Öppen Ridå

Alla inlägg under september 2011

Av Malin wiper - 14 september 2011 16:15


I dag fick jag smycken som jag köpt av min vän Pisan. Här ett armband där dom största pärlorna är i form av svarta rosor. Jag har inte haft svarta smycken på år och dag så jag kände för detta. Nu när jag är blondin så syns lite mörkare örhängen bakom håret. Jag är jättenöjd.... 


 

Klicka här för att komma in på Pisans smyckesida 


 Så här ser örhängena ut som hör till armbandet. 


   

 


Sen var jag ner en tur till Butik ingelund men det skriver jag om i morgon. Jag hittade ett pris till min nästa gissningstävling. Det är en sak som jag själv har och är nöjd med.  Det är så vackert därnere vid kvarnens vatten och det var kryllade av änder.

 


 


Här sjunger Mary Black "The rose of Allendale". Klicka här för att komma in på hennes hemsida. Hon är född i Charlemont St, Dublin 1955 och är en Irländsk sångerska. Hon är känd som en uttolkare av både folkmusik och nutida material som har gjort henne till en stor artist i hennes hemland Irland och i många andra delar av världen. Källa: wikipedia

 Free Orkut and Myspace Music Graphics Glitters
click to get Orkut Myspace Music Comments & Graphics


Have a nice evening...  


Av Malin wiper - 14 september 2011 11:45


  


Jag har satt ihop lite bilder av det jag fotade i går hos Selmas klädbutik och Mimmis Magasin till ett bildspel. Tyvärr tar det några dagar innan jag har tillgång till fler sorters bildspel. Kvarnarna mal långsamt ibland...  Det finns inte så mycket musik att välja på där än men jag hoppas att nya tjänsten innebär att man kan få tillgång till fler valmöjligheter.


   Utanför Ritz Konditori står utemöblerna kvar och minner om sommaren. Vem vet det kan bli en riktig Brittsommar till slut. Det går faktiskt att sitta ute om man vill för så har jag sett att dom gör på fiken i Jönköping fortfarande.Dom hade fantastiska Napoleonbakelser i dag. Jag sköter allt hemma nu för Mr T ligger i sängen och kan knappt prata. Förkylningen har satt sig på halsen och så för mig också. Jag är bättre men inte helt kurant än.


 Den här färgstarka tårtan är ett återkommande blickfång. Jag har aldrig sett den sorten förut på nåt Café.


 På ICA sålde dom små svarta krukor för endast 14.90 kr. Jag köpte själv två stycken, dom är bra när man skall gå bort till folk och ha med sig en liten blomma.


 Den här uppsättningen var jättefin tycker jag.Jag var in till Mimmis Magasin och köpte tråd och knappnålar och då såg jag detta nya häftiga tyg. Det är motiv från olika länders sevärdheter. 


 

 

   

Klicka här för att komma in på hemnet för att se vårt hus som är till försäljning.


 


  

 

Av Malin wiper - 14 september 2011 08:00

Klicka här för att komma in på sidan där denna bild finns och många fler

God morgon till en ny och förhoppningsvis bra dag. Det känns inomhus att det börjar bli kallare för nu fick vi sätta upp värmen. Mr T har fått en förkylning som satt sig på stämbanden så han låter som en kraxande kråka... .  Han har fått sitta hemma och arbeta lite i går för han orkade inte vara på lokalen. I dag är han sämre så det blir nog till att vara hemma för honom. Jag skall fortsätta att sy lite så jag blir klar med dom klänningarna som jag har åtagit mig att göra. Jag har så många idéer men så lite ork tyvärr. I dag skall jag gå ner till Butik Ingelund och fota lite. Dom har fått hem lite nytt och det är så fint och idylliskt därnere vid kvarnen. Dom öppnar 14.00 på onsdagar. Jag skall köpa ett pris till min nästa gissningstävling. Hittade en bra gissningsgrej på loppisen i Stockaryd som kan bli en nagelbitare.


       


Klicka här för att komma in på Adeles hemsida. Klicka här för att läsa om henne. En ung sångerska med en bra röst. Har för mig att jag haft henne inne förut.


 

      

Av Malin wiper - 13 september 2011 19:57

              

Jag är med i en tävling hos "Kaffehörnan!. Klicka här för att komma in på tävlingsinlägget. Det är en supertävling med fina priser. Klicka här för att läsa hela hans blogg


 

Av Malin wiper - 13 september 2011 18:17Jag fick bara klart en klädnypeklänning helt men har några som är på gång. Detta är ett tyg från Mimmis Magasin som passade perfekt i kvaliten. Satt en liten spets längst ner på förklädet. Klänningen är dubbel så det blir som en påse där man stoppar in klädnypor genom halsringningen. Galgen passar inte ihop med klänningen men jag har andra färger på vinden. Jag skall sy minst 4 st innan jag skickar dom till dom jag lovat.


Klädnypor i form av hajar. Klicka här för att komma in där dom finns 

På förklädet satt jag ett brosch i form av en gul ros. Upptill på klänningen ett brosch i form av ett blad och stenar. 


    

  

  

   Klicka på bilderna så blir dom större

Lite broscher jag köpt på second hand och kommer att använda som dekoration på klädnypeklänningarna. Har fler men dom har jag redan visat.  Det gör inget om broscherna är lite stora bara dom inte är tunga.


Klicka här för att kolla på några häftiga broscher 


  Smyckena i klippet kommer från Louise Of Sweden. Klicka här för att komma in på hennes hemsida     

        

Av Malin wiper - 13 september 2011 14:02

 


  

Bildspelet ovan har jag komponerat. Det är Carina som syns på första bilden. Hon är en av delägarna till Ritz konditori.

 

   

 

Jag har fyllt ut det med lite andra bilder också eftersom jag inte hade tillräckligt många färska bilder från Ritz. Jag har betalt in 3 $ för att få tillgång till att komponera ihop bättre bildspel men har inte fått nån bekräftelse än, men den kommer nog snart.

 

 

Jag har tagit fram symaskinen för att se om jag orkar sy ihop några klädnypeklänningar som jag lovat bort. Dom är halvfärdiga sen förut så det är inte så tidskrävande. Jag har hur många trådrullar som helst i massor av färger men tror ni inte att just ett vinrött snedslåband hade en nyans som jag inte hade tråd till...  Mr T fick göra en utryckning till Mimmis...  


Detta är temuggar. Sajten finns här  Jag känner mig som muggen i mitten just nu... 

    

 

Av Malin wiper - 13 september 2011 09:00

  


Jag smyger mig sakta ut på livets scen och konstaterar att förkylningen inte fick nåt riktigt grepp om min kropp. Skall mjukstarta med en liten promenad för att känna efter hur det känns.  Jag skulle behöva göra så mycket men orken tryter och jag längtar till att få sova ordentligt för det gör sån skillnad. Jag har sömnproblem till och från och det beror nog både på det fysiska och psykiska. Fick en gång utskrivet insomningstabletter men det var rena mardrömmen. Jag blev så konstig och rädd så jag satt uppe hela natten...  Antagligen så tålde jag dom inte. Jag har en yogaövning som hjälper ibland.  I natt har jag i alla fall sovit rätt bra och vädret är lite regntungt. Eftersom jag varit inne några dagar så har jag inte så mycket att skriva om.Denna porslinsinsats köpte jag hos Mimmis Magasin för ett tag sen på rea. Den sitter nu på en ljushållare som rymmer tre värmeljus eller en lite högre sort . Vilken bra text... Blommorna från förra husvisningen var av det hållbara sorten och är så fina fortfarande. Jag har skurit en ny snittyta så dom lär hålla ett tag till. Dom är inhandlade på Akleja Blomsterhandel. Den till vänster har jag stående i lilla hallen på vårt skoskåp. Jag har fått en inblick i hur det går till att förbereda för en visning. En del kostar på tusentals kronor för att styla om men det har inte vi råd med så det får duga med avskalat  lite värmeljus, blommor och kaffedoft. Det kommer att bli visning igen på söndag och måndag.  Att ha en bra och engagerad mäklare är också nåt som man skall tänka på. Det sitter inte heller fel att mäklaren har en bra fotograf eller kan fota skapligt själv. Att man skall ha så avskalat hemma beror på att spekulanten skall koncentrera sig på potentialen och inte fastna vid en massa småsaker som tar bort focus på själva objektet. Jag sålde ett hus 1986 men då var  det helt andra tider då man bara behövde städa...  Fast i USA har dom nog hållit på med detta länge.


     


Klicka här för att se och läsa hur man kan styla om vid hus eller lägenhetsförsäljning

    


Min man tillagade sin goda laxsoppa i går. Jag fick vara hans köksbiträde  som  förberedde ingredienserna medans han var på arbetet. Problemet när man har husvisning och har packat ner så mycket är att hitta allt igen...  Vi kan ju inte börja packa upp allt igen eftersom det blir fler visningarJag hittar inte hushållspappershållaren som jag fått av Fru Greta och en massa andra saker som jag skulle behöva nu...   


 

Nu ropar min man att kaffet är klart. Vi brukar turas om att göra frukost. Ha nu en fin dag och sköt om er....   Klicka här för att komma in på sidan där denna temugg finns

 

 

Klicka här för att komma in på hennes hemsida. Hon föddes 1939 och gick ur tiden 1999 p.g.a sjukdom. Hon var en brittisk sångerska vars karriär sträckte sig från slutet av 1950-talet tills hon dog. Med 18 singlar på Billbord så var hon en av dom mest framgångsrika sångarna.

 


Av Malin wiper - 12 september 2011 21:44

 


Detta är en förklaring från min sida till ett inlägg jag skrev i morse eftersom det nog blivit ett litet missförstånd och jag skulle ha skrivit tydligare och mer ingående.


Klicka här för att läsa inlägget.


Man kan ha olika åsikter i detta och dom som har drivit denna fråga har uppenbarligen känt sig väldigt kränkta. Både av att ha farit illa av sin fosterhemsplacering och att ingen har lyssnat till dom. Det är klart att pengar inte kan ersätta barndomen plågor men det kan kännas som en upprättelse och en ursäkt från ett samhälle som fortfarande struntar i barnens välfärd och blundar för övergreppen. Precis som i andra fall där man råkat ut för övergrepp så kan det kännas lättare med en kompensation men ingenting läker sår från barndomen. Dom bär man med sig hela livet.

Men alla hanterar sina sorger på olika sätt. Ibland fungerar det men ibland får det ödestigra konsekvenser när man inte kan bearbeta orättvisor och kränkningar. Jag menar bara att jag stöttar deras kamp för rättvisa. Dom vuxna lyssnade aldrig på barn förr. Jag har själv råkat ut för saker och ingen har trott på mig så jag pratar inte helt ur tomma intet. Om det inte finns nån dokumentation så är det väl för att ingen vuxen lyssnade på barnens berättelser och tog dom på allvar. Jag menar inte heller att alla fosterhem är dåliga.


 

Presentation

Vaggerydstorget

   

friday for future

 

Hallstahems elbilspool

 

Carl-Einar Häckner 21/11 19.00 Sagabiografen

 

Le Mans'66 Sagabiografen 24 och 26/11

 

Knives Out Sagabiografen 29/11 19.00

 

Arkiv

Shop Esmeralda firar 25 år

 

Gammaldags Julmarknad Skantzen 7-8/12

 

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6
7
8
9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se