Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 14 maj 2022

Telefonkiosk, en tur på landsbygden, AcousticTrenc och avslappning med Savita Norgren

Av Malin wiper - 14 maj 2022 12:30


 

Att ta en tur på gamla landsvägar på landsbygden är så nyttigt för kropp och själ. Det stärker och man hänförs av det vackra som man behöver befinna sig i emellanåt. Det ger styrka och landskapet ändrar sig hela tiden framför ens ögon. Dessutom att få se kor, hästa, får och andra djur gör inte saken sämre

 

 

Desstuom kan det dyka upp en gammal telefonkiosk. Vi har åkt förbi den förut men då var det inte så mycket grejer runt den. Hoppas den får stå kvar. Klicka här för att se en telefonkiosk av modernare slag.

 

                                                                                

Clipart Library 

Klicka här för att se fler gamla telefonkiosker. Klicka här för att se en ännu äldre telefonkiosk som står på torget i Skillingaryd. Klicka här för att se en telefonkiosk av engelsk modell på Byarums Bruk 2014. Klicka här för att se mig i en telefonkiosk i Nässjö 2011


 

Sen åker man då vidare och ibland ser det ut så här med gamla träd och på vänster sida finns en golfbana


   

Alltid ser man nån eller några gamla traktorer


 

En inte fullt så gammal men färgstark

 

 

En gammal vattenpump med hink under dök upp på en gräsmatta framför ett fint rött hus med vita knutar

 

 

Några väskötta byggnader som fått stå kvar och kan fortsätta att användas och dom passar så bra in i omgivningen på landsbygden. 

 

       

Ett somrigt och avslappnande klipp med AcousticTrenc. Låten heter Se you again 

 

 

Jag blir så glad över att det finns så pass många mjölkpallar kvar. Här har dom satt gamla snyggt rostiga mjölkhämtare, en hink med blommor och två fåglar i stenmaterial. Tack för att ni förgyller färden genom landsbygden 

 

 

Det är så omväxlande även för att vägarna slingrar sig så vackert 

 

  

Efter en stund dök detta gula hus upp med gröna markiser


       

Savita Norgren Meditation vid ångest. Savitas röst är så fin och lugnande och hon säger saker som är så självklara ändå går vi omkring och har ångest för vissa saker. Vi är ju bara människor och känner som vi känner och det måste vi få göra utan pekpinnar. Jag har alltid varit en högvarvare så därför behöver jag komma ner i varv och få kontroll även på andningen. Det betyder inte att man är en svag person utan att kunna ta till sig känslor är en styrka och när det gäller så är vi starka. 

 

                                                          


Clipart Library 

Vi kom nyss hem från en promenad och skall ut igen efter lunchen. Det är rätt bra väder nu men det skall tydligen bli regn lite senare. Här händer det inte mycket just nu utan vi ägnar oss åt hemmet och promenader mm. Hoppas ni har en festlig och mysig lördag. Sköt om er och njut i nuet. 

 

   

 

#landsbygden #telefonkiosk #traktorer #vattenpump #AcousticTrenc #mjölkpallar #hus #Savita #Meditation  

 
 
Bittan

Bittan

14 maj 2022 12:54

Hej Malin! Det är alltid så roligt att se alla fina bilder du tar.
Jag har nu skickat epost till dig.
Ha nu en trevlig helg!
Kram från Britt-Marie ❤☀️😀

http://britt-marie.bloggplatsen.se

Malin wiper

14 maj 2022 14:15

Hej Bittan!

Tack snälla du för din feedback. Jag hade själv tänk mejla dig men det kom så mycket emellan.

