Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 21 juni 2021

Trasmatta från Myrornas, Blomlådor, Kärlekslås och Rocco Granata

Av Malin wiper - 21 juni 2021 17:15

   

Vi hyrde elbilen i dag och åkte ut för att både se oss omkring och även handla lite som fattas hemma. Min man har gått ner så pass mycket i vikt under strålningstiden så han kunde ta fram ett par shorts som han inte kunnat ha på flera år. Magen kommer inte att gå bort helt i och med att han har ett brock på magen. 


 

Vi gick in på Myrornas second hand precis när dom öppnade så vi var ensamma där. Då hittade jag denna trasmatta för 120 kr som blev perfekt under bord och stolar på balkongen. Den är lika lång som balkongen och man slipper se en del av det fula betonggolvet. Vi har även köpt blommor till två av våra balkonglådor så min man håller nu på att sätta plantera dom i lådorna. 

 

                   animated-ant-image-0039                                   animated-ant-image-0039                

 

På det här lilla bordet skall jag ställe blomkrukor och några lyktor som lyser på kvällen. Balkongen blir upprustad i budgetvariant för vi vill inte kosta på den så mycket huvudsaken är att det blir ombonat och mysigt att sitta där. Nästa gång vi åker ut med bilen så skall vi köpa en ljusslinga att sätta på balkongräcket eller på väggen. Vi får se hur det blir när det är färdigt. 

 

                                                                   

Clipart Library 

 

Nu blev min man klar med dom första två blomlådorna. Det blev röd pelargon för dom hade så många knoppar så det kommer att bli mäktigt. Vi har satt massor med spännband precis som förra året så dom kan inte ramla ner och skada nån. Sen sitter dom i en bräda som håller fast dom också. Vi bestämde oss för att sätta upp dom andra två blomlådorna också för det blev lite kalt. 

 

     

Massor av läckra, roliga och vackra vindskulpturer

 

 

Jag ställde lite blommor och saker på lilla bordet för att se hur man kan göra. Det är bara för att testa för det blir lite mer tåliga saker som skall dit. Det är bara krukan längst till höger bak som skall vara kvar för i den har jag satt en ny blomma samma som dom på väggarna. Vi har haft så många utemöbler genom åren men nu har vi knappt nåt. Det funkar inte att ha så mycket där för vi har en balkongdörr från köket och en från sovrummet. Sen har vi ett kallförråd och ett badrumsfönster som tar lite plats. Helst hade jag velat på på nedre botten med altan som syrran och svågern har det. Ett ställe på framsidan och ett på baksidan. Dom har både växthus och andra odlingar plus massor av blommor. Dom har inte heller några grannar ovanpå utan det är som radhus.


 

Jag har inte varit på second hand på så länge så jag passade på att snabbt ta några bilder på kläder dom har långt upp på väggarna stående på hyllor. Dom har satt ihop kläder dom fått in så det blir lite kul blickfång


 

Ett par läckra skor från märket Gabor. Ser ut som nåt slags träsko med korkklack


 

Jeanskjol med knäppning framtill, en stickad sak som ser lite ut som en kort poncho. Bredvid ett par boots i blommande tyg


 

Vi gick över svartån den bron där det hänger "Kärlekslås". Det är så vackert med alla gamla fina hus som har bevarats


 

Några kärlekslås jag fotade


 

Ytterligare ett kärlekslås

 

                                                

      

Italian music, Rocco Granata med Tha's Amore. Rocco Granata är en Italiensk-Belgisk sångare, låtskrivare och dragspelare.

 

                    animated-accordion-image-0014                                 animated-accordion-image-0014

 

Det har varit en härlig dag men alldeles för tryckande varmt. Vi skulle vara ute 5 timmar men vi la till en timme för vi ville inte åka hem. Jag är så trött nu av värmen så det blir bara till att slappa och kolla på nån nån film eller nåt annat på laptopen. Nu är det en rysare vad gäller politiken men jag orkar inte ta in detta just nu. Vi får se vad som händer framöver. Ha en fortsatt fin dag 

 

Elbilen #Trasmatta #Blomlådor #Vindskulpturer #Kärlekslås #Rocco

 
 
Ingen bild

Gunilla

21 juni 2021 18:36

Det blir fint och ombonat på balkongen och mattan till blev det bra.Och en kopp kaffe och makens muffins så är man hemma.

Vi har varit och besiktat bilarna och det gick bra så skönt att det är gjort och skönt komma hem till kisse.
Ha nu en fortsatt början på veckan och må så gott!
Kram!


Malin wiper

22 juni 2021 08:02

Det blir ju i alla fall bättre än förut. Detta med kaffe och muffins har du verkligen rätt i ;)

Härligt att bilarna är färdigbesiktade. Skulle jag ha kunnat klara av att ha ett djur så hade det varit katt.

Ha en fortsatt fin vecka själv
kram

 
Ingen bild

Johan

23 juni 2021 10:58

Hej Malin!

Jag älskar att läsa din blogg och att innehållet varierar från allt mellan himmel och jord! Nu kunde jag inte hålla mig från att kommentera längre! Jag har under en tid funderar på det ständiga problemet med förvaring… Hur gör du när du köper med saker? Jag älskar själv second hand och kan sällan hålla mig borta från att handla nytt (gammalt). Jag har under en tid förvarat de saker jag inte känner att jag behöver för tillfället på https://pelicanselfstorage.se/ , men det blir lite bökigt att hålla allt organiserat och speciellt utan bil kan det lätt bli bökigt även om det annars är väldigt smidigt. Har du några tips? Hur gjorde du under ”flyttkaoset”? 🙂 Ha en fin dag och fortsätt blogga! 😀

Malin wiper

23 juni 2021 13:13

Hej Johan! Vad kul att du läser min blogg och gillar den. Jag har svårt att hålla mig till ett ämne och nu under corona så har det blivit lite ensidigt.

Under vårt flyttkaos så fick vi göra oss av med saker för där vi bor nu har dom tagit bort förråden i källaren på grund av inbrott. Vi har bara ett kallförråd där vi sätter in sånt som vi packat in ordentligt så det inte kommer in fukt.

Vi har några stora plastförvarings-lådor under sängen som vi har lite saker i som inte ryms nån annanstans. Lådorna har vi köpt på IKEA. sen har vi en lång bänk med plastlådor i olika storlekan där vi lägger in sånt som inte ryms nån annanstans.

Nåt extra förråd har vi inte hyrt utan det mesta ryms i vår lägenhet som vi har det nu. Sidan du länkade till var bra. Du kanske menar förråd utanför bostaden men såna vet jag inte nåt om och har aldrig hyrt. Så tyvärr kan jag inte ge fler tips.

Tack för din härliga kommentar. Jag tänker fortsätta blogga så länge jag kan och vad kul att du hörde av dig.

Du kanske vill att jag skall sätta in en länk till förrådssidan?

Ha en fin dag själv och midsommar
Hälsning från Malin

 
Ingen bild

Johan

6 juli 2021 14:45

Hej igen Malin!

Intressant! hehe jag förstår (och gillar) att du inte håller dig till ett ämne!!

Okej, tråkigt att höra om inbrotten, sånt som försvårar för alla berörda...

Ja, jag syftade mest till om ni hade använt någon sådan lösning där ni hyrt förut.. Mina saker får tyvärr inte plats hemma oavsett hur många smarta förvaringslösningar jag klurar ut.. Pelican har fungerat smärtfritt för mig men som sagt lite bökigt utan bil..

Och ja, om du vill sätta in en länk till förrådssidan tror jag det hade kunnat hjälpa andra i samma sits som oss haha...!

Ha det fint,
Johan

Malin wiper

6 juli 2021 15:00

Hej Johan!

Det är trist att man inte får ha nåt ifred och det gör ju att man inte vill ha sakerna i förråd i källare eller vind.

Jag får kolla in detta med Pelican. Hade vi inte haft sån bra möjlighet här att hyra bil så hade vi nog inte kunnat sluta ha egen bil.

Jag skall sätta in en länk för det är alltid bra att få tips om förråd där man säkert kan förvara sina saker.

Tack för din kommentar

Ha en fin dag
Hälsning från Malin

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Torsdag 18 april 09:00

    I går när min man var till sin tandläkare i Hallstahammar så promenerad jag omkring i vårt bostadsområde. Här ser man att nåt är på gång så det dröjer inte länge nu innan folk kan sitta ute och njuta     Nu har skottkärran fått lite ...

Av Malin wiper - Onsdag 17 april 07:30

   I går hade jag tid på Citypraktiken för att undersöka mina öron. För ca 1,5 år sedan så hörde jag ett litet brus i öronen på kvällarna. Sen eskalerade det men jag har inte hört bruset när jag varit utomhus utan mest när jag skall sova. Tyvärr ha...

Av Malin wiper - Tisdag 16 april 08:45

    I går hade vi en riktig vårdag och jag såg detta andpar som låg i solen vid svartån och hade det bra     En ringduva dök upp på en gräsmatta och brydde sig inte om oss     Ytterligare en bild på den fina ringduvan. Jag är så fö...

Av Malin wiper - Måndag 15 april 15:15

    Efter all musikunderhållning i lördags på Röda Korset så var det dags för dans. Det är en tjejdansgrupp från Fryx dance company. Dom väldigt duktiga, smidiga och hade en väldigt bra rytm och enérgi. Dom går på Fryxellska skolan          ...

Av Malin wiper - Söndag 14 april 11:45

  Vi hade det toppen i går på Röda Korset där dom hade full fart hela dan. Här ser ni Kelly till höger som är chef och till vänster en av dom anställda. Alla är så kreativa och trevliga. Först får man köpa fikabiljett och det kostar 50 kr/perso...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< Juni 2021 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards