Direktlänk till inlägg 23 juni 2012
Denna glasform köpte vi på second hand för 40 kr. Vi har än inte hittat våra två stora former i källaren och denna var precis som ny och perfekt till pajen
Min man gjorde ytterligare en rabarberpaj för några dagar sen i en större form för att få
fyrkantiga bitar precis som Annelies (Stockaryds stationscafé). Sen delade han upp den i åtta delar och den blev lagomt gräddad med gallret ett snäpp under mitten och ugnen på 185-200 grader i 15-20 minuter. I varmluftsugn som dom haft på Stationscafet så skall den gräddas i 185 grader i 20 minuter. Kolla ändå pajen emellanåt för den får rätt snabbt fin färg och man vill inte ha den bränd. Rabarberna vi hade i har vi fått av våra vänner A-G och L-G. Vi har frusit in varje bit på små tallrikar och sen tar man bara upp och tinar och värmer på lite i micron. Serveras med vispad grädde och jordgubbar eller andra bär
här kommer receptändringen för vanlig ugn, med en avlång form som är 36x23 alltså lite drygt 80cm2. Man får ta lite mer av ingredienserna och pajen blev lagomt tjock och supergod. 185 grader i vanlig ugn 15-20 minuter. Den är verkligen värd att göras för den är försvinnande god...
Klicka här för att komma in på inlägget då vi gjorde pajen i denna runda form 26 cm i diameter. Den blev lite för mycket gräddad eftersom vi har en varmare ugn tydligen
Här kommer orginalreceptet för vanlig ugn men det blev för hög värme för vår spis så vi tog 185 grader. Det är så olika på spisar så kolla pajen efter 15-20 minuter
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|