Direktlänk till inlägg 3 mars 2019
I går hämtade vi upp min mans bror i Västerås och åkte till Restaurang Djuphamnen för att äta deras brunch. Dom har börjat med det på lördagar och det har blivit en succé. Den läckra bilen sitter på en hög pelare och lyser upp stället. Dom har veteranbilsträffar där lite då och då under vår och sommar. Det har nyss varit en men vi orkade oss inte iväg på kvällen.
Deras brunch kostar 95 kr och det är billigt när man tänker på allt som ingår i brunchen. Det var nästan fullsatt på restaurangen och det kom in folk hela tiden så när nåt bord var tomt så dök det upp nytt folk. Det är en väldigt familjär, mysig stämning därinne och både hon som driver stället och hennes personal är otroligt trevliga och lättsamma personer. Varje gång vi ätit där så har vi gått ut från stället mätta, nöjda, belåtna och lyckliga.
Klicka här för att se när vi var dit 20 december 2018. Klicka här för att se när vi var dit och åt 2 november 2018. Klicka här för att se när vi var dit i oktober 2018
Det fanns två stora avlånga matdiskar fulla med godsaker. I denna fanns skinka, korv, grönsaker, potatissallad och lite till. Det såg så fräscht och inbjudande ut.
Denna potatissallad föll mig i smaken så jag tog rätt mycket av den och avstod från den stekta potatisen. Min man och hans bror gillade även den stekta.
Jag tar alltid lite mindre på tallriken och går en gång till. Sillen och laxen var urgoda och även gravlaxsåsen. Senapssillen var magiskt god och det är min favoritsill när den är så här god
Min svågers tallrik var så här fullpackad. Det serverades även rostbiff och ägghalvor med räkor, ja ! allt var supergott så jag förstår att deras bruch är välbesökt
Min mans första tallrik där han lagt upp stekt potatis, köttbullar, korv och bacon. Han tyckte det var jättegott
Här ser ni kocken Micke som alltid är glad och trevlig. Framför honom står en del av maten som serveras. Jag fotade även Marie som driver restaurangen men dom blev inte bra så klicka här för att se en fin bild jag tog på henne i december. Tar en ny nästa gång vi äter där
Efter maten var det hallonpaj med vaniljsås. Inte nog med det utan ett fat fullt med olika kakor, godisskål, frukostflingor med tillbehör och frukt.
Kände man inte för paj så gick det att beställa in Belgisk wåffla med dessa goda tillbehör. Det kändes så lyxigt än om jag gav bort både glass och grädde till männen. Jag törs inte äta sånt eftersom jag fått bort sötsuget efter 6 veckor. Det räckte så väl och var supergott med sylt och jordgubbar. Allt man åt ingick i brunchen så det var verkligen generöst.
Man kan köpa med sig en sån läcker fickplunta med Shell-märke eller varför inte ölglas med texten "Caltex". Det är så mycket nostalgi därinne så man blir glad.
Lite Caltex nostalgi som gör att man drar på smilbanden...
Avslutar med en tavla jag inte sett där förut. Det kommer ett inlägg till för jag såg en veteranbil utanför restaurangen. Jag fick inte med några fler nostalgidetaljer i detta inlägg men jag har fotat där så mycket förut. Tack för en underbart god brunch och trevligt bemötande.
Blandad musik från 1950-1960-talet. Önskar er alla en vilsam och mysig söndag. Tack för att ni tittade in.
#Djuphamnen #Matdiskar #Potatissallad #Micke #Wåffla #Catltex
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|