Öppen Ridå

Alla inlägg under januari 2011

Av Malin wiper - 12 januari 2011 13:15

  

 

Klicka här för att komma in på John Fogertys hemsida. Jag och Mr T har tillsammns med min syster och svåger sett John Fogerty live på Johanneshov i Stockholm för ca 10 år sedan. Det var en härlig upplevelse och han och hans band var fantastiska. Han älskas av den svenska publiken och det är därför han kommer hit så ofta.

 

  

 

Jag har tillverkat ytteligare två nåldynor. Jag har gjort en svan tidigare med rosa dyna och denna hittade jag också på second hand. Den ser lite bucklig ut i tyget men är helt slät.

 

        

 

     

 

Här en burk som också kommer från second hand det har varit ost i burken.  "Cropwell Bishop creamery". Klicka här för att komma in på hemsidan för denna ostsort. Nu blir man ju sugen på att testa  den ostsorten "Stilton Cheese" som har en lång tradition och företaget har gått i flera generationer. Klicka här för att kolla hur en Stilton Cheeseost ser ut

    

 

  

 

Nu har jag varit framme och förstört burken med en nåldyna i locket...    Sen kan man ju förvara vad man vill i burken. Dynan är mer mot vinröda hållet men det var svårt att få fram i fotoprogrammet.

 

Av Malin wiper - 12 januari 2011 09:43

  


I dag skall jag ta det lugnt med datan och bara sitta högst 20 minuter varje gång. Ute har det snöat för fullt så det ser ut som rena julafton men det är ingen kyla att tala om. Jag håller på att beta av en lista på sånt jag måste få klart och nu på morgonen så har jag suttit och tillverkat två nåldynor. Det tar inte på krafterna eftersom det går så fort och man behöver inte ta i nåt alls.

 

      

 

Jag började med detta fina porslinsskrin som är av märket Bavaria Seltmann . Det är otroligt att man kan få ett sånt här skrin för 25:-.

 

    

 

Tar man då av locket så har jag fått till nåldynan så här och dekorationsnålarna kommer från "Mimmis Magasin" sen har jag gjort en egen nålutsmyckning i mitten.

   

 

    

 

Det gäller att ha en passande kniv när man skall forma skumgummit till nåldynan och denna kniven använder jag endast till detta. Först har man en mall och lägger på skumgummit och ritar. När man har skurit runtom så får man jämna till med en sax.

 

       

 

    

 

Jag hittade en hattliknande skål på second hand för 10:- och den har jag fixat nu och dynan ser ut så här. Nu är det bara att vräka på med Karlssons klister runt kanterna och trycka ner dynan.

 

      

 

     

 

Så här ser det färdiga resultatet ut och jag har använt ett av dekorationsbanden jag köpte hos Mimmis runt hatten. Som ni ser är det en svart prick mitt fram så jag misslyckades lite och pennan som jag markerade mitten med från baksidan lyser igenom. Det är ingen katastrof för jag har en röd tygpenna som jag fixar till detta med.

 

       

 

    

 

Så här ser det ut uppifrån och det är som två inbuktningar på sidorna. Nu skall jag göra två små koppar som en person skall få välja mellan. -Nena- som skulle få en i pris för hon kom på detta med ljustången skall få välja mellan hatten och rosskrinet men om dom inte passar hos henne så skall jag göra några fler för jag har jättemånga liggande.

 

inte sitta här längre denna gång så jag önskar er alla en fin dag. Jag måste promenera mellan mina göromål.  

Av Malin wiper - 11 januari 2011 09:03

      

 

Klicka här för att komma in på Randy Crawfords hemsida

 

Klicka här för att komma in på Joe Samples hemsida


Av Malin wiper - 11 januari 2011 08:17

  


God morgon kära ni i dag mår jag betydligt bättre och har sovit som en stock...  Era gulliga kommentarer la sig som bomull runt min nacke...  Vi har nyss ätit en rejäl frukost så man klarar sig fram till lunch. Vi har minus 1 grad ute och rätt mycket snö kvar. I dag skall jag försöka ta bort lite julsaker i lagom takt och sen skall jag göra några nåldyneskrin och koppar. I går klippte jag till 5 st klädnypeklänningar som sen skall sicksackas. Jag tar ett moment i sänder så blir det klart till slut.

 

          

 

I dag var det i alla fall en positiv nyhet den att skådespelaren Michael Douglas vann kampen mot sin cancer. Han hade bara 50% chans att  överleva. Klicka här för att läsa vad Aftonbladet skriver. Det känns verkligen härligt. Vi har en person vi känner som också fått cancer och är mitt uppe i sin behandling. Han är en riktig kämpe som kommer att klara detta och mellan sina behandlingar så försöker han leva sitt vanliga liv så långt det går. Dom har fått bort hans tumör men när man får en spridningsbenägen cancer så medföljer en strålbehandling på minst 6 månader. Han vet att vi önskar honom allt gott och att han är betydelsefull för oss alla.

 

             

               Bilden kommer från Animatie Wereld

 

Jag kan varmt rekommendera en av hans filmer där han är helt suverän "Traffic" från 2000

Filmen belönades med 4 Oscars. Nu senast så var han med i nyversionen av "Wall street". Klicka här för att läsa om filmen Traffic.

 

                

 

Trailern till filmen Traffic:

 

 

 

   Ha nu en riktigt härlig dag och sköt om er...  

 

Av Malin wiper - 10 januari 2011 19:03

      

 

Jag är med i en tävling hos Joanna om en personlig almanacka.

 

Klicka här om ni också vill vara med i tävlingen.

 

            

Av Malin wiper - 10 januari 2011 15:17

                        

                     Bild från Bohemian Luxury smycken

 

Klicka här för att komma in på Elvis hemsida. Här sjunger Elvis "Wear my ring around your neck"                        

                      Bild från wiba.se

Av Malin wiper - 10 januari 2011 12:58

             


Jag klädde mig varmt och gick ut och promenerade, men vad halt det är nu och riktig smutssnö på vägarna. Här är jag på väg bort mot järnvägen.

 

  

 

Nu är det dessutom lite öppet vatten och vi har 1 grad varmt.

        

        

  

 

Här i det långa vita huset håller min man och hans kamrater i projektet till.

        

 

        

 

Först tror man att detta är 1 gran men kolla topparna. Det är två granar som står jättenära varandra. När jag gått i 20 minuter så känner jag att jag tar snedsteg och vinglar till och var tvungen att stanna ett tag. Fortsatte men det blev värre så jag halvvinglade mig fram mot samhället och bestämde mig för att gå in på Ritz och ta mig en kopp kaffe och vila en stund.

 

  

 

  

 

Nu har dom börjat med semlor igen och det fanns hur många som helst. Jag hade lite svårt att få fram vad jag ville ha för det är så det fungerar när nacken är dålig, man blir hur korkad som helst och måste fundera på minsta småsak. Jag sa till Åsa att jag var yr om det skulle hända nåt så vet dom det där.

 

        

 

Jag satt mig ner med en härlig skinksmörgås och en tidning. Tyvärr blev jag inget bättre så jag tog ett beslut att ringa min man trots att han var på kurs. Han kom direkt och körde mig hem och det tog inte så lång tid. 


 

 

   

 

När jag var bättre så var det några som ville ha nåldyna och klädnypeklänning och det kommer ni att få än om det blir lite försenat. Jag har skrivit ner en lista som jag betar av och tar en sak i sänder. Sorry att det blev så mycket snack om min nacke och rygg i dag men så är mitt liv och efter regn kommer solsken (töntigt)...     

 

      

Av Malin wiper - 10 januari 2011 08:20

         

         Bilden kommer från Wiba.se


I natt har jag sovit rätt bra och det gör att jag får en bättre dag. Jag har nu ringt sjukgymnastiken och hon tyckte inte att jag skulle använda massagedynan när jag blir så påverkad. Det kan bli för mycket stimulation och nu har jag fått en tid för att komma och prata om detta och även få hjälp med att utarbeta nåt program för min nacke och det känns jätteskönt. Fick tid på torsdag denna veckan...  . Nu blev jag mycket positivare och skall sköta mina promenader men datan kommer att få stå tillbaka lite och facebook går jag bara in på om jag hinner. Tack för era kommentarer ang detta. Det hjäper att höra era upplevelser...   

 

                    

                       Wiba.se

 

Min man och hans kompisar i gruppen kommer att få utbildning i 3 dagar om marknadsföring så han blir borta 5 timmar dom dagarna. Nu måste jag lägga på ett kol och gå ut och gå så jag kommer in på era bloggar lite senare.

 

Ha en bra måndag...  

 

              

                          Wiba.se 

 

Här lite lätt morgongymping med U2...    Klicka här för att komma in på U2:s hemsida

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Klappafton Hallstahammar 19/12 17.00

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Haga Vintage Bernshammar

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se