Öppen Ridå

Alla inlägg under augusti 2011

Av Malin wiper - 29 augusti 2011 14:00


Det har kommit några störtskurar och det har gjort att det inte är lika tryckande längre. Vaggerydsdagen hade publikrekord i år. Den har firats i 36 år nu.


 

Klicka här för att läsa vad Pernilla Wahlgren skriver i sin blogg om Vaggeryd och sitt framträdande. Hon har satt in fina bilder från den härliga dagen också


  


Bild lånad från hennes blogg. Hon har i sin tur lånat den. Här kan ni verkligen se hur mycket folk det samlades i hela centrum. Klicka här för att se vad jag skrev om Vaggerydsdagen del 1. Klicka här för del 2  En grannfru ringde på dörren och överräckte en femkilos plastburk full med kantareller (skogens guld)... Mrs C är så snäll och givmild och jag blev jätteglad. Det var inte länge sen vi fick lika mycket. Min man rensar och steker ur vattnet. Tillsätter sen lite smör och fräser upp. Sen häller han på grädde och dom kryddor som skall vara. Därefter fryser han in i burkar. Då är det bara att ta njuta till nåt gott kött. Vi har fått kantareller av henne i flera år nu...    På vår spelbutik "Konfekthörnan" säljer dom just nu böcker för 10 kr/st. 

   Framför Mimmis Magasin och Akleja blomsterhandel stod denna läckra Corvette.  Det är en amerikansk sportbil som tillverkades och lanserades 1953 av GM i Flint, Michigan.


 

 

Här sjunger George Jones "Corvette song". Klicka här för att komma in på hans hemsida. Han föddes 1931 i Saratoga, Texas och är en amerikansk countrysångare, gitarrist och låtskrivare. Han slog igenom1955 och har fått flera priser, däribland två Grammy Awards. Dessutom har han varit gift med countrysångerskan Tammy Wynette (mellan 1969 och 1975). Han har tyvärr haft problem med både sprit och droger. Sedan 1992 är han invald i Country Music Hall of Fame


 


Av Malin wiper - 29 augusti 2011 08:30

   Free Facebook Orkut and My Space Hearts Graphics GlittersKlicka här för att komma in på Candi Statons hemsida. Hon är född 1940 i Hanceville Alabama och är en amerikansk soul och gospelsångare.  Hon är helt obekant för mig innan jag hörde henne på WWR häromdan. Hon har en kanonröst.

       Marianne från Stationscafét skickade mig ett färskare klipp på gruppen Wrong Turn som spelade i Järnvägsparken. Där står dom på scenen i just den parken när vi var där. Klicka här för att komma in på inlägget jag skrev i går.Det är inte säkert jag har tid att komma in på bloggen nåt mer i dag. Jag har rätt mycket att ordna med inför en jämn födelsedag men inte min egen.  Ha en fin dag och sköt om er....  

 

När jag var ute och åkte med bilen en dag så var jag tvungen att stanna i en parkeringsficka eftersom jag såg denna stol stå där (i slutet av parkeringen) skrev fel förut så den var inte i vägen. Det såg väldigt lustigt ut nästan som nån bara stigit ur den och åkt. Den var i trä och stålställning och jag tränkte direkt att den måste tillhöra dom som jobbar med gatuarbeten. Här har vi fått gator lagade och omasfalterade och lite annat så det har varit full rulle. Vad i hela friden gör man när man hittar en sån här stol?. Skall man ta med den och åka till kommunen och fråga eller bara låta den stå?. Jag skall åka och kolla om den står kvar fortfarande.

   

Av Malin wiper - 29 augusti 2011 07:00


   


Här ser ni svaret på gissningsgåtan...  Det var inte så lätt när man bara såg framsidan. Jag önskar att jag hade fått tag på massor av dessa snygga gardinupphängnigar för dom är så dekorativa och jag har aldrig sett dom förr. Hittade denna på second hand.Här ser ni hur den ser ut på baksidan.  

 


Första pris


Går till Annelie som är en av dom som driver  Stationscaféet i Stockaryd. Hon gissade gardinhållare som var helt rätt.

 


                              

Grattis! Vad roligt att du ville vara med i min tävling....     


Här är ditt pris som jag kommer att överräcka personligen när vi åker dit och fikar så fort som möjligt Två hängare från Mimmis Magasin att hänga handdukar på eller nåt annat. Insatserna är utbytbara och man kan sätta in foto eller skriva nåt i ramen.Du får dessutom två extra insatser att byta med. 

   

   

 

 


Andra pris

 

Går till min syster som svarade samma sak men kom in med svaret lite senare. Till dig kommer jag också att överlämna priset personligen. 

Grattis! Kul att du ville vara med och gissa....   

  

 


Här är ditt pris som är samma men då utan extra insatser och helt i vitt med stjärnmönster.


 


Stort tack till alla er andra också som gissade på flitigt. Ni kom med många roliga och bra gissningar. Hoppas ni vill vara med i nästa tävling också som blir famöver så håll ögonen öppna....  

Av Malin wiper - 28 augusti 2011 22:00


Marianne presenterade mig för Bror Andersson som äger Stationshuset. Han bor bakom Järnvägsparken i ett jättefint stort blått trähus. Han gillar själv hårdrock så han satt där och myste och lät sig roas.


  


Här ser man hans hus bakom scenen i parken. Huset har kommit med på många av mina bilder som jag tagit i Stockaryd.

 


Sen började lite motorcyklister dyka upp men inte så många som det brukade varaDetta häftiga par kom åkande på sina "Harley Dawidson".  Dom är med i en MC-klubb som heter "Holy Riders" det är en kristen MC-grupp. Vad mycket man får reda på när man är ute på äventyr. 


 


 

Klicka här för att komma in på deras hemsidaMarianne visade mig att det finns många utformningar på biblar numera. Här är några av dom som det även finns både bilder och personliga berättelser i.Den här killen är ordförande i Pölens MC-klubb i Stockaryd


Detta är hans motorcykel och jag har för mig att det är en Honda? 


Klicka här fär att komma in på "Pölens" hemsida. Det är Annelie på Stationscaféet som gjort deras otroligt fina hemsida som även har häftiga motorcykelljud.


    


Så här ser hans väst ut på baksidan
Ytterligare en man från "Holy Riders" Här dyker Mr T upp bakom blomsterprakten i parken.


   

 

Detta är en Triumph   


       

    

Denna motorcykel är en BMW


  

 

Av Malin wiper - 28 augusti 2011 17:00


Sen hamnade vi i Stockaryd på MC-träff där bandet Wrong Turn spelade på Järnvägsparkens scen. Det är ett hårdrocksband med skickliga musiker. Dom har en sångerska med i bandet också. Här kan man verkligen tala om känsla när gitarristen slänger sitt hår.

 

  


  Jag tog en bild av gruppen inne på Stationscaféet fast där saknas basisten som kom senare. Dom var inne för att lämna några demoskivor till försäljning för endas 20 kr. Dom två killarna är bröder. 


Klicka här för att komma in på Stockaryds Stationscafés hemsida


  Vi köpte två skivor med dom som signerades.Eftersom uppträdandet blev lite försenat så förlustade vi oss på Stationscaféet. Mr T tog en glass som skall vara en höjare. Företaget som tillverkar glassen heter Otto och glassfabriken. Jag själv tog en jättegod räkbagett som jag glömde fota. Luftfuktigheten var så hög så jag blev nästan illamånende.

 

   

Klicka här för att komma in på Otto och glassfabrikens hemsida. Klicka här för att läsa dess intressanta historia.


  Här har gruppen satt igång.


Sångerskan var lite svår att fota för hon rörde sig rätt mycket och det ska man ju göra också...    


    Här ser man basisten och sångerskan i full action. Det svängde rejält och folk tycktes trivas. Än om det inte var så mycket folk så har jag då inte sett så många i Stockaryd förut när jag varit på besök. Gruppen påminde lite om Jefferson Airplane i sitt sound

 

 


 

  Trummisen var otroligt bra och skicklig.     Fortsättning följer med lite motorcyklar och annat från MC-träffen


 


 Nu har jag bytt ut förra klippet mot ett aktuellare som Marianne skickat mig. Här ser man Wrong Turn på Järnvägsparkens scen där vi var i går. Tack snälla du...   


Av Malin wiper - 28 augusti 2011 11:15


Kolla in vilken folkmassa som står framför scenen innan Sara Löfgren börjar sitt framträdande. Så här mycket folk var det i hela samhället och det sjöd av liv och lust. Det var nästan svårt att ta sig fram. Jag måste få berömma Vaggerydsborna som alltid går ut och roar sig när så bjuds. Är det något evenemang så är det alltid fullt med folk. Det känns mer som en storstad i centrum såna gånger. Så här skall det vara för att ett mindre samhälle skall överleva.Jag frågade två flickor om jag fick fota deras häftiga sockervadd...   

 Det jag tyckte var mindre bra var ljudtekniken. Dom dränkte artisternas sång i för hög musik och en bullrande bas. Jag fick besvär med öronen så jag var tvungen att ställa mig längre bak efter att jag fotat. 


   Här blir två flickor intervjuade av en journalist för nån tidning. 

