Öppen Ridå

Alla inlägg under juni 2010

Av Malin wiper - 6 juni 2010 12:34

                    

     

Jag fick gå och lägga mig en stund och ta 2 Losec för jag har fått IBS som började redan i går. Jag tror det beror på att jag åt nåt jag inte tålde i går. Tråkigt att hålla på och klaga men vad gör man livet är ju som en berg o dalbana för många av oss. Nu känns det lite bättre men detta blir en slödag för att komma i bättre form. Vill må så bra det går när vi åker till min son så vi kan uppleva lite. 

 

             

  

 

Vi provcyklade en cykel med hjälpmotor i går hos firman som är inhysta i vår järnvägsstation. Affären heter "CMMC motor AB". Det var fantastiskt att cykla på en sån här cykel och allrahelst när man har skador i kroppen och har svårt att cykla i backar. Man ställer in den hur mycket den skall hjälpa till. I övrigt är det en 3-växlad cykel och väldigt stabil. Den billigaste kostar ca 9000:- . Den på bilden är en sån i den prisklassen och ursnygg i sina retrofärger. Dom säljer också motorcyklar, gräsklippare och lite annat.

 

                            

 

   

 

Detta är deras senaste gräsklippare så nu ser ni att jag är en riktig klippare också... . Den som är avbildad på skylten kostar över 20.000:-

 

   

 

Den här mindre modellen är lite billigare men enligt försäljaren så har vi lite för stor tomt för denna. Affären har nya ägare och dom var jättetrevliga och serviceminded. Dom hade klipparen körandes på en gräsmatta mittemot affären så man kunde se hur det funkade. 

 

    

Av Malin wiper - 6 juni 2010 09:45

          

 

Detta är ett av besticksmyckena som fanns att köpa på hjulafton i går i Vaggeryd. Detta är en gammal sked som blivit ett halsband. Jag skrev om detta i ett inlägg längre ner men glömde ta med två av dom.

 

       

 

Ytterligare ett halssmycke som är gjort av en gammal kniv. Han som gjort smyckna kommer från Forserum. Här är hans telefonnr. 0735-353360. Hans fru gör blomsterdekorationer och loppis. Dom har ingen hemsida.

 

         

 

Klicka här för att komma in på Joan Osbornes hemsida.

 

              

 

Joan Elizabeth Osborne, född 8 juli 1962 i Anchorage, Kentucky, USA, är en amerikansk sångerska, gitarrist och låtskrivare inom blues, folkmusik, country och rock. Hon är bland annat känd för sin låt "One of Us", som blev en stor succé tillsammans med albumet Relish, båda från 1995

 


Av Malin wiper - 6 juni 2010 08:31

         


Inte kom vi iväg på nån bluesafton i går inte...  Vi var alldeles för trötta och jag försökte mobilisera mig in i det sista men sen gav jag upp. Det verkar vara ganska hög pollenhalt i luften också för trots att jag tar en tablett varje morgon så är jag nu röd i ögonen. Solen skiner i dag också men det är lite kallare än så länge. Min man åkte iväg och hyrde filmer istället så jag låt i sängen och bara slappade.

 

  

 

I dag skall vi göra lite förberedelse för en resa till min son om några dagar. Han bor ju i Enköping så det blir en bit att åka. Numera måste vi alltid skriva en lista för att inte glömma hälften vi skall ha med oss eller göra innan... . Vi hade ju i alla fall en bra toppendag i går så vi njöt i fulla drag. 

                             

  

 

Här ser ni politiker som höll tal från scenen i Skillingaryd i går. Hon den ljusa med rosa kofta och vita byxor är Vänsterpartiets Alice Åström. Hon bor i Vaggeryd och är en respekterad person som alla verkar tycka om.

 

      

 

Här ser man att det var fullspikat även på Skillingaryds Hjulafton.

 

   

 

När vi kom så spelade gruppen "Stanfure" som kommer från Vaggeryd.   Dom var jättebra och öste på så det svängde enormt. Det var mest  lite äldre rock dom spelade men enligt vad jag läst så spelar dom även Irländsk folkmusik och annat. Dom är ett partyband och spelar mycket på pubar 

          

 

Klicka här för att komma in på Stanfurs hemsida. 

