Öppen Ridå

Alla inlägg under februari 2010

Av Malin wiper - 7 februari 2010 11:09

  


Jag har fått en Award av Berith. Tack gulliga du   Nu är det så att jag fått denna förut och redan berättat 7 saker om mig själv redan så jag får avstå men skickar den vidare till alla mina bloggvänner och ni får göra som ni vill och känner.

 

  

Av Malin wiper - 7 februari 2010 09:59

     


Melodifestivalen hade lite mer glaumorfaktor i år och jag tycker att programledarna gjorde ett bra jobb och var inte så fokuserade på sig själva som förra programledaren var. Öppningsnumret var rätt häftigt och jag gillar den låten som annars sjungs av Bonnie Taylor. Dolph Lundgren var cool och lite smålustig...  Christin Meltzer hade lite för högt tonläge för min smak men annars var hon bra. Låtarna var jag inte så imponerad av men skall man välja så tycker jag att Salem Al Fakirs låt vann sig när man lyssnat på den några gånger. Jessica Anderssons låt var inte så tokig hon fick göra en känslosam och inlevelsefull insats. Ola gillar jag som person och han har en scennärvaro och säkerhet som man tar till sig men låten var en dussinvara fast jag förstår ändå att dom yngre tjejerna gillar honom. I körslaget fick han visa vad han gick för men hans röst är så där medioker.


Tyvärr så har det blivit så många tävlingsmoment och flera uttagningar så nåt festligare mellannummer inte får plats och det är synd. Detta evigt ringande och röstande flera gången struntar jag i och ser det som ett vanligt underhållningsprogram numera.


Av Malin wiper - 7 februari 2010 09:33


  


Häftiga balkonger som jag tog en bild på när vi var i Jönköping sist. Dom är rätt långa och lättmöblerade. I dag skall vi städa och promenera sen tar vi det bara lugnt. Det verkar inte vara så kallt ute men snön ligger i alla fall kvar. Jag känner mig lite rastlös men vet inte varför. Helst vill jag bara åka omkring och njuta av naturen på landet. Jag tog en massa bilder när vi åkte hem i förrgår från Taberg. Vi åkte på en liten lantlig väg mot Sjöhult och vidare en bra bit. Det är så orört och vackert.

 

  

 

Nästan alla hus är röda med vita knutar. Detta hus har en jättevacker dörr.

 

  

 

Det fanns massor av gamla men välskötta lador utefter den lilla vägen. Synd att jag fick med soptunnan...    

 

  

 

Det är rena meditationen att åka utefter en sån här liten och idyllisk väg. Inte många bilar man möter och allt är så stilla och harmoniskt. Känns som en annan och lugnare tid. Mitt humör steg flera grader.  

 

  

 

Huset här står en bit ifrån ett större rött hus. Det var kanske en undantagsstuga som dom hade förr. När en bonde eller hemmansägare blev gammal så flyttade han oftast till en sån och lät nån av barnen ta över gården och då bodde dom äldre på undantagsstuga. Mr T:s mormor bodde i en sån.   

 

   

Det är så fina och välskötta små hus så man bara njuter av att åka förbi dom och ta in atmosfären.

 

  

 

Husen bara poppade ut vart man än vred och vände sig och den här vägen skall vi åka flera gånger eftersom vi blev så lungna och kände sån harmoni efter att vi åkt där. Konstigt att tänka sig att jag var en stadstjej i så många år men när jag växte upp så hade vi en sommarstuga i Stöde och det var en banvaktsstuga som mamma fick hyra eftersom hon jobbade på Sj.

 

   

Här är vi på väg att åka under en järnvägsbro och just då kommer ett godståg.   

 

    

Det dyker upp en del såna här hus också. Kul att dom bevaras. Bredvid detta hus står ett litet mindre i nästan samma arkitektur.   

 

   

I Taberg står detta fina trätorn som säkert tillhör en kyrka och det är nog den gula byggnaden.  

 

Av Malin wiper - 6 februari 2010 19:14

Detta par åker till musik från filmen "Matrix". Det är ett Ryskt par. Det är ett häftigt uppvisningsprogram som utförs efter att tävlingarna är avslutade.

 

   

Det ryska paret Aleksandr Smirnov och Yuuko Kawaguchi har fått Europamästerskapet i Tallinns guldmedalj. Rysslands mästare i paråkning ökade sitt personliga rekord med 20 poäng och fick 213,15. Andra plats tog världsmästarna Aljona Savtjenko och Robin Szolkowy från Tyskland. Ryssarna Maria Muchortova och Maksim Trankov fick bronsmedaljen 



Av Malin wiper - 6 februari 2010 18:41



VINTIPSET 

 

   

Vi har varit så duktiga nu med vår viktminskning så vi är värda ett glas rött vin...    vi hade några sorter att väja på i barskåpet. Vi testade ett som heter "Ramos reserva" från 2008. På systemet har det nr 6139 och kostar 69:-. En vinbox går på 216:- alkoholhalten är rätt hög med sina 14%. Jag känner mig påverkad redan efter ett halvt glas...   så det gäller att ta det försiktigt. Jag måste säga att vinet är jättegott och  rätt kryddigt.

 

   

 

Gå in här så kan ni läsa mer om vinet som kommer från Portugal.

 

 

 

      Skål på er alla goa bloggvänner och läsare. Själv skall jag kolla på Melodifestivalen som skall bli nåt extra nu när Dolph Lundgren är med som presentatör... (sägs det) Hoppas ni får en givande kväll. 

 

Av Malin wiper - 6 februari 2010 14:16

     

 

Melba Moore 70-talsdisco. Klicka här för att gå in på hennes hemsida

 

Det var ju discotema på Let´s dance i går och då dansade ett av paren till denna låt men jag kom inte ihåg vilka...  



Av Malin wiper - 6 februari 2010 09:40



   Ha en fin lördag och sköt om er...  Jag tittar in på era bloggar efter min promenad   

Av Malin wiper - 6 februari 2010 09:09

  

När vi ändå var i Taberg så måste vi besöka deras bästa konditoriet som heter "Rosetten" Där har dom otroligt mycket gott kaffebröd men tyvärr så får vi nöja oss med en liten kaka till kaffet men det är inte fy skam när dom är så goda. Jag har märkt att jag mår bättre på en liten kaka till kaffet när jag är ute istället för en mastig smörgås som får min mage att jäsa.

 

                                     

 

  

 

Här ser ni min man när han går in till konditoriet.

 

   Klicka här om ni vill gå in på sidan som säljer dessa rosettörhängen.

 

   

 

Så här ser vårt fika ut alldeles lagomt och en jättegod kaka med mörka chokladbitar i. Kaffet smakade också jättebra. Vi träffade en kvinna där som vi satt och pratade med en stund och hon var född i Taberg och hade sin dotter i närheten. Det var hon som berättade för oss om bergsbestigningen mm.

 

   

 

Det är lite olika möbler därinne men färgerna går i svart och vitt. Här en parkliknande bänk. 

 

   

 

Kaffebrödet ser naturligtvis ännu läckrare ut på nära håll.

 

   

Här ser ni jättestora maränger med topping på.

 

 

 

   

Hoppas jag inte förstör nåns bantning nu...  vi skulle ju stötta varandra men jag gör ju precis tvärtom nu...  

 

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23
24
25 26 27
28
<<< Februari 2010 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards