Öppen Ridå

Alla inlägg under februari 2010

Av Malin wiper - 19 februari 2010 13:00

           


Innan det var dags att gå till frissan så tog jag med mig min man för en fika på Café Ritz...  ovanligt va?. Han kände sig så pass bra och kände att det funkade. Fick ett tips av syrran att köpa Echinagard droppar som skall tas varannan timme i ett dygn då kan förkylningen backa tillbaka. Han har åkt till Apoteket för att se om dom har detta där. Han har ingen feber.

 

 

   

En överbliven tårtbit som tycks skrika: jag vill bli uppäten...  men inte av oss.

 

           


I går kväll höll jag på att bli tokig av längtan efter en bit mörk choklad. Jag köpte en Lindts mörk 70%-ig chokladkaka. När jag tagit en bit så bad jag Mr T att gömma den på ett ställe som bara han visste annars hade jag gått och tagit en bit till...  nu får jag be honom om en ruta högst 1 gång/dag...  Tänk att det skall vara så svårt. 

 


Vi har varit ute så lite och roat oss på kvällen dom senaste åren så jag vet inte vad jag skall ta på mig men en av hårfrissorna skulle också gå på Pubafton och sa att det inte var så märkvärdigt och man behövde inte klä upp sig till tänderna. Jag är inte snygg i kjol och klänning när jag är överviktig så det blir ett par finjeans som jag bara haft 4 gånger så dom är rätt nya. Har inte kunnat ha dom på ett tag men nu har jag gått ner några kilon och dom sitter bättre. I morgon åker jag till Jönköping och köper mig nåt snyggt på överkroppen. Sen gör ju smycken sitt till också. 

 

   

det är dessa jeans som är snyggare i verkligheten.Sen har jag ett par skor med liten klack som passar till.


Jag blev jättenöjd med håret som vanligt för min frissa är jätteduktig. Nu har jag längre baktill och håret är väldigt urklippt så jag behöver inte gå dit på länge nu utan det kommer att hålla sig bra länge. Kan inte ta nåt kort innan jag tvättat håret eftersom det inte var helt nytvättat.  Klicka här om ni vill gå in och kolla lite frisörsaxar som säljs på Tradera  


Av Malin wiper - 19 februari 2010 08:54

 

Klicka härom ni vill gå in på Norah Jones hemsidaAv Malin wiper - 19 februari 2010 08:25

  


Vi vaknar upp till ett nysnöat landskap och det var bara slänga på sig kläderna och gå ut och skotta för att kunna ge änderna sina frön. Tur att det inte är så kallt just nu. Min man håller tyvärr på att bli förkyld, han har ingen feber men får hostattacker. Har vi otur så kan det bryta ut i full blom tills i morgon då vi skall ut och roa oss...  han skall ta Kan Jang och noskapin. Vi har köpt biljetter som kostar 250:-/st och jag vet inte om det finns några att ge dom till om vi inte kan gå.

 

      

 

Jag frågade Mita i går om hon visste vad det var för ras på hunden jag fotade i går. Svaret är: Chinese Crested powder Puff. Jag förstod att hon visste detta eftersom hon har nakenhundar. Tack snälla du för att du talade om detta för mig...       

 

   

 

I dag 11.00 skall jag vara hos frissan för klippning och plockning av ögonbryn. Det blir skönt för jag är så vildvuxen nu i håret. Stolen ovan tog jag från en sajt som heter: X Tend och den kostar 3.350 och jag vet inte om detta är dyrt eller billigt. En frisörsstol skall hålla länge och hålla hög kvalitet.

 

Klicka här om ni vill gå in på sidan 

 

 ni har en bra fredag att se fram emot vad ni än tänkt göra...    

Av Malin wiper - 18 februari 2010 16:47

  

 

London Symphony Orchestra (LSO) är en av världens mest framstående symfoniorkestrar. Sedan 1982 har den sin hemvist i Barbican Centre, London.

Orkestern grundades 1904 som en fristående autonom institution. LSO var den första brittiska orkester som spelade utanför Storbritannien. Detta skedde vid en konsert i Paris 1906.           

 

LSO skulle ha rest med Titanic i april 1912 för att spela vid en konsert i New York, men planerna ändrades lyckligtvis i sista minuten.

För att komplettera orkesterns verksamhet bildades 1966 London Symphony Chorus (LSC) som består av över 200 sångare
Av Malin wiper - 18 februari 2010 16:03

  


När jag ändå var ute på byn i förmiddags så var jag in och kollade på vår ena klädaffär som heter "Selma" jag brukar handla lite kläder där ibland. Tyvärr har dom ingen hemsida. Denna tuffa vardagskombination tycker jag var jättefin. Hon vände på skyltdockan så jag kunde ta ett foto. Jag har köpte en blus nyligen som är lite mer färgstark och tänkte att jag skulle prova denna kofta som är lite tjockare och mönsterstickad i blått. Tyvärr så blev jag 10 kg tjockare i koftan...  

 

   

Så här ser det ut på lite nära håll och smycket var snyggt också. Jag tror jag skall be Pisan göra nåt likande till mig nästa gång jag handlar av henne men inget hjärta utan nåt som passar till mig. Jag har rätt många långa halsband just nu. 


 

  

 

Jag fick tag på ett svart linne lite figursytt och stickningar framtill som var nedsatt med 70% och kostade nu bara 60:- detta skall jag ha under en blus så småningom.

 

   Den här tjocka silkiga halsduken var det också 70% nedsättning på i pris. Den går mer åt det vinröda hållet än bilden visar. Sammanlagt med både linne och halsduk gick det på 108:- inte dumt. 

 

 

När jag sen promenerade hem så mötte jag en man med en liten fin hund. Jag frågade honom vad det var för ras. Det var en Kinesisk nakenhund med päls...  Han sa nåt annat komplicerat rasnamn också som jag inte hann uppfatta. Mannen pratade bred Norrländska så jag frågade vart han kom ifrån och det visade sig vara Luleå. Vi stod och pratade i 15 minuter och han trivs lika bra i samhället som oss. Han hade förut bott med sin familj i Jönköping en massa år. Jag fick tillfälle att klappa hunden massor... . 


 

Vi började prata om allt möjligt från politik till nöjesliv. Han var 6 år äldre än mig och jättepigg. Helt plötsligt dök min man upp...  det verkar som han nosar sig till vart jag är. Min man är från Boden så dom fick sig en lång pratstund också. Han var med i ett sällskap av Norrlänningar som åt surströmming och palt ihop några gånger om året.

 

   

 

Så här ser hunden ut och om Mita läser detta så kan du kanske säga mig exakt vad detta är för hund. Eftersom du har Kinesiska nakenhundar. 

        

 

Av Malin wiper - 18 februari 2010 13:07

  


Vi är lite försenade här eftersom jag kom ut så sent på min promenad. Mr t gör lunch nu medans jag bloggar. Efter promenaden gick jag in till samhället och då går man förbi en massa fina hus bl.a detta med en tornbyggnad på sidan.

 

  

 

På Café Ritz hade dom en ny bakelse jag aldrig sett förut. Lite rulltårtsliknande med mörk choklad. Jag blir inte frestad längre, det är mest på kvällarna suget kommer. Det tar tid att gå ner i vikt när man inte rör sig tillräckligt. När jag jobbade så fick jag sån motion att det var nästan omöjligt att uppnå den vikten jag har nu. Då tyckte jag att jag var tjock när jag nån gång gått upp till 65 kg, hur tokigt som helst. Nu skulle jag bli överlycklig om jag vägde så lite. Det får ta den tid det tar för jag orkar inte med nån snabbantning. 

 

   

Utanför ICA satt denna fina hund med sin rörande blick och utstrålning. Är det nån som vet rasen på hunden?. Den har rätt stort huvud. Är det en Schnauzerras tro?. Hunden har rätt korta ben.

 

  

 

Bakom ICA stod denna fina gröna spark som hade en medföljande cykelkorg...  Jag har inte hunnit gå in på era bloggar än men jag har inte samma ork så det tar lite tid, äter lite mat först.

 

  

Av Malin wiper - 18 februari 2010 09:13

  


Detta var ett sant litet citat och jag är i ett läge där man måste leva för dagen, framtiden finns inte på samma sätt man har bara en historia. Bilden hittade jag hos Vicke som gör sina bilder och animeringar själv. Jag känner mig bättre i dag men lite ledsen för att jag måste ta till Losec igen men gör det bara som en kur en vecka. I dag skall jag försöka ta mig ut på en liten promenad. Sömnen har varit bättre i natt och då får man kraft tillbaka. Mr T har utfodrat våra änder som sitter så fint och väntar på oss...  Ute är det inte så kallt och ingen mer snö har kommit.

 

  

 

Snart är jag upphängd och på plats igen och det ser ljust ut för att vi skall kunna ta oss till pubafton. I morgon skall jag till frissan och klippa mig och även få mina ögonbryn plockade. Lite skönhetsvård får man kosta på sig. I programmet "Halv åtta hos mig" i går så var det en kvinna som heter Kerstins tur att laga mat och hon var 77 år gammal men så färgstark och full av kraft, tänk att få ha hälsan i behåll. Hon var pensionerad sjäman och målade lite tavlor också som hängde på väggarna. Hon chockade dom andra med sin samling av Penisar i form av vinkaraff, lampa, tavla, tändare mm....  den yngre tjejen blev lite generad. Fast det var så oförargligt och roligt och hon hade dessutom ett färgstarkt hem. Hoppas programmet fortsätter till hösten också. Helge Skoog! Du är fantastisk...  

 

  

 

I dag skall jag se ut foton till denna digitalram som jag fick av min man för flera månader sen men först nu tagit ur förpackningen. Det är en nyckelring som jag kan bära med mig i väskan. Bäst att fixa till den innan den går ur tiden så fort som tekniken ändrar sig nu.

 

   Jag hoppas ni alla får en dag med ett jämnt tempo och behagligt klimat. sköt om er...  

 

 

Av Malin wiper - 17 februari 2010 18:45

     


Än är jag inte så pass bra att jag kan gå ut på scenen men sen jag tog Losec och utfört lite andra åtgärder så känns det lite bättre. Har tyvärr hjärnsläpp och kommer inte på nåt att skriva om. Det är totalstopp i hjärnkontoret så varför hetsa fram nåt tids nog dyker det upp saker. Jag har börjat kolla på tre filmer men fick avsluta så usla var dom...  men skam den som ger sig, jag har ytterligare två som jag inte sett.

 

        

 

Jag frågade min väninna ia om hon kunde rekommendera en countryartist för jag kom inte på nån just då. Hon föreslog  flera och jag valde denna med Trace Adkins. Hade velat ha en annan låt med honom men den var inbäddad och gick inte att ta med sig till bloggen. Tack ia...   

 

   

Klicka härför att komma in på Trace Adkins hemsida    

 


klicka här för att komma in på en häftig sida som heter: klassikerfilm

 


         ni får en skön kväll. Själv går jag tillbaka till tv:n.


  

Presentation

Vaggerydstorget

   

Några av mina bästa bilder i ett bildspel

 

Hallstahems elbilspool

 

Christina Grigoryants 23/2 16.00 Kulturhuset

 

friday for future

 

Mitt nya bildspel 16/2 fotat hos Åsby Hem & T

 

Katrin Sundberg! Jag gör vad fan jag vill

 

Vinylcafeét Quiz Torsdagar 18.30

 

Blues med Bad Condition Vinylcafeét 4/3 18.00

 

Hallstahem fyller 75 år. Evenemang 13/6 Åsby

 

Arkiv

Haga Vintage Bernshammar

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

ABF Hallstahammar

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23
24
25 26 27
28
<<< Februari 2010 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se