Öppen Ridå

Alla inlägg den 16 juli 2014

Av Malin wiper - 16 juli 2014 19:30

Kraftpaketet Koko Taylor med I Cried like a baby. Klicka här för att höra en annan låt med henne. Hon är en av mina favoriter när det gäller blueskvinnor. Jag såg henne i Göteborg  i slutet av 1970-talet och jag får gåshud när jag tänker på det, en upplevelse utöver det vanliga. Jag har en hel uppsättning med bilder som en vän tagit på henne med sin då fantastiska kamera. Jag skall fixa med mina autografer så fort vi fått ordning härhemma. Hon uppträdde på en liten club och det var fullsatt och stämningen höjdes ytterligare några grader av hennes utstrålning och fantastiska framträdande. Hon gav allt och ingen satt stilla utan dom flesta var uppe och dansade framför scenen. Att lyssna live på dessa gamla legender var en ynnest som jag är glad att jag fått uppleva. Tyvärr är många borta nu och dom som finns kvar i det gamla gardet försvinner snart också. Fast jag tror att bluesen aldrig dör utan det kommer ständig nya men det var nåt speciellt med dessa och tiderna var annorlunda och det var billigare att gå ut och roa sig på 70-80-talet. 

 

  

Så här såg hon ut när jag såg henne live. Synd att jag inte får fram bilderna nu för dom är jättefina och  en av dom är signerad 

 

   

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild 

 

Klicka här för att komma in på en nostalgisida där jag hittade året då jag såg henne i Göteborg. Det var 23 oktober 1978 på Sprängkullen. Där står det också om Fenton Robinson som jag såg 1979 på Studentkåren. Sidan heter THB, Torsten galleri 

 

 

Animated gifs 

Sprängkullen där jag såg Koko Taylor var ett allaktivitetshus som låg på Sprängkullen 19 A i Göteborg. Det startades 1974 och drevs som förening som formellt hette "Ett hus i centrum" och hade under flera år mer än 5000 medlemmar. Sprängkullen var en viktig samlingsplats för musikrörelsen och senare punken, många kända band och musiker har spelat där. Förutom musik så ordnades teaterföreställningar, filmvisning, konstutställningar, föreläsningar, debatter och man drev caféverksamhet. Föreningen "Ett hus i centrum" finns fortfarande kvar men verksamheten på Sprängkullen lades ner 1986. Vad festligt att så många år senare så får man reda på denna historia om huset för då var man bara ute för att roa sig och tog inte reda på så mycket om själva stället. 


Tyvärr dog Koko Taylor 2009,  hon blev 81 år gammal. Hon föddes i Shelby Country, Tennessee och dog i Chicago, dödsorsaken var komplikationer efter en operation, Illinois och hon kallades ofta "Queen of the Blues. Jag ville ha en autograf av henne så jag fick äran att komma in i hennes loge och hon var helt fantastisk  och tog emot mig med öppna armar. Jag var så faschinerad av hennes högklackade skor för dom var i genomskinlig plast men såg ut som glas. Hon pratade en stund med mig och frågade lite saker om mig själv också så det var kul. Hon var helt genomsvettig och det är inte undra på för hon gav allt och det var knappt nån paus utan hon körde på. Det var så mysigt och intimt på dessa klubbar och man kom så nära scenen.

 

 

Hello Jenka



#Koko #Blues #Sprängkullen

Av Malin wiper - 16 juli 2014 08:15

  

Jag gick förbi vår andra klädbutik i samhället som heter People häromdan och dom sålde topar för 100 kr/st och köpte man två så kostade det 180 kr och 3 för 200 kr. Dom fanns i många olika färger.


Klicka här för att komma in på People på Vaggerydstorget. 


Jag gick in och kollade och då hade dom samma sort därinne men mönstrade i några olika färger och då kostade dom 150 kr/st. Jag föll för denna eftersom jag passar i kallare färger. Den skall knytas nedtill och kvaliten kändes fin och inte så supertunn.  


  

Det såg så här fint ut utanför butiken.

 

Vi har fått problem i denna lägenhet med förvaring när det gäller kläder för vi har bara 4 garderober och dom är inte stora, fast det finns överskåp på alla. Vi har nu flera lådor fulla med sånt som inte ryms i garderoberna så vi måste hitta på nåt. framför sängen finns det plats för nån slags förvaring, så vi skall speja efter nåt. 

 

   

Tyvärr så  är det så här tomt på torget och många butiker är sommarstängda. Jag saknar både spelbutiken och bokhandeln som fanns när vi flyttade hit.  

 

   

Det ser så sorgligt ut här där det har sjudit av liv sen vi flyttade till Vaggeryd för 14 år sedan. Acleja Blomsterbutik har legat här och Mimmis Magasin och sen Gretas butik. Nu gapar det tomt och öde och så har det sett ut ett tag. Acleja finns ju kvar men har flyttat till en annan gata. Dom butiker som finns kvar på gatan är City Skor, Selmas Kläder och Koola Kidz 

 

Klickbilderna nedan är mest från utsidan av butikerna  

 

 

 

Bilderna nedan är från 2013. Jag har nedsparat massor av bilder på externa hårddiskar av allt jag fotat under åren.   

                     

 

         

          

Bilderna nedan är från 2010   

 

        


Så här är man van att det ser ut utanför. bilderna nedan är från 2011 

 

                                       


Bilderna nedan  är  från 2012

 

                   

 

                

 

 

 

 

 

 


#People #Mimmis #Acleja #Gretas #Ljuva

        

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Vårmarknad Röda Korset 27/4 11-15

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Juli 2014 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards