Öppen Ridå

Alla inlägg under april 2018

Av Malin wiper - 26 april 2018 13:45

 

Jag har helt fått slut på bilder nu på grund av att jag inte är ute och fotar lika mycket som förut i och med att jag har mer att göra hemma. Min man försöker så gott han kan att göra saker med vänster arm. I går beställde han klippning än om han har en jättebra hårklippningsapparat så tycker jag han skall bli extra ompysslad nu min stackars man. 

 

 

Vi var så tidigt ute så vi tog en fika på OKQ8 innan vi gick vidare till Hårstudion Professional. Vi tog varsin smörgås med ost och skinka som var jättegoda

 

 

Denna gång var det den kvinnliga frisören som klippte min man och både hon och den manliga är så noggranna så det blir alltid mitt i prick. Jag satt en stund där men sen passade jag på att göra några ärenden 

 

                                      


CDON 

         

 

Sen var det då dags att sopa undan håret och min man var supernöjd och han såg så fräsch och fin ut. Tänk att jag än inte kommit mig för att fråga vad hon heter. 


   

Så här blev resultatet.                                 


 

 

Jag har fått ta till mitt specialknep i och med att han inte kan använda ena jackärmen så den hänger lös och när det blåser så åker jackan av. Här ser ni mitt knep: ta en elastisk hårsnodd av lite längre och kraftigare modell och dra genom knapphålet och sätt det sen över knappen så håller sig jackan kvar. Så har jag även haft i byxor då jag hade svullen mage flera år på grund av gallsten. När jag sen blev opererad så har jag inte behövt ta till knepet

 

 

När vi sen var på väg hem så gick vi förbi en park och då kom jag på en låttitel som passade bra när min man satt där på min begäran

 

      

Nämligen Sitting In the Park waiting for you. Här sjungs den av Georgie Fame men jag har haft inne andra versioner också av denna låt under åren jag bloggat                              


Oxford parkbänk   

 

I går var vi inte bara till Köping utan vi tog en promenad ner till centrum för att handla lite också. Nu är han så pass bra så det är viktigt att han rör på sig. Nu håller jag på att laga mat och det blir lax i ugn med tillbehör. Hoppas ni har en fin dag att se fram emot.                

 

 

#Bilder #Hårstudion #Resultatet #Specialknep #Park #Fame

Av Malin wiper - 25 april 2018 14:00

 

Ingången till Köpings Sjukhus dit min man hade tid 10.10 Fysioterapeuten tyckte att det såg jättebra ut då hon undersökte axel och arm. Om en vecka skall han börja träna lite smått men tills dess skall han ta det lika lugnt som hittills. Nästa torsdag så skall stygnen tas på tittåhålsställena och sen får vi se hur länge han måste ha "Immobeiselizern" på sig. Efter det blir det en lättnad för honom med mitella i ca 1 månad. 

 

                                                                                           

 

 

Vi gick igenom en lång korridor innan vi kom till Fysioterapeuten. Han frågade henne om kudden som Lena en fb vän till mig tipsat om. Då sa hon att det fanns en sån kudde som man kunde få på hjälpmedelscentralen men den kan han inte ha förrens han får mitellan. Egentligen skall patienten ha med sig en specialstol första tiden som man kan sova i men det hade inte gått att ordna så det måste vara en budgetfråga. Inget får kosta längre och det börjar dras mot att man skall köpa alla hjälpmedel själv för dyra pengar på hjälpmedelsbutiker. Vi tog en smörgås och en kopp kaffe på sjukhuscafét men jag är inte i form att fota så bilderna blir därefter.

 

    

The Doobie Brothers med låten The Doctor. Det är en rockgrupp som bildades 1970 i San Jose, Kalifornien, USA. Deras första album präglades av boogierock och countryrock men senare i karriären blev gruppens sound mer polerat

 

                                        

The Heartbeat

 

   

Innan vi åkte hem så tog vi en sväng till Köpcentrumet Big Inn som ligger lite utanför Köping. Vår stekpanna gick sönder häromdan men då hade vi en extra stekpanna men den var alldeles för tung för mig som har nackskada så vi måste köpa en ny.

 

 

Vi gick in på ICA och hittade en Jamie Oliver stekpanna stainless steel titanium som var nedsatt i pris från 499 kr till 299 kr och den har fått jättebra i test så den köpte vi. Hos Cervera kostar den fortfarande 499 kr. 

 

                   

Star Wars stekspade från Coolstuff    

 

Sen orkade vi inte mer utan åkte hem direkt. Jag skall gå ut en dag och bara fota och ta med mig enbensstativet. Vädret är rätt fint nu med både sol, vindstilla, fint behagligt ljus och snygga moln.

 

                                

 

 

#Sjukhus #Korridor #Doobie #Big #Stekpanna

Av Malin wiper - 25 april 2018 08:00


 
Fitness Center mitt förra gym med fantastiska gåband


Jag kunde endast nyttja Always Fitness 24 en gång på grund av att gåbanden var så hårda så jag hade ont i hela kroppen efter endast ett pass. Det har jag inte varit med om förut under mina 3 år på två olika gym. Hade jag vetat detta före så skulle jag ha frågat om jag fått nån eller några provdagar för att känna efter. Jag skrev till dom för att bli löst från kontraktet men det fick jag inte så nu måste jag betala 99 kr/månad tills slutet av april 2019 och det känns verkligen inte nåt vidare. Dom har rätt i sak för jag har ju skrivit på ett kontrakt, men jag trodde att trots att man har skador skall man kunna använda maskinerna.

 

                                                   

 

Nu önskar jag att jag inte bytt gym men jag gjorde det för att få billigare eftersom jag inte kan tillgodogöra mig fler än några maskiner. Fitness Center har supermoderna maskiner och man gick som på moln efter att ha gått på gåbanden. Detta blir dyrare än om jag stannat kvar på Fitness Center. Jag testade även några andra maskiner på nya gymmet och tog bort alla vikter men dom var så tunga ändå så jag fick inte upp dom alls men det fick jag på förra gymmet. Jag hoppas jag får nån eller några tusenlappar över denna månad för då skall jag betala bort detta direkt. Jag har dessutom betalt en årsavgift på 250 kr och vill sopa bort denna besvikelse direkt

 

Jag gjorde en dum grej som jag fick ångra. Jag rekommenderar inte detta gym  

 

Nu har jag fullt upp att göra för jag skall skjutsa min man till Fysioterapeuten i Köping. Min man har lyckats ligga och sova i soffan halva natten, sen fick han sitta och sova resten men det är ju ett framsteg. Sängen är för mjut än så länge. Hoppas ni får en fin onsdag gott folk

 

    

Chris Kläfford i en hyllningssång till bortgångne Avicii. Så vackert han sjunger Avicii:s låt "Wake me up"

 

 

#Always #Besvikelse #Chris #Avicii

Av Malin wiper - 24 april 2018 14:00


                             

 

Jag köpte Glutenfria Havrefrallor från Lidl:s frysdisk i går av märket Rivercote. Dom innehåller 4 st bröd och jag kände för att testa lite nytt . Dom är godast att äta lite varma och då är det bara att välja om man vill värma dom i micron eller ungnen. Dom innehåller 35% glutenfri havre. Det är rätt lite socker så dom ger inget sockersug. Dessutom gillar jag att dom inte är sega utan lätta att få i sig. Både min man och jag tyckte dom var goda så vi kommer nog att ha en påse i frysen och ta upp nån gång ibland för annars äter vi mest hårt bröd och fullkornskex hemma.                   


  

I går satt vi och avnjöt smörgåsarna på balkongen men i dag är det rätt kallt. I dag på förmiddagen. Jag kommer att vänta tills i början av maj att göra iordning balkongen och ta en blomma i taget.  

 

                   

 

 

I går fick min man ett sånt vackert "Krya på dig" kort från våra vänner A-G och hennes man L-G i Vaggeryd..    . Han blev jätteglad och ringde upp och pratade med dom båda en stund. 

 

                                                                                          

 

    

Här kan man prata om djup och basig röst. The White Buffalo med I Got You

 

                           


Buffalo posters

 

 

#Havrefrallor #Balkongen #Vänner #Buffalo

Av Malin wiper - 24 april 2018 09:15


 

Minnesbild på gnäggande häst 


Just nu händer inte så mycket här utan det är full rulle med att få allt att fungera. Min man försökte ligga i sängen i natt och det gick bra en timme men sen måste han flytta över till soffan igen för att sitta och sova. Det skulle jag ha otroligt svårt för så det är tur att han kan sova så än om det är jobbigt. I morgon då han skall till Fysioterapeuten i Köping så skall vi fråga om en kudde vi fått tips om av en fb vän. Den skall tydligen underlätta både när man ligger eller sitter. Konstigt att dom inte erbjuder hjälpmedel vid såna här tillfällen så det blir bekvämare för den som är axelopererad. Det blir då första gången på 6 dagar som min man kommer utanför dörren.

 

 

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild 

 

I går regnade det på eftermiddagen men nu har solen kommit fram och det är 8 varmgrader. Då kan vi sitta på balkongen igen. I går var jag ute och handlade 2 gånger för jag kan inte bära så mycket på grund av mina skador. Vill inte ta ut bilen för jag vill ha så mycket motion som möjligt nu när jag måste vara lite på hugget för att klara denna situtation. 

 

    

Rock'n Roll Dance Show. Nu hoppas jag er dag kommer att rocka på. Jag hinner tyvärr inte skriva mer och dom bilder jag tagit har jag inte hunnit fixa till i fotoprogrammet än.

                         

 

 #Rulle #Balkongen #Dance

Av Malin wiper - 23 april 2018 15:15


 

I dag då jag promenerade ner till centrum för att först gå en promenad och sen handla så ser man att det börjar dyka upp blommor i rabatterna. Fast i dag är det kallare och det såg ut att bli regn ett tag. Jag är rätt bra i ländryggen men nacken känns inget vidare så när jag promenerar så tar jag snedsteg och känner mig helt overklig men jag kämpar på med alla sysslor som jag nu är ensam med. Min man har ju tagit hand om mig då jag kommit från operationer eller varit sjuk på annat sätt. Annars delar vi på allt och det är en självklarhet för oss 

 

                                                 

Halsband i form av tulpan från Amazon


  

Varje gång man går ut så ser man ofta nån cykel som ligger slängd lite här och där. 

 

                                  


Bicykle Pillow

   

Här är jag på väg mot vårt hus som ligger längst bort i med dom gröna balkongerna. Vi hade sån tur som fick lägenhet i sista huset som inte har nåt hus bakom sig utan bara en väg och lite lägre hus        


  

Nu har den nya gungställningen fått gungor inför sommaren men en gunga fattas så jag antar den blir uppsatt senare. 

 

                animated-child-image-0081                                       animated-child-image-0081

 

 

Denna ringduva fotade jag från balkongen och dom var två som gick där och åt

 

 

                                

Innan jag gick ut och handlade i dag så hade jag tydligen sån fart från köket ut till hallen så jag stöp på köksmattan och flög ut mot hallen och hann tänka: jag får inte skada mig, får inte. Min man hade tydligen hört att min hastighet gått upp så jag hörde honom ropa: vad händer?. Jag höll på att ramla men på nåt vis fick jag upp kroppen och flög in i garderobsdörren och slog överarmen..   så det brände till. Tog tag i hatthyllan med den andra och då klämde jag några fingrar och skrek till. Tack och lov så skadade jag mig inte mer än att jag fick lite ont i överarmen och blev röd på fingrarna. Det har varit rätt dråpliga situationer genom åren men när dom hände så var det inte lika roligt. På grund av min hastighet har jag fått både min nackskada och knäskada plus en del andra mindre skador. Fast efter min utbrändhet så har jag jobbat med mig själv för att dämpa ner mig lite men ibland bara händer det. Jag tror många andra högvarvare känner igen sig..   

 

    

Traveling Wilburys med Runaway (Del Shannon's song). Del Shannon dog redan 1990 i en ålder av 55 år. Klicka här för att höra honom sjunga sin låt


 

#Promenerade #Rabatterna #Cykel #Allé #Hus #Gungställningen #Ringduva #Hastighet

Av Malin wiper - 23 april 2018 08:45


 

I går eftermiddag så började min man få besvär av björkpollen. Vi hade suttit ute två gånger och fikat och som tur var hade vi både ögondroppar och allérgitabletter hemma. Han var alldeles rödögd och svullen men efter behadling så såg han mycket bättre ut. Jag har tydligen inte samma kraftiga reaktion mot björkpollen. I dag skall jag i alla fall ut och handla för nu börjar det fattas lite i kyl och frys. 

 

                      animated-tree-image-0106                                               animated-tree-image-0106       

 

Just nu befinner vi oss i limbo och allt vi skulle göra har vi fått ställa in. Vi hade velat besöka Hallstaparken några gånger i vår men vi får flytta fram det till höstens program. 

 

Bild jag tog för några år sedan. Det känns nästan lite kusligt då korna bildar en sån formation och stirrar på en. Jag skulle vilja vara med om kosläpp men det blir nog inte av i år heller. Det har i flera år kommit nåt emellan och sen har det varit för sent.


 

En härlig bild som Mr T tog för några år sedan på Vätterstranden i Jönköping. Jag får fylla ut lite eftersom jag inte har fotat så mycket nu.      

 

 

Med denna ros önskar jag er en behaglig och bra början på den nya veckan

 

    

Tuba Skinny Plays "Going Back Home". Det skulle vara häftigt att få se lite mer gatumusikanter av denna kaliber på våra gator och torg men numera är det tunnsått här i Sverige. Tuba Skinny är ett New Orleans traditionellt ragtime band som bildades 2009. Bandet innehåller tuba, trombon, cornet, tenor banjo, gitarr, sång, tvättbräda och klarinett. Bandet har spelat på gator runt om i världen och även i Sverige

 

                                                

 

Slips i tvättbrädemönster från Gear 4 music

 

Nu är det dags att röra på sig och det är alltid så skönt att gå ut på morgonen. Känns skönt att komma ut lite för nu klarar min man sig lite bättre själv. Fast han sover dåligt och då blir jag också orolig och springer upp på nätterna. Att sitta och sova är ingen höjdare och sen att han inte än kan ligga i sängen känns tomt. Fast nu kan det bara gå framåt och på onsdag får vi oss en biltur till Köping och det behöver vi nu för man känner sig instängd, tänk vad en halkolycka kan ställa till med. Tur att man kan sitta på balkongen och insupa flödet utanför. Hoppas ni får en fin början på nya veckan. 

                 

 


#Björkpollen #Limbo #Korna #Vätterstranden #Ros #Tuba

Av Malin wiper - 22 april 2018 15:00


 

I dag har vi haft lite balkongmys igen på förmiddagen. Det ser lite sparsmakat ut på balkongen men i maj skall jag snygga till och fixa med blommor och annat. Det var lite kallare i dag men det blir nog lite varmare framåt dan. Jag har nu kommit in i en fas då jag blivit lite van att göra mer och känner mig piggare i dag då jag fått sova hela natten. Min man kan fortfarande inte ligga och sova så jag tror han får sova sittandes ett bra tag framöver. 

 

                          

 

 

Jag tog två fullkornskex med ost, tomat och banan till kaffet. Min man en hårdbrödsskiva med korv ost, senap och tomat. Trots kylan så satt vi där och myste ett tag och kollade ut över gården som sprudlar av liv just nu. En del på nedre botten i huset mittemot har satt ut grillar och trädgårdsmöbler. Barnen leker i lekparken som ligger nedanför oss.

 

   

Jag måste göra det lite lättar för mig då det gäller matlagningen på grund av nacken så i går köpte jag färdiga De Lux Potato Gratins på Lidl. Dom består av Mozzarella & Tomat plus potatis. Till det hade vi bara två små vegetariska hamburgare och vinbärsgelé. Det åt vi som middag. I dag blir det vegetariska hamburgare av anamma formbar färs. Till det vegetarisk pasta med en purjolökssås och några stavar av morot och palsternacka

 

 

Som ni vet har jag en tändarsamling. Fast jag har nu gett bort hälften av den för jag vill ha lite lagomt. Kunde ändå inte låta bli att köpa bordständaren ovan när vi var till second hand sist för den var så stilren och tjusig. Kom inte ihåg vad den kostade men det var inte över 50 kr.

 

Klicka här för att se några av dom tändare jag har kvar. Har en påse till och några höjdare i vardagsrummet. Klicka här för att se hur det såg ut i mitt tändarskåp i förra lägenheten.

 

                              

Dreamstime

 

 

Så här ser den ut uppifrån. Jag skall fylla den och se så den fungerar. Klicka här för att se min höjdartändare som är lite extra. Jag var tvungen att sluta samla till slut eftersom jag även började samla på både askfat och tändstickor..  

 

    

Jose Feliciano och Daryl Hall med låten Light My Fire                                

 


 Nu önskar jag er en fortsatt fin söndag. Kram från Malin

 

 

#Balkongmys #Gratins #Bordständaren #Jose

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Vårmarknad Röda Korset 27/4 11-15

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2018 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards