Öppen Ridå

Alla inlägg under mars 2010

Av Malin wiper - 8 mars 2010 12:29

  

 

Nu är det bara en tidfråga innan detta rasar ner från taket. Det är bara - 1 grad just nu så det smälter så det knakar.

 

  

 

Min man ringde efter att dom gått ronden och han har en inflammation som han nu behandlas med dropp för. Sen kommer han att få äta penicillin i några veckor framöver. Läkaren trodde detta berodde både på hans divertikulit och även en tand som är under rotfyllning men tandläkaren har inte fått bort inflammationen i tanden och det kan ställa till det när man äter varan och haft hjärtinfarkt. När han kommer hem så skall han be tanläkaren om en remiss till Jönköping där han får specialbehandling och eventuell operation för tanden.

 

  

 

Alla prover är inte klara än för dom har måst skicka iväg en del av dom. Hans hjärta verkar i alla fall fungera och diabetesen har inte blivit värre. Mr T ville inte att jag skulle åka dit i dag när jag sovit så dåligt. Min man är så trött och ligger mest och sover. Dom trodde inte att han fått nån ny stroke. Nu är det bara att vänta och jag känner mig lite lättad nu.

 

        

 

Jag har hyrt en film som heter "Falskt Alibi" en thriller från 2009. I rollerna: Jesse Metcalfe, Amber Tamblyn, Michael Douglas mfl. Jag lägger mig ner och kollar filmen i sovrummet och slumrar till om det slumpar sig så...  

 

       

 

Handlingen i korthet:    

 

Kändisadvokaten Martin Hunter har ett oklanderligt rykte om sig att sätta kriminella bakom lås och bom och har redan en fot inne för att vinna posten som guvernör i det kommande valet, men när den ambitiöse gröngölingsjournalisten C.J Nicholas börjar utreda Hunter som misstänks ha fifflat med bevis för att säkra sina domar...

 

 

        

 

Jag orkar tyvärr inte besöka era bloggar just nu men svarar på era kommentarer...  

 

Av Malin wiper - 8 mars 2010 08:18

      


Här var det dramatiskt värre i går och jag fick ringa efter ambulans till min man. Han gick upp på toletten efter att ha legat i sängen flera timmar och när han skulle gå ut från toaletten så ramlade han framstupa och jag kom precis då han ramlade och det var så overkliget som om jag var med i en film för han studsade tillbaka i fallet och slog både näsa och huvud. Det hördes en riktig obehaglig duns och jag sprang fram till honom och trodde allt var slut eftersom jag inte fick nån respons så jag försökte få honom på sidan men där var dörren ivägen.

 

       

 

Till slut skrek jag och skakade honom lätt och efter drygt en halv minut så kom han tillbaka till medvetande men pratade konstigt och och var helt borta. Han fattade inte vad som hänt. I allt detta så hann jag ringa efter ambulansen som var framme hos oss rätt snabbt så dom måste ha varit i krokarna. Dom fick ta prover och kolla upp honom på golvet och det visade sig att blodtrycker var jättelågt så han hade fått ett blodtrycksfall.

 

              


Det var inte lätt för ambulansmännen att få in båren eftersom han låg i den smalaste delen i hallen. Till slut var han ändå uppe på båren men hade svårt att gå så dom fick släpa honom. Jag brukar få en styrka och sinnesnärvaro när liknande händer men denna gång brast det helt. Ingen av oss var påklädda och hade tänkt vila hela dan så jag fick skicka iväg honom ensam i ambulansen och sen komma efter med bilen. Jag var till sjukhuset och då låg han för observation och i ansiktet och på armen har han fått många skrubbsår. Han fick sen åka på datortomografi och dom tog en massa andra prover. Han kommer att få svar nu vid ronden.

 

         

 

Dom har haft honom på hjärtövervakning i natt. En positiv sak i allt elände är att han gått ner 6 kg i vikt sen han var till diabetessköterskan sist och vägde sig.

 

            

 

Jag har sovit så dåligt i natt att jag inte vet om jag orkar blogga så mycket och försöker nu svara på era fina kommentarer men får vänta med att vandra runt till era bloggar. Jag tror ju inte att han får komma hem i dag. Jag har gråtit men försöker stålsätta mig så jag klarar av situationen. Har haft syrran och sonen att prata med och även min mans släkt uppe i Norrland. Tack allihopa! 

 

        

 

Nu skall jag sätta mig ner och ta en kopp kaffe innan min älskade man ringer efter ronden och talar om hur det ser ut.

 

   Jag önskar er alla en fin måndag. sköt om er...    

 

Av Malin wiper - 7 mars 2010 09:11

        

 

Klicka här för att komma in på Christina Aguileras hemsida

 

Här sjunger hon låten "Hurt"Nu måste jag ta hand om det som måste göras och även fixa mig själv så allt är klart om vi måste åka till sjukhuset. Går in på era bloggar lite senare när jag vet hur läget ser ut.

 

Ha en fin söndag och sköt om er...    

 

  

Detta paket med frågor fanns hos Butik Ingelund. Sussi vet jag har varit på tjejmiddag i helgen och detta kanske är nåt att tänka på för att liva upp tjejträffar lite med...  

Av Malin wiper - 7 mars 2010 08:54

  

Nu har jag i alla fall kommit en bit på filmklappetillverkningen...  långt ord Phu!. Nu blir det tyvärr lite stiltje eftersom jag behöver hjälp av min man att sätta fast gångjärn. Dessutom måste jag få tag på vita griffeltalvelkritor och det finns inga att få tag på här i samhället.

 

   

Här ligger dom färdiga klapporna för att torka till ordentligt. Sen kommer det mest kritiska momentet när jag skall göra vita linjer med en smal pensel på själva griffeltavlan. När det är klart så skall jag skriva med krita som det brukar stå på en filmklappa ex tagning 1 och sen vilken film det gäller...  mm. Filmklappor används fortfarande vid filminspelning men då är dom digitala. Skall man köpa en riktigt bra filmklappa så går den på några tusen. För att få en som är någotsånär fin och i större storlek så får man räkna med minst 500:-.

        

 

 

Av Malin wiper - 7 mars 2010 08:26


  


Det ser lite mörkt ut i dag för min man har besvär av sin divertikulit=tarmfickor. Han har varit lite svullen på magen och känt att nåt varit på gång. Nu  har varit besvärsfri över ett år. Det har varit så illa så han har fått åka in med ambulans 2 gånger och legat med dropp eftersom tarmfickorna blivit inflammerade. Det är ingen farlig sjukdom om inte inflammation tillstöter. I värsta fall så måste dom operera och förut så var det stomipåse på magen som gällde men nu har dom en ny metod så man slipper detta. Jag har själv undersökt mina tarmar eftersom jag också har besvär med magen men dom hittade inga fickor så jag fick diagnosen IBS.

 

   

Tarmfickorna bildas i tjocktarmen som ni ser på bilden ovan

   

 

När man läser om divertikulit så står det att detta kan bero på fiberfattig kost men dom har inga riktiga belägg för detta. Min man har ätit fiberrik kost i hela sitt liv men det har inte jag gjort så detta stämmer nog inte. Han är tvungen att vila magen nu och bara äta flytande och det blev välling för hans del. Mr T ligger nu i sängen och vilar med en ljudbok som sällskap.

          

 

Vi hade tänkt åka till Café Lakatos i dag för dom har underhållning av "The Odd couple" men vi får lägga detta på is eftersom det kan bli aktuellt att åka till värnamo sjukhus om han blir sämre under dan. Klarar han sig till i morgon så får han gå till vårdcentralen och få en penicillinkur.     

 

Klicka här om ni vill veta mer om divertikulit.      

 

 

Av Malin wiper - 6 mars 2010 14:47

  


Det är så vintervitt och fint nere vid ån nu att det är riktigt njutbart och att solen skiner gör inte saken sämre.

 

  

 

Jag förvandlade mig själv i fotoprogrammet till vintervitt face...    

 

  

 

Så här ser det ut från baksidan av vårt hus ovanför vårt sovrumsfönster. Hoppas det rasar ner snart. Det är ändå rätt vackert.

 

   

 

Den här goda tårtan fanns att beskåda på Ritz konditori. Det är en chokladtårta toppad med grädde, nötter och päronklyftor.

 

 

  

Av Malin wiper - 6 mars 2010 13:39

  

Här är vi på väg in till "MA skor" och det var rätt mycket folk där och härlig stämning. Myrna vår tandhygenist mötte upp oss därinne och vi fick överlämna vår blomma. Dom hade fått rätt mycket fina grupper redan.

 

   

Mr T gick direkt till herrskorna för att kolla om det fanns nåt och dom hade rätt mycket att välja på än om dom hade fått lite bekymmer med leveranser eftersom det var stopp i Kina.     

 

    

Här en svart finsko som var lätt och snygg

 

    

Även en brun snygg kollade han in.      

 

    

Jag tycker att min man skall köpa ett par såna här till sommaren. Jag tror han gillade dom också.      

 

   

 

    

Dessa gillade jag till max och skall jag ha en klack så får den inte vara så mycket högre än denna. Jag uppvuxen i en generation som inte gick i så höga klackar med undantag för Lill-Babs och några till....  Dom kostar tyvärr nästan 800:- och det har jag inte råd med denna månad men jag skall absolut gynna affären och handla så mycket jag kan lokalt som möjligt.    

 

    

Dessa gillar jag också konstigt nog eftersom jag mest har stilrena skor och det är fullt med utsmyckning på dessa. Jag hade några liknande i slutet av 60-talet.    

 

    

Min man tyckte att dessa såg roliga ut så han fick nöjet att hålla upp dom framför kameran...    

 

   Sen har vi lite extremare skor som det fanns massor av. 

 

       

 

   

Dessa var faktiskt riktigt snygga i blågrön mocca. Dom ser inte så obekväma ut.          

 

    

Gallerskor fanns det massor av och några av dom modellerna var moderna på min tid också.

 

   

Allt var inte högklackat utan det fanns massor av olika modeller och former.

 

   

Det var verkligen välplanerat och det fanns en egen avdelning för barnskor.

 

   

Här är väskavdelningen och mittemot finns det andra tillbehör. Priserna varierar från 199:- och uppåt.        

 

    

Aftonväskor fanns det gott om också 

 

    

Här en jättefin bänk att sitta på när man provar skorna

 

    

Även dessa med karborrband och rejält med utrymme.        

 

Jag köpte ingenting denna gång men kommer så att göra i framtiden eftersom det fanns nåt till alla. 

 

Jag hittade ingen hemsida på nätet så jag får fråga nästa gång jag går dit.

 

     

 

              

Av Malin wiper - 6 mars 2010 12:57

  


Innan vi gick till vår för dagen nyöppnade skoaffär så besökte vi blomsteraffären som ligger mittemot och heter Acleja blomsteraffär. Här ser ni den glada ägaren. Tack för att du ställde upp på bild...  Jag har inte varit inne där så mycket sen det blev ny ägare men jag skall bättra mig för det var hur fint som helst och allt var så stilfullt och både blommor och tillbahör var av varierande slag så det finns nåt för alla. Vi köpte en blomma för att ta med till skoaffären men jag glömde tyvärr att ta en bild på den. Krukan var giftgrön och jag valde en vit primula till krukan. Ett långt tag nu har det bara varit vita och svarta krukor som gällt i ganska avskalade former men nu helt plötsligt så exbloderar det av färg och det är så roligt.      

 

    

Här en krukväxt som heter "Sanserveria" ser ut lite som en svärmors tunga men i rund form. Krukorna är härligt lila.     

 

    

Dom har lite av varje på blomsteraffären. Dessa lampor var urtjusiga med sin korviga kroppsstrumpa i ett sammetsliknande material. Bredvid i ett ställ handstöpta ljus. Det är väldigt luftig och estetiskt och fint inrett i affären. Det är otroligt att ett sånt här litet samhälle har så många fina och inspirerande affärer. Det fanns hur mycket snyggt som helst men jag får ta mer foton nästa gång.

 

    

Dessa ljusstakar med sina oranga ljus var jättesnygga och även blomkrukorna i fönstret med sina oranga blommor i lite 70-talsstil.         

 

    

Dom har även vita och svarta krukor men nu finns det verkligen att välja mellan. Som synes så är krukorna både i lite kantiga, runda och fantasifulla former.

 

         

 

    

En liten översiktsbild där man ser dom svarta krukorna i bakgrunden men även färggranna krukor.         

 

    

Dessa färdiga grupper i grönt och orange var helt underbara. 

 

   

Här ser man hur långt det sträcker sig inuti affären och till vänster har dom alla fina snittblommor.

 

     

Lite påsktuppar och annat pynt har också kommit fram till beskådan.

 

Blomsteraffären heter "Acleja blomsterhandel"

 

Klicka härför att komma in på deras hemsida 

 

Klicka här för att komma till "Animatiewereld" där jag lånat mina avdelare till detta inlägg  

 

  

 

Fortsättning följer...................            

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

Gammaldags Julmarknad Skantzen 7-8/12

 

friday for future

 

Arkiv

Shop Esmeralda firar 25 år

 

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se