Öppen Ridå

Alla inlägg under september 2011

Av Malin wiper - 17 september 2011 13:30


  I går vid lunchtid så träffade vi våra f.d grannar nere i samhället. Dom satt på en bänk framför Ritz Konditori. Vi slog oss ner och pratade med dom och hade en skön stund i solgasset. Torget var fullt med folk så det känns så levande i vårt samhälle. Vi skulle in och äta en sallad till lunch och då kände jag för att bjuda med oss våra grannar. Det visade sig att dom inte heller ätit lunch ännu så det var jättelyckat. Det var så länge sen vi träffade dom nu så vi hade massor att prata om. Ingen ville vara med på bild men jag fotade våra Caesarsallader som smakade ljuvligt. Ritz har fått till en sallad som är den godaste Caesarsalladen jag någonsin ätit. Kycklinbitarna är varma och grillade så det blir lite annorlunda och smakrikare. Baconet i salladen är väldigt perfekt stekt och smakar ypperligt. Sen har dom äkta parmesanost och det snålas inte. Även såsen är en höjdare. Våra grannar tyckte detsamma och njöt hejdlöst...   Eftersom jag bjöd på salladen så ville dom bjuda på kaffe efterråt. Vi tog alla varsin sockerfri hallongrotta. Jag visste inte att man kunde få såna sockerfria men på Ritz är dom kreativa. Man fattar inte att den var sockerfri för den smalt i munnen och sylten i mitten var makalöst god. Vi satt rätt länge och pratade men sen var vi tvungna att åka hem och klippa gräset.Här lite godsaker att dregla över... 


 Nu skall jag sy färdigt en klädnypeklänning medans min man klipper gräset nere vid ån. Då har jag två klara som jag skall skicka iväg. Efter det så är det dags att städa bort symaskin och alla andra saker som är utspridda genom att jag sytt. Då har vi bara städningen kvar och sen att plocka ner i källaren igen dom få saker vi tog upp efter förra visningen. Nu skall det vara ännu mer avskalat. 

    

Klicka här för att komma in på sidan där dessa "Stig Lindberg" koppar finns och lite annat I går kom min man in med två sorters vindruvor som vi fått av vårt unga grannpar som har en trädgård som inte går av för hackor. Dom har haft "Öppen Trädgård" i några år och jag själv har besökt den förra året. Vindruvorna var sanslöst goda. Den gröna lite sötare och den röda lite kryddigare.  Dom är så snälla och trevliga och vi har tur som har så många bra grannar. Tack snälla ni....   


Dessa kaktusar har jag fått av dom förut. Dom satt jag sen i finare plåtkrukor.  

Klicka här för att få en liten inblick i hur det ser ut i deras trädgård

 

        

   

Av Malin wiper - 17 september 2011 07:45 

Klicka här för att komma in på Gretchen Wilsons hemsida


Gretchen Wilson, född 26 juni 1973 i Pocahontas, Illinois, USA är en amerikansk låtskrivare och countryartist. Hon slog igenom med albumet "Here for the Party" 2004 där hennes stora hitlåt "Redneck Woman" är med. Andra kända låtar från albumet är "Here for the Party" som skivan är döpt efter och "When I Think About Cheatin'. Källa wikipediaHa nu en riktigt härlig lördag...   


Av Malin wiper - 17 september 2011 07:30

Efter att jag klippt 1.5 sida av gräsamattan så blev jag så konstig på kvällen så jag var tvungen att gå och lägga mig. Fick kurera mig med både icegelé och en IBEMUTIN-tablett som fungerar muskelavslappnande. När min man pratade med mig så hörde jag inte hans ord så tydligt utan det kändes som orden inte hade några konturer (låter inte klokt) man kan få så många konstigheter när nacken är skadad och nerver ligger i kläm.  Det håller inte att ha en sån stor tomt att klippa när man har det så. Två år i rad så lejde vi bort gräsklippningen till en grannes barnbarn.  Det är så många nerver som utgår från nacken så hela kroppen blir påverkad. Öronen har jag ofta värk i när det är som värst och även dimsyn. I dag är jag bättre efter att ha vilat. Min man klippte resten och i dag skall han ta gräsmattan ner till ån.  Klicka här för att läsa om wiplash

 

Vi hade tänkt åka till loppisen i Stockaryd i dag och sen till Stationscafét och fika men vi inser att vi inte hinner det när vi har två husvisningar framför oss och lite att fixa hemma också. Det får bli till veckan istället hoppas jag.

Glöm inte min gissningstävling. Det är bara att klicka på bilden i höger menyrad där det står gissningstävling. Då kommer ni in på tävlingsinlägget  
  

    

Torsdagen den 15 september togs första spadtaget till vår nya livsmedelshall "Netto". När bygget är klart så kommer vi att ha både ICA, Konsum och Netto i vår kommun. Som ni ser så håller dom på med förberedelser för grunden.

 

 


 


            

   Av Malin wiper - 16 september 2011 08:30


Strandpromenaden i Vaggeryd on PhotoPeach


Vi vaknade till ett fantastiskt höstväder med sol och vindstilla. Nu har jag gjort ett bildspel igen...  Det måste vara nyhetens behag som gör att det är så kul. Jag har dessutom fått en kod nu som gör att jag har tillgång till mer variationer. Fast detta bildspel är det enklare men kul ändå. Jag gick strandpromenaden i går och det är det som syns på bilderna.  Tyvärr så fick jag samma bilder med två gånger. Försökte få in 30 bilder men det gick inte så flera fattas.


          


Min mans förkylning är på väg bort så han skall arbeta i dag. Själv skall jag fortsätta att sy några klänningar till men sen måste jag börja städa bort allt och göra iordning för husvisning på söndag och måndag. Hoppas vi hinner klippa hela gräsmattan innan det börjar regna igen.
 


Comments by ZingerBug.com

Av Malin wiper - 16 september 2011 07:00

 


  I går sydde jag klart ytterligare en klädnypeklänning. Denna gång i ett tyg som har kartmönster och är köpt på Mimmis Magasin.  Jag använde mig av ett  sidenblankt snedslåband och då är det lite vanskligare att få snyggt runt halsen, men det gick rätt bra. Den jag gjorde i förrgår skickade jag iväg i går till en som jag lovat. Nu har jag två kvar som en person skall ha. Har börjat på en till så den blir klar i dag.  Jag satt ett örhänge i form av ett hjärta på förklädet.Upptill en brosch i form av en hamburgare. 

   

Klicka här för att komma in på en sida som säljer jordglober. På 70-80-talet så hade jag alltid en jordglob hemma som stod på en gammal tunna. Tunnan har jag kvar men jordgloben blev utsliten. Min man älskar kartor men numera kollar han på nätet istället.

  

  
 

Av Malin wiper - 15 september 2011 14:15


 

 


I går var jag ner till Butik Ingelund som ligger så idylliskt vid Lagan. Alltid kul att träffa butiksägaren Christina och hennes mamma. Jag har gjort ett litet bildspel av besöket.


  

Bilder som inte kom med i bildspelet:


Ingången till butiken. Klicka här för att komma in på Butik Ingelunds hemsida 

 

 


     

Dom har väldigt mycket av spagrejer.


                          

  

Nya ekologiska tesorter

  Smycken finns det rätt mycket av


   


   

  klicka här för  att läsa ett bra inlägg ang. Jämställdhet som anitabirgitta skrivit. Mina sista aktiva år i arbetslivet så hade jag ett manligt yrke och jag har även varit jämställdhetsansvarig i en fackförening. Tyvärr har jag själv inte bidragit till mycket hemma som min man gör och jag borde ha lärt mig också av sk manliga göromål. Fast när jag levde som singel så var jag tvungen att hantera både borr och annat. Konstigt att det gick bra då när man är så bekväm nu.

Av Malin wiper - 15 september 2011 09:31   I förrgår var min man in på Mimmis Magasin för att köpa tråd åt mig och då var Smålandsnytt där och intervjuade folk ang småortsbiografer. Jag sätter in klippet här men allt som dom frågade min man om kom inte med. Marianne (Stockaryds stationscafé) har sett det före oss och Mr T hälsar tillbaka till dig... och tackar. Det vore tråkigt om dom lägger ner biograferna på dom små orterna. Vi kommer att gå mer nu på Folkets Hus bio när dom fått digitalt. Vi har varit flera gånger på Skene Folkets hus och sett direktsänd opera och lite annat. Vårt Folkets Hus bekvämare stolar än på filmstaden i Jönköping. Dessutom är det mycket finare och trivsammare på vårt Folkets Hus i Vaggeryd.


   


 


 

En av mina headers som jag använt mig av i bloggen. Här ser ni ridån på vår fina biograf på Folkets Hus i Vaggeryd. Det var så bussigt av dom att jag fick lov att  fota där.


Klicka här för att komma in på Folkets Hus i Vaggeryds hemsida


Hoppas ni alla får en fin dag trots regn och höstrusk

Av Malin wiper - 15 september 2011 09:15

  


Då var det dags för en gissningstävling igen. Det går bra att vara med i tävlingen än om man inte har nån blogg. Ni som har bloggar får gärna länka till min tävling. 


Denna sak hittade jag på loppis i Stockaryd. Vad är detta och vad används den till?. 

Tävlingen avslutas 26/9 kl 10.00 Om ingen kommit in med rätt svar tills dess så får ni en ledtråd.


Första pris:


 

  Priset är en väggljushållare i smide som jag köpte på Butik Ingelund i går. Jag har själv en likadan som hänger i min yttre hall. Det fanns mycket att välja mellan men en sån här är lätt att skicka iväg utan att den går sönder och dessutom är den jättesnygg nu i vinter. Ljuset följer naturligtvis med i priset och det är hål under som bara sätts på en pigg på ljushållarfatet.

  

 

Här ser ni hur min ljushållare ser ut på vår hallvägg


Andra pris:

 

 

  Andra pris blir en tändare i form av ett läpstift från min tändarsamling. Många frågar mig om jag röker eftersom jag samlar på tändare. Jag har aldrig rökt men det går lika bra att tända ett ljus med en tändare i höstmörkret. 


   

 

 

 Den här gamla låten med Bibi Johns passar ypperligt till detta med läppstift "Läppstift på din krage". Klicka här för att komma in på hennes hemsida. Hon är en svensk sångersk och konstnär som föddes 1929 i Arboga.Presentation

Vaggerydstorget

   

friday for future

 

Hallstahems elbilspool

 

Carl-Einar Häckner 21/11 19.00 Sagabiografen

 

Le Mans'66 Sagabiografen 24 och 26/11

 

Knives Out Sagabiografen 29/11 19.00

 

Arkiv

Shop Esmeralda firar 25 år

 

Gammaldags Julmarknad Skantzen 7-8/12

 

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6
7
8
9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se