Öppen Ridå

Alla inlägg under januari 2011

Av Malin wiper - 16 januari 2011 09:45

         


Jag prövar att skriva ett inlägg nu innan jag blir för uppspänd. Tack för era värmande kommentarer som jag godkänt men inte svarat på för jag orkar bara en sak i taget. Det är inte bara nacken som krånglar utan jag har gått med nån infektion i halsen ett tag som gör mig lite nedsatt. Jag har feber som kommer och går men jag har inte skrivit om detta i bloggen. I morgon skall jag ringa till vårdcentralen för att få en tid för undersökning.

 

         

 

Vi hann ju i alla fall köpa trådlöst tangentbord och mus av märket Logitech som var nedsatta i pris. Det känns mycket bättre men jag klarar inte av att ha musen i mitten för jag testade i samma dag vi köpte detta och jag blev mer uppspänd i nacken. Får fortsätta att ha den på höger sida eftersom jag även vilar armen där och har ett inställbart bord. Jag köpte även denna stora musmatta som är helt suveränt bra för den sitter som gjuten på bordet utan att vara fastsatt med nåt.

 

            

 

I dag är det stickcafé hos Mimmis Magasin och i går kändes det som jag inte skulle kunna gå men jag får se hur det känns på eftermiddagen för det börjar inte förrens 15.00 och håller på i 2 timmar. Jag kan inte sticka men får väl sitta och prata och dricka kaffe i så fall.

 

      

 

Jag fick i alla fall tag på en blus i fredags hos Axelssons klädaffär. Den var nedsatt i pris och kostade bara 299:-. Blusen är lite grålila och ser kanske lite färglös ut men är jättesnygg på mig. Det är som stickat upptill och boderat nedtill. Sen är det bara att sätta lite snygga smycken till.

 

          

 

Jag köpte denna väska på second hand för 45:- för nån månad sen och den passar perfekt till blusen. Den har lite kortare axelband men man kan ändå ha den på axeln eller bära i handen bara. Lagomt stor när man skall på teater mm.

 

                  


Nu skall jag lägga på lite kyla på nacken för det hjälper bättre nu än värme. Hur jag kan veta det är att jag får lite dimsyn och andra symptom och då är det lite inflammerat i nacken. Min Mr T har pysslat om mig och fixat allt som måste göras så jag har känt mig trygg och omhuldad.

 

 

       Hoppas ni får en jättefin söndag mina härliga läsare. Detta inlägg fick jag göra i omgångar så jag kan i alla fall blogga kortare stunder nu. 

 

Av Malin wiper - 15 januari 2011 09:47

Trots en bra start på morgonen när vi kunde åka in till Jönköping och köpa ett trådlöst tangentbord med mus och en rea-blus till wiper så gick det inte att åka in och se Måsen av Tjechov.

Wiper fick feber, yrsel och synrubbningar, troligen av sjukgymnastens noggranna undersökning. Sjukgymnasten hade varnat för att det kunde bli besvärligheter av undersökningen.

Som tur var fick vi boka om biljetterna till torsdag, det tackar vi för.


Wiper måste vänta tills hon känner sig bättre innan hon kan blogga, så till dess hälsar hon och önskar er en skön och trevlig helg.


Hälsningar mr T

Av Malin wiper - 13 januari 2011 23:42

                                 


Det har blivit en sen kväll för oss eftersom jag ville ha klart en klädnypeklänning tills i morgon. Nu är den äntligen klar så jag kan gå och lägga mig. Såg att vi nu fått en ny funktion här på bloggplatsen som gjorde mig jätteglad. Vi kan nu ta in videoklipp utan att behöva gå genom youtube. Det gör det mycket enklare och jag skall börja filma med min kamera och sätta in egna klipp så småningom. Dessutom har bloggplatsen ökat sitt medlemsantal med flera hundratusen bloggare och det känns toppen och dom har verkligen blivit bättre och bättre. Jag har inte haft nåt fel här på länge vad jag kan se. Grattis till bloggplatsen...          

 

       

 

Så här blev klädnypeklänningen. Det svåraste att sy på denna är snedslåbandet i halsringningen för blir det snett så ser det inte klokt ut, allt måste stämma. Det var ett rent helsike när jag sydde mina första klänningar. Inte roligt att sprätta upp sånt och sy om, i alla fall inte med mitt dåliga tålamod...  Klänningen är som en påse som man har klädnypor i när man skall hänga tvätt men den går även att ha till annat ex hårrullar, plastpåsar, bomullspaket, post som man skall gå igenom, kammar o borstar mm.      

  

  

 

Jag fick en burk med knappar och broscher av min väninna ia och en av broscerna passade perfekt som utsmyckning till denna klänning. En söt fjäril.

 

   Till er som inte sover önskar jag God natt och sov gott. klockan ringer snart...   

 

     

Av Malin wiper - 13 januari 2011 17:52

     


Här en bild från huset som sjukgymnastiken ligger i. Alldeles bredvid vårdcentralen. Jag fick en ung jättebra sjukgymnast som undersökte min nacke och skall så göra några omgångar innan jag får ett program för att bygga upp muskler runt nacken. Det kommer att ta tid för man måste börja väldigt försiktigt. En positiv grej var ju i alla fall att ledbanden i nacken var helt oförstörda så jag antar att det inte finns några förslitningar där. Har fått tid nästa vecka för undersökning nr 2. Det går inte att undersöka allt på en gång eftersom man blir påverkad när det trycks och bänds på nacken.

 

           

 

Jag fick i alla fall en uppgift till nästa vecka och det är att ändar min dataplats. Tangentbordet skall flyttas så långt bakåt som möjligt och musen skall vara på mitten istället för sidan där den röda musmattan ligger. Skall nu köpa en trådlös mus så det blir enklare och inte trasslar in sig. Tydligen så skall detta avlasta nacke och rygg så jag får armarna i rätt läge.

        

 

     

 

Sen är denna stol inte lämplig längre eftersom den har armstöd och dom går inte att ta bort. Tur att min man har en stol utan armstöd för då kan vi byta med varandra

 


 

         

 

I väntrummet satt detta konstverk på väggen. Ser ut som nåt slags plåtrör som konstnären bearbetat. Hittade ingen signatur på verket. Det känns toppen att jag fick en sån snabb tid och bra hjälp. 

 

 

Av Malin wiper - 13 januari 2011 13:49

         


Det är så vackert nere vid ån i dag och änderna vandrar uppför sluttningen för att få sig lite solrosfrön till livs.

 

     

 

Dom flesta sätter sig ner och äter...   

            

 

     

 

Så här blev det. Jag hade tänkt köpa en träfärgad men svart blev faktiskt bäst. 

 

    

 

Sen gick vi in på Ritz Konditori för att fika och nu hade dom såna här kakor i ljust och mörkt papper och det såg så läckert ut. Det ser ut som hallongrottor men i högre form. Två av Mr T:s projektkompisar satt där och fikade redan så vi fick sällskap en stund. Det är två tjejer som är jättetrevliga och lättsamma att prata med så jag kände mig upprymd efterråt.           

 

      

 

På disken stod två plastlådor med fina kakor och ett vackert knutet band runtom. Jag fotade inte det vi åt för det har jag gjort så många gånger och det var samma som vi åt sist. Nu skall jag snart iväg till sjukgymnasten och min man skall till en kompis för att hjälpa till med hans data.

 

 

 

    

 

Jag har klippt till 3 såna här klädnypeklänningar utav tyget jag köpte på rea hos Mimmis sist jag var där. Denna skall få lila snedslåband runt halsen och förklädet.

 

          

 

      

 

Denna får ett rosa band. Det blir snyggare än jag trodde med detta tyg och när jag sen fått på lite dekorationer så blir det ännu bättre. En av dom skall hon hos Bernards konditori få, plus en nåldyna för att hon var så ärlig och tog hand om min borttappade plånbok när vi var där och fikade. Ärliga människor skall belönas. Jag visar upp dessa när dom är klara. Den ena måste bli klar i dag eftersom vi skall in till Jönköping i morgon. Jag kommer att göra fler också i andra mönster och färger. Det är så skönt att ta en sak i sänder och inte förta sig. 

 

 

 

Av Malin wiper - 13 januari 2011 09:40

 

Bilden är gjord av min bloggvän Kew Grafik. har använt den förut som header 


Vi har tagit en härlig långfrukost och solen skiner ute och snön ligger kvar. Min man är ledig i dag men jag själv skall till sjukgymnasten 14.45 och det ser jag fram emot. Jag är ändå mycket bättre i nacken och att göra nåldynor tar inte på lika mycket. Nu måste jag komma på nåt annat att göra som går lika fort och lätt. Jag har inte mycket att skriva om så här på förmiddagen.

 

  

 

I morgon 19.00 sitter min man  och jag och ser en teaterföreställning på tändsticksområdets teater "Storstickan" Det blir teaterstycket "Måsen" av Anton Tjechov. Klicka här för att läsa om författaren. Jag älskar teater men det var länge sen jag var på teater så det är på tiden nu. Det kostar bara 15:- mer än att gå på bio...   Jag gillar både tunga teaterstycken och lite lättsammare. Njuter hejdlöst av bra skådespeleri.

 

           

 

Måsen är en teaterpjäs som skrevs av den ryska författaren Anton Tjechov 1895. Den är den mest kända pjäsen och har satts upp många gånger. På Dramaten av Ingemar Bergman 1961. Klicka här för att läsa mer.

 

     

 

Här en scen ur teaterstycket "Måsen" Tyvärr så är det sista året som dom fina teatrarna på tändsticksområdet finns kvar för dom håller på att bygga ett nytt kulturhus som snart är klart. Där kommer sedan teatrarna flytta in och även symfoniker mm. Det blir ju inte detsamma och teatrarna går samma öde till mötes som biograferna gjort. Fast jag måste ju erkänna att jag gillar det nya kulturhuset som är så annorlunda, färgstarkt och med en arkitektur som inte går av för hackor. Detsamma kan jag inte säga om biopalatsen i alla fall inte i Jönköping.

 

     

 

 

Här ser man skådespelarensemblen i "Måsen" Klicka här för att komma in och läsa lite mer. Jag skall ta en massa bilder så ni får se hur fint det är både utanför teatern och inne. Jag skall även fråga om jag får fota scenen vid nåt tillfälle och ha som header på min blogg.

 

   Nu får jag lägga på ett kol så jag hinner nåt i dag. Ha det bra och sköt om er...  

Av Malin wiper - 12 januari 2011 17:51

  

 

Nu har jag gjort en testnåldyna i en makrillburk. Jag satt ett grönt sidenband på mitten av burken. Jag har varit på jakt efter ett tyg med mönster av små fiskar men har inte hittat nåt än. Vi skall besöka nån delikatessaffär när vi är i storstan för att få tag på finare sardin eller makrillburkar med text och färg.

      

  

Klicka här för att komma in på sidan där makrillburksdynan finns som jag blev inspirerad av.

 

         

 

Klicka här för att komma in på ett inlägg där jag har en bild på en sardinburk som är jättesnygg med färg och text på. 


Av Malin wiper - 12 januari 2011 16:31

                     


I dag har jag inte mycket att komma med annat än dessa nåldynor som jag håller på med just nu. Det är så skönt att bara sätta sig och slappna av och småpyssla lite och inte sitta vid datan för länge. Nu har min man gått iväg till gymmet. Vi har satt varsin lista på sovrumsdörren där vi skall pricka av varje gång då vi promenerat eller gått till gymmet. På så vis håller vi reda på att vi sköter oss. Nu har jag varit utan godis och kaffebröd i 4 dagar och det har varit ett helsike så jag har fått ta en näve med valnötter på kvällen men det är bara nyttiga kalorier om man äter lagomt. Det ser inget vidare ut i världen med alla dessa översvämningar och andra katastrofer.

 

        

 

Nu har jag tillverkat en nåldyna av denna sockerskål också. Lika bra att göra ett antal när jag ändå har allt material framme. Jag sitter i köket för att ha fin utsikt ner mot ån.

           

 

      

 

Jag satt nåldynan i locket så det är bara att vända på det och sätta på underdelen. Då kan man ha nåt annat i skålen också.

 

 

  

 

Jag har även gjort i två koppar som är i storlek av espressokopp. Såna har jag gjort förut, men jag har rätt många kvar så jag passar på att göra några.

 

        

       

 

Här ytterligare en, till kopparna har jag små guldfärgade skedar, dom också från second hand.

 

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards