Öppen Ridå

Alla inlägg under maj 2012

Av Malin wiper - 6 maj 2012 17:00

 
 
 
 
Nu har jag fått receptet på den goda pajen vi blev bjudna på hos våra vänner A-G och hennes man L-G. Det var några av er som var intresserade av receptet också så jag fick lov att lägga ut det i bloggen. Klicka här för att se vad jag skrev efter att vi varit hos dom. Inlägget är skrivet i förväg och tidsinställt.
 
 
 
 
 
 
Kycklingpaj a la Brösarp
 
Detta behövs till 4 pers.
 
Pajdeg:
 
2½ dl vetemjöl
100 smör el margarin
100 g keso
 
Fyllning:
 
1 grillad kyckling
1 grön paprika
1 röd paprika
(100 g skivade champinjoner)
 
Äggstanning:
 
2 ägg
3 dl färskriven ost
2 dl mjölk (grädde)
salt peppar
 
Till den pajen jag gjorde tog jag 4 ägg, 3 dl ost  och 2 dl grädde och 2 dl mjölk.
 
 
Hacka ihop mjöl och smör, tillsätt keson. Låt vila  minst 30 min. Tumma ut degen i en pajform, pricka botten med en gaffel och låt  stå i 15 min. Sätt ugnen på 225 grader. Förgrädda pajskalet i ca 8  min.
 
Dela kycklingen i bitar. Fräs upp champinjonerna  och de strimlade paprikorna. Krydda med curry. Lägg i kycklingen. champinjonerna  och paprikorna i pajskalet.
Vispa samman ägg ost, mjölk(grädde) och kryddor och  häll detta över. Grädda i 20-25 min i 225 grader.
 
Servera med en grönsallad-
 
 
 
Klicka här för att komma in på sidan "Sköna hem" 
 

Av Malin wiper - 6 maj 2012 13:00

  


Kaffehörnan har en tävling där man får rösta på en header. Jag röstade på nr 1 som ni ser här ovan. Jag tycker den var lite annorlunda och kul. Jag röstar även på nr 3 som är en header jag gillar till tusen. Kan inte välja nån av dom båda så blir jag bojkottad så kan det inte hjälpas    Då har jag i alla fall gjort lite reklam för han som har kaffehörnan. Han är en härlig kille full av upptåg.Här är den andra headern nr 3 i tävlingen. Klicka här för att komma in på Kinagulds blogg. Den bloggen har jag på min lista och går in på så gott som dagligen när jag har tillfälle


 


Klicka här för att komma in på Kaffehörnan och rösta ni också om ni vill.


 

Jag gör så mycket stavfel nu som jag får gå in och rätta och det beror på att jag är så in i bomben trött. Pollenallérgin ställer till det också. Sen är jag ju lite galen  för jag skulle ju inte börja blogga förrens i morgon...  

Av Malin wiper - 6 maj 2012 08:00

 


Detta inlägg är förskrivet och tidsinställt

  Den här stolen som är i stålrör med behandlat tyg med trä på handtagen köpte vi för ett år sedan på IKEA för endast 100 kr. Det var ett skyltexemplar som stod i fyndhörnan. Stolen har vi haft i sovrummet hittills men när vi var på IKEA sist så såg jag att det fanns såna även i år men då kostar dom 400 kr/st men vi köpte en till ändå för vi hittar inga regissörsstolar som vi hade tänkt ha i vår likörhörna...  och då kom jag på idén att ha dom just där för dom ser är så nära det går i utseendet som regissörsstolar. 
 


Så här ser det ut och mycket snyggare i verkligheten för jag  kunde inte fånga hörnan riktigt med min kamera. Det som fattas nu är en rund bordsskiva som skall ligga ovanpå tunnan. Vi har köpt en och sågat till men den blev ojämn och måste snyggas till och även fasas rund på kanterna. Lyckas det inte så skall vi gå till en glasmästare och få gjort en rund glasskiva istället. Jag hade två helt nya kuddar i röda toner som jag förut hade i bäddsoffan i datarummet men den soffan tog vi bort för den gjorde att rummet blev trångt och avlångt.  Soffan i likörhörnan köpte vi för endast 100 kr på second hand och den är i två delar men här passar den perfekt ihop. Naturligtvis kan man dricka även vin och öl mm i vår likörhörna   Det finns en anledning till att jag kallar den likörhörnan. 


 Klicka här för att se vart denna regissörsstol finns. Den kostar 2.700 kr. Det finns dom som även kostar uppåt 4000 kr men då vill jag helst spara till såna.  Det finns så många platser i denna lägenhet att möblera på så man får väl flytta runt och mysa...  

 

 


Det ser väldigt tomt ut bakom matsalsbordet men där skall vi antingen sätta upp en fototapet eller nåt annat. På höger sida om matsalsbordet så står rumssoffan som en rumsavdelare


 

     

   


Egentligen hade jag velat ha såna där riktiga dyra regisörsstolar som man kan vika ihop och ställa mot en vägg. Helst i samma träslag som golvlampan men det verkar vara svårt att få tag på och dom blir så mycket dyrare men det går ju alltid att på sikt byta till såna sen. Dessa vita är stapelbara och har ingen tyngd och väldigt lätta att placera ut. 

Great Day Graphic

DesiComments.com | Good Day, Good Morning | Forward this Picture

Av Malin wiper - 5 maj 2012 09:30


 


Tusen tack för era omtänksamma kommentarer som väntade mig här när jag kom in på bloggen. Ni är för härliga...   Jag känner mig lite bättre nu och håller på att kurera mig så jag blir i så pass bra form så jag kan resa bort om ca 14 dagar. Facebook får jag lägga på is ett tag för det blev för mycket med både bloggen och fb åtminstone tills jag får kontroll på mitt beteendeHoppas kunna återkomma på måndag och tackar än en gång för att ni är så snälla   mina kära bloggläsare....  Hoppas ni får en fin helg...  Under bloggvilan har jag suttit några gånger på vår balkong som är i anslutning till sovrummet. Den är inte så djup så man får tränga sig ut lite och det hade varit omöjligt med större möbler än dessa. Jag har inte kunnat gå ut vissa dagar så jag är glad att kunna gå ut på balkongen. Jag har även varit ohyggligt trött av denna pollenallérgi. Jag har tagit medicin men man blir trött av den också.


Denna bild hittade jag på "Porslinsbloggen" Klicka här för att komma in dit 


   

Krukan på bordet har jag fått av syrran och den är lite 70-talsinspirerad.


                    

          

Vi har gått från en stor tomt med utsikt över vatten till en liten balkong på drygt 3 meter så det ryms kanske 4 personer om man klämmer ihop sig men då måste vi ha ytterligare ett bord och två stolar bakom balkongdörren. Det är så skönt att slippa fixa på tomten när man inte har gröna fingrar och dessutom inte orkar med.  Vi har ju ingen vidare utsikt heller men vill man se vatten så är det bara 2 minuters väg ner till Lagan nere vid Ingelund. Jag skall absolut inte klaga för vi trivs otroligt bra i lägenheten.

 

Denna bild som är en lösning på en liten balkong hittade jag på bloggen "Vardagslycka" Klicka här för att komma in på sidan.


Detta är en väska i form av en vattenkanna... Klicka här för att se lite mer tokiga saker


    

 

  Här sjunger Eddie Cochran "Sittin in the balkony". Klicka här för att komma in på hans hemsida. Han föddes 1938 i Albert Lea, Minnesota och dog 1960 endast 22 år gammal. Han dog i en bilolycka på väg till Londons flygplats Heathrow. Han var en amerikansk rockmusiker. Klicka här för att läsa en minneskrönika. Klicka här för att komma in på ytterligare en sida som handlar om honom


   

 Av Malin wiper - 1 maj 2012 14:51

       

Just nu mår jag inte så bra så jag blir tvungen att ta en längre blogg och facebook-vila. Ha det så bra allihopa och sköt om er så ses vi igen så småningom.


    


Här kommer ett klipp som vi fick som första majhälsning från min syster och svåger...  Det är svågern och deras katt Pip-Larsson som syns i klippet. Sen kommer även hunden Axa in och vill vara med. Han har kallat klippet för "Sång och dans utan sans och balans"

 

Av Malin wiper - 1 maj 2012 10:45

       


Jag sover så dåligt på nätterna just nu så vi har inte varit ute och kollat på första maj demonstrationerna. När min man och jag träffades för 22 år sedan så arbetade vi fackligt och gick då i en demonstration tillsammans där det stod så här på mitt plakat: Jämnställdhet en självklarhet... Min man kom inte ihåg vad det stod på hans. Jag var jämnställdhetsansvarig i facket så min text passade bra. 2009 var vi ute och gick spontant med i ett tåg men jag kan inte hitta bilderna nu som finns på den externa hårddisken. Jag startade denna blogg i augusti 2009 efter att ha haft 3 bloggar före.


 

 


  Jag har i alla fall sett när demonstrationståget kom förbi vårt hus i dag. Jag stod på balkongen och tog några bilder. Dom var på väg in mot samhället


 

 


Ytterligare en bild men jag ser inga plakat så jag vet inte vad detta är för tåg


 

 


 

Från vårt vardagsrumsfönster såg vi ytterligare ett tåg som stannade här vid Missionskyrkan som ligger bredvid Östra skolan som vi har mitt framför vårt fönster. Folk satte sig ner och det serverades kaffe medans blåsorkestern spelade och sen hölls det tal.


 


Jag önskar att folk kunde samla sig till motstånd mot dom försämringar som är så  vi kan bygga ett samhälle där finns plats för alla och inte girigheten styr allt. Har man levt så länge som mig så ser man väldigt klart alla negativa förändringar och hur svårt det är för ungdomen i dag att hitta sin väg när det blir svårare och svårare att hitta jobb och även att kunna flytta hemifrån till en bostad som inte ruinerar helt så dyrt som det blivit att bo nu. I skolan har dom en utbildningsplan som inte passar alla och det betyder inte att dom är sämre funtade utan att vi är olika individer. Man skall anpassa utbildningen efter människan inte tvärtom. När jag själv som vuxen studerade på AMU så fick jag upp mina bettyg betydligt och märkte att jag inte alls var så korkad som jag trodde. Dom blandade praktik med teori.


 


 Här kommer låten "Mitt hjärtas fågel" med Björn Afzelius & Mikael Wiehe. Klicka här för att läsa en biografi över Björn Afzelius. Klicka här för att komma in på Mikael Wiehes hemsida

 

      

   

   


Hoppas ni har lika fint väder hos er som vi har här. Ha en härlig första maj

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Klappafton Hallstahammar 19/12 17.00

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Haga Vintage Bernshammar

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se