Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 10 januari 2011

Promenad med förhinder!

Av Malin wiper - 10 januari 2011 12:58

             


Jag klädde mig varmt och gick ut och promenerade, men vad halt det är nu och riktig smutssnö på vägarna. Här är jag på väg bort mot järnvägen.

 

  

 

Nu är det dessutom lite öppet vatten och vi har 1 grad varmt.

        

        

  

 

Här i det långa vita huset håller min man och hans kamrater i projektet till.

        

 

        

 

Först tror man att detta är 1 gran men kolla topparna. Det är två granar som står jättenära varandra. När jag gått i 20 minuter så känner jag att jag tar snedsteg och vinglar till och var tvungen att stanna ett tag. Fortsatte men det blev värre så jag halvvinglade mig fram mot samhället och bestämde mig för att gå in på Ritz och ta mig en kopp kaffe och vila en stund.

 

  

 

  

 

Nu har dom börjat med semlor igen och det fanns hur många som helst. Jag hade lite svårt att få fram vad jag ville ha för det är så det fungerar när nacken är dålig, man blir hur korkad som helst och måste fundera på minsta småsak. Jag sa till Åsa att jag var yr om det skulle hända nåt så vet dom det där.

 

        

 

Jag satt mig ner med en härlig skinksmörgås och en tidning. Tyvärr blev jag inget bättre så jag tog ett beslut att ringa min man trots att han var på kurs. Han kom direkt och körde mig hem och det tog inte så lång tid. 


 

 

   

 

När jag var bättre så var det några som ville ha nåldyna och klädnypeklänning och det kommer ni att få än om det blir lite försenat. Jag har skrivit ner en lista som jag betar av och tar en sak i sänder. Sorry att det blev så mycket snack om min nacke och rygg i dag men så är mitt liv och efter regn kommer solsken (töntigt)...     

 

      

 
 
Johanna

Johanna

10 januari 2011 15:18

Tråkigt du blev så yr :(

Ja, tyvärr gick min morfar bort på nyårsdagen, så känns lite tungt, då jag stod honom väldigt nära. Och så tar jag examen på fredag och begravningen är på onsdag så känns lite halv jobbigt :(

http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se

Malin wiper

10 januari 2011 17:18

Vad tråkigt att mista sin morfar så tidigt för du ser så ung ut. Om man sen står en person väldigt nära så blir sorgen ännu större. Saknaden kommer man aldrig över än om man till slut lär sig leva med detta. Inget vidare att ta examen och sen gå på begravning. Känner med dig.

Sköt om dig
varm kram

 
Ingen bild

Mia

10 januari 2011 16:12

Det är så, vissa dagar är bättre än andra och ibland känner man att man aldrig kommer ur det onda. Det är ju skönt att få skriva av sig. Detta är ju din blogg där du skriver vad du vill. Du är inte korkad bara för att du behöver tänka till lite extra. Det är rätt många som behöver göra det fastän de inte har någon skada av något slag eller är tex är vidbränd eller utmattad. Du är du. Glöm aldrig det. Vi är alla olika på annorlunda sätt. Bara det att människor får acceptera oss som vi är med våra olika handikapp. Vissa stunder kan jag prata obehindrat och andra stakar jag mig i varje mening. Beror såklart också på hur trötter jag är. Utvilad är jag aldrig. Jag kommer inte ens ihåg hur det är att vakna utvilad längre. Ett konstant trötthetstillstånd som går upp o ner. Min kropp bestämmer för mig idag vad som ska hända. Precis som du får det bestämmas precis innan eller kanske avbryta mitt i. Det är inget roligt. Speciellt om jag bestämt något med barnen. Tyvärr fortsätter jag idag att driva mig ändå men det känns ändå gott när jag lyckats att någon gång göra något som jag psykiskt mår bättre av.
Ikväll ska jag iväg och nåltova hundar i ull. Det ska bli spännande. Ha en fin kväll. Kram fr Mia i Kba

Malin wiper

10 januari 2011 17:16

Ja precis så är det, tråkigt att du har såna problem också. Ja fast man känner sig korkad när man står där och skall handla och inget funkar men som du säger en del är det så för ändå. Jag har även gått igenom en utmattningsdepression så det är dubbel plåga ;)

Klokt skrivet av dig. Ja då vet du hur det känns när man måste säga nej till nåt i sista sekunden. Förstår att det inte är roligt när du skall göra nåt med barnen. Ja du vi kvinnor driver gärna på oss själva. Vad fint det låter med nåltovade hundar. Vad duktig du är för det kan inte vara lätt.

Ha en fin kväll själv
kram

 
Cattis

Cattis

10 januari 2011 17:00

Hej! Det är inte lätt med promenader nu när det är så halt. Jag vågar inte gå ut knappt. Och promenera blir det absolut inte för jag spänner mig och får också sådan värk och yrsel som dig. Tråkigt för det är promenaderna som håller värken i nått sånär i schack. Vad skönt att höra att... eh, så kan man nog inte skriva, jag menar att jag inte är ensam om det här med talet när yrseln kommer. Jag sluddrar med. Tungan vill liksom inte vara med. Jag blir nervös av det för jag inbillar mig att folk tror att jag är full och så spänner jag mig och så blir det ännu värre.
Bara skriv du på om din värk för ibland måste man det.
Jag har också värk och yrsel nu och jag gör allt för att uthärda.
Jag hoppas det blir varmare ute snart för jag är mycket bättre då.
Jag älskar vinter och snö men när värken blir sämre så är det inte alls roligt.
Vilken tur att din man kunde hämta dig.
Jag hoppas han kan göra det fler gånger om du känner dig sådan som idag för då känns det i alla fall lite tryggt att gå ut.
Vet du vad jag gör när yrseln är som värst?
Jo, sätter på musik så högt det bara går. Nästan så det gör ont. Lyssnar i ca 30 min och sen när den tystnar så känns en jättelugn i hela mig.
Ungefär som ett avslappningsband. :))
Ha det så bra ikväll och hoppas det känns bättre imorgon.

http://jagmenjag.se

Malin wiper

10 januari 2011 17:09

Det är ju inte klokt vad lika symptom vi har. Känner igen allt du skriver och tackar för ditt tips om musiken. Jag gillar att lyssna högt i lurarna på musik och när du säger det så mår jag faktiskt bättre då. Ja det var tur att mannen hade möjlighet att hämta mig. Som du säger så spänner man sig och får då spänning direkt. I dag var jag faktiskt riktigt less på detta och min man fick massera lite lätt på ryggen när han kom hem och då släppte lite spänningar och det kom en reaktion så tårarna sprutade :(;)

Jag brukar också undra om folk ser att jag tar snedsteg och har svårt att både prata och uttrycka mig när det är som värst. Har även svårt att skriva för hand och darrar ofta när jag skall äta. Jag mår tyvärr inget bättre när värmen kommer utan det är samma sak. Tack för att du delar med dig gulliga du. Fast jag är ledsen att du har det så också.

Ha en fin kväll
varm kram

 
ansepanse

ansepanse

10 januari 2011 17:48

här är det precis likadant, halt och moddigt och snön blir smutsful, stackars dig med sådana ryggbesvär, fint att gubben din kunde komma och skjutsa hem dig till lite skön vila
kramar och ha en fin kväll

http://kinaguld.blogg.se

Malin wiper

10 januari 2011 18:05

Ja du det är ingen höjdare. Som du säger så var det tur att min man kunde komma. Vet inte om vi har nån taxi här ;) det lär nog bli lång väntan i så fall. Tack för din medkänsla

Ha en fin kväll
själv
kram

 
Karin o Svartnosarna

Karin o Svartnosarna

10 januari 2011 18:05

Hejsan!
Är ju så jobbigt det där med värk o elände,ibland önskar man att det fanns en reservdelsaffär som man kunde gå till o få byta ut den del som är besvärlig.
Ja tänk va skönt det skulle vara,men skönt att du hade din man nära så han kunde komma till din hjälp.
Sen så är det ju skönt att på nåt sätt få skriva av sig det onda,tyckte det Mia skrivit var så fint.. Du är du. Glöm aldrig det. Vi är alla olika på annorlunda sätt. Bara det att människor får acceptera oss som vi är med våra olika handikapp. Jag har en fd.jobbarkompis som gått utbildningen o har nu Taktil massage,gå in på denna sida så kan du läsa http://www.ateljeedda.se/ synd att du bor så långt bort bara,men du kan ju läsa lite om det o hur det går till sen kan du ju klicka vidare o läsa.
Har du förresten provat Aloe-Vera Heat Lotion när du har ont,den använder jag o tycker den är jättebra.
Nypeklänningen är det ingen brådska alls med, så ta den mot vårkanten om du vill,för det är då vi åker en sväng till stugan o det är där jag ska ha den.
Önskar dig en lugn o skön kväll,varma goa kramen till dig.Karin o svartnosarna

http://kajsa-varg.bloggplatsen.se

Malin wiper

10 januari 2011 18:38

Ja du det är jobbigt med värk och jag tycker också att Mia skrev så fint och hon är en ny härlig bekantskap. Tack för länken, skall gå in och kolla. Tack även för tipset om Aloe-Vera men jag tror min skada är för stor för att det skall hjälpa men man kan alltid testa.

Jag har redan klippt till lite klänningar sen sicksackar jag en annan dag. Vad kul att du skall ha den i stugan för det blir passande både till att ha klädnypor i och annat.

Ha en jätteskön kväll själv goa du
varm kram

 
Lena

Lena

10 januari 2011 18:32

Jag går hos en jättegullig tjej och får massage.
Hon hyr in sig på Kroppsro i Jönköping och hennes företag heter Min stund(tror jag) Hon heter Sofia.

Hon gör även taktilmassage och det är så skönt.
om du vill kan du får hennes mobilnr.

kram
Lena

http://wilenas.blogspot.com

Malin wiper

10 januari 2011 18:34

Det låter härligt. Vad bra att hon även gör taktilmassage. Jag kan ta hennes mobilnummer.

Tack snälla du för tipset
varm kram

 
Lena

Lena

10 januari 2011 19:03

Jag har mailat dig nu!!

http://wilenas.blogspot.com

Malin wiper

10 januari 2011 19:29

Tack snälla du
varm kram

 
Sussi

Sussi

10 januari 2011 19:09

Det är verkligen jättehalt ute nu. Dom senaste två dagarna har vi också haft plusgrader. Nu måste man ha broddar på sig när man går ut. Synd att du blev yr! Din man är snäll som kommer och skjutsar hem dig..
Hoppas det ger med sig fort så du kan ut och promenera igen.

Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

Malin wiper

10 januari 2011 19:28

Ja du i dag hade jag behövt ha broddar. Ja du jag har en underbar man. Nu är det lite bättre tack och lov. Jag skall testa redan i morgon om jag kan ta mig runt kvarteret i alla fall ;) Tack för din omtanke vänne

Ha en fin kväll
kram

 
≈Sanna≈

≈Sanna≈

11 januari 2011 00:28

Men fy, din stackare! Vilken tur att Mr T kunde komma ifrån och ta hand om dig <3
Det måste vara jättehemskt nu när det är så halt ute också.
Jag hoppas att du kan få mer hjälp med din nacke, hoppas sjukgymnasten kan hjälpa dig.
Kram!

http://cdwoman.blogspot.com

Malin wiper

11 januari 2011 08:11

Ja jag är så tacksam mot min man som inte tycker nåt är jobbigt. Det var svinhalt ute också. Tack snälla du för dina medkännande ord. På torsdag skall jag dit och vi får se.

Ha en jättefin dag
kramar

 
Helene

Helene

11 januari 2011 08:10

Hoppas att det känns lite bättre idag! Skönt att Mr T var i närheten så att han kunde komma och hämta dig, han e allt go han Mr T!! Ta nu hand om dig och din hälsa, hör du det ?!! Lycka till med din viktminsknig, huvudsaken är att man hittar nåt som funkar.... Jag hoppas givetvis på en minkning den här veckan oxå men vi får se, tar en vecka i taget. Sköt om dig!!
♥ Helene

http://sistersgiftcompany.blogspot.com

Malin wiper

11 januari 2011 08:14

Jag är faktiskt bättre nu när jag inte suttit på dynan. Ja du han är go Mr T. Mr T hälsar och tackar för dina vänliga ord och det gör jag också. Viktminskningen får ta tid så det blir ingen snabbantning. Bra kämpat tjejen, du är superduktig.

Ha en fin vecka själv
sköt om dig vännen
kramar

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Tisdag 23 april 09:00

    I går åkte vi till Citypraktiken i Tillberga som är en filial till den i Västerås. Det var en bra bit att åka med bussen. Jag hade tid hos min läkare som heter Johan Thunander och det är samma läkare som min man går hos. Det är en ung läkare...

Av Malin wiper - Måndag 22 april 05:45

    Lunchen som kom av sig. Vi skulle ha haft min mans bror på lunch i lördags men jag blev dålig. Nu har jag lärt mig en läxa att aldrig skriva om nåt innan det hänt. Min mage blev dålig igen så vi fick ställa in och det känns både som magkatar...

Av Malin wiper - Lördag 20 april 08:30

    Jag har sett en dramaserie på svt play som min syster tipsat mig om. Den heter Painkiller. Det är den Guldbaggebelönade regissören och manusförfattaren Gabriela Picher som ligger bakom denna tv serie                                      ...

Av Malin wiper - Fredag 19 april 08:30

                      Vi har sålt vår förra bäddsoffa (ovan) som vi aldrig satt i utan bara hade till gäster som sov över. Vi köpte ju en ny på Jysk som vi har i tv-rummet och den större och bättre att sitta i när man är fler och skall sitta i d...

Av Malin wiper - Torsdag 18 april 09:00

    I går när min man var till sin tandläkare i Hallstahammar så promenerad jag omkring i vårt bostadsområde. Här ser man att nåt är på gång så det dröjer inte länge nu innan folk kan sitta ute och njuta     Nu har skottkärran fått lite ...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Vårmarknad Röda Korset 27/4 11-15

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards