Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 15 mars 2013

Mörker Dansk film!

Av Malin wiper - 15 mars 2013 08:00

  


Här är en av filmerna jag lånade på biblioteket sist "Mörker" i regi av Jannik Johansen. Filmen är från 2005 och är en Dansk psykologisk Thriller/drama. I rollerna ser vi Nikolaj Lie Kaas, Laura Drasbaek,  Nicholas Bro, Laerke Winther Andersen, Morten Lutzhoft.  

 

 

   

 

Nicholas bro som ni ser på bilden ovan är verkligen en skådespelare som kan spela obehagliga typer så bra så man blir vettskrämd. Så även i denna film, och han gör det så suveränt.  Med små medel får han fram rätta uttrycket. Jag är full av beundran för denna skådespelare. Nicholas Bro är född 1972, och är en dansk skådespelare och dramatiker. Han är son till Helle Hertz och Christoffer Bro. Gift med teaterrekvisitorn Theresa Stougaard Bro, och bror till skådespelaren Anders Peter Bro  och Laura Bro. En riktigt stor skådespelarsläkt tydligen.




Handlingen: 

  



Jacobs rullstolsburna syster är lycklig för första gången på länge med en man som hon träffat via internet. De gifter sig med stort familjebröllop, men redan under sin egen bröllopsnatt begår hon överraskande självmord. Den nyblivne förkrossade mannen försvinner snart efter begravningen. Jacob börjar ana att allt inte står rätt till när han i en kvarglömd bok hittar en dödsannons, märkligt lik hans systers. Han söker upp sin före detta svåger som har börjat ett nytt liv på den jylländska landsbygden. 

 


 

 

Recension:

 

  

 

Filmen var spännande, välgjord och sevärd än om lite långsam och trög ibland. Tyvärr har dom gjort huvudrollsinnehavaren (Nikolaj Lie Kaas) lite aningslös eftersom han dricker av kaffet som en mördare serverar. Han står dessutom och gapar rätt mycket när han får frågor från polis och andra i handlingen, och får inte fram några ord. I dom rollerna jag sett honom förut så har han varit mycket bättre. Filmen var ändå sevärd och lite krypande ruggig. 

  

 

 

Filmen får 3 filmkameror i betyg av 5 möjliga. Det fattades lite för att den skulle få en fyra av mig.

 

  

 

 

     

 

 

 


Trailern 

 

 

 


 
 
AprilSus

AprilSus

15 mars 2013 10:28

Låter som en film i min smak! :) Mitt intresse för våra grannländers filmer har varit rätt svagt, men sen jag följde deckarserien "Bron" och även sett några danska filmer, så har jag ändrat mig och börjat se på serier/filmer som inte är svenska eller amerikanska. Just nu följer jag den turkiska serien "Lögnen" som går på 2:an och har inte missat ett avsnitt, men nu är det bara några avsnitt kvar. Kanske håller den inte riktigt samma klass som sånt jag är van vid, framför allt inte skådspelarmässigt, då det ibland blir lite väl överspelat och dramatiskt. Normalt brukar jag undvika att följa serier som går dagligen, men jag har faktiskt bara missat tiden vid något tillfälle och då går det ju att se avsnittet på datorn istället.

Ha en fin helg vännen. Just nu lyser solen för fullt, så det ser ju lovande ut även om det är onödigt kallt, men någon måste man ju få klaga på, eller hur? ;)
Kramis!♥

http://aprilsus.blogspot.se

Malin wiper

15 mars 2013 12:48

Det är en bra film och danska skådespelare kommer inte långt efter Engelsmännen i inlevelse. Jag har också sett bron som är spännande. Lögnen ser jag just nu och det är väldigt rafflande. Håller med om att det överspelas lite.

Ha en fin helg själv och härligt att ni också har sol

Varm kram

 
ansepanse

ansepanse

15 mars 2013 11:12

undrar om det inte var han som spelade Tyko Brahe när Vetenskapens Värld pratade om Brahes liv och död, jag tycker nog att det måste vara han
kramar och en fin fredag till dig

http://kinaguld.blogg.se

Malin wiper

15 mars 2013 12:48

Det kan det mycket väl vara. Får kolla upp.


Ha en fin fredag själv
varm kram

 
Hebbe

Hebbe

15 mars 2013 11:22

Hej du,,Ja jag tänkte sluta med detta,,Dagens fakta för några år sen,,men då fick jag på skallen av några bloggvänner,att det kunde jag inte göra,,,med motiveringen att"hur ska vi då veta vem som har namnsdag"..Så sen dess har jag inte haft den tanken igen...Haé Kram.

http://farfar0hebbe.wordpress.com

Malin wiper

15 mars 2013 12:49

Du får absolut inte sluta med detta, det är så bra och du är ensam om att ha nåt sånt. Förstår att du fick på skallen ;))

Ha en fin fredag
kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Torsdag 25 april 17:00

  På lördag är det Vårmarknad hos Röda Korset i Västerås. Det är sygruppen som säljer sina alster och man kan även njuta av deras kakbuffé. Dom håller på från 11-15. Vi kommer att gå dit och kolla runt och bara njuta                            ...

Av Malin wiper - Torsdag 25 april 09:15

  I tisdags så fotade jag några ringduvor igen och jag gillar verkligen fåglar för dom livar upp vår miljö och vi har nåt vackert att titta på. När jag stöter på fåglar på trottoarer så brukar jag prata med dom i en låg vänlig ton. Då stannar d...

Av Malin wiper - Onsdag 24 april 15:45

                    Lasse Åberg & Lazy Joe Lasse Åberg kommer till Kvarteret Igor fredag 26 april 17.00. Klicka här för att läsa om detta i Västerås Tidning. Vi hade ingen aning om detta men blev varse när vi besökte Kvarteret Igor i förmiddags ...

Av Malin wiper - Onsdag 24 april 07:45

  Jag har sett serien UFO mysteriet på tv4 play. Det var min son som tipsade mig om denna serie. Felix har även med sig ufologen Clas Svahn                                             Det är Felix Herngren som gett sig ut på en svindlande ...

Av Malin wiper - Tisdag 23 april 09:00

    I går åkte vi till Citypraktiken i Tillberga som är en filial till den i Västerås. Det var en bra bit att åka med bussen. Jag hade tid hos min läkare som heter Johan Thunander och det är samma läkare som min man går hos. Det är en ung läkare...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Vårmarknad Röda Korset 27/4 11-15

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards