Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 24 maj 2013

High Chaparral!

Av Malin wiper - 24 maj 2013 13:00

   


I morgon 25 maj är det dags igen för High Chaparral att slå upp sina portar. Vi som bor i regionen har sån tur så vi går in gratis genom att visa upp patientbricka eller personbevis från skatteverket. Vi har varit dit ett antal gånger genom dom 13 år vi bott här men dom senaste åren har det blivit mycket större. 

   

    

 

Klicka här för att komma in på deras hemsida. High Chaparral är en västerninspirerad temapark belägen mitt i Gnosjöregionen i Småland i Kulltorp (mellan Gnosjö, Anderstorp och Värnamo). Mannen bakom parken är Bengt Erlandsson, även kallad Big Bengt. Han föddes i byn Brännehylta 1922 som ett av åtta syskon på en skogsgård. Hans far var skogsbrukare och drev ett sågverk. Klicka här för att komma in på en hemsida som handlar om honom. Sist jag såg honom så gick han bara omkring och myste och umgicks med folk. 

  

 

 

 

 

 

 

 

Här följer några bilder jag av alla dom jag tagit genom åren då vi varit dit. Tyvärr så är allt före 2009 borta eftersom vår externa hårddisk gick sönder. Det kostar 7000 kr att rädda fotona så det känns långsökt. Min man har visserligen sparat ner också så jag skall gå igenom hans mappar.

  

 


  


  

  



   

 

High Chaparral är ännu större nu och dom har många mat och fikaställen. 

 

 



Här kommer ledmotivet till TV-serien High Chaparral. Klicka här för att komma in på hemsidan för denna TV-serie som jag själv sett alla avsnitten av. Det är en amerikansk western-serie för TV  som gick mellan åren 1967 och 1971, den gjordes i 98 avsnitt. Handlingen utspelade sig på 1870-talet där familjen Cannon driver ranchen High Chaparral i Arizona, USA. Serien har på senare år visats på TV 4 Guld. Den var en av dom populäraste TV-serierna under 1960-talet. 

 

 

 
 
Ingen bild

Bosse Lidén

24 maj 2013 19:08

Håret på mina armar reste på sig när jag lyssnade på ledmotivet. Jag har också sett alla avsnitt. Manolito var min favorit. Konstigt nog har vi aldrig varit på Bengts ställe trots att vi inte bodde så långt ifrån under några år.
Trevlig helg

Malin wiper

25 maj 2013 08:02

Det gör det på mig också ;)Manolito var verkigen en färgstark favorit som man inte glömmer. Han har varit med i många serier och filmer sen dess.

Bengts ställe har blivit så stort så man känner inte igen sig och det finns olika boenden och massor av uppträdande.

Ha en fin helg själv

 
AprilSus

AprilSus

26 maj 2013 23:42

Vi var och besökte High Chaparral för några somrar sedan och det var mycket trevligt där och passade bra för alla åldrar. Vi blev rånade på tåget, fick vaska guld och uppleva en häftig western show och se indianerna framföra sina vackra danser mm. Jag skulle mycket väl kunna tänka mig att göra ett nytt besök där igen.

Även jag kommer ihåg TV serien och självklart var Manolito även min favorit, trots att jag inte var så gammal när serien gick. :)

Kramkram!

http://aprilsus.blogspot.se

Malin wiper

27 maj 2013 14:38

Mr T här: Westernfilmer varpå modet på 50, 60 och 70 talet. Serierna "Bröderna Cartwright" (59-67) gick i 430 avsnitt "High Chaparall" (67-71)med sina 98 avsnitt och McCahan (76-79) med 25 avsnitt väcker minnen än idag och finns på DVD och repriseras på många tv-kanaler. High Chaparall i Hillerstorp har blivit jättestort och nu finns det några riktigt bra restauranger där också. Passa på och träffa "Big Bengt" som fortfarande bor på området.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Torsdag 18 april 09:00

    I går när min man var till sin tandläkare i Hallstahammar så promenerad jag omkring i vårt bostadsområde. Här ser man att nåt är på gång så det dröjer inte länge nu innan folk kan sitta ute och njuta     Nu har skottkärran fått lite ...

Av Malin wiper - Onsdag 17 april 07:30

   I går hade jag tid på Citypraktiken för att undersöka mina öron. För ca 1,5 år sedan så hörde jag ett litet brus i öronen på kvällarna. Sen eskalerade det men jag har inte hört bruset när jag varit utomhus utan mest när jag skall sova. Tyvärr ha...

Av Malin wiper - Tisdag 16 april 08:45

    I går hade vi en riktig vårdag och jag såg detta andpar som låg i solen vid svartån och hade det bra     En ringduva dök upp på en gräsmatta och brydde sig inte om oss     Ytterligare en bild på den fina ringduvan. Jag är så fö...

Av Malin wiper - Måndag 15 april 15:15

    Efter all musikunderhållning i lördags på Röda Korset så var det dags för dans. Det är en tjejdansgrupp från Fryx dance company. Dom väldigt duktiga, smidiga och hade en väldigt bra rytm och enérgi. Dom går på Fryxellska skolan          ...

Av Malin wiper - Söndag 14 april 11:45

  Vi hade det toppen i går på Röda Korset där dom hade full fart hela dan. Här ser ni Kelly till höger som är chef och till vänster en av dom anställda. Alla är så kreativa och trevliga. Först får man köpa fikabiljett och det kostar 50 kr/perso...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2013 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards