Öppen Ridå

Alla inlägg under mars 2010

Av Malin wiper - 15 mars 2010 12:08

  

Jag är inte riktigt klar med mitt inlägg än utan fick dela upp det i två.

 

            Jag fotade mig själv i spegeln när jag kom hem. Som ni ser är det sol ute och då måste jag ha solglasögon ovanpå dom vanliga eftersom jag är så ljuskänslig. Min man hade inte kommit hem än så han kunde inte ta en bild på mig. Jag skickade iväg honom till Museét som vi numera är medlemmar i. Vi kan gå dit varje måndag och träffa andra medlemmar och dom som jobbar med samhällets historia. Nästa gång skall jag gå dit också.

 

    

 

Så här ser vårt museum ut och jag har haft ett inlägg förut om muséet. Det är en jättefin byggnad. Dom brukar ha studiecirklar så jag skall ta upp den frågan när jag går dit på besök.    

 

       

Så här fläckvis halt är det ute på vägar och gångstigar nu. Jag hade jättesvårt att ta mig över detta utan att ramla.

 

    

Här ser ni vår fina gamla brandstation. Ibland står alla brandbilarna utanför och jag har missat att fota.

 

   

 

Folkets hus går jag förbi här och man ser verkligen hur mycket detta hus är utbyggt. På andra orter har Folket hus krymt istället eller ändrat namn till "Kunskapscentrum" men här blomstrar verksamheten. 

 

    

Så här lite snö har vi kvar på taket från baksidan av huset.      

 

   

 

Så här mycket snö har vi kvar på tomten.

 

   

 

Jag hittade ett fint motiv nedanför en snödriva. Det ser ut som en skulptur.

 

   

 

För att ta en bild på vår höga tall så var jag tvungen att böja min skadade nacke bakåt och det var inte så lyckat så nu har jag ispåse på nacken...  

 

  

 

Jag fotade en koltrast i morse från fönstret. Vi har rätt många och dom går och äter frön som ramlat ner från fågelautomaterna. Detta är en hane med sin vackra gulröda näbb. Honorna har svart näbb.

 

Klicka härför att får reda på lite mer om koltrasten.

 

 

Av Malin wiper - 15 mars 2010 11:41

   

Nu är jag tillbaka från min promenad som först gick ner till samhället eftersom jag skulle köpa frimärken till en paketpåse som skall iväg i dag. Här är stigen jag går på och på höger sida går järnvägen.

 

   

Istället för frimärken som jag glömde köpa kom jag hem med detta istället...  Jag var in till Mimmis Magasin och såg en sån häftig tupp som var nedsatt i pris från 120:- till 69:-. Dessutom köpte jag två lite större underlägg som passar till dom små jag redan köpt. Dom små sätter man glaset på och dessa kan man ha tilltuggsskålarna på. Tyget bakom tuppen var så läckert och en fantastisk kvalitet. Jag skall sy två saker som Maria Lakatos och Annica skall få för att dom haft 3 årsjubileum som jag glömt bort. Vi har inte varit till Café Lakatos nu på länge eftersom vi först var förkylda och sen blev mannen sjuk.  

 

   

Jag fick lov att ta en bild på ägarinnan Mimmi. Hon håller handen bredvid pyttesmå garnnystan i massor av roliga färger. Mimmi har så färgstarka och fina kläder på sig. Alla som jobbar där är så välklädda och tuffa.  

 

   

Jag tog ytterligare en bild men är inte riktigt nöjd för jag lyckades inte fånga henne riktigt. Får vara nöjd ändå att den inte blev otydlig eftersom jag har lite dimsyn p.g.a nacken.

 

   

Jag fick lov att fota lite påsksaker hos Mimmi. Här en jättefin tupp i porslin och lite annat smått runtomkring.  

 

   

Den här stora tuppen var lite speciell med en retrokänsla.        

 

   

Här lite porslinsägg i olika storlekar. Man får 3 st för 85:-.   

 

    

Några fina trätuppar. 

 

    

Den här sparbössan i keramik var kul tycker jag.


Av Malin wiper - 15 mars 2010 08:29

     

 

Jag blev supernostalgisk i går när jag lyssnade på WWReftersom dom spelade en massa gammal musik från 60-70-80-talet. Denna man Don Partridge var en gatumusikant som blev känd eftersom han hade en hel orkester med sig och han spelade på alla instrument nästan samtidigt. Jag har själv sett honom live en gång på en gata i Göteborg när jag bodde där.

 

                     

 

  1. Don Partridge, född 27 oktober1941 i Bournemouth, England, brittisk folkpopsångare och gatusmusikant, som kom etta på Tio i topp1968 med låten Blue Eyes. Han hade även en hit med låten "Rosie" men valde i början av 70 talet att hoppa av popstjärnelivet och gå tillbaka till att spela på gatorna.

    

  1.  I några år av 70-talet var Don Partridge bosatt i Stockholm. Han var en färgstark gatumusikant som ofta syntes på Sergelgatans stråk, han blev senare även skälet till att en ny lag "lex Partridge" skrevs, vilken gav gatumusiker rätt att spela på gator och torg i Sverige. Idag bor Don strax utanför Brighton och kan fortfarande ses, och höras, på gatorna därikring. 

klicka härför att läsa hur han och många andra gatumusikanter blev behandlade av samhället och fortfarande blir.


Av Malin wiper - 15 mars 2010 08:12

  

God morgon allihopa! Hoppas ni haft en bra och händelserik helg. Vi har fått en hare som springer omkring här utanför varje morgon. I dag lyckades jag få ett kort på haren men inte framifrån. Ett uttryck som användes förr "Ingen vet vart haren har sin gång". Vi har -11 grader just nu men det kommer att bli varmare eftersom solen nu skiner igen.

 

  

 

Jag är tvungen att börja hårdköra med min viktminskning nu och promenera lite längre varje dag sen blir det inget kvällsäta. Jag är så besviken på mig själv att jag har sån dålig karaktär så jag börjar gå upp i vikt igen. Stoppar jag nu så har jag en chans att fortsätta att gå ner. Så fort jag blir dålig eller ledsen för nåt så tröstäter jag och i ärlighetens namn så vräkte jag i mig godis när min man låg på sjukhuset och då samlas en massa vätska i kroppen och det tar några dar att få bort detta. Detta är det sista jag skriver om min viktminskning nu är det upp till bevis.

   

 

Undrar hur en sån här hopfällbar cykel funkar att cykla på?.

 

Nu önskar jag er alla en fin och bra dag...       

Av Malin wiper - 14 mars 2010 16:10

     


I dag har jag inte haft några högtflygande planer utan bara tagit det lugnt. Lyssnar just nu på klassisk musik på WWR och dj är min väninna ia. Dessutom håller jag på att titta på ocarsgalan som jag missar numera när vi inte har alla kanaler. Förut sände dom galan på antingen tv 4 eller svt. Jag har kommit över en inspelning som jag nu kollar igenom. Blev lite besviken att inte Avatar blev förra årets bästa film.

 

  

 

Här är filmen som vann oscars för bästa film. Den heter "The hurt locker" och handlar om kriget i Irak. Det är en liten billig independentfilm. För regin står Kathryn Bigelow som varit gift med filmregissören James Cameron som står för regin till "Avatar". Det var han som sporrade henne till att förverkliga denna film. Jag har inte sett filmen så nu får jag gå och hyra den.

 

Klicka här för att gå in och läsa om filmen på den officiella sajten

 

Klicka här för att läsa vad Aftonbladet nöje skriver om filmen

 

  

 

Här en bild på Kathryn Bigelow som är den första kvinnan någonsin att få en oscars för bästa regi. Det är verkligen på tiden.

 

  

 

Kathryn Ann Bigelow, född 27 november 1951 i San Carlos, San Mateo County, Kalifornien, är en amerikansk regissör, manusförfattare och producent

 

 

         

 

Oscarsgalan är lite avslagen numera, det händer sällan nåt oväntat och improviserat men den här gången stod i alla fall skådespelaren Ben Stiller för lite underhållande humor när han kom in som presentatör utklädd och målad som personerna i "Avatar" då hände nåt och stämningen höjdes några grader. Här kommer klippet som fortsätter efter att dom presenterat dom nominerade.

 

        

 

Jag blir alltid gråtfärdig när dom till musik visar vilka skådespelare och andra inom filmen som gått ur tiden. Nu var det en del yngre också.

 

   

 

Nu går jag till sängen och kollar på en film. Har ingen ork till nåt annat och i dag och det känns skönt att bara slappa. 

Av Malin wiper - 14 mars 2010 10:48

  

Här kommer nu autografen han skrev åt mig och där står det: tack för att du kon till konserten. Han tog mig om axeln och tyckte vi skulle vara med på en bild tillsammans men tyvärr så fick inte min man till kortet så jag ser hemsk ut eftersom han tog bilden med blixt på nära håll så jag är helt vit i ansiktet och ögonen helt röda....  Går det att få till kortet så sätter jag in det i bloggen senare.

 

Klicka härför att komma in på Joan Stengårds hemsida

 

   

Här mellansnackar han bl.a om saxofonens historia och kallar sin egen saxofon för sin "Fransyska"...  

 

   

Nu får man inte glömma bort dom andra som medverkade heller och detta är en kvinnokör som är Frälsningsarmens egen kör.

 

  

 

Jag har min egen tro men är inte religiös men jag uppskattar att dom tar hit fantastiska artister. Jag är uppvuxen med att Frälsningsarmen stod på gator och torg och spelade. Dom var aldrig påträngande därför var det ett nöje att lägga en slant i deras bössor. När jag bodde i Göteborg och var ute i Nordstan med min mamma så stod dom alltid där och vi gick alltid fram och önskade deras mest kända "Vi komma från öst och väst" det är verkligen nostalgi för mig.    

 

    

Sen sjöng även Skillingaryds manskör. Körerna sjöng jättebra men ljudet var inte det bästa för man hörde väldigt dåligt. Dom borde ha satt upp ljude en hel del.

 

    

Frälsningsarmens musikkår gick inte av för hackor heller. Jag kunde se att det fanns återväxt i form av rätt många yngre och en del tjejer också. Detta är min egen bild. 

    

Här är en av mina egna dåliga bilder där dom medverkande får sina blommor.

   

 

Vi hade det helt fantastiskt i går och kände oss verkligen uppfyllda och upplyfta.     

 

 

Av Malin wiper - 14 mars 2010 10:26


  

Här är ingången till den nybyggda sporthallen där konserten gick av stapeln.

 

   

Detta är Johan Stengårds musiker som han hade med sig och dom var hur bra som helst. Tyvärr var jag tvungen att låna bilder från en sida där doms krivit om konserten för min kamera klarade inte av att ta bra bilder i den här stora lokalen. Blixten räckte inte till så nu måste jag satsa på en bättre kamera fast den här inte är så gammal och rätt bra ändå.

 

          

Johan Stengård visade sig vara en världsartist och vi hade gåshud hela tiden. Han spelade dessutom på en av dom bästa saxofonmärkena "Selmer" och det är en tenorsax. 

 

Klicka härom ni vill läsa mer om Selmer 

 

    

Jag trodde inte att man kunde spela Puccinos "Nessum dorma" på saxofon och få det att låta gudomligt. Han riktigt sjöng med saxofonen. Det märktes direkt att han är ett stort proffs och han spelade allt från klassiskt till Povel Ramel. Den sättningen han hade med sig kallar han Johan stengård & Great band Quartet. Han spelade även lite inproviserad jazz och många låtar hottade han upp så dom blev intressantare och tolkade musiken på sitt helt egna sätt. Han är ingen dussinsxofonist utan i världsklass. Fattar inte att lilla Skillingaryd fått dit denna man. En eloge till Frälsningsarmen som ordant detta som är en insamlingskonsert till Litauen.

 

    

Jag köpte en skiva som jag fick signerad efterråt då jag träffade honom bakom scenen. Han skrev inuti men det syns inte så väl för omslaget är så blankt och jag hade fel penna med mig såg jag efterråt. Han hade ett fantastisk mellansnack som gav nåt och han tyckte att barn och ungdomar skulle börja spela blåsinstrument eftersom det blivit lite brist på blåsare. Dessutom propagerade han att dom skall ut och spela live. Han har spelat i Thailand på minneskonserten som blev efter Tsunamin och där bad drottningen honom spela "Gammal fäbodpsalm" och han spelade den här också helt utan bandet och då var det gåshud som heter duga och folk satt tysta som på nålar så vackert var det. Han har nyss varit i Chicago och spelat så hela världen är hans arbetsfält.


 

Fortsättning följer..... 

 

Av Malin wiper - 14 mars 2010 10:10

  

Innan vi åkte och såg konserten med Johan Stengård mfl så gick vi in på vår kioskrestaurang Nha-Trang som bara ligger 200 meter från vårt hus. Vi brukar alltid ta take away men nu kände vi för att sitta där och äta. Hungern var inte så stor så vi tog varsin liten diprätt.

 

   

Jag tog vegetariska minivårrullar med dipsås. Det ser mycket ut men dom är små. Efter detta måste jag gå in hårdare med viktminskningen för nu är det på gränsen att jag håller på att gå upp igen. Det gäller att vara målinriktad när man skall gå ner i vikt. I vanliga fall så skulle jag ha gått ner mycket nu när jag hållit på så länge men vi har spårat ur med alla våra fikastunder än om det bara varit smörgåsar så håller det inte.

 

   

Min man tog hotwings som är små kycklingbiltar som man dippar i söt thaicilisås.

 

  

Här står mannen med ryggen mot och man ser hur solen gassar in. Vi fick be kocken dra ner markisen annars hade vi svettats ihjäl. Min man tog massor av bilder på mig men dom är inte smickrande så jag kan inte sätta in dom. Ser ut som en oformlig tunna och allt blev fel. Fast det är nog motivet som inte är så bra längre...  

 

  

 

Så här var jag klädd. Allt är gammalt men inte omodernt för det. Koftan är lite kavajliknande och passade bra till blusjumpern. Nu fick jag äntligen användning av ett halsband jag köpte för rätt länge sen av Pisan. Det har inte passat på några kläder förut men här blev det helt rätt. Sen har jag både örhängen och armband till som jag köpt av henne som går i samma stil.

  

 här ser halsbandet ut i närbild. Lite ovanligt. 


Presentation

Vaggerydstorget

   

friday for future

 

Hallstahems elbilspool

 

Carl-Einar Häckner 21/11 19.00 Sagabiografen

 

Le Mans'66 Sagabiografen 24 och 26/11

 

Knives Out Sagabiografen 29/11 19.00

 

Arkiv

Shop Esmeralda firar 25 år

 

Gammaldags Julmarknad Skantzen 7-8/12

 

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se