drink med massor av isbitar. Jag brukar köpa den på ICA och cidern ligger i en kartong med fyra och då kan man blanda äppelcider, päroncider och blackberry som vi nu testade och det var en höjdare. Den har 2,25 % alkoholhalt. Klicka här för at komma in på Somersby hemsida. Dessutom är flaskorna snygga och festliga. Klicka här för att läsa mer om denna sofistikerade cider.

  

 

  

Vi hann med en långfika också men som sagt var så glömde jag fota...    

 

  

Vi fick en flaska vitt vin av Barbro som genast hamnade i vinstället....   Det heter Jacob´s Creek Semillon Chardonnay vintag från 2011. Vinet kommer från Australien, vi har drucket det förut och det är jättegott.  Klicka här för att läsa om vinet som har nr 16434 på systemet. Nu skall jag bara ta det lugnt och se lite på tv. Ha en skön kväll. 

 

 

  

  

Häromdan såg jag denna fina välskötta Volvo Amazon susa förbi medans jag fumlade med kameran så det blev bara denna bild. Det är en personbil från Volvo, och den lanserades för återförsäljare i Skövde den 3 augusti 1956, och för allmänheten i Örebro  den 1-2 september samma år.  

 

 

Svenne Rubins med en "Gammal Amazon" till fina bilder


Av Malin wiper - 22 maj 2013 16:00 

 

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild på vinet. 

 

 

Min man och jag tog ett glas rött Italienskt vin "Piccini Memoro" för nån vecka sen som smakade jättegott och la sig som sammet på gommen. Till vinet åt vi en kycklinggryta som min man lagat till. Att vinet hade inslag av choklad gjorde ju inte saken sämre...  . Klicka här för att läsa en recension ang vinet. Klicka här för att läsa om vinet som har nr 2392 på systemet.

 


å "Vinguiden.com".  

 

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild på vinställ.

 

 Peter, Paul, Mary & Andy Williams med låten "Kisses sweeter than vine". Andy Williams dog förra året i en ålder av 84 år. Mary Travers från (Peter, Paul and Mary) dog 2009 i en ålder av 73 år, i samband med det så verkar gruppen ha upphört. 

 


 

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Klappafton Hallstahammar 19/12 17.00

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Haga Vintage Bernshammar

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2013 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se