Då kollar jag mejlen
Ha en fin helg själv
kram från Malin

 
Karin Eklund

Karin Eklund

14 maj 2022 16:19

Tänkte väl det! Jag kände igen mig och när jag såg Gillbergaskylten så då visste jag att jag inte fantiserade. Tack för en trevlig tur på landsbygden. Det är något visst med svensk/nordisk landsbygd. Det går inte att komma förbi den känslan. Underbar.
Ha en fin kväll!
kram

http://pettasblogg.blogspot.com

Malin wiper

14 maj 2022 16:36

Vi har åkt förbi Gillberga ett antal gånger förut också. Som du säger så är det nåt visst även med den Svensk/nordiska landsbygden. Vi skall försöka stanna till lite mer och se oss omkring och åka in på vägar vi inte varit på. Man kanske hittar nåt ställe där man kan sätta sig med medhavd fika.

Ha en fin kväll själv Karin

Kram från Malin

 
Ingen bild

Gunilla

14 maj 2022 17:03

Underbara landsbygdsbilder du fotat och visar. Det växer så det knakar framför ögonen å en.
Vilket rart klipp med husse som spelar och vovven ligger i knät.

Gillade digestivekexen men slutade för palmoljan men skall titta efter dessa. Men ICA har väl olika sortiment för mimosasalladen har jag inte sett, men har kanske inte varit så uppmärksam. Men kul med nytt.
Gör väl inte något att jag skriver det här och inte på det förra inlägget.
Ha en fin kväll,själv ser jag på dansarna i kväll på TV!
Kram!

Malin wiper

15 maj 2022 08:54

Kul att du tycker det Gunilla. Det är verkligen gulligt detta med hunden och husse. Han har en hel Youtubekanal med såna klipp

Jag vill inte heller ha palmolja i mina kex och nu då det är borttaget i dessa och dom smakar bra så har man nåt annat att välja mellan. ICA hade mimosasallad i lös vikt också förut men i och med Corona finns det bara i förpackning. Jag har inte sett några andra sorter utan mest Rydbergs.

Det gör absolut inget om du kommenterar gällande flera inlägg i samma.

Jag tyckte att rätt personer kom till final än om jag gillar Mandelmann och hon har verkligen utvecklats.

Ha en jättefin söndag
kram

 
Ingen bild

SmålandsJenny

16 maj 2022 21:11

När jag läste telefonkiosk i överskriften började jag direkt tänka på en scen ur The stighelmer story om telefonkiosker.
Sådana gröna va det på campingen när jag va barn, minns när mamma ringde mormor från semestern å pappa någon gång till farmor(tydligen svarade oftast kvinnorna i telefon,haha).
När jag va större vet jag att jag busringde någon kille i Uddevalla från en telefonkiosk,haha, man hade ju eget telfonkort tom. Saknar telefonkioskerna men är väldigt glad för mobilen, att man slipper leta reda på en telefonkiosk för att ringa.

Malin wiper

17 maj 2022 07:34

Vilken härlig och rolig kommentar. Nu måste jag googla The stighelmer story. Jag kommer ju ihåg riktigt långt tillbaka i och med min höga ålder och även dom gamla svarta telefonerna med rullskiva. Jag har suttit i några telefonväxlar där man sätter i proppar och som du säger så var det bara kvinnor märkligt nog som satt i dom.

Busringning kom jag verkligen ihåg. Hade nästan glömt att vi haft telefonkataloger ;) Jag är också glad för mobilen som man har med sig överallt.

Härlig kommentar
Ha en fin dag
Hälsning från Malin

 
Göran

Göran

17 maj 2022 12:31

En sån telefonkiosk fanns i min barndom nedanför den fäbodvall där jag tillbringade mina somrar. Vi måste korsa E4 för att ta oss till sjön för bad o fiske och vid vägen stod telefonkiosken, Så gott som varje dag var vi där o lyfte på trätrallen som utgjorde golv för att se om vi kunde hitta tappade 10- eller 25-öringar. På en sommar fick man kanske ihop en krona i bästa fall. Ovanför den fanns en ytterst primitiv korvkiosk som drevs av en gammal tant. Kokt korv med bröd var vad som fanns där. Plus glass från GB förstås. Både korv- o telefonkiosk är borta sen länge förstås. Liksom korvtanten, Siri...

