Öppen Ridå

Alla inlägg under juni 2010

Av Malin wiper - 23 juni 2010 17:50

  


Jag har köpt mig en ny kamera i dag. Den jag har är endast 2 år gammal men börjar bli för seg och man får vänta för länge mellan varje taget kort. Min man får min gamla...  fast han har bättre tålamod än mig. Denna är en Canon Digital IXUS 120 IS. Mr T har läst in sig på kameran och den har fått toppbetyg. Kunde välja mellan en silverfärgad och blå/silver och tog den som går mer i blått. Min man har nu laddat upp den åt mig och läst in sig på den och sen skall han lära mig i sin tur.

 

Klicka här för att läsa om kameran

 

  

 

  

 

Jag fick tag på två jumprar på Axelssons klädaffär. Denna turkosa med mönsterinslag nertill och upptill. dessutom klädda knappar på sidan i halsen. Tyvärr blev mina bilder lite disiga och otydliga.

 

  

 

Sen den här lite längre med en slags knytning längs ner. Hittar ingen hemsida. Jag hade velat ha nåt i jeanstyg på överkroppen också men hittade inget som passade. Behöver även ett par kortare finbyxor men orkade inte prova mer.  

 

  

 

På Indiska hittade jag denna fina oljelampa till altanbordet. Den kostade ca 69:-. 


 

 

Av Malin wiper - 23 juni 2010 17:40

                     

 

Klicka här för att komma in på Acker Bilks hemsida.

 

         

 

Acker Bilk, Bernard Stanley Bilk född 28 januari 1929 i Somerset, England, brittisk jazzklarinettist som anses som en av de främsta

 


Av Malin wiper - 23 juni 2010 17:02

  


Det jag egentligen var ute efter på second hand var en udda kaffekopp som jag skall göra en nåldyna av som på bilden. Det skall vara en minikopp (mockakopp) och se ut som det är mjölkchoklad med vispgrädde i...  Det låter lite knäppt men en rolig idé av den som kommit på detta. Dom hade tyvärr inge udda koppar där utan bara hela serviser.      

 

 

  

 

Vi åkte då ner till Kupan på tändsticksområdet. Där är dom lite billigare eftersom det är svårare att ta sig dit och det ligger lite avsides.  

 

  

 

Där hittade jag dessa små koppar för 10:-/st och en sån kostar på andra ställen 25:-. Jag skall testa att göra en nåldyna och se hur det blir. Det gör jag inte nu utan till veckan. Då skall jag sätta in bilder på varje moment jag gör.

 

  

 

Jag hittade även detta kort på Mickey Mouse. På baksidan står det: Orginal story sketch of Mickey Mouse "Caninen Caddy 1941 Disney.      

 

  

 

Dessa kinesiska småvasar kostade endast 30:- för alla tre. Jag köpte inte dessa utan fotade bara.

  

  

 

Dessa koppar hade verkligen ett rejält fat för en smörgås. Dom ser lite 70-tal ut. 

 

  

 

Den här gamla fina trampmaskinen hade dom som avlastningsplats. Denna second hand är jättestor med flera rum.

 

  

 

Dom här smyckepåsarna köpte jag på föregående second hand. Dom kostade 10:-/st och det var kanske dyrt men dom är estra fina och glansiga.

 

  

 

Här en liten vy över det fina tändsticksområdet och på varje liten väg så finns det både museum, restaurang, teaterbio mm.

 

      

 

Av Malin wiper - 23 juni 2010 16:43

     


Vi har varit hemma ett tag men det tar sån tid att göra iordning korten. Det var skönt att få vila sig lite från datan och röra på sig efter att jag sytt kuddutsmyckningen. Vi åkte först till vår vanliga second hand för att kolla lite och sen fika där.

 

  

 

Nu är det segt när man skall hämta bilder...  Så här ser det ut där man sitter och fikar på vårt bästa Röda korsets Kupan.

 

            

 

Dom hade en rätt rolig gräddkanna med mjölk i. Kolla pipen...det ser ut som det fattas en bit men så är inte fallet.

 

  

 

Jag hittade en liten vit kraftfull dukbit med små upphöjda silkesrundlar över det hela, den kostade bara 10:-. Har nu lagt den på denna höga byrå som vi har på altan. Den konstgjorda blomkrukan med pärlor på är köpt för länge sen på blomsterhandeln Amalia i Råslätt centrum. 

 

  

 

 

 

  

 

Detta är ett dubbelkort där man kan sticka in ett stort foto.

 

 

 

Fortsättning följer..............

 

 

 

Av Malin wiper - 23 juni 2010 06:57

     


Det känns lite segt i dag och ridån har svårt för att öppna sig. Vi skall åka in till Jönköping och handla lite. Syrran sa att det är rea på Kapp Ahl med rejält nedsatta priser. Hon hade fått tag på flera blusar och även byxor till pangpris. Fast jag är nog ute lite för sent men man kan alltid kolla. Sen måste vi förbereda mer för midsommar eftersom vi får besök och vi ligger efter i tidsschemat. Ute är det som vanligt fint väder och skall så förbli med några få undantag av regn. Nu tog det fullständigt stopp och jag har inget att skriva om...  Jag återkommer när hjärnan fungerar igen...   

       

 

Bananarama är en brittisk grupp som på 1980-talet slog igenom med hitsen "Cruel Summer" och "Robert DeNiro’s Waiting". Gruppen bestod då av Siobhan Fahey, Sara Dallin och Keren Woodward. Bananarama fick 1986 hjälp av producenttrion Stock Aitken Waterman, som producerade bland annat singlarna "Venus", "Love in the First Degree", "I Want You Back" och "I Heard a Rumour".

 


 Jag önskar er alla en skön och varierande dag med ett inlag av fart och fläkt...     

  

Av Malin wiper - 22 juni 2010 19:52

    

 

Radioapparat från 60-talet. Då tyckte man inte att dom var så märkvärdiga men nu ser man en sån här radio med andra ögon. Klicka här för att komma in på sidan där jag hittade denna.

  

Klicka här för att komma in på en unofficial hemsida om Skeeter Davis.

 

          

 

Skeeter Davis föddes 1931 i Kentucky, USA. Hon dog 2004 i Nashville. Tennesse, USA. Hon var en amerikansk countrysångerska. Mest ihågkommen för denna tårdrypare som var en landsplåga 1963 "The end of the world". Den låg som bäst tvåa på Billbord-listan

 

Av Malin wiper - 22 juni 2010 19:07

           


I dag har jag bara ägnat mig åt att få några kuddar färdiga och det har tagit hela dan med vila emellan och nackbehandling. Är faktiskt lite bättre nu. Min man har kommit hem och allt har varit lyckat och dom var sammanlagt 70 personer. Dom fick jättegod mat bestående av potatissallad, två olika sorters sill, gubbröra, kanelfläsk, isterband, lax, vegetariskt sen fick dom ostkaka med sylt och kaffe.

 

  

 

Tre stycken kuddar fick jag klara och har nu endst en kvar att göra men det får vänta tills i morgon. Detta tyg hade jag sen förut och färgerna går igen i altangardinen.

 

  

 

Sen en lite färgstarkare som är en stuvbit jag såg inte att det var ett mönster med ett hus och träd, nu har det hamnat åt fel håll ...  Det kan inte hjälpas. Jag satt virkade remsor på sidorna.

 

  

 

Sist den här som jag skall ha två av för att lätta upp mot det färggranna. Det är 70 cm av en gardinkappa och på har jag pressat på dom självhäftande dansöserna. kuddarna. Tänk vad en tygaffär kan lära ut mycket. Tack snälla ni...  Konstigt nog så passar kuddarna ihop och bildar en helhet i min enkla lilla altan...   

 

 

       

 

Detta är en nåldyna i form av en kopp med choklad...  Klicka här för att gå in och kolla på sidan som heter Mönster-arkivet. Där får man också veta hur man tillverkar nåldynan som sen läggs i koppen. Jag skall nog göra en själv så småningom.  

 

 Nu drar jag igen blixtlåset för i dag...  Ha en fin kväll...   

Av Malin wiper - 22 juni 2010 12:34

  


Jag har lyckats fålla en tygbit som blev över från rumsduken till det gamla skrivbordet på altan. Har sen satt en spetskant runtom men tyvärr fick jag inte till nån närbild, kameran fokuserade så dåligt så ingen bild blev tydlig. Duken min man köpt på second hand som låg där förut stod jag inte ut med längre...  den var ingen höjdare än om vi för det mesta har samma smak. M T ringde nyss och är framme i Eksjö där dom skall sitta ute under partytält och både äta, fika och ha sitt möte. Det är så fint där så det är synd att han inte tog kamera med sig. Ingen av dom andra hade nån med sig heller tyvärr.

 

  

 

Jag köpte en löpare till altanbordet som passar till den nya gardinen. Tyvärr går det inte att få fram mönstret på bild men det är i lite oregelbundet med vinrött, lila och lite rosa inslag. Sakerna på bordet är inte dom som skall stå där sen.

 

   

 

Detta tyg skall jag sätta på en av kuddarna och sy på detta spetsband som jag hade sen förut. Tygbiten är en stuv som jag fått av Mimmis. 

 

   

 

På den andra kudden skall detta tyg sitta och det är dom svarta Cultkuddarna jag skall använda precis om jag gjort med dom på vår säng men variera mig lite.          

 

   

 

Den tredje kudden skall jag pynta med vitt tyg som har spets på ena kanten och ev smycka med dessa balettdansöser som man kan stryka fast. Jag köpte detta på Mimmis Magasin. Jag vet inte än hur kuddarna blir men har nu en grund. Har tyger så jag kan ångra mig och byta.

 

  

 

När jag var där så hittade jag nåt jag sökt länge och det är en lagomt stor brödkorg i ett kraftfullt utförande. Här är en sån och jag tog den röda eftersom det går i rött ute och även på altanen. Den är mer röd än orange som det ser ut på bilden. Jag har bara stora brödfat.

 

 

  

 

Dom har mycket i denna serien där man kan sätta ihop grejer som man vill.

 

  

 

Den lila duken är jättesnygg och jag var nästan på väg att köpa den istället för den jag valde men den var lite för ljuslila för att passa in.

 

      

 

  

 

En jättefin rund svart bricka med koppar.

 

   Nu skall jag gå och fixa mig lite mat och sen sätta mig i trädgården en stund och läsa. Orkar jag för nacken så börjar jag sy lite tuber till kuddarna. Ha det toppen...   

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Haga Vintage Bernshammar

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se