Direktlänk till inlägg 2 mars 2016
Dessa urgoda rotfruktsplättar som ingår i vårt viktminskningsprogram skall jag nu skriva ner åt er mina kära bloggläsare. Dom kan ätas som ett tillbehör till många maträtter. Det behövs verkligen ingen plättlagg för dom rinner inte ut på det viset och dom skall bara stekas på lagom värme i 2 minuter på varje sida. Det blir massor av plättar för två personer men dom är inte mäktiga så man får i sig allt.
Rotfruktsplättar till 2 personer:
120 g palsternacka
150 g morot
40 g purjolök
4 msk maizena (röres ut med lite av mjölken)
2 ägg
1 dl mellanmjölk
100 g keso
200 g bräckt kassler
Riv morot och palsternacka på rivjärnets grövre sida, finstrimla purjolöken. Blanda sen dom rivna morötterna, palsternackan och purjolöken. Vispa sen ihop övriga ingredienser och häll över och blanda ihop
Klicka sen ut i en stekpanna eller använd plättlagg. Lagom temperatur på plattan.
Vill man ändå använda plättlagg så såg jag denna som kommer från lyckasmedmat. Den ser lite högre ut i kanterna där man gräddar
Här har inte alla rotfruktsplättar fått plats så vi fick ta lite i sänder. Vi har tunnskivat kasslern med vår skärmaskin och det tycker vi blir godare än om skivorna är för tjocka. Om man så vill så kan man blanda ihop en liten sallad också.
Vad passar väl inte bättre än låten "Plättlaggen" här med Barbercue..
Ibland får man ta efterrätt i denna kost vi äter och en av dom är: 1 persika med 50 g vispad grädde för 2 personer. Ibland tar vi päronhalvor istället för att få lite variation. Vi har lite spader i dag och undrar hur man skall få i sig ett mål till i dag med massor av grönsaker.. magen har börjat strejka men vi kan inte ge upp nu utan får ta lite mindre mat till middagen än om man skall hålla sig till schemat.
#Rotfruktsplättar #Kasslern #Persika #Grädde
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|