Öppen Ridå

Alla inlägg under september 2011

Av Malin wiper - 25 september 2011 13:41


Jag har varit ute på en långpromenad och träffade först på denna fina katt som en av våra grannar äger. Den var så fin i pälsen och inte nåt rädd alls. Den kom emot mig direkt och jag smalt som smör i solsken...   Min man har varit på museieföreningen för att fixa med datorer så vi har fullt upp just nu.Katten var så kelen så jag kunde inte ta mig därifrån på ett bra tag. Han/hon slingrade sig runt mina ben och jag fick klia den jättelänge. Det händer en del när man är ute och går.Sen tittade den upp på mig och jag smalt ännu mer....  Till slut var jag tvungen att slita mig än om jag hade kunnat stå där hela dan. Jag hamnade till slut i bostadsområden jag aldrig varit i förut och kände att jag kommit helt galet för långt bort och hittade inte hem...  Tänkte fortsätta gå in på en skogsväg men blev tveksam och frågade ett par som var ute i sin trägård vart jag var nånstans... Dom sa att hade jag fortsatt så hade jag kommit rakt ut i skogen. Jag fick helt enkelt vända om och gå tillbaka. Till slut började jag känna igen mig igen. Detta resulterade i att jag fick en mycket längre promenad än jag tänkt mig och det gör ju inte ont.  Vädret har nu varit toppen i flera dagar och solen tittar fram ibland.Detta är också en rörande bild som min son mms:ade till mig. Min son är hos sin pappa i mellannorrland och pappan har en hund som heter Titti och är en kinesisk nakenhund. Hon har blivit opererad för en godartad tumör men kunde inte låta  bli bandaget så min son tog på henne en sparkdräkt dom köpt. Här har hon inte fått igenom benen baktill så det ser så roligt ut.... Jag har själv träffat hunden när min son och hans pappa var hit och hälsade på i förra hösten. Jag skrev om detta då och vi hade jättetrevligt. Min son åker hem till Enköping igen på måndag efter att ha varit hos sin pappa i 3 veckor på sin sena semester.


 Detta är också rörande och att tänka ett steg längre. Dom som har blå kiosken har ställt en pall så att barn också skall nå upp till luckan när dom skall köpa sitt godis eller nåt annat...   


          

Nu har min man åkt iväg till museieföreningen igen för att avsluta det han höll på med. Han är webbansvarig där. Själv skall jag ringa min son och sen ställa iordning här lite igen för husvisningen i morgon. Sen skall jag bara ta det lugnt och se nån film. Hoppas ni andra har en fin och njutbar söndag.   

Av Malin wiper - 25 september 2011 08:30

Höstpromenad och lite fika on PhotoPeach

  


Nu är jag väl helt galen som sätter in ytterligare ett bildspel...  det är så himla kul och nyhetens behag. En liten höstpromenad och ett fikabesök befrämjar både kropp och själ....  Jag har fått lägga ner syningen tills nästa husvisning som sker på måndag är klar. Det är ingen idé att dra fram en massa som sen bara skräpar ner. Ni som är lovade klänning kommer att få dom inom en snar framtid.  I morgon är det också slut på min gissningstävling och då skall dom två vinnarna koras.Den snyggt glasinfattade dörren in till Ritz Konditoriets köksdel.  Vi har sovit lite längre i dag så jag känner mig rätt utvilad. Det är disigt och regntungt ute men jag skall ändå ta min dagliga promenad för det är ju bara att klä sig rätt. Hoppas ni alla haft en fin helg och får en bra slutdag på helgen.


 

 

Av Malin wiper - 24 september 2011 19:50

 


Jag har fått en del kommentarer om mina inlägg när det gäller butikerna i vårt samhälle. Det kan hända att jag gör reklam men jag får inget betalt utan gör detta för mitt eget nöjes skull eftersom vi har så många fina butiker och Caféer hos oss. Jag skriver om lite av varje som faller mig in och har inget speciellt upplägg. Jag föredrar att skriva om dom butiker, Caféer, restauranger och kulturevenemang som jag själv tycker om. Om det kan uppfattas som reklam så bjuder jag på det.


Tack för ordet!


          


Klicka här för att komma in på Sheryl Crows hemsida


Av Malin wiper - 24 september 2011 19:30


 


I går när vi var till Jönköping så åkte vi förbi ett gammalt hus som är helt intakt från svunnen tid. Mr T hade  läst om huset att det var till salu för 2 miljoner men man måste rusta upp det för ytterligare 2 miljoner. Det gick knappt att fota huset för det var så igenvuxet och denna höga träport var i vägen. När dom hade visning för huset så hade dom engagerat skådespelare  som fick klä ut sig i tidsenliga kläder. Huset är från 1909 och jag blev nästan paralyserad när jag kikade in genom buskaget för det kändes som att närsomhelst kommer det ut folk från en tid långt tillbaka. Det är inte gjort nåt på huset sen 1920-talet.

   


 


Klicka här för att se huset ur många vinklar och där skådespelarna står uppställda i tidsenliga kläder. Det känns inte som folk från nutid så bra är dom sminkade och uppställda.


 

  

  


 

  


Klicka här för att se vart jag hittade denna bild. Det är en eldriven automobil från början av1900-talet precis som det gamla huset. Det var en bil för överklassen med tjänstefolk. Det är väl bara en tidsfråga innan vi hamnar där igen då ingen vanlig människa har råd att ha bil utan det är förunnat överklassen. Färre har råd att gå ut på restaurang och teater mer än nån enstaka gång. Trygghetssystemet rivs ner och AMU och andra bra utbildningsformer har fullständigt raserats. Nu har dom även spenderat våra pensioner så det känns verkligen otryggt och skrämmande. Nu hamnade jag lite utanför ramarna för jag blev lite uppretad av alla orättvisor som härjar.  


 


Ha en fin kväll vad än ni skall hitta på

 


Av Malin wiper - 24 september 2011 14:17

   Höstnytt hos Mimmis Magasin on PhotoPeach


  Jag har gjort ett bildspel över lite höstnytt från Mimmis Magasin. Allt fick inte plats så jag har lite mer att visa. Klicka här för att komma in på Mimmis MagasinDessa mattor från "Horredsmattan" är gjorda av både plast och stickat. Det blir en härlig känsla och jag skulle själv vilja ha en sån matta när vi flyttar så småningom. Dom är helt giftfria och det är mycket värt när man är allergiker. Dom finns att beställa i flera olika storlekar och färger


                        


 

     

 


Mimmis skinnimitationstyger finns i många färger. Även giftgrönt, vitt, rött, brunt mmGarn finns det hur mycket som helst av och här ser ni lite angoraliknande  En fin katt som vi mötte på vår långpromenad. Fick zooma rätt rejält


Detta är en smyckehållare som bara kostade 135 kr så jag köpte den själv. Har länge tänkt göra en egen men denna var så kul och kommer från "Annorlunda design". Min man har nu satt upp den på väggen så ni får se den igen när jag fyllt den med smycken. Den är rätt stor.

 


Av Malin wiper - 24 september 2011 09:27

Torghandel i Vaggeryd


I dag har vi sovit ut och skall bara slappa. Fast en långpromenad står på schemat varje dag och det känns skönt i kroppen när döfläsket får röra på sig....   Det blir ytterligare en husvisning på måndag så vi kan inte ta upp mer än nödvändigt från källaren. Vi får i alla fall motion i vår källartrapp...  Klockan är så mycket nu så jag hinner inte komma in på era bloggar förrens senare i dagVi besökte flera second hand i går men det fanns inte så mycket som det brukade av fynd och fina saker. Här är i alla fall en helt nystickad pläd som låg på en gammal karmstol. Den var rätt tjock och fin men färgerna tilltalade inte mig.  Här hittade jag nåt roligt i alla fall...  Såna här träbrickor med reseetiketter från resor såg jag ibland hos gamla släktingar när jag var barn. Den är av trä och glas. Den såg väldigt välbevarad ut.En temugg med Marilyn Monroe och en med Ingrid Bergman och Humphrey Bogart. Har ni tänkt på en sak att går man på Gallerix så är det mest affischer och tavlor som föreställer skådisar och musiker från förr. 

 


Inför visningen så har jag haft snittblommor på både köksbord och vårt skoskåp i yttre lilla hallen. Eftersom vi har så mycket nerpackat så hittade jag ingen liten vas. Då tog jag detta stora drinkglas  i kristall med gravyr av en älg som jag har 6 st av och är köpta på trädgårdsloppis. Fast glaset är lite för brett ovanpå vårt skoskåp när blommorna breder ut sig.


 Hittade denna fina lilla handblåsta vas som säljs av Åhlens men nu fanns den på second hand för endast 10 kr. När jag hade diskat den så blev vasen som ny. 


 

   


På vårt torg så står bänkarna kvar fortfarande och blommorna är så levande i sina rabatter.


         

 

Marilyn Monroe UPC Barcode Flip Animation


    

Av Malin wiper - 23 september 2011 18:51

 


Klicka här för att komma in på Madness hemsida. Dom är en engelsk revivall popgrupp som bildades 1976 I Camden Town, London. 2007 så turnerade bandet fortfarande med dess mest välkända lineup på sju medlemmar. Medlemmarna har varierat kraftigt under åren. Dom hade sina största framgångar under 1980-talet.


 Free Orkut and My Space goodevening Graphics Glitters
click to get Orkut Myspace good evening Comments & Graphics

Av Malin wiper - 23 september 2011 18:24     Nu är vi hemma efter att ha varit rätt länge i Jönköping. Väl hemma så hade Fastighetsmäklaren Samija skrivit en lapp om att det gått jättebra på visningen. Det var bara ett par som skulle komma men vi fick åka hemifrån lite tidigare för ytterligare ett par hade anmält sig. Det ser rätt lovande ut men man kan aldrig vara helt säker.  Det är fantastiskt att komma hem till ett alltid välstädat hus numera...  Eftersom det blir fler visningar så kommer vi att ha det så här nu. Vi höll på att glömma kvar ett paraply i hallen men i sista sekunden så fick jag med mig det i bilen. Vi har så avskalat nu så det nästan ekar...  . Klicka här för att komma in på Skandiamäklarna i Jönköpings hemsida. Vi har en toppenmäklare som verkligen gör ett fantastiskt jobb....  


   Innan vi åkte så var jag ner till Mimmis Magasin för att köpa en ny löpare på det stora rumsbordet. Fick tag på denna som innehåller både blått och vinrött som vi har i lamporna och gardinkappan. Sen går den i vitt, ljusgrått och mörkgrått. Dom har fått hem massor av nya saker och jag fotade en del av dom men det kommer mer som dom inte hunnit packa upp än. Sätter in ett inlägg ang. detta i morgon.På baksidan är den lite mörkare och den sidan kan man också använda sig av. Skall man sälja hus så blir det lite omstyling.


 Var också in till Akleja blomsterhandel och köpte 2 såna här blommor som heter "Spansk peppar" och en bukett med snittblommor.


 Köpte även denna succulent till sovrummet. Just nu har vi bara två blomkrukor där och mina höghuslampor. 


    

 

Sen fick jag en present av Mimmi... Denna virkade halsduk i färgerna cerice och plommonfärgat med lite glitter i. Den är virkad som i små rundlar som ser lite blomlika ut. Det går inte att få fram helt på bilden hur fin den är. Fattar inte hur det går till för det ser avancerat ut. Tyvärr blev jag själv helt urvattnad i ansiktet och håret....  men om jag tar mer kontrast så blir halsduken för mörk. det är en sån som är mer som en utsmyckning och inte så varm. Det passar mig ypperligt och jag blev jätteglad... Dom finns där att köpa färdiga eller att köpa garn och virka/sticka själva. Jag tycker om att skriva om det jag ser i min närmiljö och eftersom vi har såna fina, speciella, personliga butiker och caféer mm så känns det ännu roligare.


 

Blomsterarrangemang från Akleja Blomsterhandel.    

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Haga Vintage Bernshammar

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6
7
8
9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se