 


    


  Tyvärr så blev nästan alla bilder urusla med den gamla kameran eftersom jag måste zooma och den vill inte ställa in sig rätt. Hade även velat filma men det går inte för jag har för lite minne i den här gamla T-forden... . Jag kan verkligen fota bättre än så här. Det var stört omöjligt även att få till bilderna i fotoprogrammet så jag får ta med dom ändå. Tänk att man skall måsta ha flera kameror i reserv för att klara sig.


 


  Bandet var lokalt och spelade jättebra. Jag gillade dom lite rockigare låtarna hon sjöng för dom passade henne bättre.

  


 Jag fick i alla fall en bra bild av henne när jag tog en autograf, fast jag tog bilden lite för nära så hon ser mindre ut och lite hoptryckt. Hon var enkel och trevlig och hade en ängels tålamod med en person som inte ville släppa taget.Så här ser hennes autograf ut.


    Här tar hon emot fansen efterråt genom att signera sin skiva.


  

 

  


Efter Sara Löfgren så var det dags för Pernilla Wahlgren att äntra scenen. Ingen idé att ta till ytterligare ett inlägg eftersom bilderna här också är urusla. Henne har jag nyligen sett på en bilfrima i Jönköping och då hade jag en bättre kamera. Nu är jag lite tjatig...  Tyvärr dränktes hennes röst i den höga musiken också. Hon fick säga till en gång att hon ville ha bättre medhörning eftersom hon knappt hörde vad hon sjöng och då kan det bli lite falskt.


 

Klicka här för att läsa om vad jag skrev när hon var framträdde på Nybergs bil

 

  Det fanns mycket mer att skriva om men jag går ut genom dörren nu och tar en paus. Det var hemvändardag så många gamla Vaggerydsbor var på besök precis som sportprofiler som gjort bra ifrån sig.  Skriver om Stockarydsdagen lite senare i dag. Vinnarna i min gissningstävling koras i morgon förmiddag. 

Den här låten " Honky Tonk woman" sjöng Sara Löfgren när hon sjöng några rockigare låtar. Här kommer den med The Rolling Stones. Klicka här för att komma in på deras hemsida

 

Av Malin wiper - 28 augusti 2011 10:15


Precis som vanligt så var det jättemycket folk på Vaggerydsdagen. Det fanns knappt några parkeringsplatser så vi fick ställa oss bakom järnvägen där det redan var fullt med bilar på den lilla gräsplätten. I år måtte det vara publikrekord för det såg mer ut som man var i en större stad inne i centrumkärnan.
Bilden kommer från Inger Maryissa grafik 


 

Först gick vi förbi "Magnisastugan" som ägs av Museiföreningen där min man är webbansvarig Där hade dom ett stort partytält att sitta och fika under. 


            På andra sidan huset så hade dom lite lotteri och försäljning av kaffebröd och annat. Min man köpte några vaxljus för 5 kr/st.


     


När vi kom närmare centrum så hade dom en tävling med styrkelyft där det tävlades om att både lyfta däck och skivstång.   Här en av dom som lyfte och klarade att få upp hela skivstångsvikten. Det var massor av folk runt tävlingsbanan.


  


 På Ritz Konditori var det fullsatt och det var utsatt mer bord och stolar. Vädret var bra hela tiden men luftfuktigheten enormt hög. 


    Utanför Ritz sålde dom även kaffe, bröd och glass


   


Johnssons Konditori som ligger mitt emot Ritz hade också fullsatt.

 

          


 

   

   

 Här träffar jag en tjej som är med i Mimmis stickcafè. Hon är jättetrevlig och en hejare på att både virka och sticka. Hon har en jättefin liten hund som är en Jack Russel Terrier.


 Inne på Ritz så hade dom bakelser som jag inte sett förut. Det ser ut som mjuk kola ovanpå.Även dessa gosaker såg smaskiga ut.
Den här glada och trevliga tjejen stod och sålde utanför en av våra friseringar. Det fanns en låda med saker för 20 kr/st och där fick jag tag på både hårvax, kroppslotion, läppstift. Sen köpte jag en mascara som var kraftigt nedsatt.  Klicka här för att komma in på salongen som heter "Hårateljen"


 Här är allt jag köpte där. Det som är längst bak på bilden är anteckningsblock i en ask som dom tog 10 kr/st för.


         Min man träffade sin tandläkare eftersom Folktandvården hade ett bord där och informerade folk om tandvårdsförsäkringen och sen hade dom en tävling där man fick fylla i frågor från informationsmaterialet. Kul att hon ville ställa upp på bild med sin patient... Dom sålde både tandborstar och tandkräm billigt. Tandborstarna som var av märket TEPE kostad 10 kr/st. På bordet låg detta gap och en jättetandborste bakom.  Sen träffade vi på en kille som hade en sån ovanlig hund så man kunde inte låta bli att fråga om man fick fota den. Rasen är en korsning mellan schäfer och Rottweiler. Tyvärr var hunden rätt skygg för kameran och ville helst gömma sig... . Hunden var i alla fall hur snäll och lugn som helst.    Här ser man City skors bord som hade mycket att erbjuda  Henriks sportaffär hade massor av skor och även kläder. Dom ligger mittemot City skor.


