Öppen Ridå

Alla inlägg under februari 2010

Av Malin wiper - 21 februari 2010 09:01

           

Vi blev bara borta 2 timmar för min man var inte alls i form. Ett tag innan vi skulle gå så ringde jag en grannfru som är i min ålder för att höra om hon kunde följa med mig men ingen var hemma tyvärr. Jag känner som om jag tvingade min man eftersom jag så gärna ville gå. Han hade inte nån feber så tyckte han tyckte själv att vi skulle pröva. Nästa gång vi ska på nåt så skriver jag inget om det före, man vet ju aldrig vad som kan hända.

 

   Jag borde ha provat blusen direkt när jag kom hem för den är för stor upptill och nederdelens mönster går åt ett annat håll så det ser ut som om jag har en badring runt midjan. Mr T sa att det inte ser ut så i verkligheten men om bara 2 kg till så är den alldeles för stor så jag skall byta den på måndag. Blev lite blek och menlös i blusen. Jag fick ta en vinröd blus istället som är ett säkert kort som jag haft ett antal gånger. Tyvärr så har den blivit lite stor nertill men det verkar ju vara modernt nu. Tog på mig den ändå för att visa men vill inte synas i helfigur när det ser så tokigt ut. Håret blev inte så rakt som jag ville eftersom det var lite fuktigt ute så burrade det upp sig än om jag är så urtunnad och urklippt i håret. Frissan sa till mig att alla som har tjockt hår vill ha flikigt och tunnare...  så jag är inte ensam.     

 

   

Så här såg det ut i baren när vi kom. Det var stört omöjligt att få en riktig bild för det kryllade av folk och alla rörde sig fort. Kvinnan som är lite suddig i ansiktet är ägaren av Butik Ingelund.

 

   

Det är samma lokal där vi var på bio nyligen. Mitt i salen står ett bord där vi sen skulle ta vår mat så det blev antagligen en buffé. Vi hann ju aldrig få nån mat innan vi gick hem.

 

    

Jag hann i alla fall få mig ett glas vin och min man en lättöl. På borden låg allsångshäften så när kören sjungit klart så blev det allsång för att komma i stämning.      

 

    

Så här såg Skillingaryds manskör ut och dom sjöng några låtar och det med den äran. Pubaftonen är ett återkommande evenemang som har hållit på vad jag förstod i minst 5 år. Folk var verkligen uppspelta och dom hade säkert kul hela kvällen och vad jag kan förstå så blev det nog dans lite senare eftersom borden stod utefter väggarna. Instrument var uppriggade och klara.

 

   

Så här stod borden uppställda på båda sidor om lokalen. Vi såg några personer som vi kände igen från vårt gamla jobb. 

 

 

Efter två timmar så orkade inte min man mer så vi var tyvärr tvungna att gå men det kommer fler tillfällen då vi kan gå ut och roa oss. Vi skall försöka få med oss nåt annat par då också så vi inte behöver gå ut ensamma. Vi hade i alla fall kul den lilla stunden vi var där. Sen var det bara att gå och handla lite Take away thaimat så vi fick nåt i oss...   

 

         Dom enda som är glada nu är snögubbarna för smärtgränsen är nådd. Jag har fått vara ute och skotta 2 gånger på morgonen för det snöar för fullt. Min man ligger i sängen nu och lyssnar på en ljudbok. Jag får sköta allt i hemmet i dag och pyssla om sjuklingen. själv har jag bara fått ont i halsen än så länge och det brukar komma först eftersom jag inte har några halsmandlar. 

   

 

Tack för era kommentarer som jag svarat på lite senare. Hoppas ni får en bra söndag...  

 

 

    

Bilen är snart insnöad så jag får gå ut och sopa av den. 

 

Av Malin wiper - 20 februari 2010 15:03

            


Min man mår lite sämre igen och jag börjar också bli förkyld. Vi övervägde att ge bort biljetterna till nån  men så ångrade vi oss och går dit och äter och ser hur länge vi orkar stanna. Jag blev så glad när jag provade dom mörkblå jeansen för jag har inte kunnat ha dom sen i våras. Dom har suttit som korvskinn och jag har knappt kunna andas i dom och nu satt dom hur bra som helst och det märktes att jag gått ner lite. Jag hade annars tänkt sätta ett gummiband och linda runt knappen...    nu slipper jag det.

 

  

 

Jag spelade in ett program i går som handlade om Susan Boyle och min man satt en etikett på skivan. Tyvärr trodde jag det skulle vara en dokumentär om henne så man skulle få veta lite mer men det var samma skåpmat som man redan visste. Musiken var i alla fall jättebra.     

 

  

Nu skall jag förbereda mig lite inför kvällen. Pubaftonen börjar redan 19.00 Min man kommer bara att kunna ta en lättöl eftersom han inte mår så bra så vi tar bilen och jag kan ta mig lite vin men inte så mycket eftersom det kryllar av kolhydrater, lagomt är bäst. Jag är tvungen att ta hårda tag med plattången för håret är så pass kort att det lockar upp sig.

 

Jag önskar er alla en härligt och givande kväll...        


   


Det är Skillingaryds manskör som anordnar dessa pubaftnar men vi vet inte vilken musik det blir...  det står i alla fall att man får mat, kaffe, underhållning mm. 


  

Av Malin wiper - 20 februari 2010 12:56

  


Kajsa Varg ger sina bloggvänner denna fina bukett...  Tack snälla du...  

Av Malin wiper - 20 februari 2010 12:30

        


Jag blev så glad för blusen så jag bjöd min man på fika. Det var ju så länge sen vi var på Café Ritz...    Det är rätt mycket folk ute i samhället för dom kommer ju ingen annanstans. Det är så oplogat på vägarna att man nästan inte kommer fram. såg bara en plogbil och här utanför hos oss kom nyss en plogbil och det var verkligen på tiden.

 

  

 

Vi köpte två lotter var som vi skrapade medan vi fikade men inte ens 25 kronor vann vi...  Som ni ser så sköter vi oss och inget kaffebröd slinker ner.

 

  

 

I dag hade dom gjort läckra bakelser som bagarn hittat på själv. Bakelse i plastglas och i julas hade dom ju smörgås i glas...  den här gången blev jag lite frestad...  

 

  

 

Dom sålde just nu en bok som heter "Cafésmåland" och kostar 150:- den skulle jag vilja ha men har inte råd just nu när jag handlat lite annat. Det var rätt många böcker så det finns säkert nån kvar lite senare också.

 

  

 

Så här ser det ut när man tittar ut från Caféfönstret. det finns ingen utsikt längre.

 

  

 

Ha en hjärtligt bra fortsättning på dagen...  

Av Malin wiper - 20 februari 2010 11:57

  

Min man blev rätt trött av snöskottningen än om han bara skottade upp så vi kom ut. Vi måste skotta mer och då får jag försöka göra detta eftersom han är lite snuvig och trött men har inte fått nån feber. Hostan har lugnat ner sig och det beror nog på dropparna vi köpte.

 

  

Så här ser dom ut och verkar hjälpa och han fortsätter att ta dom så vi kommer iväg i kväll. Det blir väl till att gå hem tidigare om han blir för dålig.


           


Jag hittade i alla fall en blus på "Selmas" och det är en modell som jag aldrig brukar passa i men denna satt som ett smäck och var lite figursydd och när den är på så har den som små puffar på axlarna och det behövs för mig som har små axlar. Den ser lite trist ut men den är ganska tunn och är mycket snyggare på. Färgerna går i blått, grått, vitt och brungult. Det är en dubbelkant nertill som är ljusblå. Ärmen går att knäppa upp så den blir kortare om man vill.

 

  

 

Här är det jag köpte av Pisan och det är ett avtagbart hänge så det går att koppla bort om man vill.

 


Av Malin wiper - 20 februari 2010 07:56

     


Som ni säkert förstår så är vi och många andra insnöade och för att överhuvudtaget ta sig ut så gäller det att skotta. Min man är lite bättre i dag i hostan så han är på väg ut nu. Dessutom fortsätter det att snöa för fullt så nån färd till Jönköping törs vi nog inte göra. Det blir till att gå  ner till vår lokala klädaffär "Selma" som har jättebra kläder men ibland hittar jag inget eftersom jag är överviktig. Jag brukar klara mig med XL och ibland Large. Kläder är numera så olika på storlekarna och ibland kan en storlek vara bra men plagget passar inte ändå p.g.a skärningen.

 

   

Så här ser det ut på bron, den syns knappt.      

 

  

 

Här kan man skymta dom översnöade cyklarna som snart är begravda i snö. 

 

    

Min man gjorde frukosten i morse och han hade vräkt på med massor av ljus så det var en salig blandning men stämningsfullt...     

 

   

 

Här ett bakverk som kallas "snöbollar"

 

Klicka här om ni vill ha receptet på bollarna 

 

Ta det försiktigt i dag och sköt om er...   

Av Malin wiper - 19 februari 2010 22:12

         


Här är det inte precis nåt hålligång. Vi är lite halvförkylda båda två men kurerar oss för fullt. Det är tv som gäller och lets´s dance var rätt bra i kväll och min favorit Claudia Galli var suverän och ligger på första plats. Willy han håller sig kvar tack vare en kedja av fans som vill "Rädda Willy"...  Här snöar det för fullt och blåser så jag vet inte om vi kan ta oss till Jönköping i morgon. Jag får kolla på vår lokala klädaffär om det finns nån snygg blus i min storlek. Annars har jag alltid nåt i garderoben som kanske passar.

       Nu skall jag försöka komma i form...    Hoppas att ni har det bra alla goa bloggvänner och läsare...    

 

  

Av Malin wiper - 19 februari 2010 13:27

  


Häromdan såg jag en komedi som var lite roadmowiefilm och feelgood. Den heter "Away we go" för regin står: Sam Mendes och i huvudrollerna ser vi: John Krasinski och Maya Rudolph. Dessa har jag aldrig hört talas om man dom var jättebra. Filmen är från 2009.

 

  


Ett par som väntar sitt första barn reser runt i USA för att hitta en perfekt plats att starta sin familj. Längs vägen händer en massa missöden. Dom söker finna nya kontakter med ett sortiment av släktingar och gamla vänner som bara kan hjälpa dem att upptäcka "hem" på sina egna villkor

 

  

 

Filmen var mysig, behaglig och hade en varm humor. Paret är lite vilsna i tillvaron och utan att dom planerat så väntar dom barn och allt blir lite mer komplicerat eftersom dom bor i en trång villahusvagn. Dom vill hitta ett nytt ställe att slå sig till ro på. Dom börjar åka runt med både flyg, tåg och bil men släktingar och vänner visar sig inte vara som dom kom ihåg från förr. Det händer lite dråpliga grejer längs vägen och jag tycker det var en fin liten film med stor värme.

 

Filmen får tre filmrullar av 5 möjliga

 

                 

 

  

 

Här är dom två huvudrollsinnehavarna som spelade sina roller jättebra.

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

Jonathan Hammarteatern 8/11 premiär

 

Shop Esmeralda firar 25 år

 

Mitt senaste bildspel djurliv 12/10

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Juegopadel.se

 

Mitt senaste bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23
24
25 26 27
28
<<< Februari 2010 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se