Öppen Ridå

Alla inlägg under januari 2011

Av Malin wiper - 5 januari 2011 16:33

    


Jag mår lite bättre nu efter att ha behandlat mig och vilat. Det räckte inte med värme och Voltarensalva utan min man fick åka ut och köpa Ibumetin som är muskelavslappnande. Jag är inte helt bra men mycket bättre och kan blogga lite. Tack snälla ni för era gulliga och omtänksamma kommentarer...     Jag satt för mycket vid datan i går och sen försökte jag sticka färdigt mitt pannaband också. Jag är ju med på stickcafé (Mimmis) och ville ha klart pannbandet till halsduken men får ge det upp tills vidare.

 

Jag bad min man fixa in mig på facebook som jag inte alls hade tänkt gå med i för det räcker med bloggen och msn. Tyvärr så skulle jag ha legat lite lågt i början och göra klart min sida med intressen och allt annat. Det är så rörigt på facebook och dåligt upplagt så jag kände nästan som jag ville vända i dörren. Har varit med i sajter förut så jag är ingen dununge men detta var inget för en utbränd hjärna. Ger det nån vecka men blir nog inte så aktiv där. Tyvärr så orkar jag inte gå in och kommentera på era bloggar i dag utan ligger lite lågt. 

 

 

En blomma till mina läsare för att ni är så omtänksamma...  

 

 

 

(Tack till bagaren också...Jag tänker ofta på er alla och hoppas ni har det bra och får en god fortsättning på 2011) 

 

Av Malin wiper - 5 januari 2011 09:34

                             

Wiper har fått en kraftig låsning i rygg, nacke och axel. Hon behandlar sig med Voltarensalva, värme och försiktiga rörelser. Något bloggande blir det inte förren hon känner sig bättre, förhoppningsvis under eftermiddagen.

Hon hälsar till alla sina läsare och önskar er en jättefin dag

Av Malin wiper - 4 januari 2011 16:43

      

       Klicka här för att se vart jag hittade denna bild 

 

Den här låten hörde man jättemycket på radion under min barndom. Här sjunger Patti Page låten. Hon föddes 1927 i Muskogee, Oklahoma. Hon var en av dom största artisterna inom så kallad "traditionell pop". Hennes låtar hade ofta inslag av countrymusik. Hon slog igenom i slutet av 1940-talet.  

 

Klicka här för att komma in på hennes hemsida 


Av Malin wiper - 4 januari 2011 09:49


  

 

Här sjunger Tori Amos "Murder, he says". Den är tydligen från filmen "Mona Lisas smile". Den har jag sett och kan varmt rekommendera.

 

klicka här för att komma in på Tori Amos hemsida

 

Av Malin wiper - 3 januari 2011 19:32

     

 

Klicka här för att komma in på Leonard Cohens hemsida

 

                

 

Klicka här för att komma in på Leonard Cohens fansite


Av Malin wiper - 3 januari 2011 18:51

               


För ett tag sen hade jag ett inlägg om en märklig tång som jag hittade på second hand och ingen visste där vad den skulle användas till. Då la jag ut ett inlägg och lät er gissa men mysteriet löstes inte ändå.

 

Klicka här för att komma in direkt på det inlägget jag skrev ang tången.

 

        

 

Fick nyss en kommentar av min bloggvän -nena- som löste mysteriet. Det är en tång för att greppa om värmeljus så att man kan hissa ner dom i en hög ljushållare.

 

 

 

               

 

Min man agerar assistent åt mig och här ser ni nu när han klämt åt runt ljuset. Vad glad jag blev att jag fick reda på vad detta är som jag gått och funderat över. Tusen tack -nena- du kommer att få en nåldyna av mig så fort som möjligt för jag tänker börja göra några igen till nästa vecka och även sy lite klänningar som jag lovat bort. Jag hade för avsikt att ge den som kom på mysteriet en sak men sa inget i inlägget för det skulle bli en överraskning.

 

     

Av Malin wiper - 3 januari 2011 15:19

           


Här är började min promenad i dag på förmiddagen. Detta är vägen på vänster sida om vårt hus. Det var så pass kallt att jag var tvungen att gå upp på vinden och hämta lite varmare sprotbyxor som jag har två par av men inte använt så ofta men nu kommer dom väl till pass. Sen åkte vi till Jönköping för vi skulle köpa nya batterier till våra brandvarnare. Vi brukar byta ut dom varje nyår. En av lamporna i vår spot i köket hade lagt av och dom är billigare på sånt på IKEA.

 

 

       

 

Så här mycket snö har vi upp mot staketen.

 

       

 

Gick förbi två tomhylsor från fyrverkeripjäser, riktigt stora dyra som dom inte ens plockat bort efter sig... 

  

 

  

 

Det snöröjs för fullt nu och det ser rätt fint ut på vägarna. 


 

DAGENS BOTTENNAPP  

 

 

Jag trodde att det var ett skämt när jag läste om politikern som vill lägga mer skatt på oss som är överviktiga. Detta är verkligen dumhetens tidevarv och han borde ägna sig åt nåt mer samhällsnyttigt än att sparka på dom som redan ligger. Övervikt beror på många olika orsaker såsom depression, medicin, sjuklig övervikt, ämnesomsättningsfel, hetsätning, tröstätning mm. Vi som är sjuka, arbetslösa, överviktiga mfl skall tydligen bekosta allt som skattesänkningen ställt till med och vi har då inte fått nån skattesänkning trots att dom flesta av oss arbetat i hela vårt liv och betalt hög skatt. Det skulle vara bättre om vi fick hjälp med vår övervikt. Vad skall man beskatta nästa gång? tanken känns olustig. Beskatta alla politiker extra hårt för deras korkade förslag....  

 

        

 

Klicka här för att läsa om detta som Stefan Hanna (C) skrivit. Han har redan kommit med ytterligare ett förslag om att fuskare skall kläs i hyenekläder, ja vad säger man? han vill tydligen ha uppmärksamhet. Kunde ändå inte låta bli att skratta nu för allt känns som en lekstuga. Bönder är dessutom dom mest bidragsberoende. 

 

Av Malin wiper - 2 januari 2011 16:07

             


Nu vet jag varför jag känt mig så dassig några dagar. Jag tog febern och har 37.7 och det kan ju tyckas inte vara feber men jag har som normal temp omkring 35.8 Har tagit det lugnt i dag också och då passar vi på att testa den nya lattevispen som vi köpte på nyårsaftonen. En varm chailatte med skum är välgörande för hälsan. 

      

 

Klicka här för att komma in och läsa ett inlägg jag skrivit om hur man gör en chailatte. Denna är enbart på mjölk råsocker och chaite, det är ett recept som Maria Lakatos lärt mig. Man behöver inte ha det dyraste chaitet som är bl.a Kusmi utan kan köpa ett vanligt billigare på lös vikt

 

         

 

Man får inte hälla i mer mjölk än till strecket och vi tänkte inte på att vi bara är 2 personer så nästa gång blir det en bit under strecket för annars blir det för mycket mjölk kvar i botten. Det konstiga är att man skall vispa kall mjölk och sen skeda upp och värma skummet om man vill ha det varmt.

 

         

 

Man trycker ner en knapp på toppen av locket och sen börjar det vispa med en visp som går upp och ner. Det blir skum rätt snabbt men man skall hålla på i 2 minuter. 

              

 

         

 

Här är nu skummet klart och det blev otroligt mycket.

 

        

 

Det blev så mycket skum så vi hade kunnat få mycket mer men då är det inte lika gott. Nästa gång skall jag testa med riktig lattemjölk för nu använde vi vår låglaktosmjölk och det blir ju inte detsamma. Skummet är inte godare än med en vanlig liten elvisp men det går fortare och stänker inte. 

 

         

 

Handskummaren har jag kvar som reserv.

 

        

 

Hittade en annan sort av bodums mjölkskummare som ser ut som på bilden ovan och där kan man förvärma mjölken så den hade kanske varit hännu bättre. Klicka här för att komma in på sidan där denna finns. Fast denna är inte nedsatt utan kostar 499:- och det finns ingen motor i den så man får stå och dra upp och ner med greppet på locket. Vår var ju nedsatt till 299:- 


   Colorful Cupcakes


Click here to getImages &
Colorful Cupcakes Pictures - Pictures

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Klappafton Hallstahammar 19/12 17.00

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Haga Vintage Bernshammar

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se