Utanför Mimmis Magasin stod Theres och sålde vid sitt bord. Tyvärr råkade jag ta bilden i fel ögonblick för hon ser för det mesta så glad och glittrande ut. Jag köpte två vita cultkrukor med magnet framtill för endast 40 kr/st. Tyvärr glömde jag fota dom och gav bort båda med blommor i till två kämparkvinnor senare på dan.

 


Tyvärr så blev hälften av bilderna misslyckade och dom jag sätter in är jag inte nöjd med. Den gamla kameran har svårt att fokusera och zoomar man så blir det dimmigt. Nu är jag lite uppretad på detta med att jag inte kan använda min nya som är på lagning för andra gången. Det känns som jag växt ur dessa kameror och vill ha en systemkamera så småningom som jag kan använda vid såna här tillfällen och även när jag skall ta macrobilder. Jag har så mycket att skriva om så jag vet inte om jag hinner in på era bloggar i dag. Ha en fin söndag...  


Fortsättning följer..............................     

    

 

Av Malin wiper - 27 augusti 2011 19:45

  
 

 


För ett tag sen var jag till Hermeshuset där min man och hans arbetskamrater har fått lokaler för sitt sociala företag. Nu var jag tillbaka för att se hur långt dom kommit med målningen av väggarna. Det måste fräschas upp innan dom kan börja med sin verksamhet på allvar. Här står min mans cykel utanför huset och man ser ingången till deras lokaler. På sommaren så kan dom sitta ute och fika på sina raster för det är en stor gräsmatta framför huset.


                           


Klicka  här för att se vad jag skrev fotade och skrev sist jag var dit. Jag kommer att följa utvecklingen och dokumentera i bloggen tills allt är klart.


  Dom har nu målat flera väggar med lite ljuslila och rosaaktig och vitt. Det ser så läckert ut. Inte dom vanliga tråkiga färgerna som var där förut med smutsgult och beige mm.


                               

  

  Här ser man lite mer nyansen och i det andra rummet där det syns lite av väggen är det lite mer mot rosa. Dom har verkligen jobbat på hårt.


Här står glada och trevliga Mr A och målar i det lilla rummet. Det måste målas två gånger för att täcka riktigt

 

 

  Tack Mr A för att du ställde upp på bild...   


  Här ser man tydligare skillnad på dom två färgerna. Sen skall golven och annat fixas. Dom har möbler som skall målas och alla i projektet har tagit dit många egna saker.


Detta är källarlokalen som är som ett garage. Här ser man Mr M:s moped.


  I denna lokal har dom målat lite äggskalsfärgat. Det blev en väldig skillnad motför förut. Det blir så ljust och fint när det är så mycket fönster överallt.

  Här har dom målat ljuslila men väggen till vänster är lite mörkare och ser lite fondvägg ut.

     

 

På övervåningen har dom målat över väv med en lite ljusrosa färg. Det blev jättefint. Det går inte riktigt att få fram färgerna än om jag har fixat i fotoprogrammet.

 

Dom har en toalett och en dusch. Här är dushrummet som har fått lite ljusare lila färg. I ena rummet som är tomt skall det stå ett klädskåp. Skenan uppe i taket köpte vi på Stockaryds loppis för endast 50 kr. Så nu är det bara för dom att köpa ett dushdraperi.

 

   

När man kommer ut från ytterdörren så har man denna utsikt.


Free Orkut Facebook and My Space Chocolate Graphics Glitters


Vi är hemma nu men jag orkar inte blogga mer förrens i morgon. Det tar tid att göra iordning alla bilder jag tagit i dag. Vi lyckades besöka både Vaggerydsdagen och Stockaryds MC-Träff. Fast vi är helt slut nu så det får bli en lugn kväll. Vi har i alla fall haft det toppen och träffat massor med folk vi lärt känna dom sista åren. Vi träffade även Mrs A-G och hennes man. Dom var på Vaggerydsdagen med sin dotter och två barnbarn. Dagen slutade med hårdrock och det går ju inte att slockna då....  

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Katrin Sundberg! Jag gör vad fan jag vill

 

Vinylcafeét Quiz Torsdagar 18.30

 

Blues med Bad Condition Vinylcafeét 4/3 18.00

 

Hallstahem fyller 75 år. Evenemang 13/6 Åsby

 

Arkiv

Haga Vintage Bernshammar

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

ABF Hallstahammar

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se