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Malin wiper

17 maj 2022 13:30

Vad härligt att det fanns en sån telefonkiosk där. Vilket fint minne och nu är alla borta. Jag kom också ihåg att man letade efter tappade pengar ;). Ja du det fanns begränsat med saker i kioskerna förr nu svämmar det över. Det hade varit kul att få göra en tidsresa, bara en dröm

Ha en fin tisdag
Hälsning från Malin

 
Ingen bild

SmålandsJenny

18 maj 2022 09:59

Pappa har någon jättegammal typ liten telefonväxel hemma i källaren, oklart varför och vad han fått den ifrån.

När vi åkte turistbåt på Västgötasidan av göta kanal satt jag faktiskt och bläddrade i en telefonkatalog, måste varit i mitten av 90 talet.
Har faktiskt fått busringning till mobilen med, inpratad på telefonsvararen, föröver 20 år sedan,haha.

Malin wiper

18 maj 2022 14:04

Vad kul att din pappa har en sån och dom är nog värdefulla för samlare eller på radio- och telefonmuseum. Då har du fast du är ung varit med om lite äldre saker också innan dom försvann helt. Kul detta med busringning på mobilen ;). Lyckost som åkt på Göta Kanal

Ha en fin dag
Hälsning från Malin

 
Ingen bild

SmålandsJenny

18 maj 2022 16:35

Skiljer bara 30 år på oss så är inte jätteung.
Föräldrarna vann resa på götakanal på hem och fritidsmässa på elmia, annars hade vi aldrig åkt på den, är ju dyrt.
Hade gärna fått veta vem som ringde busringningen, om det va någon jag kände eller om killen bara ringde random mobilnr.

Malin wiper

18 maj 2022 16:47

När man är så gammal som mig så tycker man din ålder är superungt ;). Om man ändå kunde vrida tillbaka tiden lite. Allt går så fort nu.

Vilken tur dina föräldrar hade som vann en sån resa. Nu är det nog ännu dyrare att resa. Ser att det blivit dyrare att fika ute också.

Det är inget vidare när man inte får reda på vem som busringt för man går och funderar på sånt.

Tack för dina härliga kommentarer.

Ha en fin dag
Malin

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Fredag 17 maj 09:45

    I går då vi var på väg ut på vår promenad så såg jag nåt på gräsmattan men det såg så märkligt ut. Jag gick närmare och då såg jag att det var en hare. Den låg blixtstilla och när jag närmade mig med lätta steg så reagerade den inte så jag b...

Av Malin wiper - Torsdag 16 maj 08:15

    I går promenerade vi bort till ICA Ettan som ligger 1,1 km från oss. När vi gick där på trottoaren så hörde jag nåt som prasslade bredvid mig och det visade sig vara en kråka. Den var jättenära mig så den blev jätterädd och flög iväg så snab...

Av Malin wiper - Onsdag 15 maj 09:15

    Min man gjorde ett jättefynd för några dagar sen på Röda Korsets second hand. Han köpte denna skjorta för endast 75 kr och den var helt oanvänd och kommer från Stenströms . Där kostar skjortor från 1.600 kr upp till över 2000 kr. På etikette...

Av Malin wiper - Tisdag 14 maj 09:00

    Jag såg denna moped Puch Dakota utanför Röda korset en dag. I och med att den har en blå färg så kan den vara från 1970-1982     Den såg verkligen jättefin och välskött ut             En restaurerad Puch Dakota från 1974   ...

Av Malin wiper - Måndag 13 maj 07:30

    Nu har skulpturen Aseaströmmen kommit tillbaka på Stora torget efter flera års renovering. Den har verkligen varit saknad. Fundamentet som skulpturen står på är nytt men ser likadant ut som det gamla. Fågelskulpturen som har suttit längst fr...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Återinvigning av Aseaströmmen 17/5

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2022 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards