Direktlänk till inlägg 24 augusti 2009
Här kommer nu receptet på min vegetariska lasagne. Detta blir nog tjatigt eftersom jag nog haft med receptet på mina förra bloggar också ;)
Dessa är dom bästa och godaste lasagneplattorna.
Jag brukar använda ICA:s krossade tomater. För det mesta den som är basilikakryddad.
Grön lasagne
2 personer 511 kcal/person. Lite mer kalorier om ni går efter min version med fetare ost och lite socker.
2 msk vetemjöl
3 dl mellanmjölk
2 msk margarin
20 gram riven ost 17%(ännu bättre med Västerbotten)
50 gram röd lök
0.5 klyfta vitlök
100 gram champinjoner
0.5 msk olivolja
3 dl finkrossade tomater med chilismak, basilikakryddad eller naturell. (ICA:s i tetra)
Salt och peppar
en nypa socker
125 gram keso
6 st lasagneplattor (Barillas är dom enda som är riktigt bra)
Ostsås:
Vispa ut mjölet med lite av mjölken i en rostfri kastrull.
Tillsätt resten av mjölken och koka i 5 min på låg värme under omrörning emellanåt..
Tillsätt margarin, ost, salt och peppar.
Tomatsås:
Hacka all lök och skär svampen i skivor. Fräs det i olja i en kastrull.
Tillsätt dom krossade tomaterna, örtkryddor, salt och peppar (jag tar bara svartpeppar och en nypa socker) för att bryta syran och få fram tomatsmaken.
Varva ostsås tomatsås, keso och lasagneplattor i en form.
Börja och sluta med ostsås.(ta mesta såsen överst)
Ungsstek i 225 grader i 30-40 min.
Servera med tomatklyftor.(lägg över aluminiumfolie
när det börjar bli färg, annars blir det bränt)
Liten omgjord version av Aftonbladets Viktklubbs recept.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|