 

Stanfur från Vaggeryd består av Eje & Micko som kör både akustiskt och med egna bakgrunder (bas & trummor). Specialiserade på rock i "Stones-anda", men har en väldigt bred övrig repertoar som bl.a innehåller en hel del Irländska pub-slagdängor, där mandolinen används flitigt. Väldigt flexibla...med såväl svenska som utländska hits. Stanfur anlitas flitigt till firmafester, bröllop och födelsedagspartyn. Kan även ses på en och annan pub i Jönköpingstrakten då tiden räcker till.      

 

    

I Skillingaryd så bjöds det på en tårta som skulle bli 30 m lång när den var färdig. Här ser ni hur långt dom hade kommit när vi var på väg till rälsbussen för att åka hem. 12.30 skulle invigningen firas med tårtan men det verkar ha blivit fördröjt. Den är i form av järnväg.

 

    

Så här såg den ut på nära håll.  

 

skar jag er alla en härlig sommardag...              

     


Ett smakprov på Stanfurs musik. Hoppas jag har fått med rätt grupp och uppfattat rätt namn när vi frågade en kvinna som också lyssnade på dom. Jag har ju liiiiiiiiiite för bråttomt ibland. Jag tycker dom låter bättre i verkligheten.

Av Malin wiper - 5 juni 2010 17:49

        

 

Detta häftiga klipp fick jag nyss av min syster över epost. Kolla in trummisen...  Musiken är bra också. Fortsättningen på min utflykt följer i morgon för nu skall vi göra oss i ordning för att gå ut i kväll och lyssna på bluesmusik på Restaurang Martini om vi får nån plats där. Det går inte att beställa bord i förväg.

 

                         


Ha en fin kväll...  

Av Malin wiper - 5 juni 2010 16:20

  

Sen vi kom hem har vi suttit ute och både ätit och druckit kaffe. Här testar vi kaffet som vi köpte för halva priset på Butik Ingelund. Det har wienernougatsmak och var faktiskt jättegott. Vi åt bara en smörgås ute och en varmkorv så vi var rätt hungriga när vi kom hem.

 

   

När vi varit tillräcklingt länge i Vaggeryd så åkte vi till Skillingaryd där det också varit Hjulafton i dag. Som jag skrev förut så fick man åka gratis med denna gamla rälsbuss som ger mig nostalgigåshud. Denna ägs av Svenska Motorvagnsklubben (SMOK) som är en rikstäckande förening för järnvägsintresserade med inriktning mot rälsbussar och motorvagnar. Det går att nå föreningen på epost-adress: info@smok.nu

 

   

En av vagnarna är till för bagage.   

 

   

Så här ser förarhytten ut.         

 

   

Det var svårt att ta kort för solen gassar för mycket.

 

     

 

  

 

          

 

  

 

   

Det var fullsatt i vagnarna och man blev förflyttad bakåt i tiden. Både lukt och miljö är så välbekant för mig. Vi njöt i fulla drag. En av mina morbröder var stins och jag kan inte komma ihåg vad saken heter som dom vinkade av tågen med. Har sökt som en galning på nätet men hittar inte namnet. En annan av mina morbröder var lokförare och min morfar var tågmästare. Dessutom har min mamma jobbat på Sj som sekreterare. Vi har även bott vid en järnväg i många år och mina föräldrar hyrde en banvaktsstuga vid järnväg när vi barn växte upp.   

 

Stins, kortform för stationsinspektor, vilket är en tjänstegrad inom en järnvägsförvaltning. I allmänt språkbruk använd om tågklarerare även om det hörde till undantagen att tjänstemannen verkligen hade den höga graden stationsinspektor

 

   

Vi åkte förbi den nya järnvägsbron som invigdes i dag 10.00 Vi missade invigningen tyvärr. Det kommer att byggas en massa terminaler runt området och många arbetstillfällen kommer att ges. 

 

Av Malin wiper - 5 juni 2010 15:54

               

 

Dom tre männen som uppträdde på torgets scen "Hokapellet" sjöng bl.a denna gamla Paul Ankalåt "Diana". Dom sjöng lite nyare låtar också. En del låtar hade dom  gjort om texterna på, dom var lite humoristiska. Jag tyckte att dom var riktiga musikanter. Dom hade verkligen glimten i ögat och hade rutin.

 

          

 

Jag kan inte hitta gruppen på nätet. Varken bilder eller hemsida.Klicka här för att komma in på Paul Ankas hemsida

   Klicka här för att komma in på sidan där jag hittade denna gamla mikrofon.

Av Malin wiper - 5 juni 2010 15:29

  


Vi har nyss kommit hem från Hjulafton nere på torget och vi har haft det toppen.  Det började med att vi gick omkring och kollade i marknadsstånden och efter ett tag så var det fullt med folk överallt. Dom hade satt ut bänkar mittemot scenen där det var olika uppträdanden. Detta är en vy framför Ritz konditori.

 

   

Detta är tre män som sjunger och spelar. Alla sjöng och den ena spelade också på ett klaviatur. Dom heter Hokapellet och kommer från Hook. Dom sjöng en massa 50-60 talslåtar och dom sjöng stämsång väldigt bra. 

 

   

Här står min söta och gulliga frissa Anna vid ett bord utanför friseringen. Jag hade glömt mitt läppglans hemma så jag köpte mig ett nytt. Dom hade cremerouge till halva priset så jag köpte ett sånt också.

 

   

Här en showgrupp med tjejer som dansade i brandmanskläder och det var rätt häftigt.

 

   

Sen hamnade jag vid ett marknadsbord där dom sålde smycken som var gjorda av gamla knivar och gafflar från förr i rostfritt, nysilver eller rostfritt. Fick ett visitkort och det är ett äkta par som åker omking och säljer. Det är mannen som gör dessa smycken. Vilken bra återvinning.

 

             

Detta halsband köpte jag som är gjort av en gammal fin sked. Det kostar 100:- jag skall ha det till min nya finblus.

 

  

Dessa halsband är gjorda av gafflar.

 

    

Sen gick vi in till Ritz och köpte oss varsin sån här fin smörgås och gick ut och satt oss i solen och det var smockfullt med folk så vi fick vänta på plats. 

 

  

 

  

 

   

Vaniljhjärtan med extra godsaker ovanpå.

 

  

 

Jag köpte två svarta kuddar på Mimmis Magasin av märket "Cult" jag har en röd glasburk i samma märke som jag köpt på second hand. Kuddarna kostar 49:-/st och jag skall ha dom på mitt nya överkast. Man får dekorera sina kuddar själv med vad man har hemma eller köpa passande band och tyg. Här ser ni ett ex på vad en av tjejerna gjort för utsmyckningar på kuddarna.

 

             

 

Fortsättning följer för vi har åkt rälsbuss till Skillingaryd också mm.

 

Av Malin wiper - 5 juni 2010 07:28

  

Nu är det verkligen en sån sommar som jag kan stå ut med. Torr värme och drygt 20 grader varmt. Vi var till Butik Ingelund i går för jag skulle köpa en sak. Dessa lakan med spets hängde på tork en bit ifrån huset och det gav en sån härlig känsla och igenkänningsfaktor.

 

               

 

Både ägaren Christina och hennes mamma var i butiken och det känns alltid så roligt att få en pratstund. 

 

          

Dessa vita spetshanddukar var otroligt vackra.        

 

    

Sen denna vita runda kudde med brodyr i en glansig tråd. 

 

   

 

Detta är minimalistiska smycken som är svåra att förmedla på bild men ägarinnans mamma hade ett runt halsen med en ängel och det var jättefint. Det måste ses på nära håll för att få känslan.        

 

    

Dessa skålar var nyhemkommna och heter "Tittutänglar" dom var jätteroliga och snygga. Det finns en stor och en liten och har ett överkomligt pris. 

 

    

Dom här tillbringarna finns i två storlekar och dom finns i ytterligare ett mönster.

 

   

Hon har flera olika modeller av fickur och även några som man hänger runt halsen och dom är jättefina.

 

   

Här en läcker rund bricka med opmönster.

 

  

 

Vi köpte ett nytt te som heter Käresta-te. Det är ett svart te smaksatt med tropiska frukter, smultron och gräddarom. Det kommer från www.aftek.se

 

Det till vänster är ett smaksatt kaffe. Det heter Wienernougat brygg och säljs nu till halva priset så passa på.            

 

   

Två hela hullor med marmelad och sylt och vi köpte en drottningsylt för att testa. Deras vinbärsgelé som vi testat är jättegod.

 

   

Vi köpte en sak som vi skall ge bort vid ett speciellt tillfälle. Kan inte avslöja vad det är än på ett tag...                        

          

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

Gammaldags Julmarknad Skantzen 7-8/12

 

friday for future

 

Arkiv

Shop Esmeralda firar 25 år

 

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se