Öppen Ridå

Alla inlägg under september 2009

Av Malin wiper - 7 september 2009 15:00



Nu känns det lite som om hösten gör sitt intåg när blommorna i mina krukor på bron vissnat.



Så här och sämre ser dom ut så nu har jag varit ute och rensat bort flera krukor. 



Här är en som klarat sig och får stå kvar på trappan ett tag till. Det syns att det regnat för blommorna är alldeles blanka.



Här ser man bättre hur blöta dom är.



I förmiddags tog jag en tur till vår terapiaffär "Knuten" i Vaggeryd. Där kan man köpa vetekuddar att lägga på nacken. Denna har ett fodral över själva kudden så man kan hålla den ren, det är bara ett kardborreband upptill.  Dom tillverkas av ett Dagcenter som heter " Bergkullen". Den kostar 100 med fodralet och det är jättebilligt. Har kollat på nätet och den billigaste kostar 180:- och då är den bara avlång med beige tunnt tyg. Denna är bara att hänga på sig. Denna kudden skall syrran ge bort till en vän.



Som ni ser så är min nackvärmare camouflagemönstrad ;)


Så här ser min vetekudde ut och den har inget fodral så den kostar 80:-. Jag får sy ett fodral själv till denna. En sån här kudde skall vara inne i micron 3 minuter sen är det bara att lägga den runt halsen. Oumbärlig för en nackskadad.



Av Malin wiper - 7 september 2009 12:55



Jag är lite smått cockad nu efter att ha varit ute och hämtat posten. Min man sa att han lagt bud på tändsticksaskar åt mig på Tradera. Jag samlar på tändare men har på sista tiden även köpt en del tändsticksaskar. Jag frågade honom vad det var för storlek på dom och han sa små....



Hjälp! säger jag bara... detta är ju en full kartong med måtten 35x24 cm. I den stora asken ligger 18 stora askar, vart i hela friden skall jag ställa alla dessa :( min man blev också förvånad ;).



Här en närbild på en av askarna. Det är avbildat på varje ask bilar och bussar från Aktiebolaget Scania-Vabis. Detta är tydligen en jubiléumsutgåva och den verkar rätt gammal och det är riktigt svavel i tändstickorna. Nu måste jag ta reda på hur gamla dom är.




Av Malin wiper - 7 september 2009 08:11



Nu har jag lånat två av Vickes senaste animeringar. Dom innehåller visdomsord. Vi har fått lov att låna av honom ibland men förhoppningsvis så kanske jag kan lära mig att göra animeringar självständigt om hundra år ;)



Dessa ord är ju så sanna. Detta betyder allt för ett barn i uppväxten.



Att göra en sån här animering är inte så lätt som man tror det är många lager och kan man inte så är det rena Grekiskan. Det hade underlättat att vara yngre och friskare.

Av Malin wiper - 6 september 2009 19:50



Vi var trötta och lite nedslagna så vad är väl inte bättre då än att besöka Café Lakatos som är vårt stamfik än om vi går till andra ibland också. Vi tog varsin Cappuccino med en liten vanlig kaka till. Vi disskuterad om vi skulle åka hem eller göra nåt annat och då kom jag att tänka på att på lördagar och söndagar har dom dagbio.



Två filmer gick som vi var intresserade av och den ena är senaste Beckfilmen och den andra Brustna omfamningar av Pedro Almodovar, han som gjort bl.a ( Tala med henne, Allt om min mamma och Kvinnor på gränsen till ett nervsammanbrott). Hon i biljettkassan tyckte vi skulle se den sistnämnda.



Brustna omfamningar (spansk originaltitel: Los abrazos rotos) är en spansk dramafilm från 2009 skriven och regisserad av Pedro Almodóvar. Filmen hade premiär i Spanien 18 mars 2009 och har svensk premiär i augusti 2009.

Filmen spelades in mellan slutet av maj och början på september 2008.

Filmen, som behandlar ämnen som svartsjuka, svek och skuld, kretsar kring Lena (spelad av Penélope Cruz) och de två män som älskar henne, en regissör och en förmögen affärsman.



Här en filmrecention från Kultur & nöje.



Min recention


Som vanligt så är skådespelarna helt fantastiska i Almodovas filmer och det är rätt nakna närgångan porträtt man får ta del av. Än om handlingen är långsam så förs man hela tiden framåt och det var hopp i tiden från 1994 till nutid. Filmen var suveränt bra filmad och jag gillar färgsättningen.


Tyvärr blev jag störd av en man som satt på min andra sida, han suckade djupt hela tiden och visade hela tiden vad han tyckte om filmen. Dessutom hostade och nös han rakt ut istället för i armvecket så svinis närmar sig med stormsteg ;)



Jag ger filmen 4 ormar av 5 för att han gör lite annorlunda och djupare filmer med lite mer invecklade handlingar.


 


 


 

                            

Av Malin wiper - 6 september 2009 11:27



Just nu har vi ett toppenväder här med strålande solsken men blåsigt. Vi har inte kommit iväg till mamma så vi åker en mindre tur med bilen istället får ta nya tag i morgon. Får se om det finns nåt att hitta på. Att gå på konstutställning hade varit en höjdare. Sparvöga har varit på Vernissage och det känns lockande men då får man vara stadd i kassan ;) det är för frestande annars. Har man tur så kan nåt museeum vara öppet. 


 


Nu önskar jag er alla en härlig dag. 

Av Malin wiper - 5 september 2009 22:57



Har tittat på en repris på tv1 med Robert Plant & Alison Krauss. Det visade sig vara en bra konstellation och jag riktigt njöt av programmet. 

Programmet innehöll både musik och dokumentära inslag.


Av Malin wiper - 5 september 2009 18:05



Dagens sjuka humor taget från dagens Aftonbladet. Regeringen har lyssnat på dom sjuka

lovar stöd till dem som är för friska för försäkringskassan – men för sjuka för att jobba

 

Hur rimmar detta ?





Detta fick jag från min son på sms:

 

Insändare i gårdagens metro:

 

Att hitta jobb är som att söka efter Usama bin Ladin, alla har hört att det finns men få har sett det....



Vården har fått mindre och mindre personal och nu är det risk för att patienterna får liggsår igen. Kom ihåg när jag jobbade inom vården hur noga det var att vända personer som inte kunde gå upp ur sängarna varannan timme. Det var ett evigt smörjande också. Det är väl så här det skall lösas:






Av Malin wiper - 5 september 2009 12:41



Min svåger som bor i Västerås är fågelskådare och ringmärker även fåglar. Han har hållit på så länge nu så han är proffs.

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards