Direktlänk till inlägg 22 september 2012
Jag har bakat en morotskaka i dag. Den har vi inte bakat sen vi bodde i Katrineholm för 12 år sedan. Den brukar alltid bli lyckad och god, ett riktigt säkert kort. Tyärr så kom jag inte ihåg att kakan bör kollas när det är 4-7 minuter kvar för ibland kan den vara helt klar då. Trots att kakan togs ut när 2 minuter var kvar så blev den saftig och god
Riv 150 g morötter
Mal 100 g sötmandel
Blanda ihop 70 g vetemjöl och 1 tsk bakpulver
Ta 4 ägg och separera gulor och vitor. Vispa vitorna hårt
Rör ihop gulorna med 2,2 dl socker poröst. Tillsätt sen dom rivna morötterna och den rivna mandeln. Tillsätt efter omrörning mjölet blandat med bakpulvret. Vänd sen ner den hårt vispade äggvitan i smeten
Grädda i nedre delen av ugnen 175 grader i 45 minuter men glöm inte att kolla kakan när det är 7 minuter kvar.
Jag tog en bit av kakan med lite mjölk och njöt verkligen av den fluffiga mandelsmaken. Tack vare morötterna så blir den väldigt saftig. Resten skall frysas in och bjudas på.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
|