Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 17 april 2011

Påtbräda!

Av Malin wiper - 17 april 2011 13:27

 


Snart är det dags att ge sig av till Mimmis stickcafé. Jag skall hämta upp en vän från min gamla promenadgrupp som också går dit. Denna påtbräda som jag köpt hos Mimmis skall vara bättre att sticka i än vanlig stickning när man har rygg och nackbesvär. Nu har jag lagt upp två varv med masker men sen fattar jag ingenting...  Trots att det är en beskrivning så blir jag alldeles snurrig. Man skall dra den undre maskan över den andra och och sen lägga upp ett varv till och när man hållit på tillräcklingt länge så skall det stickade komma ut i mitten neråt...  Jag skall be om hjälp så jag kommer igång ordentligt.


  Detta är en extra beskrivning med bilder. Jag kommer att göra en tunn silkig halsduk.


  


  


Här en annan sorts påtbräda för virkning. Klicka här för att gå in på virkmammans blogg för att kolla vad hon gör med sin påtbräda. 


 


Så här ser årets majblommor ut. Vi köpte dom av en ungdom som ringde på och man måste beställa. Annars brukar dom sälja vid dörren så det var lite annorlunda. Sen kom ytterligare 4 ungdomar och ringde på men vi kan ju inte köpa av alla...  än om man hade velat. 




Ha en fin eftermiddag...   


 
 
Pisan

Pisan

17 april 2011 15:02

Jag har också köpt majblommor men här kom de och ringde på och sålde direkt som de brukar, men det har ju vimlat av ungar som vill sälja, likadant var det i stan när jag var där i torsdags. Den rosa ringen har jag gjort till mig, efter mitt ringfingers mått, jag snurrade tråden runt mitt finger. Men jag skall göra åt dig, vi får chansa på att måttet passar, antar att du har små tunna fingrar. Vilken färg vill du ha? Här sitter jag nyduschad med spolar i håret och balkongdörren öppen och folk som går förbi glor in, då vinkar jag :-) Ha en fin eftermiddag på stickcafét vännen! Kram! ♥♥♥

http://pisansblogg.bloggplatsen.se

Malin wiper

17 april 2011 18:27

Det är ju så det brukar gå till med majblommor. Jag har rätt smala fingrar. Ta i den färg du har hemma.

Ha en fin kväll
varm kram

 
skrivmoster

skrivmoster

17 april 2011 16:25

Du får allt visa när du kommit en bit på din påtbräda! Det verkar inte helt enkelt men du får nog kläm på det när du är på stickcafeét. Kul!

Jag har också årets majblommor. Det var ett par söta flickor som var i affären och gick runt bland kunderna! Sen var det ett ringande på dörren här hemma också! Det är vår när majblomman kommer!

Hoppas du får en kul stund i eftermiddag bland alla stickande! Kram!

http://skrivmoster.bloggplatsen.se

Malin wiper

17 april 2011 18:26

Jag har inte hunnit så långt för det tar tid. Nu har jag i alla fall kläm på det hela. Vad bra att dom gick därinne och sålde.

Det var jättekul på stickcaféet

Ha en fin kväll
kram

 
Maya

Maya

17 april 2011 16:32

Jag förstår inte hur en påtbräda ska underlätta för nacken??? Det ser konstigt och svårt ut haha.

Vilken underbar video, det får mej att längta ännu mera tillbaka till Thailand! Oj oj, jag blev ju helt sjuuuuuk nu :) Resfeber!!!

Kram!

http://maypel.wordpress.com

Malin wiper

17 april 2011 18:24

Det underlättar verkligen om man inte håller på för länge. Man rör inte axlarna lika mycket. Ja du man längtar bort av sån video. Du reser ju snart lyckost ;) Jag har aldrig varit till Thailand.

Ha en fin kväll
kram

 
Hebbe

Hebbe

17 april 2011 17:34

Okidoki,fattar vad du menar,,en sådan bräda har jag sett att dom stickar sjalar på..Nu är jag i Vreta och Snoozar innan jag åker till Cypern på fredag..Haé Kram.

http://www.metrobloggen.se/boda

Malin wiper

17 april 2011 18:22

Kul att du sett en sån bräda. Lyckost som skall åka till Cypern

Ha en fin kväll
kram

 
Glimz

Glimz

17 april 2011 17:40

Du lär mig så mycket nytt & jag bara ääälskar det! Påtbräda & virkringar, har aaaaaldrig hört talas om det tidigare. Vad kul det låter å så härligt att du oxå kan hålla på =) Ha nu en underbar stick afton på Mimmis :D
Kramen till dig vännen :)

http://ninz.bloggagratis.se

Malin wiper

17 april 2011 18:22

Jag visste inte att sånt fanns heller. Jag får vila emellan men annars går det bättre än att sticka.

Tack snälla du. Vi hade verkligen kul

Ha en fin kväll
kramar

 
Karin o Svartnosarna

Karin o Svartnosarna

17 april 2011 19:36

Hejsan!Ser att det börjat Påtas.Påta det lärde jag mig i skolan,när du virat så du har två varv med garn på båda sidor.
Då lyfter du de undre maskorna över den övre öglan o släpper.
När den ena sidan är färdig så du bara har en en tråd lindad kvar,vänder du påtbrädan o fortsätter att lyfta över på den sidan.
När det är klart så har du bara ett varv lindat på båda sidor,då lindar du runt ett varv till.Du vet kanske också att du ska ha en virknål att lyfta över den undre tråden med så blir det lätt.
Hoppas du förstår,men kanske är någon på stickcafeet som kan visa dig.Men det blir väldigt fint,har för mig att det liknar patentstickning om jag inte minns fel.
Ha det så gott o kramizar.

http://kajsa-varg.bloggplatsen.se

Malin wiper

18 april 2011 08:24

Vad kul att du har påtat. Jag visste inte vad det var och trodde det var nåt nytt. Tack för din beskrivning. Jag fick hjälp av en kvinna som satt bredvid mig.

Ha en fin dag
kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Fredag 19 april 08:30

                      Vi har sålt vår förra bäddsoffa (ovan) som vi aldrig satt i utan bara hade till gäster som sov över. Vi köpte ju en ny på Jysk som vi har i tv-rummet och den större och bättre att sitta i när man är fler och skall sitta i d...

Av Malin wiper - Torsdag 18 april 09:00

    I går när min man var till sin tandläkare i Hallstahammar så promenerad jag omkring i vårt bostadsområde. Här ser man att nåt är på gång så det dröjer inte länge nu innan folk kan sitta ute och njuta     Nu har skottkärran fått lite ...

Av Malin wiper - Onsdag 17 april 07:30

   I går hade jag tid på Citypraktiken för att undersöka mina öron. För ca 1,5 år sedan så hörde jag ett litet brus i öronen på kvällarna. Sen eskalerade det men jag har inte hört bruset när jag varit utomhus utan mest när jag skall sova. Tyvärr ha...

Av Malin wiper - Tisdag 16 april 08:45

    I går hade vi en riktig vårdag och jag såg detta andpar som låg i solen vid svartån och hade det bra     En ringduva dök upp på en gräsmatta och brydde sig inte om oss     Ytterligare en bild på den fina ringduvan. Jag är så fö...

Av Malin wiper - Måndag 15 april 15:15

    Efter all musikunderhållning i lördags på Röda Korset så var det dags för dans. Det är en tjejdansgrupp från Fryx dance company. Dom väldigt duktiga, smidiga och hade en väldigt bra rytm och enérgi. Dom går på Fryxellska skolan          ...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5
6
7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards