Öppen Ridå

Alla inlägg under januari 2020

Av Malin wiper - 24 januari 2020 11:00

När vi var ute och gick på vår andra promenad för dagen så såg vi denna läckra bil med fantastisk bilfoliering. Den lyste upp i den halvmörka eftermiddagen och jag ville bara fota. Firman heter SignDelight och ligger i Västerås                      

 

Klicka här för att läsa om företaget som fått toppbetyg 

 

                                              


                                             Nyckelring för bilnyckel från China key ring

   

Dessa två fina trevlig killar arbetade där och nu var dom ute på uppdrag här i Hallstahammar.

 

                        animated-car-image-0370                    animated-car-image-0370                    animated-car-image-0370             


 

Baktill på bilen så var alla på firman representerade med två ägare och dom två killarna som arbetar där. Dom var i lite tecknad form, så häftigt

 

Jag har satt in en en länk till företaget under "jag rekommenderar" på min högra menyrad en bit ner


  

       

Så här ser det ut med bilfoliering. Jag letade efter klipp från SignDelight men hittade inget så jag tog detta ovan


 

Dom hade utfört ett arbete till en nytt företag som heter The Bäst Thaimassage här i Hallstahammar

 

                          Massage Clipart Free


   

Dessa två fönster hade dom fixat till så det passar in till firmans verksamhet. Mycket snyggare i verkligheten för det var lite för mörkt ute så jag fick arbeta ett tag med bilden. 

 

                                       

                                                                             PicMe 

        

Snyggt klipp

 

Nu har vi fredag igen och en helg att se fram emot. Det är sånt fint väder nu så man bara njuter och vill vara ute så mycket som möjligt. Vi har nyss varit ute på vår första promenad och det händer alltid nåt som man sen kan skriva om. Ha en härlig fredag och tack för att ni tittade in till mig.   



#SignDelight #Thaimassage

Av Malin wiper - 24 januari 2020 07:00


     

Kaffe, denna gudagåva. När man får en riktigt god kopp kaffe, eller kaffevariant, blir man riktigt lycklig. Om man kan dricka den i lugn och ro, utan att bli störd eller distraherad, så infinner sig en nästan meditativt intensiv njutning och alla bekymmer liksom faller av. Man blir ett med stunden och livet kommer i balans.

 

                

 

Jag började fundera häromdan på mitt arbetsliv vad gäller kaffe och kaffemaskiner. På mina första arbeten så hade vi små kaffebryggare eftersom vi bara var ca 4-5 personer som arbetade på det stället. Mina sista arbetsår så fanns det lite mer avancerade kaffebryggare/maskiner. Det var väldigt viktigt då att man hade rejäla kafferaster med gott kaffe att piggna till av.

 

                

 

Det är fantastiskt att det nu finns möjlighet att hyra kaffemaskin av mer avancerad modell med omfattande menyer som innehåller det mesta från espresso till smaksatta kaffevarianter. Bönerna mals och kaffet bearbetas direkt man gjort beställningen på den ofta lättlästa displayen. Kaffet är oftast fantastiskt gott och doftar ljuvligt. 

 

              animated-coffee-machine-image-0023                                   animated-coffee-machine-image-0023

 

Jag vill att min cappuccino skall vara riktigt varm, inte ljummen, med ett gott mjölkskum ovanpå som jag kan äta med sked. Mitt vanliga kaffe vill jag helst ha åt det mörkare hållet dock utan att det är bittert. En väl inställd kaffemaskin gör ett utmärkt jobb om den underhålls rätt. 

 

                animated-cup-image-0010           animated-cup-image-0010           animated-cup-image-0010           animated-cup-image-0010              animated-cup-image-0010           animated-cup-image-0010 


Jag har svårt att tänka mig en arbetsplats utan gott kaffe tillgängligt. Om man arbetar ensam utan fast arbetsplats kanske thermosen är nödvändig men annars är ju kaffedrickandet en viktig social händelse under arbetsdagen.

 

                        

 

Nu önskar jag er en njutningsfull fredag och snart har vi helg igen. På lördag har vi hyrt elbilen från Hallstahem igen för att åka ut en sväng och uppleva lite annat. Vi har börjat vänja oss vid att vara utan bil men ibland känns det konstigt för vi har ju haft så många bilar i så många år sen vi träffades min man och jag. 

 

Jag fotade rätt mycket i går så det står på kö att komma in i bloggen. Bland annat en häftig bil, en hund och ett loppisbesök. Så småningom kommer även en gissningstävling att dyka upp

 

#Kaffemaskin

Av Malin wiper - 23 januari 2020 18:00

 

Här kommer nu del 2 ang mitt besök på ABF här i Hallstahammar. Dom har verkligen fått till lokalerna så fint så jag förstår att dom som går på kurs där trivs med miljön. Sen andas det harmoni inne i Eldsbodahuset


Klicka här för att läsa del 1

 

 

Jag gick vidare in i ABF:s lokaler och hamnade till slut på en kurs där dom sydde olika saker. Väldigt fina symaskiner, en harmoniskt och inspirerande omgivning.

 

 

En av kvinnorna sydde grytlappar i lapptäcksteknik. Dom var så trevliga därinne och lät mig fota dom alster dom höll på med.

 

 

Hon höll även på att skapa en grytlapp i form av ett hjärta, så fint och det skall vara en öppning där man sticker in handen och kan använda den som grytvante också

 

 

En va dom andra kvinnorna höll på att skapa en väska. Vilket vackert mönster, dom var superduktiga allihopa

 

 

Här ser ni ett urval av väskor som skapats på kurserna. Färgstarkt och orginellt

 

  

Vackra löpare i lapptäcksteknik som en kvinna höll på att färdigställa. Läckert till tusen

 

 

Vid ett högt bord med både linjal och andra hjälpmedel satt en kvinna som börjat arbeta på en väska i jeanstyg. Så påhittigt och jag skulle vilja se alla saker när dom är färdiga

 

 

Jättefint i ett av fönstren med saker som tillverkats på kurserna

 

 

Färdiga löpare och annat i lapptäcksteknik

 

 

Ytterligare en löpare som nästan var klar. Jättefint

 

 

Lite tovade frukter, så påhittigt och kreativt. Tack för att jag fick titta in till er. Jag blev så inspirerad. Jag har några bilder till men dom kommer i nåt annat inlägg. Sen blir det en gissningstävling på en av sakerna dom skapat.

 

Nu har jag så många inlägg på hög så jag får beta av dom i lugn och ro. Därför har jag inte hunnit in på era bloggar men tittar in i morgon. Njut av kvällen vad ni än skall hitta på. 

 

                              animated-hug-image-0052


      

Kul liten bil som går under namnet PodRide


  

#ABF #Symaskiner #Lapptäcksteknik #Grytlapp #Väska #Löpare #Jeanstyg #Tovade #PodRide

Av Malin wiper - 23 januari 2020 13:30



 

När vi var ute och promenerade i går så ville min man gå in till ABF i Eldsboda- huset. Han skulle kolla vilka kurser som går inför våren för han vill förkovra sig i att göra hemsidor. Han kan rätt mycket men vill kunna mer. 

 

             

 

 

Vi har inte varit där förut så en gullig kvinna som vi mötte i dörren upplyste oss om vart vi skulle ta vägen. Vi gick upp för en jättefin stentrappa med snyggt rött räcke i järn- och rörsmide

 

 

Om man går en trappa ner så ser man detta fina fönster med snyggt järnsmidesgaller. Att det är rött gör att det blir ännu snyggare

 

 

Vi gick upp för trappa nr 2 och jag vände mig om och fotade den snygga omgivningen med en tavla i mitten.

 

 

Så var vi då framme vid ABF och när jag såg denna syn så kändes det väldigt positivt och jag förstod att här fanns det mycket att fota.

 

        

Här ser ni Ulrika Carlsson som är verksamhetsansvarig för ABF. En jättetrevlig och hjälpsam kvinna. 

 

 

Deras anslagstavla där man kan se vad som händer i samhället och även lite kurser man kan gå på hos ABF. Bland annat foto, sömnad mm. Vi fick en broschyr över deras kurser men tyvärr hade dom ingen om hemsidor. Min man har själv hållit i 50-tal studiecirklar i Trollhättan bland annat flugbindning. 

 

 

Här hälsas man välkommen av en fin målning som sitter på en björkstam

 

 

Det blev en riktig wow! effekt då man gick igenom första rummet. Högt i tak snyggt möblerat och allt i fönstren verkar vara tillverkat på kurserna.

 

 

En närbild på dekorationen som hänger ner över det långa bordet. Gjord av kottar och lite andra dekorationer och jag gissar på att den också är tillverkad där.

 

 

I fönstren har dom saker som är tillverkade på deras kurser. Här en flätad korg av blanka Gevalia kaffeförpackningar, så läckert. Med blomkrukor i blir det väldigt orginellt. Jag blir sugen på att tillverka nåt igen, men vet inte vad. 

 

 

Samma har dom gjort här men med andra förpackningar. Vad mycket av allt vi slänger man kan tillverka saker av och det blir jättesnyggt och orginellt

 

 

En fönterbräda fyllt med tre olika flätade korgar. Saken till höger har dom många av och dom skall pyntas till påsk och has med på "Konstrundan" till våren. Vi skall besöka ABF som vi missade på dom förra konstrundorna. Visar då vad som blev av saken till höger där dom använt Turkisk yoghurt förpackning. Jag fotade mycket mer och fick även gå in på en pågående sykurs så det kommer mer i nästa inlägg

 

Fortsättning följer med del 2...................................

 

Vi har gått en lagomt lång promenad på förmiddagen och sen blir det en till efter lunchen. Det är aldrig  riktigt bra och i morse vaknade jag med att jag var påverkad i ländryggen på höger sida av kroppen. Det gjorde ont ända ner till underbenet. Då började jag med att göra lite övningar som jag fått lära mig på Fysioterapin Vårdcentralen. Sen gjorde jag bindvävsmassage på baken och efter det så satt jag mig vid datorn och la en isgelépåse under midjan. Efter det så släppte det lite och efter promenaden var jag mycket bättre så man kan ibland " mota Olle i grinden" som dom sa förr. Det är helt underbart väder ute med vindstilla, soligt och nån grad kallt. Hoppas ni har en fin dag än så länge mina kära besökare. Det kommer en liten tävling så småningom i och med besöket på ABF, en sak ni skall få gissa på.

 

       

Jag har hittat ytterligare ett häftigt dansnummer. Killen heter Kenichi Ebina 

     

#Eldsboda #Järnsmidesgaller #Ulrika #Dekorationen #Kaffeförpackningar #Kenichi

Av Malin wiper - 23 januari 2020 08:45


 

Jag har köpt en träningsboll med motståndsband på Lidl för 99 kr. Jag hittade inte bollen som jag fått av A-G men om jag hittar den så har jag dubbelt upp och vi är ju två som vill träna. Denna är så bra för man får även träna armarna och det behövs. Jag har ju tänkt att ha ett minigym hemma med både boll, hantlar, balansbräda och lite till. Hantlar har vi en del så vi klarar oss ett tag. Så nu är det bara att lägga till bollträningen efter promenaderna. Jag har ju tränat med boll förut i flera år på gym och från början är det svårt men sen mjuknar man till.

 

Bollen är från Crivit exercice ball. Klicka här för att se hur man tränar med motståndsband

 

                        

      

 

Så här ser blomman vi fick av Ibbe & Annelie i går. Jättefin och passande kruka till också. Det är lökar av hyacinthus orientalis

 

             animated-flower-image-0390               animated-flower-image-0390               animated-flower-image-0390               animated-flower-image-0390

 

 

Matpiraten köpte vi billiga tulpaner i förrgår. Jag tror det var 10 st för 29.90 Här har jag satt hälften i en vas i köksfönstret. Det är en vas som jag har minnen till för den har funnits i mina föräldrars hem så länge jag kan minnas. Dom hade ofta den framme med antingen tulpaner eller nejlikor. Min mamma lärde mig att när tulpanerna började sloka så skulle man lägga i flera sockerbitar i vattnet och då reser dom sig igen. Det knepet har jag använt mig av i alla år.

 

 

Den andra hälften satt jag i en annan vas som ser ut som ett krus. Den har jag köpt på Acleja Blomsterhandel Interflora Fresh i Vaggeryd. Där bodde vi i 17 år och blomsterhandeln var en en höjdare 

 

       

Detta är ett klipp från American Got Talent 2019. Det började som en gäspning men övergick till nåt riktigt häftigt. Han heter Patrizio Ratto. Jag gillar såna överraskningsmoment. Ha nu en njutbar dag 

 

               animated-piano-image-0005                                                 animated-piano-image-0005 

 

Det kommer ett inlägg som handlar om ABF här i Hallsta dit vi var i går. Ett superfint ställe men jag har inte fått klart alla bilder än

 

 

#Träningsboll #Tulpaner #Acleja #Patrizio

Av Malin wiper - 22 januari 2020 13:30


    
Såg denna korglift när vi var ner till centrum i går förmiddags. Så fort jag ser en sån så skulle jag vilja åka upp och stå där och speja och känna in hela samhället. Bara att utmana sig själv att befinna sig på en höjd skulle vara intressant


 

Tänk att det äntligen blev av och jag fick stå däruppe i korgen och vinka till er och speja ut över hela samhället. Nej! gott folk jag bara skojade lite med er. Jag monterade in mig själv i bilden på photoshop.. 


 
Gick förbi en VW POLO från 1985 med svart, vit inredning


  

En kakburk har blivit övergiven på en gräsmatta. 

 

 

I en lekpark såg jag detta tygstycke som hängde över en gren. Vet inte om det var ett klädesplagg eller tunn filt. 

 

 

En jättesnygg stol stod så ensam utanför en butik. 


 

Två saker jag köpt på second hand som minner om 1970-talet. Jag hade en sån burk till höger och för ett tag sen så såg jag den hos Ankis Loppis för 45 kr. Den till vänster med slevar i har jag haft i några år men kom inte ihåg vilken second hand jag köpte den på men den var det också bra pris på. I köket har vi en del retroinslag blandat med modernt nytt.

 

                                              animated-heart-image-0654

 

Klicka här för att se en annan glasburk från samma årtionde. Klicka här för att se lite närmare bilder på glasburken med hjärtan. Där såldes den för 110 kr så jag gjorde nog ett litet fynd

 

      

Köksinredning 1970-talet


 

Hallstahem fortsätter att förbättra i vårt område. Dom har nu brandskyddat taket längst ner vid porten och en ny lampa håller dom på att sätta upp. Tänk vad mycket som hänt här sen vi flyttade hit 24 februari 2017

 

Några tips:

 

 

När vi vill ha god sylt som innehåller 70% frukt så åker vi till City Gross Erikslunds Shoppingcenter. Den finns i smakerna Hallon, blåbär och jordgubb. Syltmärket är Frk. Anna ekologisk sylt. Den är fantastiskt god och passar så bra till havregrynsgröt och att värma till pannacotta mm

 

  

City Gross egna kassler som är vinmarinerad är också nåt jag vill tipsa om. Den är inte så salt som en del andra och den är mör och jättegod  

 

Vi har nu tagit vår första promenad i dag och jag fick nåt intressant att skriva om. Det kommer i ett annat inlägg då bilderna är klara. Det är vårväder ute med strålande sol, några grader varmt och en skön vind. Det blir kassler till lunch i dag också för vi skivade upp lite för mycket kassler i går. Ha en fortsatt fin dag

 

   

Den 22 januari 2019 såg det ut så här på vår gård. Då hade vi lite vinter i alla fall 

 

     

Saulo Sarmiento i ett fantastiskt  acrobatnummer. Så smidigt och vackert.   

 


#Liftkorg #Polo #Stol #Burk #Brandskyddat #Sylt #Kassler #Saulo

Av Malin wiper - 22 januari 2020 13:15


                     

  

Min son tipsade mig om en dokumentär som heter The Dawn Wall. Det är en dokumentär, biografi, sport i regi av Josh Lowell och Peter Mortimer.  

 

                               

                                                             Mattssons foto och video      

                                  

Handlingen 

 

Klättrarna Tommy Caldwell och Kevin Jorgeson förändrade klättringsvärlden för alltid i januari 2015 då de försökte klättra The Dawn Wall i Yosemite – en 1000 meter hög vertikal klippvägg. Tommy och Kevin levde på väggen i flera veckor och fängslade media från hela världen, men för dem själva var det den ultimata utmaningen efter ett helt liv i klättringsvärlden.

 

Recension

 

Jag köpte dokumentären på Youtube där man kan antingen hyra eller köpa. Då har man sen en plats på Youtube där man kan se filmen. Jag ångrar mig inte för den var så svindlande bra och innehöll inte bara bergsklättring utan man får se huvudpersonernas liv mellan bergsklättrandet. Tänk att ha en sån äventyrsådra så man inte ger sig utan har gett sig sjutton på att bestiga ett berg som ingen klarat förut. Jag kunde inte slita mig från dokumentären utan var bunden till skärmen och njöt av allt jag såg. Ett svindlande foto och den innehöll både spänning och djup. Märkligt nog så fick jag ingen särskild svindel utan det blev mer en wow! effekt. Tack sonen för tipset

 

Jag ger filmen 4 bergsklättrare i betyg av 5 möjliga

 

animated-alpinist-and-mountain-climber-image-0055   animated-alpinist-and-mountain-climber-image-0055   animated-alpinist-and-mountain-climber-image-0055   animated-alpinist-and-mountain-climber-image-0055

 

       

Trailern

 

                                      animated-alpinist-and-mountain-climber-image-0038

I går var jag inte i nån bra form så jag kom inte ut på promenad men i dag vaknade jag på rätt sida. Tur det när vi skall ha lunchbesök. Vi klev upp redan 07.00 och har redan förberett mig. Vi hinner med en mindre promenad före lunch och en lite längre fram på dan. Hoppas ni har en fin dag att se fram emot. Ha det bra och sköt om er

 

Slutscenen ur Sound of music är rätt mäktig 


#Dawn #Josh #Tommy #Sound

Av Malin wiper - 22 januari 2020 09:15

         


TV tipset:

 

Häromdan såg jag en show med Jonas Gardell som heter Queen of f. ing everything. Den går nu på TV 4 play. Syrran och hennes man har sett den live i Göteborg och dom var eld och lågor för den var så otroligt bra. Showen har fått högt betyg med 4-5 av 5 möjliga. Jonas Gardell har en förmåga att få fram budskap och poesi i sina texter och han tar upp samhällsproblem på ett sätt som ingen annan. Dessutom har han en sån publikkontakt och är superrolig. Jag var helt såld och skulle vilja se showen live. Allt från musik, sång, humor, scenerier var suveränt. Inte undra på att den går för fulla hus

 

                  animated-dividing-line-image-0255

 

Nu fick vi nåt att tänka på för showen går i Västerås 3 april och kostar 460 kr. Jag fick ju ett presentkort på Choise hotel av syrran och hennes man när jag fyllde jämna år 2019 så jag funderar på om vi skall ta den natten då och se showen

 

     

En låt från showen "Våra liv i skymningen" där brast det för mig i och med att Ulrik Munther fick fram känslan och texten så bra i låten "gåshud". Han och flera andra sångare i shower gjorde såna bra musiknummer med Gardells fantastiska texter.

 

                                                    animated-have-a-nice-day-image-0001

 

Nu är det onsdag igen och veckan bara rinner iväg men nu skall vi ut på vår första promenad för dagen. Om vi går 5 km så räcker det med en promenad. Hoppas ni har en fin dag att se fram emot mina kära besökare


#Queen #Jonas #Ulrik 

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Vårmarknad Röda Korset 27/4 11-15

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2020 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards