Öppen Ridå

Alla inlägg den 1 april 2014

Av Malin wiper - 1 april 2014 14:46

 


  En bild jag tog på Simone Kamm  vid sin arbetsplats

 

         

 


Klicka här för att komma in på Vaggerydstorget.se och läsa deras senaste krönika som Simone Kamm har skrivit så bra. Henne träffade jag när jag var dit och intervjuade dom alla och fotade lite. Klicka här för att komma in på det inlägget. Klicka här för att komma in på Vaggerydstorgets facebook

 

 

 

 

Hon skriver så inlevelsefullt i sin krönika om sin uppväxtstad Karlskrona och hur hon upplever sin nya ort Vaggeryd. Man kan riktigt förnimma hur det är att komma ny till en liten ort och, själv kan leva mig in i detta eftersom jag flyttat så mycket. Dom har nu två nya krönikörer på Vaggerydstorget.se och man kan se hur sajten växer hela tiden och det sjuder av liv och framåtanda. Kul att Simone tycks trivas i Vaggeryd. Tack för din läsvärda krönika

 

 

 

   

 

 

 

 


Tuesday Afternoon med The Moody Blues. Jag tog denna låt för att det är tisdag och det är en vacker video. Jag hade bråttomt och hittade inget som kunde passa. Musiken är kanske lite tjatig..    

 

 

     

 

 

 

 

#Simone #Vaggerydstorget #Krönika #Moody

Av Malin wiper - 1 april 2014 13:00

 

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild på Birgitta Valberg


Då har ännu en skådespelare i det gamla gardet gått ur tiden. Skådespelerskan Birgitta Valberg som blev hela 97 år gammal. Jag tycker hon var jättebra i alla roller hon spelade och jag som lyssnade mycket på radioteater när jag var barn och tonåring känner till alla dom gamla skådespelarna. 

 

  

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild

Hon föddes i Adolf Fredriks församling i Stockholm och dog på Lidingö. Birgitta Valberg studerade vid Dramatens Elevskola 1940-1943 och var sedan engagerad vid Dramaten under 56 år, helt otroligt. Det var mellan 1940-1996.  Hon gjorde 137 roller under sina aktiva år vid Dramaten. Valberg filmdebuterade 1934 i Per-Axel Branners Unga hjärtan. Hon har också tilldelats O´Neill-Stipendiet 1970 samt en Guldbagge 1977 i kategorin bästa skådespelerska för sin medverkan i Paradistorg. Hon gjorde även rösterna till "Rumpnissarna" i Tage Danielssons filmatisering av Astrid Lindgrens Ronja Rövardotter 1984 hade inte en aning om att hon var rösten till dom som lät så härliga så man blev tagen. 

 


En scen från Ronja Rövardotter där man kan höra Birgitta Valberg som en av rumpnissarna 

 

 

Jag kan se henne framför mig för jag såg även mycket tv teater när det begav sig. Klicka här för att se Birgitta Valberg i en scen från Ingmar Bergmans film Jungfrukällan. Man ser även Gudrun Brost som är mamma till Johannes Brost 

 

   


Klicka här för att se hennes filmografi. Hon var gift med Hans Hansson sen 1939. Klicka här för att se vart jag hittade bilden ovan. Den är från en pjäs som heter Idlaflickorna som skapats av Kristina Lugn På bilden ser man Birgitta Valberg och i stolen Inga Langré som min mamma pratade om ibland för hon var förut gift med Nils Poppe från 1949-1959. Inga Langré lever fortfarande och är 89 år gammal. Hon är fortfarande aktiv och hon har en liten roll i The Girl With The Dragon Tattoo från 2011

  

   

Hon var även med i denna film som heter Kvinnohuset från 1953 

 

    

 

 

  

  

 

   

#Birgitta #Inga #Idlaflickorna #Ronja #Marsvin

Av Malin wiper - 1 april 2014 08:00

                                                                                                        

Här ser ni min man april 2010 när han röjde upp nere vid ån så vi kunde sitta där och mysa när vi bodde i vårt egna hus. Jag har lite minnesbilder i detta inlägg eftersom jag nu har sparat ner alla mina bildmappar på två externa hårddiskar för jag vill börja om med nya foton. Jag hade så många mappar till slut så jag hittade ingenting. Jag har rensat bort massor men måste ta bort fler bilder. Nu har jag nästan helt tomt i bildarkivet och det känns skönt. Vi saknar ändå inte huset för vi var mentalt förberedda på att flytta till lägenhet eftersom vi inte orkade med trädgården. Minnena finns ändå kvar och huset står ju också kvar så vi kan åka förbi och kolla. Eftersom jag är rädd för att mista bilder igen som jag gjorde för nåt år sedan så sparar vi ner på flera ställen. Det känns hemskt att inte ha några bilder kvar från min första blogg och även filmklipp jag tagit i flera år. 

     

Animatedimage  

 

   

En av blomkrukorna som vi hade på yttertrappen, den köpte vi på second hand och trappen byggde min man själv, förut var det en betongkonstruktion. Under dom 12 år vi bodde i huset så hann vi byta krukor och annan utsmycknad många gånger.

 

 

 

                     

 

 

Den här blomskulpturen stod inom denna inhägnad på torget 2010. 

 

 

Jag själv sittandes på en bänk i parken "Pumpen" medans min man fotade i april 2010. Vi var ute och promenerade.  Jackan jag hade på mig på denna bild har jag fortfarande kvar så den är av det hållbara slaget och rätt tidlös.  

 

  

Jag gillade att fota änder och svanar och vi hade massor nedanför huset i hjortsjöån. Bilderna är inte så bra för dom ändrade format på bloggplatsen senare så dom flesta bilderna bakåt i bloggen är lite otydliga. När jag brände ut mig och försökte komma tillbaka så hjälpte det mycket att promenera, fota och mata änder och svanar. Fast till slut var jag tvungen att sluta för vi fick problem med svanarna som kom ända upp till huset och hackade på både källarfönster och till och med öppnade brevlådan. Jag har filmklipp på detta men vet inte riktigt vart det är så jag får leta när jag får tid. Just nu städar och rensar vi för fullt och det känns lättande att bli av med saker som ändå bara ligger i källaren och skräpar.  

 



  

En ko jag fotade i april 2010 måste ju också få vara med i inlägget. I år skall vi inte missa "Kosläpp" för det har jag missat varje år och det kan man se på många ställen i kommunen. 





Här kommer datum och platser för kosläpp i Småland: 

 


1 maj i Nennesholm-Reftele, Naturbruksgymnasiet i Tenhult 


3 maj Stora Hallebo-Habo


4 maj Rickelstorp- Eksjö. Vallsjö Storm-Sävsjö, Råshult-Vimmerby. Dalsjö Gård-Alvesta. Ingelstagymnasiet


5 maj Grönlid-Forsheda

 

 

   

Kelen vit katt som jag fotade april 2010 på vår Handelsträdgård där vi köpte dom flesta blommor till vår trädgård. Det är deras huskatt som man kan träffa på där ibland.    

 

  

Denna tandemcykel har jag inte sett sen 2010 och då stod den utanför Museiföreningen Magnisa Stuga 

 

   

Uppsättning av fjädrar i träden på torget inför påsken 2010  


Det är inte bara Coop Kosum som försvinner tills dom byggt upp 6-våningshusen utan nu skall ICA huset också rivas och där skall också byggas ett högre hus för att det inte skall se så haltande ut. Då kommer ICA Supermarket precis som Coop att få nya fräscha och större lokaler samtidigt som vi får fler bostäder i Vaggeryd  

 

     

Så här ser vårt ICA ut nu 

 

 

 

      

 

#Nostalgi #Kosläpp  #ICA #Tandem #Magnisa  

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Vårmarknad Röda Korset 27/4 11-15

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2014 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards