Öppen Ridå

Alla inlägg under juni 2010

Av Malin wiper - 9 juni 2010 14:08

  

 

Detta är smarrig morotspasta som vi åt i går. Jag har en massa recept som kommer från Aftonbladets viktklubb. Det är godare än det ser ut.

 

  

 

Jag använder inte lätt Cremé fraiche längre för det är förkastligt. Bättre att använda riktiga produkter och äta lite mindre portioner istället. Jag brukar ta krossade tomater med basilikasmak men det behöver man inte men det är jättegott. Jag använder röd lök istället för gul och tillsätter ingen oregano eller basilika. Jag kryddar såsen med svartpeppar istället. 

 

                

 

  

 

Istället för cremé fraiche så har jag nu testat med den nya sorten Smetana som är lite krämigare och det blev jättelyckat.

 

  

 

  

 

Den är dessutom laktosfri. Jag har nog haft detta recept inne förut men det var så länge sen. Till denna anrättning passar fullkornspasta jättebra. En helt vegetarisk rätt med en ny annorlunda smak.

 

  

 

  

 

Här har jag förberett alla ingredienserna. Socker måste tillsättas annars blir det så kärft eftersom tomater inte jämt är så söta. Ta en nypa och testa efter att det kokat ett tag och tillsätt lite mer om det behövs.

 

                 

Av Malin wiper - 9 juni 2010 11:09

              

 

Vad passar väl inte bättre än att nu spela en låt med och av Magnus Uggla efter ugglekudde äventyret. Denna är lite nostalgi för man gick och nynnade på den på väg hem från krogen förr...  

 

                    

 

Klicka här för att komma in på Magnus Ugglas revysida



Nu har jag bloggat så mycket på morgonen att jag inte orkar gå in på era bloggar än på ett tag....      sorry!

Av Malin wiper - 9 juni 2010 10:51


   

Nu är jag klar med ugglekudden...   Det är min man som beställt den av mig för att ge till en som samlar på ugglor. Anar ni ugglor i mossen är ett gammalt uttryck. Jag hade tänkt smycka ut den mer men såg sen att det blev för mycket eftersom ugglan är så färgstark.

 

   Jag skickade ner Mr T till Mimmis för att köpa en tygbit eftersom jag inte hade nåt som passade till. Här ser man väven på nära håll det är en blandning av bomull och lin. Trodde tyget skulle vara svårt att sy i men det gick jättebra.

  

Av Malin wiper - 9 juni 2010 08:32

         


I dag ser det ut att bli en fin dag och solen är redan framme. Vi skall städa lite i dag för i morgon eftermiddag åker vi iväg till min son. På lördag åker vi alla 8 mil till min väninna ia och hälsar på och det skall bli jättekul. Vi har inte träffats sen augusti då vi var på bluegrassfestivalen i Gränna sen låg dom över en natt hos oss, det skall bli jättekul. Jag skall först sy färdigt ett överdrag på en kudde som vi skall ge bort. 

 

 

   


Min bloggvänn Monica ville se hur en klädnypeklänning ser ut. Jag har just nu inga egna utan har gett bort alla...  så jag fick leta bakåt i bloggen och då hittade jag denna som är en julpostklänning men den ser lika ut som en klädnypeklänning men i den har man julposten. I klädnypeklänningen förvara man klädnypor till att hänga upp tvätt, den är alltså som en påse men i form av en klänning. Jag har lovat bort 2 st som jag inte kunnat sy än för nacken men när jag kommer hem så så skall jag sy en i sänder och vila emellan.

 

         

 

Klicka här för att komma in till "Mollys hus" där dessa klädnypor finns. Dom har magnet på baksidan så jag antar att dom skall sitta på nån magnettavla.   

 

   

 

Nu har jag testat Niveas brun utan sol som Lambergsfrua tipsade om. Jag gjorde först ett prov i armvecket över natten eftersom jag är allergisk mot vissa parfymer. Jag tålde krämen och fick inga utslag men det var nåt med lukten som jag reagerade på  men den satt bara kvar en stund. P.g.a detta så använder jag den bara på kroppen och inte i ansiktet. Andra kanske inte alls förnimmer en sån lukt men eftersom jag är känslig och även har blivit utsatt för lösningsmedel på mina sista industrijobb så är jag känsligare för sånt.

 

               

 

Därför kommer jag att ha denna i ansiktet istället som jag även hade förra året. Den finns på Apoteket och heter "L 300". Den tar väldigt bra och man blir rätt brun inom bara några dagar. 

 

   

 

Jag tar alltid på mig en sån här plasthuva när jag rengör huden eller sminkar mig för då får man bort håret från ansiktet och slipper få kräm och smink i håret. Min man får i alla fall sig ett gott skratt när han ser mig i olika mössor på morgonen...  Nu hade jag ingen rolig duschmössa att visa upp för dom är utslitna men nästa gång jag köper några nya så skall ni få se...  

 

   

 

Jag fotade en vågig tunn glasskål hos Mimmis Magasin i går men den är svår att se på bild. Jag blev lite nostalgisk för jag känner igen modellen sen förr och tycker att den är jättefin. Det går att ha både ljus och annat smått i. 

 

   Nu önskar jag er alla en fint paketerad dag...     



Av Malin wiper - 8 juni 2010 19:02

  


Jag såg en film häromdan som verkligen grep tag i en. Den heter Vägen från 2009 i regi av John Hillcoat. I rollerna ser vi: Viggo Mårtensen, Kodi Smith McPhee, Charlize Theron, Robert Duvall, Guy Pearce mfl.

 

  

 

Handlingen:

 

Mänsklighetens sista dagar målas i grå söndertrasad katastrof. Städer ligger i ruiner, människor irrar runt i hopplös desperation där den starkes överlevnad driver de fåtal överlevande till självmord eller ännu värre kannibalism. En far (Viggo Mortenson) och hans son (Kodi Smit-McPhee) försöker ta sig till vad de tror är ett sista hopp till överlevnad. En hägring, en myt, söderut dit vinterns naglande grepp inte nått. Genom döende skogar, ödsliga landskap och med vakande faror överallt, håll dig bara borta från vägarna.

 

        

 

Filmen är dyster och grå i sina färger eftersom jorden håller på att gå under men man får aldrig reda på vad som orsakat detta. Allt är dött och träd och byggnader är på väg att helt kollapsa. Dom som överlevt går omkring i desperation och letar mat och får akta sig för att bli föda själv till andra överlevande. Än om filmen är mörk så finns ändå ett visst hopp och den är så otroligt välspelad av alla inblandade att man bara njuter av detta skådespel.

 

  

 

Pappan och sonen går efter en karta mot kusten för där finns det vatten och förhoppningsvis mer föda. Det är en del återblickar där pappans fru spelad av Charlen Theron är med men hon klarade inte av situationen så hon försvann från far och son innan det värsta scenariot inträffade. Det är ett långsamt tempo och lite utdraget men filmen blir ändå aldrig långtråkigt, utan man var som med i handlingen och satt som förstenad när nåt hotfullt dök upp i form av beväpnade gäng som var ute efter mat. Jag såg filmen utan att läsa på baksidan av fodralet. Hade inte ens hört talas om filmen före jag såg den.

 

         

 

Filmen var sevärd och höll sig kvar på näthinnan ett tag och jag var tvungen att gå utanför dörren för att komma tillbaka till verkligheten. Jag stod på bron och bara insöp alla vackra sommarfärger och allt annat som vi fortfarande har och skall njuta av. Man får sig en tankeställare av en sån film.

 

             

 

Jag är beredd att ge filmen 4 filmrullar av 5 möjliga trots det hemska ämne den behandlade. Han som spelade sonen i filmen var makalös i sitt utspel.

 

             

 

Av Malin wiper - 8 juni 2010 15:29

         Klicka här för att komma in på Gibson gitarrer

 

Klicka här för att komma in på Cheryl Crows hemsida.

 

      

    

 

Klicka här för att komma in på Eric Claptons hemsida


Av Malin wiper - 8 juni 2010 15:04

             

   

Jag var ner till Mimmis Magasin för att köpa ytterligare några "Cult" kuddar medans dom finns i detta pris i vanliga fall är dom mer än dubbelt så dyra. 

 

Therese hade gjort fler kuddar och en av dom var utan kantband.

 

   

 

Här har hon gjort en som är dubbelsidig hon vikte över baksidans mönster som en kant och det går att göra på andra sidan också. Fiffigt...  Nu höll hon på att experimentera med ett ulligt tyg som hon skulle klippa ur mönster ur och låta det svarta skina igenom.

 

    

 

Jag hittade en karta med roliga snedslåband som jag köpt för länge sedan.           

 

 

Mimmis dotter hade så snygga mjuka träskor i lack på sig så jag var tvungen att fråga om jag fick fota skorna...   Hon sa att skorna är jättebekväma.

 

   

 

Tyvärr så tog jag ett dåligt foto för man ser inte hur läckra dom är egentligen. Det är som ett håligt mönster upp mot benet. Dom finns även i röd färg och kan köpas på vår nya skoaffäre "MA skor". Tjejerna är alltid så läckert klädda så jag borde ha fotat hela deras outfit men det kan nog bli för mycket för dom när jag kör fram som en ångvält och paparazzi...    MA skor AB har ingen hemsida men dom finns på Viktoriagatan 7 i Vaggeryd 073-8219757

 

  

 

Jag köpte en uggledekoration som jag skall dekorera en kudde med på nåt speciellt sätt. Det skall bli en present. 

 

   

 

Här ett presentpaket med både bricka, kökshandduk och servetter.             

 

   

 

Den här duken eller handduken såg jättehäftig ut med sitt älgmönster. 

    

Av Malin wiper - 8 juni 2010 12:12

   

Bilden kommer från Kew grafik  

 

Kuddutsmyckning enligt Mimmis Magasin. Den är en av tjejerna på butiken Therese som gav idén och hon har dekorerat kuddarna i en massa varianter. En med sidenband virat runt och rosett mm.

 

   

Här syr jag på kantbandet efter att jag sicksacat tygbiten. Jag hade massor av lila kantband hemma så jag behövde inte köpa nåt.

 

   

Sen strök jag tygstycket.  

 

Efter det så rullade jag om tuben på kudden för att nåla in hur tajt det skulle sitta.

 

   

Sen var det bara att sy ihop tuben och kränga på den på kudden. Så här blev resultatet. Det behövs nog ytterligare en kudde på sängen ser jag nu. Dom jag skall ha på verandan skall jag försöka fantisera fritt och kanske använda knappar också som dekoration eftersom jag har ett helt lager med såna hemma.


Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards