Direktlänk till inlägg 9 augusti 2009
Här kommer ett recept på en äppelkaka som finns på ett vykort jag köpt.
Äppelkaka med kokos
6 stora syrliga äpplen
1 ägg
1 dl socker
50 g smält smör
1 dl kokosflingor
1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
Ungstemperatur 175 grader.
Skala äpplena och skär dom i klyftor. Fördela äppelklyftorna på botten i en smord ungssäker form. rör ägg och socker en stund och tillsätt sedan fettet, kokosflingor och mjölet blandat med bakpulvret. (byter man ut mjölet mot Maizenamjöl så blir kakan glutenfri). Bred smeten över äppelbitarna och grädda tills täcket har fått färg och äpplena känns mjuka.
Servera med vispgrädde.
Jag har inte gjort denna kakan själv utan kommer att vänta tills vi fått äpplen på träden.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|