Öppen Ridå

Alla inlägg under mars 2010

Av Malin wiper - 13 mars 2010 13:59

     

 

Vi skulle inte gå ut och fika nåt mer på ett tag nu...  men tror ni att vi hållit på detta?... ett stort "NEJ"...  När vi ändå var ute och promenerade så drogs vi in till samhället likt en magnet...  

 

  

 

Det slutade så här....  Varsin nygjord tonfiskbaguette, som den snälla tjejen gjorde medans vi väntade. Deras tonfiskröra är den godaste jag ätit. Vi tog detta till lunch och det är ingen  Gi men ack så gott...  

 

  

 

DAGENS FRESTELSER

 

  

 

Ytterligare en sorts bakelse i glas som dom hittat på själva. Innehåller bl.a nougatmoussé och passionsfruktmoussé. På toppen kiwi och annat gott. I mitten nån slags kakfyllning....  

 

  

 

  

 

Bredvid tronade denna tårta i samma färgnyanser. Den ser hur god ut som helst.

 

  

 

  

 

Dom har två olika lokaler att sitta i och denna gången var det mindre folk i denna modernare delen.

 

Klicka här för att komma in på Ritz konditori

 

  

 

Ett runt fint fönster pryder väggen så man kan se in i delen där man handlar sitt fika.

 

  

 

 

Av Malin wiper - 13 mars 2010 12:22

  

      

På Konsum säljer dom just nu kycklingklubbor från Guldfågeln. En påse frysta klubbor på ett kilo kostar ofattbara 14:90. Tyvärr så var dom nästan slut hos oss så vi hann bara få två påsar men är glada ändå. Så passa på om ni har vägarna förbi nåt Konsum eller Coop.

 

  

 

   

Änderna blir bara fler och fler och vi har snart inte råd att utfodra dom längre men man får dra in på nåt annat och snart så kommer blidare väder och dom kan hitta sin mat själva.

 

   

 

    

På vårt tak är det inte mycket snö kvar. Här ser man igen hur otroligt blå himlen är i dag.

 

   

Kolla vad vackert...  Såna här snödrivor finns överallt och det är ingen vidare utsikt till andra sidan. Fast jag njuter så länge det går för snart är den varma och klibbiga sommaren här som inte är min favoritårstid...  

 

    

I det här huset bodde min man och jag i när vi flyttade hit år 2000. Då var huset lejongult. Nu har huset en ny ägare som skall vara jättebra vad jag hört. Vi bodde längst upp där ni ser tre tomma fönster. Ingen bor där just nu. Vi hade inte tänkt flytta till eget hus men eftersom det var sånt liv från pannan i källaren och livlig trafik som hördes alldeles för mycket så blev vi tvungna. Vi jobbade natt och fick inte sova. Det gick inte att flytta till en ny lägenhet eftersom det då var brist på dessa.

 

Av Malin wiper - 13 mars 2010 08:44

         


Min favorit Claudia Galli håller sig kvar i Let´s dance och gör det med den äran. Tyvärr så hittade jag inte nåt klipp från hennes dans i går. Hennes första dans i går var verkligen njutbar och graciös. Får lägga in  detta klipp istället från förra fredagen. Tyvärr så har begreppet "rädda Willy" nu gått för långt. Han kan själv inte rå för detta för folk röstar inte på dansen utan på honom som person och då blir det helt galet. Tänk er scenariot att han skulle vinna...    

 

  

 

klicka här för att gå in på Claudias blogg


Claudia Galli, född 3 augusti1978 i Stockholm, är en svensk skådespelare och komiker.

Claudia spelade ”Frida Lindberg” i TV-serien Skilda världar. Hon har även förekommit i den uppmärksammade ICA-reklamen. Hon hade även rollen som Lina Svensson i de senaste avsnitten av TV-serien Svensson, Svensson. Från och med i mars 2009 medverkar hon i Parlamentet. Sommaren 2009 (8 juni-14 augusti) var Galli programledare för Morgonpasset i SRP3 tillsammans med Simon Svensson. Under hösten/vintern 2009 medverkade hon i TV 4:s humorprogram Cirkus Möller och våren 2010 deltar Galli i Let's Dance med Tobias Wallin som danspartner.

       

Av Malin wiper - 13 mars 2010 08:24

  


När ridån gick upp i dag så visade det sig att solen kommit tillbaka. Nu finns det ingen ursäkt för att inte ta en långpromenad ute i verkligheten. I går var jag otroligt trött men i dag känns det bättre. Har nog sovit ikapp lite sen detta med mannen hände. Han mår mycket bättre nu men väntar på ett papper som han skall ha med sig till tandläkaren så han kan skriva en remiss för ev op av tanden. Min man har nu lyckats hitta lite bilder som försvann helt plötsligt för mig från bildarkivet. Tyvärr så är rätt många förlorade så nu sparar jag ner alla viktiga bilder direkt på externa hårddisken och skall även bränna över dom på en cd.

 

  

 

Läste i Aftonbladet att vårt ena sjukhus det i Jönköping klantat till det så en man fått gå med bruten fot sen juldagen...  Jag trodde att man blev opererad direkt när en sån sak händer. När dom intervjuar en chef på sjukhuset så säger han att en sån skada skall åtgärdas inom 24 timmar. Han menar att kön är så lång att dom inte hinner med. Vart tog medmänskligheten vägen i vården. Skall en person gå i flera månader med brutet ben och ständig värk. Mannen har dessutom nyss fått en ny knäled och då måste man träna rätt länge efter operationen.

 

          

 

Hans fot är nu så deformerad så man undrar om han får men resten av livet. Benet måste brytas upp eftersom det läkt i fel läge. Jag har inte ord för vad jag känner för allt vansinnigt som händer i vårt samhälle just nu. Ändå drar dom in personal hela tiden så snart har vi inga som jobbar inom vården. Nu är det sån arbetslöshet och detta börjar bli ett bristyrke så det borde utbildas folk istället så vi slipper dessa köer. Nu försvinner en stor del av sjukvårdspersonal till Norge och andra länder. Lönen är alldeles för låg också för undersköterskor och sjuksköterskor. Läkarna har så det räcker. Det är skamligt hur folk blir behandlade. Detta onödiga lidande kostar samhället 5.7 miljarder om året.

 

Klicka här för att läsa mer om detta

 

           Det blev lite negativa vibbar på morgonen men jag kan inte låta bli. Hoppas ni får en fin lördag. Sköt om er....  

 

  

Av Malin wiper - 12 mars 2010 13:18

  

 

Hon är född 1939 i London. Hon dog redan 1999 i Henly-On-Thames, Oxfordshire. Hon är en Brittisk sångeska. En nystart fick hon i början av 1990-talet när Popduon Pet Shop Boys skrev några hits åt henne. Hon sjunger bra och har ingen dussinröst och jag saknar henne på sånghimlen.

 

Hon blev invald i Rock and roll hall of fame 1999

 

  

 

Stockholm Pridefestival har hyllat henne och det var först i slutet på hennes liv som hon kom ut som homosexuell efter att ha försökt dölja sin läggning och det är tragiskt att det var så på den tiden.

 

Klicka här om ni vill läsa Dusty-tributenAv Malin wiper - 12 mars 2010 12:21

  


Nu är min filmklappa snart klar. Den ser grådaskig ut på bilden men är helt svart. Vi hade tänkt åka till Jönköping för att jaga griffelkritor men jag tror inte att vi orkar. Det kanske finns kritor på en affär i Skillingaryd så vi tar oss dit istället. 

  

  

 

Jag har köpt ett nytt halsband från Pisans smycken. Det är en rysk docka i porslin som hänger längst ner. Hon har såna i flera olika färger. Detta halsband är inte så långt som det förra jag köpte. Jag är verkligen nöjd.

 

  

 

Jag köpte också ett par änglaörhängen som jag skall ge bort till en väninna. Jag vet att hon gillar dom.

 

  

 

Till mig själv köpte jag dessa änglaörhängen som inte är lika långa.

 

           Hoppas ni får en magisk upplevelserik dag...  

 

 

 

Av Malin wiper - 11 mars 2010 17:49

  


Min syster har skrivit en krönika som jag tycker är så bra att jag frågade henne om jag fick ta med den i bloggen. Jämnställdhet är väldigt viktigt för mig och har så alltid varit.  

Den Internationella kvinnodagen uppmärksammar ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen. Den instiftades redan 1910 på initiativ av Clara Zetkin. I Sverige firades dagen första gången 1912. 1977 antog FN en resolution som rekommenderar ett allmänt firande av en internationell kvinnodag. 1980 proklamerade FN den 8 mars som Internationell kvinnodag.Clara föddes den 5 juli 1857 i Wiederau, Tyskland och dog den 20 juni 1933 i Moskva. På bilden syns hon under en kongress i Zurich 1897.

 

 

   

I måndags firades Internationella kvinnodagen men vad innebär det egentligen? Att vi kvinnor i många yrken har lägre lön än en man som gör samma jobb, det är sedan länge känt. Men händer det något trots att det är ett välkänt faktum – Nej.Ibland tror jag att en del som kallar sig feminister bara tror det handlar om kunskap, inte om förändring. De kan säga sig vara feminister hur många gånger som helst men så länge de inte bidrar till jämställdhet mellan könen tror jag dem inte. Men oj, nu skrev jag visst det där tabubelagda ordet ”Jämställdhet”. Om man tittar på hur en del TV-kanaler och tidningar behandlar kvinnofrågan så kan jag bara dra en slutsats och det är att vi kvinnor är här för att tillfredsställa männens behov. Och nej, jag är ingen så kallad rödstrumpa. Jag är en kvinna bland andra och jag vill också ha mina behov tillfredsställda.

 

 

 

Pseudodebatt

 

TV3 ”firade” dagen med en nypremiär på serien Svenska Hollywoodfruar där den största förespråkaren av den ”nya” kvinnorollen deltar – Anna Anka. I ett flertal tv-program har hon uttalat sig om hur viktigt det är att kvinnan ”går ner på knä” för mannen minst en gång om dagen. Kvinnans tillfredsställelse är helt klart underordnad mannens behov enligt hennes sätt att se det. För mig handlar detta om att kasta oss kvinnor tillbaka till 50-talet och hemmafrurollen. Det som skrämmer mig mest med Anna Anka-syndromet är att det blir en pseudodebatt. Det tar bort fokus från de verkliga problemen. Vi kan märka av kvinnoförtrycket överallt, i domstolar, på arbetsplatserna, i medierna.  

Säg mig det herrmagasin som tar upp bantning på löpet? Säg mig den domstol som dömer en kvinnomisshandlare till ett lika hårt straff som en man som misshandlar en annan man? För så är det faktiskt, kvinnor har inte samma värde som män och ändå är det i år hundra år sedan Internationella kvinnodagen firades för första gången.

 

    

 

Skillnader ellan könen

 

Många bakåtsträvare talar om att jämställdheten mellan könen inte får gå för långt. Man och kvinna är inte lika i alla avseenden och vi ska bevara skillnaden och hylla den, använder de som argument. Vi kvinnor kanske inte har samma fysiska styrka som männen men vi har definitivt samma intellektuella kapacitet. Men inte heller när det gäller den fysiska styrkan stämmer det in på alla kvinnor så det går helt enkelt inte att generalisera på detta sätt.

Vad är det egentligen de vill bevara?

    

Lika för alla

 

Kanske är det så att det finns en dold politisk agenda att vi kvinnor ska tillbaka till hemmet och barnen? Det finns inte arbeten så det räcker för oss alla och vad vore då bättre än att få undan en stor del av de arbetssökande. Men om det står på agendan så kanske det samtidigt behöver skapas bättre ekonomiska förutsättningar för att kunna stanna i hemmet. Men framförallt så är det inte politikernas roll att styra vem i ett förhållande som stannar i hemmet. I jämställdhetens namn bör detta vara något de berörda själva bestämmer. För mig är det i så fall också en självklarhet att denna möjlighet, om man nu ska se det som en möjlighet, ska gälla alla människor. Det vill säga om du lever i ett homosexuellt förhållande ska du ha samma möjligheter som om du lever i ett straight förhållande.

 

    

 

Samma värde

 

Tidigare har Sverige, i alla fall på på papperet, försökt gå före i sina strävanden efter ökad jämställdhet mellan könen.

Men nu lägger man sig tydligen platt på rygg när EU står i beredskap att införa det mest kvinnofientliga, för att inte säga människofientliga, direktivet hittills. Vi kvinnor, ska enligt förslaget, inte längre själva få bestämma när vi ska börja arbeta efter graviditet. Att EU-parlamentet består av 65 procent män och kommissionen av 67 procent män visar detta förslag allt för tydligt. Det är tragiskt att vi idag, 100 år efter att Internationella kvinnodagen först firades, inte har kommit längre. Min utgångspunkt är att vi alla oavsett kön, etnicitet, religion, sexuell läggning eller politisk tillhörighet har samma värde. Det ska också avspeglas i samhället.

 

Maria Johansson Markbladet

 

   

Av Malin wiper - 11 mars 2010 16:14

     


Jag har sett en gripande film som berör alla känslosträngarna. Den heter "Thing we lost in the fire" och är ett drama från 2008.För regin står vår Danska regissör Susanne Bier. Hon gör alltid så bra filmer och lämnar inget åt slumpen. I huvudrollerna ser vi Halle Berry och Benicio Del Toro.

 

  

 

Lite fakta om regissör Susanne Bier:

 

Susanne Bier, född 15 april1960, är en danskregissör. Hon kommer från Köpenhamn och är utbildad vid Den Danske Filmskole och Niels Steensens Gymnasium.

Inför 2006 års Oscarsgala var hennes film Efter bröllopet nominerad i kategorin bästa icke engelskspråkiga film, men vann inte.

Bier var tidigare gift med den svenske skådespelaren Philip Zandén

  

  

 

Lite av hanlingen:


En nybliven änka bjuder in sin döda mans bästa vän att bo med henne och hennes två barn. Allt eftersom han ändrar sitt liv hjälper han familjen att klara av och konfrontera sin sorg. Mannens bästa vän och frun har inte träffats på många år och hon är arg på honom för han går på droger och hennes man hälsade på honom varje år han fyllde år i hans knarkarkvart.Nu när hon är änka så kommer mannens bästa vän på begravningen och så börjar handlingen. Filmen har även lite tillbakablickar.

 

           

 

Filmen är otroligt stark och naken i sitt uttryck och skådespelarna ser osminkade och nedtonade ut för att  passa in i sina rollfigurer. Det är en gripande, smärtsam men ändå hoppfull historia som griper tag i en och man lever med i handlingen. Det finns också lite humor och glädje i filmen. Halle Berry och Benicio Del Toro spelar så bra att man bara sitter som på nålar. 

 

Halle Berry har fått en Oscars för rollen i "Monster´s Ball" 2001. Benicio Del Toro har fått en oscars för sin biroll i filmen Traffic år 2000

 

Filmen får 4 filmprojektorer av 5 möjliga

 

              

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Hammarteatern "Fångad på nätet" en fars

 

Musikteater Sagabiografen 7/2 19.00

 

Hallstahem fyller 75 år. Evenemang 13/6 Åsby

 

Mitt nya bildspel 19/1

 

Arkiv

Haga Vintage Bernshammar

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

ABF Hallstahammar

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se