Öppen Ridå

Alla inlägg under juni 2010

Av Malin wiper - 18 juni 2010 14:23

  

På Ritz konditori hade dom bakat ytterligare en prinsesstårta...  

 

   

Nu är bänkarna tillbaka på vår lilla torgplats. Det satt folk på dom bänkarna jag inte kunde fota så ordningen är återställd...

 

   

 

Vi tog en jättegod smörgåstårtbit var för att fira vår bröllopsdag i efterskott. Vi tycker att vi upplevde så mycket när vi var till Enköping och ia med man så detta får räcka för nu. Det var bara prima råvaror i denna smörgåstårta så vi njöt hejdlöst...   Jag skall kolla om jag kan hitta nån liten present att ge min man, det är han värd. Jag får så mycket av han jämt och ibland kommer han bara hem med en blomma och överraskar mig...  

 

   

 

När vi var till Sala Silvergruva så sålde dom även såna här ringar i olika färger och mönster.  

 

MINNESBILDEN:

 

          

Jag gick en nostalgivandring i mina gamla fotoalbum och hittade denna roliga bild där jag spexar lite. När jag är smal så har jag ett avlångt smalt ansikte. Den är från början av 90-talet och jag förlovade mig med min Mr T samma dag på ett nostalgicafé i Karlstad. Vi bodde ca 10 mil från Karlstad då.

 

 

Av Malin wiper - 18 juni 2010 13:41

  


Vi åkte ner till samhället för att både fika och handla lite. Hittade denna nostalgitidning som Land ger ut och detta är nr 3. Skall försöka få tag på dom andra numren också. I morse mejlade min man över ett klipp till mig som inte minskade min nostalgi precis...  Det fanns ett rör med vita uppfriskande tabletter när jag växte upp som hette "Bronzol". Jag och andra barn gick och sjöng denna slagdänga som börjar med: Hälsan för halsen Bronzol.

 

Klicka här för att komma in på tidningen Minnenas Journal

 

  

 

Klicka här så får ni se hela texten till visan

 

  

 

Klicka här så kommer ni på annas blogg. Hon klär sig i 40-50-talskläder och har i dag en vitblå jättesnygg klänning på sig.

 

  

 

Klicka här för att kolla in olika kök från 50-talet 

 Owe Thörnqvist, född 12 mars 1929 i Uppsala, är en svensk sångare, musiker och låtskrivare.

Owe Thörnqvist, som debuterade som artist 1953 med "Rumba i Engelska parken" och "Josefsson"

 

Klicka här för att läsa mer om Owe Thörnqvist

 


             


Klicka här för att komma in på sidan där jag hittade denna 50-tlasinspirerade finklänning. Kom ihåg att min mamma hade en blå klänning med vita prickar.

  

Av Malin wiper - 18 juni 2010 09:50

  


Eftersom jag hade såna dataproblem så ligger jag efter med inlägg från min lilla tripp till Enköping. Här ser ni Röda korsets second hand som vi också besökte.

 

            

 

Jag köpte denna julgransbrosch som inte ser ut som mina andra som jag har sen förut. Börjar få en ansenlig samling av broscher nu men dom skall användas till hobbyarbeten när jag orkar. Dom var väldigt billiga på sakerna där och denna kostade bara 5:- annars har jag fått betala 20:- för liknande brosch på andra ställen.

 

           

 

Tyvärr har jag en förkärlek för vykort också...  Hittade några riktiga höjdare bl.a detta gamla med bild av en 40-50-talsherre på en skokartong.

 

           

 

Ytterligare ett från samma serie. Dom kostade bara 1:-/st och ser ut som orginalkort.

 

           

 

Hittade denna herrsko här  där det finns mycket annat också. Skon är som ett mellanting mellan sportig och finsko. 

 

   

 

Häftigt kort på en finsk sångare vad jag kan förstå. Tänk om man kunde stå så vigt med benen.

 

   

 

Detta är lite orientaliskt.

 

  

 

I skylten fanns detta fina dragspel och jag tänkte direkt på min bloggvän Margit som spelar just dragspel. Hon är en häftig kvinna som har många järn i elden.

 

   

 

Den här fontänen står mitt på Enköpings torg.

 

Tyckte att detta passade till inlägget...  Dom är faktiskt riktigt bra musiker.

 

Ortens patrask är en duo från Morjärv, Kalix kommun i Norrbotten som sjunger visor. Duon består av Jörgen Wennström (dragspel) och Bernt Selberg (gitarr och sång) och har spelat in tre album. Det senaste heter Vilse så vilse vi vandra

     

Av Malin wiper - 18 juni 2010 09:34

            

 

Klicka här för att komma in på hennes hemsida.

 

      

 

Patricia Lynn "Trisha" Yearwood, född 19 september 1964 i Monticello, Georgia, är en amerikansk countrysångerska. Hon är gift med Garth Brooks sedan 10 december 2005

 


Av Malin wiper - 18 juni 2010 08:42

  


Denna tårta fanns att skåda på Ritz konditori i går. Nu är det nog många konditorier som har olika sorters prinsesstårtor. Jag kommer inte att kunna låta bli att kolla lite på bröllopet än om jag inte är mycket för monarkin. I dag verkar det bli lite sämre väder för solen gömmer sig just nu. Det har inte blivit mycket gjort för mig sen jag kom hem från vår lilla tripp. Det tar alltid på numera att åka bort och det kommer lite surt efter. Vi har inga som helst planer för dagen utom att klippa färdigt gräsmattan och sen frosta ur kylskåpet. Det har bildats is i skåpet som i vanliga fall skall frostas av själv så nåt fel har det blivit.

 

  

 

Jag håller i alla fall på att fålla ett duktyg som jag köpt på Mimmis Magasin. Jag köpte även ett blått i samma kvalitet som jag haft på bordet ett tag nu men vill byta till denna vinröda. Jag fick klippa bort rätt mycket så av den biten skall jag göra en löpare till bordet med nån spets eller passande kant på. Detta tyg finns i många färger. När jag är klar med detta så skall jag klippa till flera klädnypeklänningar som jag lovat bort för länge sen. Jag klipper en dag och tar nästa moment dan efter så nacken håller.

 

  

 

Detta fyrkantiga plåterfärgade hus finns i Enköping och det såg så kul ut.

 

  

 

Kolla in denna arkitektur av en byggnad som förut inhyst en bensinmack. Lite 50-tal. Då kom det ut en servicekille och tankade, fyllde på olja och tvättade rutorna...  Nu får man göra allt själv och mackarna har blivit matvaruaffärer och fikaställen.

 

  

 

Dom har en jättefin park i Enköping som inhyser både restaurang och ett hantverkshus.


 

I samma park står denna ovanliga fontän. Det rinner liksom vatten ur skårorna på ett snyggt sätt och jag undrar om det inte är samma konstnär som skapat denna.

 

  

 

Här står jag och tittar ner från min sons franska balkong.

 

    

Min son ärvt denna lampan av sin pappas moster. Den är jättegammal men dom tre små kuporna är inte orginal men det är den stora plafondkupan.

Märkte förts nu att klockan är 09.20 så vi måste ha sovit länge och gott.

 

  Ha det så bra i dag och sköt om er...   

 

Av Malin wiper - 17 juni 2010 18:50

Denna låt hade min bloggvän Monica inne på sin blogg häromdan och jag gillade den direkt för hon har en personlig röst och sjunger bra. Jag har aldrig hört talas om henne förut.

 

     

 

Klicka här för att komma in på hennes hemsida

 

            

 

Beth Hart, född 24 januari 1972 i Los Angeles, Kalifornien, är en amerikansk sångerska. Hon hade 2000 en hit med låten "L.A Song" från albumet Screamin' for My Supper

 


Av Malin wiper - 17 juni 2010 16:35

  

   


Vi blev rekommenderade ett Café i Enköping när vi hälsade på min son och det visade sig vara en höjdare. Fabian Flink´s det ägs av en man på endast 27 år och han bakar allt bröd själv. Han har vunnit en massa priser bl.a för sina otroligt goda skorpor som inte går att jämföra med dom vanliga skroporna man ätit förut.      

 

Klicka här för att komma in på Fabian Flinks brödbod.

 

                                   

 

Klicka här för att komma in på cafékartan där han fått högsta betyg 5

 

   

Så här ser en påse ut och det finns en större storlek också. Dom måste upplevas så jag skall inte försöka beskriva smaken, formen på dom är som vågiga och lite kanelsockriga ovanpå.

 

   

Här ser man både hans kakor och skorpor i den fint och stilfullt inredda brödboden. Det var en strid ström av folk som kom in så det var lång väntetid och inte så stort därinne. Det finns bara några cafébord och dom blir fort upptagna men vi lyckades få ett bord och tog varsin smörgås och jag kan säga att det smakade så gott att man hade kunnat smälla i sig en till hur lätt som helst...  

 

  

 

Kolla in hur läckert dom har placerat ut allt sitt matbröd.  

 

  

 

  

 

  

 

 

 

Detta och mer därtill hade Fabian Flink i sitt skyltfönster.   

 

  

Av Malin wiper - 17 juni 2010 12:54

           


I lördags så åkte vi in i Fors där denna halvt nedgrävda bil dök upp på en tomt.

 

                  

 

Fors är en tätort i Avesta kommun. Fors är ett relativt litet samhälle som ligger norr om Avesta. Samhället tillhör Folkärna församling och har nära till samhällena By och Horndal. Fors är uppdelat i två mindre byar: Östanfors och Västanfors

 

 

                     


På tomten stod även en frihetsgudinna som skulptur...  Vi hajade verkligen till och tvärbromsade.

 

 

   


Här håller ia:s man upp affischen över årets Bluegrassfestival i Torsåker. Vi bevistade den 2007 och det blev ett kärt minne.

 

Klicka här för att komma in på festivalens hemsida

 

 


 

Här är Downhill bluegrass band som jag såg på Torsåkers bluegrassfestival 2007. Jag tycker att musiken gör sig bäst live. Alla dessa bluegrassmusiker är riktiga musikanter och det svänger som bara den. En festival är en helhetsupplevelse.

 

 

Klicka här för att komma in på Downhills hemsida.

 

 

        

 

Jag hittade en sida där man kan köpa T-shirts med banjo på...  

 

Klicka här för att gå in och kollaPresentation

Vaggerydstorget

   

Gammaldags Julmarknad Skantzen 7-8/12

 

Hallstahems elbilspool

 

Sagabion Last Christmas 8/12

 

Haga Vintage Bernshammar

 

friday for future

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se