Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 26 augusti 2011

Vaggerydsdagen, Ritz och lite annat...

Av Malin wiper - 26 augusti 2011 16:30

  

rgon är det dags för Vaggerydsdagen igen och vädret verkar bli på topp. Här går verkligen folk man ur huset vilket väder det än må vara. Det finns en livskraft och glädje i samhället som jag inte sett på annat håll. Då kan man betänka att jag bott på många ställen i vårt avlånga land så jag har att jämföra med. Vi har bott  här nu i 11 år och det är rekord för att vara mig.


Den här gången har dom fått hit två artister. Sara Löfgren och Pernilla Wahlgren. Förra året var Amy Diamond här och sjöng. Det kommer att sjuda av liv och lust i morgon. Det brukar även vara fullt på båda caféerna. Det finns nåt för alla åldersgrupper att göra och uppleva.  Klicka här för att komma in på Sara Löfgrens hemsida. Klicka här för att komma in på Pernillas hemsida.


 

g var och hämtade upp min man på hans arbete på "Hermeshuset". Han skulle på ett bankärende och sen  fikade vi tillsammans på Ritz. Jag tog lite nya kort på deras lokaler som dom hållit på att måla och det blir supersnyggt. Dom bilderna kommer in i morgon för i dag ryms dom inte.


Inne i samhället var det full rulle som vanligt och uteplatsen på Ritz Konditori var fullsatt. Dom städar och fejar för Vaggerydsdagen och det är spänning i luften.

Såg denna fina Yamaha motorcykel som stod i ett hushörn vid torget.

Ritz hade bananbakelser fulla av godsaker och aprikoser.

Deras svarta marsipantårtor är jättefina.

  

 Här tittar jag in för att se vad Åsa håller på med i köket... Jag fick lov.... .


På torget träffade vi Mrs E . Det är hennes pappa som byggt vårt hus. Han var en duktig byggmästare. Hon är uppvuxen i vårt hus. Hon hade en jättefin "Dramaten" och var på väg ut på äventyr med nån grupp i helgen. Hon är en parant och jättetrevlig kvinna som det alltid är roligt att prata med. Vi bestämde att träffas nån dag framöver hos henne och dricka en kopp kaffe.


Hon hade ett jättefint bärnstenssmycke runt halsen med en lång kedja. Ett sånt där tidlöst smycke som hon köpt på en resa till Ungern för många år sedan.  Jag skäms lite så här efterråt för jag går på som en ångvält och måste nog stoppa mig själv ibland... 

 

Nu har sommaren kommit tillbaka och det kan bli upp mot 27 grader i morgon. Kolla in min lilla röda bil...  Ungar brukar gilla den för den ser ut som en leksaksbil. Den gula som vi hade i början var mer uppseendeväckande och ovanlig. Tyvärr så är den skrotad p.g.a att vi väjde för ett djur och åkte in i ett stålräcke.  Inuti känns den lika stor som en vanlig bil och man får in mer i backluckan än man tror. Det är en Suzuki wagon R+. Det är en japansk microvan. Jag tyckte det var den fulaste lilla kartong jag sett när vi var ute och kollade efter bildar. Sen satt jag mig i den och då var jag såld. Man behöver inte böja sig så den passar bra när man är skadad i kroppen.

Tar ett gammalt klipp med Sara Löfgren från Melodifestivalen 2004. 


 
 
≈Sanna≈

≈Sanna≈

27 augusti 2011 21:39

Mmm bananbakelser, vad gott! Tur att det bara är en bild för mig :)
Amy var visst här idag läste jag, har inte sett något om det innan så blev lite paff, tycker hon är himla duktig på det hon gör. Nåväl det blir väl fler chanser.
Tårtan ser riktigt läcker ut, snålvattnet rinner.

Liza har nog lite mer färg än en vanlig schäfer just för att hon har Rottweiler och Collie i sig också.
Valparna är jämthundsvalpar. Det var inga problem alls med att ha dem i famnen, de studsade dit av sig själva :) Det var helt underbart med valpar igen (det är 10 år sedan snart). Kanske tur att det inte var schäfervalpar, då hade vi nog haft med någon i kameraväskan hem ;)
Hoppas ni får en fin söndag. Kram!

http://cdwoman.blogspot.com

Malin wiper

27 augusti 2011 21:44

Ja du det är gott men förbjudet ;) Kul att Amy var där i dag men synd att du missade henne. Snålvattnet rann på mig också ;)

Visst inte att Liza var en sån blandning. Axas pappa är en stor tysk schäfer. Förstår att du njöt av alla valpar. Dom var så söta.

Hoppas ni också får en fin söndag
kramar

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Torsdag 25 april 09:15

  I tisdags så fotade jag några ringduvor igen och jag gillar verkligen fåglar för dom livar upp vår miljö och vi har nåt vackert att titta på. När jag stöter på fåglar på trottoarer så brukar jag prata med dom i en låg vänlig ton. Då stannar d...

Av Malin wiper - Onsdag 24 april 15:45

                    Lasse Åberg & Lazy Joe Lasse Åberg kommer till Kvarteret Igor fredag 26 april 17.00. Klicka här för att läsa om detta i Västerås Tidning. Vi hade ingen aning om detta men blev varse när vi besökte Kvarteret Igor i förmiddags ...

Av Malin wiper - Onsdag 24 april 07:45

  Jag har sett serien UFO mysteriet på tv4 play. Det var min son som tipsade mig om denna serie. Felix har även med sig ufologen Clas Svahn                                             Det är Felix Herngren som gett sig ut på en svindlande ...

Av Malin wiper - Tisdag 23 april 09:00

    I går åkte vi till Citypraktiken i Tillberga som är en filial till den i Västerås. Det var en bra bit att åka med bussen. Jag hade tid hos min läkare som heter Johan Thunander och det är samma läkare som min man går hos. Det är en ung läkare...

Av Malin wiper - Måndag 22 april 05:45

    Lunchen som kom av sig. Vi skulle ha haft min mans bror på lunch i lördags men jag blev dålig. Nu har jag lärt mig en läxa att aldrig skriva om nåt innan det hänt. Min mage blev dålig igen så vi fick ställa in och det känns både som magkatar...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Vårmarknad Röda Korset 27/4 11-15

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8
9
10 11 12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards