Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 17 maj 2011

Frukthallen i Jönköping!

Av Malin wiper - 17 maj 2011 18:37

  

När vi var på väg till Maxi för att handla barer i går så såg jag denna fina "Bubbla" Volkswagen från 60-talet som var så otroligt välskött. Klicka här för att läsa om Volkswagens historia.


  

Jag glömde att rotera bilden rätt....  i bildprogrammet...   


Jag kör med Allévo barerna för dom är skonsammast för min mage. Den som jag gillat mest är blåbär med yoghurtöverdrag. Nu har det kommit två nya sorter: pistage och orange med mörk choklad. Tyvärr så hade dom inte pistage på Maxi men den med apelsinsmak fanns och den är jättegod.


  


En bit från Maxi så finns det en jättefin och stor frukthall. Vi har aldrig varit dit men nu gjorde vi en runda. Vi köpte lite grönsaker och annat.


  

Så här ser det ut på utsidan med en massa frukt och även blommor. Dom hade smakprov på frukterna. Sen fanns det både godis, kryddor, oljor, exotisk avdelning, potatis, pasta mm.


  

Det var lite svårt att fota för det kom folk in men här ser man en liten vy inomhus. Jag fotade den trevlige killen i kassan också men glömde blixten så bilden blev dimmig och dubbel. Det såg väldigt fräscht och fint ut därinne.


Klicka här för att komma in på Jönköpings Frukthalls facebook


  

Detta fat fanns att se i fönstret på Röda korsets second hand i Huskvarna. Det är ett tvåvåningsfat för frukter.


 

Det fanns en broschyr till fatet.  Så här kan man lägga upp frukterna.


  

När jag rensade i en kartong så hittade jag min sons första klädesplagg...  En liten kofta som min mamma stickat och han hade på sig när vi åkte från BB. Hon stickade flera fina fantomenmössor också men jag har inte hittat nån av dom än. Mamma stickade rätt mycket ett tag och även till oss barn när vi växte upp.  Nu blev det en salig blandning igen...  Varför kan jag inte skriva om en sak i taget?...   Nu har jag torkat två golv i källaren och nu är det dags för trappen ner. Sen jag gick ner i källaren så har det hänt mycket och det behövdes en organisatör där...  Jag är väldigt lättad nu.


 
 
Ingen bild

Mia

17 maj 2011 20:50

Hej, vilken söt kofta. Tänk så roligt det är att spara sånt. Den ser nästan oanvänd ut. Jättefin. Du tar så fina bilder. Sen skriver du om dem och finner detaljer. Roligt. Varje gång vi ser en bubbla så brukar barnen säga slug-bug. Den som säger det först vinner... :) Den fina frukt och grönsaksaffären ska jag allt kolla in nästa gång jag åker till Jkpg. Hoppas du tagit det lugnt idag så du inte får tillbaka det imorron vännen. Det är ju risken när man är som vi är när vi inte mår som vi vill göra. Blev det rätt? Hi, så e de ju även i hjärnan. Häftigt fruktfat du fann på röda korset också. Läckert! Nu strax sängdags då det inte blev så många timmar senaste natten. Här blåser det riktigt ordentligt ska jag säga. Hoppas det lugnar ner sig. Kram och ha en fortsatt go kväll.

Malin wiper

17 maj 2011 21:19

Den är jättesöt och som du säger ser den nästsan ny ut fast det gått 38 år ;) Kul att du gillar mina bilder. Ja du det kan komma surt efter men jag har mina nackövningar och sen gelén som jag inte kan vara utan. Sen tar vi många raster. Tack för din omtanke. Jag köpte inte fruktfatet utan bara fotade för jag tyckte det var lite för skrymmande. Jag sov också jättedåligt i natt och det var tydligen fullmåne. Hoppas du får sova bättre i natt

Ha en fortsatt bra kväll du också
kramar

 
Helga

Helga

18 maj 2011 08:08

Min dotter skulle älska bilden på folkan - det är precis hennes grej... Fin var den också.

Läckert ställde den där frukthallen...

Jag hittade också en kartong med gamla grejer igår på vinden. Kul att du hittade den gamla fina bebiskoftan...

http://www.helga1.bloggplatsen.se

Malin wiper

18 maj 2011 12:55

Vad roligt att din dotter älskar såna bilar. Dom var ju mycket finare förr. Frukthallen var så fräsch och fin

ha en bra dag
kram

 
Ingen bild

Emma

12 juni 2013 18:12

Åh det är min pappa som sitter i den! :D
Min farfar köpte den ny från fabriken och sen har den sköts av min pappa och bror :).
Här hade nog pappa varit på mr cap eller liknande med den, min bror jobbar där nämligen, de sköter den som en liten bebis ;).

Kul att se denna bild när man slösurfade lite! :)
Mvh emma

Malin wiper

12 juni 2013 18:50

Vad roligt att det är din pappa som sitter i den blå fina folkabubblan ;) Jag tog bilden från bilen så jag hade inte mycket tid på mig. Vad roligt att bilen gått i generationer och så bra att den blir så ompysslad.

Vad kul att du hittade hit och fick se bilden.

Ha en skön kväll
Mvh
Malin

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Fredag 29 mars 10:15

    När vi skjutsade hem min son i  tisdags eftermiddag så passade vi även på att gå in på Mel's Garage i Enköping där min son bor. Dom har otroligt god glass där från Rättviks Glass.    Klicka här för att se när vi var till Mel's Garage 7 m...

Av Malin wiper - Torsdag 28 mars 08:45

    I tisdags tog vi en promenad nere i Öster Mälarstrand, Notudden. Här satt vi oss ner på dom nya bänkarna framför småbåtshamnen. Sen gick vi omkring och kollade runt lite på dom båtar som fanns där, än om inte så många än     Här sitte...

Av Malin wiper - Onsdag 27 mars 08:30

  I mångdags innan vi hämtade min son i Enköping så dukade jag klart så allt var färdigt till lunchen hos oss. Min son har blivit vegetarian så vi tillagade morotsbiffar som vi gjort några gånger förut. Klicka här för att få receptet på morotsbif...

Av Malin wiper - Måndag 25 mars 07:15

    Här kommer lite fler bilder från promenader, och som ni vet så gillar jag pelare. Här ett pampigt hus i centrala Västerås     Lite fler pelare jag stött på och jag tycker såna tillför mycket i stadsbilden     En lite annorlunda...

Av Malin wiper - Söndag 24 mars 09:00

    Detta är en Alfa Romeo Spider från 1972. Den såg jag på en av våra promenader och den var så läcker. Nu börjar det snart dyka upp lite mer veteranbilar och det känns kul                                                                 ...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards