Direktlänk till inlägg 17 april 2013
Här kommer lite bilder jag tog när vi bakade Lenas bärkaka i går till "Tjejkvällen" Min man och jag hjälptes åt. Här lägger vi ut smeten på en långpanna som är klädd med bakplåtspapper.
Sen får man breda ut smeten i långpannan.
Här har vi lagt på bären som består av jordgubbar, blåbär och hallon. Vi köpte färska bär och sen strör man över mandelspån.
Så här ser den ut färdig och luktar himmelsk gott, den skall vara inne 30-40 minuter och vår blev klar efter 30 minuter.
Sen skär man fyrkanter och bitarna ser så här läckra ut. Man kan även smälta lite vit choklad och droppa över. Det passar jättebra med lite vispad grädde till.
Här provsmakar min man kakan och han hade nog kunnat äta flera stycken men det funkar ju inte när man bantar...
Här följer Lenas recept:
GOd bärkaka
200 gr smör
6 dl socker
4 ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
250-400 gr valfria frysta, eller färska bär.
50-100 gr mandelspån
Smält smöret i en gryta o h låt svalna.
Rör ner socker , ägg , vaniljsocker och mjöl till en jämn smet.
Häll ut smeten i en långpanna,
Klädd med bakplåtspapper.
Fördela bären över kakan och strö över mandelspån.
Grädda i 175 grader i ca 30-40 min
Svalna och skär i rutor, serveras gräns med en klick grädde.
Det fina vädret fortsätter och nu har vi 10 grader varm i skuggan men det blåser. Jag är lite trött i dag så det blir bara till att göra avslappning och sen långpromenad. Det var så varmt inomhus i går så jag fick ha balkongdörren öppen hela kvällen. Nu är verkligen våren på väg. I dag är min man på utbildning igen och den har dom i Skillingaryd som är ett grannsamhälle. När vi hade tjejkvällen i går så var han på sitt jobb och träffade folk.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 |
7 |
|||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|