Öppen Ridå

Alla inlägg under augusti 2011

Av Malin wiper - 21 augusti 2011 16:00


Hörde denna gamla låt med Cyndie Lapuper på WWR Internetradion där ia (väninna) är en av dom som spelar musik. Det var verkligen en annorlunda version av låten " On the sunny side of the street"


 

Klicka här för att komma in på hennes hemsida

Av Malin wiper - 21 augusti 2011 11:30


En bit längre ner på gatan så finns denna loppis som är öppen några timmar i veckan. Där har dom både gammalt och nytt. Det trevliga ägarparet hade förut haft det stora loppiset i Rörvik som var på tusen m2. Vi var därinne rätt länge för det var mycket fint att titta på och man hade velat köpa mer men plånboken ville nåt annat...  Fast det går ju fler tåg så vi kommer tillbaka.  Dom har inget namn men det ligger på samma gata som stockaryds stationscafé men på motsatta sidan.


 


Ägarparet hade en jättefin hund som låg så stilla och fint utanför.  Det första man såg var kläder och denna gamla tandläkarstol...  den var rätt häftig men vi har ingen plats.  

 

 

Tandläkarstol från 20-talet som finns att köpa på blocket  . Man kanske skall öppna praktik...  


Jag köpte alla dessa kvalitets kulspetspennor för 10 kr/st. Det är inga lätta plastpennor utan tunga stabila och snygga. Det var tydligen ett nytt lager dom köpt in som hade varit rätt dyra förut


 
  


  Min man köpte en guldfärgad kompakt, trekantig penna som var jätteläcker för endast 10 kr. Det fina träfodralet fick han med på köpet... Här ett exempel på nytt dom säljer. Vi önskade nu att vi inte köpt nån ny tv-kanna för dessa var superfina till ett fantastiskt pris. En rolig glasfigur full av rörelse stod i ett av fönstren.Detta skokit för endast 20 kr köpte jag också. Där finns flera små skoborstar, skoduk och skokrämsburk. Det är så pass litet så man kan ha det när man är ute på resa.


 

Klicka här för att se fler roliga skor

  Mr T höll upp denna läckra burk för fotografering. Det sitter en yxa ovanpå. Den var inte dyr heller. Dom har satt väldigt bra priser på allt dom säljer.


Jag fick tag på dessa 6 mockakoppar för endast 40 kr. Det blir nåldynor av dom alla.


Dom sålde helt nya kläder jättebilligt. Köpte denna T-shirt för endast 20 kr. Det fanns lite av varje och mycket sporttröjor.


Fick även tag på några utsmyckningar till mina klädnypeklänningar


Vi har slarvat bort alla våra flasköppnare, därför köpte jag detta i stål som föreställer ett förkläde med läderband runtom.


På andra sidan gatan stod  denna fina Opel Commondore. Det är en personbil som tillverkades i tre generationer av den tyska biltillverkaren Opel mellan 1967 och 1982.


Detta är en plastcykel som heter "Itera". Den lanserades 1982. Cykeln tillverkades av Heva AB i Vilhelmina Plast AB, som också formsprutade och monterade, medan bolaget Itera AB svarade för idé och produktutveckling. Drygt 15.000 cyklar tillverkades i Vilhelmina innan nedläggningen. Det hjälpte alltså inte att USA:s president Jommy Carter provcyklat Itera vid ett Sverigebesök i början av 80-talet. (källa wikipedia)

Den fanns att köpa på loppisen för 1.800:- . Dom har blivit samlarobjekt

Här en nyare bil "Mazda" det ser ut som en sportbil. Den stod vid ett annat hus en bit ifrån. 

Nu är vi antagligen i Jönköping för att reklamera kameran igen...  Jag vill gärna kunna ta macrobilder. 


 

Av Malin wiper - 21 augusti 2011 09:30


Tyvärr blev det bara ett filmklipp som gick att använda. Bered er på Yrsel av värsta sorten för här är det verkligen rundgång... . Så här ser det ut när det är livat i Stockaryd. Bara att få se en bil och några människor är ovanligt... Nu känner jag mig lite stygg men det är ett sånt fint samhälle så jag önskar dom en bättre framtid 


 

Det kommer mera från Stockaryd för vi var på en loppis där vi köpte lite saker också


 


Av Malin wiper - 21 augusti 2011 08:30

  

  Sen var det dags att få sig en kopp kaffe på Stationscaféet. Klicka här för att komma in på Stockaryds stationscafé. Klicka här för att komma in på stationscaféets facebookMr T tog en smörgås med nystekt strömming som han sa var hur god som helst. Den var till och med lite varm. Jag kan säga så mycket som att det blev stor urspårning när det gäller ätandet i går...  Jag tog en bit av deras goda smörgåstårta. Det satt igång sötsuget men det är ju inte måndag än...  Efter några timmar blev vi hungriga igen och gick tillbaka och beställde en våffla var. Glömde fota för jag var så glupsk...  tog en bild från nätet istället  

 

Bakom biljettluckan står denna fina bröddisk mitt på golvet. Den är så häftigt upplyst så effekten blir total.


 Klicka här för att komma in på sidan där jag hittade denna bild 

      

   

 


Här sitter Mr T i väntsalen med sitt kaffe.


 Jag bad Annelie hålla fram en plåt med Vaniljknyten som dom nyss bakat. Vi kunde inte motstå så vi tog varsin. Dom var jättegoda och inte så söta utan lättätna... Affischen dom tryckte upp till bakluckeloppisen


   


  

   

   

 


 
Av Malin wiper - 20 augusti 2011 19:07


Solen sken på Stockaryds Stationscafé denna härliga dag. Vi var beredda på att det skulle vara mycket folk och full rulle men så blev det inte. Ändå hade Marianne och Annelie annonserat i tidningen och jobbat jättemycket inför detta evenemang. Dom är två smarta, driftiga och trevliga kvinnor som verkligen kämpar på. Vi hade ändå en jättetrevlig dag och njöt av upplevelserna. Fast jag tycker det är märkligt att det kom så lite folk när det bjuds på bakluckeloppis och gott att äta och fika.Vackert ur parkens rabatter. Jag måste ge en eloge till dom eller den som sköter om den vackra parken framför stationsbyggnaden. Blommorna är så fantastiska när man än kommer dit så jag blir helt lyrisk. Det är en sån levande park men det saknas folk som går omkring eller sitter och njuter en stund.Här ser man en av kortsidorna på stationen och uteplatsen med flera möbelgrupper och även ett partytält.

  Det var bara en modig man som letat sig dit på bakluckeloppisen. Heders åt dig som kom så man fick känna lite backluckestämning...  

  


Jag köpte 2 st änglafigurer med ett roligt uttryck i ansiktet. Dom skall jag ställa fram till julParken i strålande sol och inte en enda regndroppe så långt man kunde se.Eftersom jag hade fått tillbaka min kamera så skulle jag ta en macro bild (nära håll) på en harskrank som satt under denna blomma. Då upptäckte jag att dom sabbat knappen till macron så det gick inte att ställa in. Det gör att jag måste åka tillbaka till Jönköping i morgon för att få detta åtgärdat. Jag blir så less på detta nu så jag hoppas jag får en helt ny kamera. Ett fel blev åtgärdat men jag fick istället ett annat...   

   Här är min man på väg upp mot det gula trähuset som inhyser en loppis som nu skall läggas ner. Eftersom det skulle avvecklas så sa Marianne att dom som hittade saker där skulle fylla en plastpåse full och sen gå till stationshuset och betala endast 20 kr... Vi begav oss dit innan vi gick och fikade på stationen.


 Vi fick ihop en hel påse med grejer. Vi hade kunnat ta mer men vi kunde inte släpa hem för mycket nu när vi rensat på både vind och källare.


Alla dessa saker fick vi för endast 20 kr:

 

  


En "Cult" kruka i lite ljusgult. Den skall jag ha till present med en fin blomma i och en sån där klämma man sätter på som Mimmis Magasin säljer.Två till synes helt nya krukor. Den till vänster är lite grönare och kantiga ränder.Två stycken tändare i glas till min tändarsamling.


 En hel påse med små tändare


   Masor av flasköppnare och nyckelringar som mannen får ta med sig till sitt jobb.En elsax som jag blev nyfiken på.Dessutom köpte vi två jättefina stolar i skinnklädsel med stålställning. Vi fick båda för 30 kr. Min man köpte dessutom duschdraperistänger av den finaste sorten som skall hänga i taket för endast 50 kr för två stycken. Dom hade från början kostat 370 kr/st och var i sin orginalförpackning helt nya.Fortsättning följer............................................
Ha en fin lördagskväll


Kunde inte låta bli att lägga in ett inlägg i dag ändå...  


   


  

Av Malin wiper - 20 augusti 2011 07:00


Jag orkar inte blogga i dag. Tar det lugnt och bara njuter av att åka på bakluckeloppis som går av stapeln i stockaryd.  Loppisen håller på från 10.00-15.00


        

Ha en fin och skön lördag....  Av Malin wiper - 19 augusti 2011 17:19

 

Jag har lånat denna bild från sidan där det står om bakluckeloppisen. Hoppas det gick bra    


Jag var in på Stockaryds Statisonscafés facebook, och dom skriver att det skall bli bättre väder i morgon med sol. Hoppas det för då blir det enklare när vi skall dit på bakluckeloppis i morgon 10-15. Fast lite regn hindrar inte mig om det inte blir översvämning...  . Hoppas det kommer mycket folk så det blir lite fart och ruljans. Längtar efter att ta en fika inne på stationen och bara njuta av miljön.  Klicka här för att komma in på en sida där det står lite om bakluckeloppisen.


   

Ångrar mig att vi inte själva samlat ihop lite saker att sälja för vi har fått ihop lite mer. Man måste säkert anmäla sig i förväg.

 

 


Klicka här för att läsa om Boxcar Willie 

Av Malin wiper - 19 augusti 2011 16:13

 


Jag skulle in på Acleja Blomsterhandel för att köpa en blombukett och blev kvar ett tag för att fota allt fint dom fått in.Jag köpte en "Veckans bukett" som var jättefin som ni ser på bilden. Dom har alltid pyntat och fint utanför butikslokalen som gör att folk lockas in och då får dom se mer fin pyntning.Först blev jag visad en annorlunda lampa som lyste så otroligt fint. Den kostar över 400 kr och det förstår man för den var verkligen speciell.Nu är det inte bara svart och vitt som gäller utan många färger såsom, orange, lejongult,  brunt, grönt, vinrött, lila mm. Kul att man äntligen kan välja och inte vara beroende av endast trender.  Naturligtvis finns det vita krukor också och nu inte bara i kantiga former utan lite rundat ocksåDom har massor utav höga vaser i många former och fasoner.En arsenal av krukor i grönt i olika storlekar.


  


 Snygg uppsättning med grönt och en röd lök på sidan. Det är bara fantasin som sätter gränser.Det finns massor av såna här fina grupper både på fat och ovala låga krukor


    


Jättesnygga lyckor. Dom har massor av fina utsmyckningar av olika slag


 Svarta lite gråblanka krukor

Bilderna får tala lite för sig själva

    Den här flaskliljan med kruka föll jag pladask för. Hon sa att den är lättskött och den ser verkligen ut som överdelen på en flaska.

 

 

 

     

  

 Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

Jonathan Hammarteatern 8/11 premiär

 

Shop Esmeralda firar 25 år

 

Mitt senaste bildspel djurliv 12/10

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Juegopadel.se

 

Mitt senaste bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se