Öppen Ridå

Alla inlägg under maj 2017

Av Malin wiper - 19 maj 2017 19:45

  

OBS! Gästinlägg från Mr T.

På väg till Lidl för att köpa lite ost, kex och tomater såg jag OKQ8 på håll. Fem brandbilar och många brand-män och kvinnor. När jag kom närmare kände jag den fräna brandröken. Tror att branden redan var släkt och att man kontrollerade så det inte pyrde.

 

  

Imponerande att se den stora insatsen.                                       


  

OKQ8-personal och brandmän tittar på ett paket som blivit skadat av branden. Vad jag kan förstå var det ett elfel som startade allt. Kunde ha gått illa.

                                 

 
Blir jobbigt att sanera efter branden. Det är ju här man hämtar ut Schenkerpaket.

 

                                             

 


https://www.youtube.com/watch?v=1SO1Kil46Hs    Jack Pack


#OKQ8 #Brand #Jack


Av Malin wiper - 19 maj 2017 12:00


När vi åkte gratisbussen häromdan så besökte vi inte bara Åsby Hem & Trädgård utan också Åsby Kött & Vilthandel som bara ligger ett stenkast därifrån.  

 

                                                            

 

Klicka här för att komma in på deras facebook. Dom har fått 5 i betyg av 5 möjliga. Klicka här för att läsa om detta familjeföretag


Butiken ligger i denna fina gamla byggnad och det ser så idylliskt ut.                        


  

Den första vi stöter på är denna kvinna som var så trevlig, glad och hjälpsam. Hon lyste som en sol och verkade trivas med sitt jobb. Glömde fråga efter hennes namn tyvärr men vi kommer ju dit fler gånger.


   

Kolla in allt fint och fräscht kött. Eftersom bilen gick ur tiden så hade vi inte möjlighet att köpa kött eller ost denna gång men senare skall vi ta med en kylväska men hoppas på att hitta en bil så småningom. Köttbutiken ligger bara några km från oss men det blir ju lite väntan på buss också. Vi köpte vinbärsgelé och nåt annat.          


  

Lite av priserna


 

Det säljs jättefina ostar också. 

 

                                     

Handfaste


  

Jag fick tyvärr bara en interiörbild som går att visa upp. Vet inte om jag glömde blixten för dom flesta bilderna är till och med för mörka för att fixa till i fotoprogrammet


  

En bit bort så finns ett Mini Zoo men det fanns inga djur där än vad vi kunde se

 

Nu har vi testat att åka buss ett tag men det verkar inte fungera så bra för mig. Jag fick nästan en allergichok häromdan av alla dofter i bussen. Det luktar starkt av Comfort sköljmedel, vaniljparfymer mm. Jag höll inte på att klara av resan och fick sen skölja näsa, hals och ögon plus att ta en tablett. Det är inte alla parfymer jag reagerar på och jag är pricktestad ang detta. Jag kan inte köpa varken tvättmedel, krämer, smink, diskmedel mm förrens jag luktat på dessa. 

 

                                                                


Seven Oaks

 

Vi trodde vi hittat en bra bil för några dagar sen och var beredda att åka tåg för att hämta den. Tur att vi inte är lättlurade och kollar upp ordentligt för det visade sig vara skumt för personen som sålde bilen fanns inte skriven på orten vi skulle hämta den på och lite annat som inte stämde. Nu har vi förstått att vi måste köpa från nån bra bilfirma eller genom nån vi känner som kan tipsa. Man måste verkligen vara försiktig i begagnat-djungeln. Jag började även få besvär med magen i går så jag vet inte om jag orkar blogga under tiden. Jag har emellertid några färdiga inlägg som jag ställer in på tid. Nu önskar jag er alla en underbar fredag och helg. 

 

 

André Rieu - Nightingale Serenade (Toselli Serenade) 

 

 

#Åsby #Kött #Kvinna #Kött #Ost #Interiörbild #Zoo #André 

 

Av Malin wiper - 18 maj 2017 09:15

                                                         


I går tog vi gratisbussen till Åsby Hem & Trädgård för att köpa en krukväxt och även blommor till balkongen. Det var som vanligt härligt att gå omkring där och bara mysa och ta in alla vackra växter. Här följer lite närbilder men det kommer in mer senare för jag hinner inte med riktigt.       


  

Orcidé satta som i en båge


          


                                                                                  


   


  

Vi tog även en fika men med varsin ostsmörgås på deras goda tekakor. 


  

Jag har sett dom tre dokumentärerna gällande Fallet Kevin och tycker det är bedrövligt dåligt skött. Klicka här för att se vad det fört med sig för familjen. Klicka här för att läsa i Aftonbladet. Det känns som ett experiment som gått snett och både pojkarna och föräldrarna har fått ta stryk av detta. Ett av många experiment på oss människor av sk experter. Heders åt Dan Josefsson som tagit upp detta fall i dagsljuset                  

 

 

Jag hade en sån hemsk mardröm i natt så den satt i långt efter att jag kommit ur sängen. Det var länge sen jag drömde så. Enligt väderleksrapporten skall det bli 25 grader i dag men det ser man inget av än. Jag är själv inte så beroende av hög värme. I dag måste vi fixa lite hemma med städning, tvätt mm. Nu ser det ut som solen bryter fram och jag önskar er en härlig torsdag.

 

                           



#Åsby #Kevin #Dan

Av Malin wiper - 17 maj 2017 14:30

 

Sist vi var in till Västerås så besökte vi Myrornas second hand. Dom har stylister som fixar till numera och det kan man se på denna bild med brudklänningen i en snygg posé


  

Avdelningen för män är rätt stor också så det är inte svårt att hitta fynd där


  

Detta känns lite 1980-talet

 

       


Funny clothes hanger


  

En rolig mugg för 16 kr                


  

Jag hittade för ett tag sen en blomkruka på Myrornas second hand som hade sånt fint mönster i den helt vita krukan. Såg att den var lite speciell och kändes så fin i kvaliten. Köpte den för 25 kr och under står det: Gus Design  och vad jag kan se så är dom rätt dyra 

 

  

Sen hittade jag en velourtröja för endast 74 kr som såg helt oanvänd ut. Frös i gårkväll och tog på mig tröjan som har ett blixtlås framtill. Den var så otroligt skön och mysig att ha på sig. Etiketten var borttagen så jag vet inte vilket märke den är från    

 


Vad passar väl inte bättre nu än en discodänga med Amii Stewart "Knock on wood". Amy Stewart föddes 1956 och är en amerikansk discosångerska som slog igenom 1979 med denna cover på Eddie Floyds låt. Hon blev listetta på Billboard Hot 100 och tog sig till sjätte plats i Storbritannien.

                                       



 #Myrornas #Avdelningen #Mugg #Blomkruka #Velourtröja #Högklackade #Amii #Disco

Av Malin wiper - 17 maj 2017 09:45



      



Tack snälla ni som svarat på min fråga på fb ang klippen i min blogg från Youtube. En av er läsare ser bara svarta rutor där musikklippet skall vara. Alla dom som svarat ser mina musikklipp. Fast har man Internet Explorer som webbläsare så ser man dom inte, det är en äldre sort som inte klarar av allt. Däremot Firefox och Crome funkar det bra med så då vet jag hur läget är. Det är då bara att byta till nån av dom bättre webbläsarna, själv tycker jag Crome är bäst. En del ser inte mina Youtubeklipp i mobilen men det gör inte jag heller. Det beror helt på vilken mobil man har och jag har tyvärr inte råd att köpa den bästa numera. Det kostar mycket att ligga på top när det gäller teknik

 

   

Ute har det regnat i natt men i morgon har dom lovat sommarväder. I dag skall i alla fall min man iväg till sjukgymnasten och han har såna besvär med nåt i axeln så jag hoppas han kan få hjälp med detta för nacken är bättre av övningarna han fick. Hemskt detta med mordet på Tova, man blir bestört. Klicka här för att läsa om senaste nytt. Det pappan skrev var så rörande det pappan skrev.

 

   

Vi kanske åker gratisbussen i dag till Åsby Hem & Trädgård för vi behöver köpa en blomma till en blomkruka vi köpt på Myrornas. Jag gick på en av krukorna i sovrummet som åkte i golvet och gick i tusen bitar. Blomman blev så illa skadad så vi köper en ny. Nu står den nya krukan där så tom och måste fyllas. Alla dessa krukor är köpta på second hand och det gjorde jag medvetet för att få lite annorlunda och en blandning av olika krukor men att dom ändå skall passa ihop. Dessutom  är det bra med återanvändning miljömässigt.              

 

  

Så här såg krukan ut som jag rev ner. Den var snyggare med sin blomma på mitten så det var synd. Sen stämmer färgerna bättre på denna bild över krukorna. Även i köket har vi second handkrukor. Tar man sig bara tid så finns det alltid nåt fynd och jag var ute efter krukor som var 15-17 cm höga och hade liknande form men ändå skiljde sig lite åt. Nu hoppas jag ni får en fin onsdag kära läsare.

 

 

                                   

 


Supernova Sightseeing (sonen) med Saudade. Gillar både bild och musik som är lite magisk med röster som kommer in och tjejen som dansar på slutet. 

 

 

 

#Youtube #Crome #Regnat #Krukorna #Supernova 

 

Av Malin wiper - 16 maj 2017 13:30

  

I Vasaparken i Västerås står denna intressanta skulptur som som heter "Borgarna" och skapad av Nils Olov (Olle) Adrian. Han är en svensk skulptör som föddes 1918 i Svedvi, Västmanland. Han dog 25 mars 1988 i Stockholm. Skulpturgruppen består av 4 figurer: Kronbruden, Pensionären, Atommaskinen och Rymdmaskinen. Det är verkligen ett tidlöst verk som känns väldigt modernt och nu fick jag tillfälle att fota skulpturen för när jag gått förbi förut så har barn klättrat på den. Det härliga med dessa skulpturer är att man ser dom annorlunda från olika håll


Jag är väldigt faschinerad av dom olika delarna och denna föreställer en man som spelar på en barytonsaxofon gissar jag. Hans kinder är som äpplen och hela skulpturen ger sån känsla och man upptäcker nya saker hela tiden.

 

Så här låter en barytonsaxofon spelad av Gerry Mulligan som vet vart skåpet skall stå. Låten heter Satin Doll. Gerry Mulligan föddes 1927 i Queens, New York, och han dog 1996. Han var en amerikansk jazzmusiker, kompositör och arrangör. Dessutom var han en mångsidig musiker som spelade band annat piano och klarinett, man han var framför allt känd för sitt fantastiska spel av barytonsaxofon.

 

Klicka här för att se klippet på Gerry Mulligan om det inte syns i bloggen


 

Denna känns lite som en enbröstad urmoder som har sina två barn på stolar baktill. Jag får även en känsla av åkattraktion. Alla har sina egna tolkningar av skulpturer och det är det som gör det spännande                                          


  

Sen har vi denna som ser ut lite mer som en åkattraktion men i liten parkform       


  

Hela skulpturen i ett hav av tulpaner där jag inte fick fram dom häftiga färgerna. Längst till vänster ser vi "Pensionären" med hatt sittande i en karmstol. Glömde fota den på nära håll


  

Mellan två gator kunde ses en liten vild tulpanplantering. Kul med nåt som bryter av från det vanliga

 

I dag packade jag en väska för att ge mig av till gymmet men jag vaknade på fel sida så jag känner mig nestämd, har ett tryck i huvudet och ingen som helst ork. Jag tror det är pollenallérgi för nu slår allt ut i full blom. Väskan är i alla fall packad och jag hoppas det känns bättre i morgon så jag kan börja träna igen. Solen är tillbaka och även min man från sjukgymanstiken. Tyvärr var han ute en dag för tidigt..  Det är i morgon onsdag han har tid..  . Så kan det gå..  

 

 

 

#Vasaparken #Västerås #Borgaren #Nils #Barytonsaxofon #Gerry #Urmoder #Parkform


Av Malin wiper - 16 maj 2017 08:16

  

Det är så segt på nätet för mig nu så jag har svårt att få in inlägg. Min man har gått igenom datorn men det har inte hjälpt så fortsätter detta så får vi byta internetleverantör. I går hade vi bara 5 grader varmt och duggregn  men i dag har solen kommit tillbaka igen. Mr T har tid hos sjukgymnasten som han gått hos ett tag nu. Han har blivit bättre i nacken men det är nåt i axeln som inte går över och han har väldiga besvär så han skall prata om det i dag. Jag själv har inte kommit iväg till gymmet än så jag siktar på senast nästa måndag.  

 

   

Nu hoppas jag ni får en behaglig och skön tisdag. Jag har inga planer för dagen utan tar den som den kommer. 

 

Tyvärr tog dom bort klippet där Salvador Sobral sjöng med sin syster när han vunnit. Det kan inte visas i vårt land. Därför sätter jag in detta klipp istället. Klicka här för att komma in på Youtube och lyssna på denna låt för er som inte ser mitt klipp


Detta nedan skrev jag till det rätta klippet:


Jag hörde inte så mycket av Portugals vinnarlåt i Eurovisionen för jag zappade och kollade på andra program. När jag sen lyssnade då Salvador Sobral vunnit och sjöng med sin syster Luisa Sobral , så var jag såld. Hans syster har skrivit vinnarlåten.Vilka röster och så stämningsfullt och vackert. Så nu gillar jag två låtar från festivalen. 




#Segt #Youtubeklipp #Portugals #Salvador  #Annelie                

     

Av Malin wiper - 15 maj 2017 10:15


  

I lördags då vi var till Västerås så visade min mans bror oss till ett område vi inte sett som heter Kyrkbacken. Det är ett gammalt fint ställe med smala kullerstensgator, både gamla trä och stenhus och otroligt vackert.

 

  

Det är skrymslen och vrår och allt är inte så tillrättalagt som i ett modernt område. Här gick vi upp för denna trapp till högre höjder                              


  

Detta gillar jag då man blir överraskad av en gammal trädörr med ett rött hjärta som blickfång. Stengrund på ett turkost trähus                      


  

Det är så idylliskt så vi blev alla tre avslappnade och det infann sig ett lugn i kroppen. Dom som bor i husen är mest konstnärer, skulptörer, författare mm. Det var blomrabatter överallt och lummiga buskar och träd. Solen gjorde det omöjligt att få till bilderna på blommorna                       


 


  

Innanför dessa grindar stack en målning upp på tre skepp i storm. Gissar att en konstnär bor där


 

Efter ett tag dök denna syn upp. En kvinna/tjej som satt och spann på en modern spinnrock som såg så läcker ut. Hon satt där som en gul sol i sitt lockiga hår och jag fick lov att fota henne. Huset bakom är hennes butik som heter "Tant Vera". Det såg så rogivande ut och kvinnan var supertrevlig att prata med. Nästa gång skall vi besöka hennes butik men nu var vi rätt trött efter att ha gått på kullerstenar länge.  


 

En närbild på kvinnan och spinnrocken. Det såg så mysigt ut där hon satt i solen och spann med ett avslappnat leende på läpparna.

 

Så passande nu med The Old Spinning Wheel som här spelas av The Spotnicks


  

En grå fin gammal trädörr som var omgiven av vacker grönska


  

Ja! ni ser ju hur fint det är än om det är tusen gånger vackrare i verkligheten. Tyvärr orkade vi inte gå igenom hela området så resten tar vi en annan gång. Min man fick spänningshuvudvärk och jag fick lite besvär från ländryggen av kullerstenarna 


  

Sen blev vi besvikna när vi såg denna husfasad. Varför måste det skadegöras på så många byggnader. Tänk vad det kostar att måla om ett helt hus. Kluddet har en skarp röd färg som dom försökt att få bort men det är nog stört omöjligt. Det fanns inte på kartan förr att man skulle förstöra husfasader på detta vis. Samma som att man inte knycker tvätt från en tvättstuga, det var en oskriven regel. Det har vi själva blivit utsatta för i en stad vi bodde i för 17 år sedan. Även inbrott i källare har vi fått uppleva och blivit av med minnessaker som varit ovärderliga för oss

 

   

Även detta klocktorn finns att se på Kyrkbacken och en liten park på samma ställe där vi satt oss ner en stund efter promenaden  

 

Vi vaknade 09.00 båda två så jag antar att vi behövde sova och nu känner vi oss utvilade. I går var det så kvavts så vi båda hade tryckande huvudvärk. Solen har inte kommit fram än och det är 5 grader varmt. Det har nog regnat i natt för det ser lite blött ut ute och vi känner oss piggare nu. Denna dag är som ett oskrivet blad så vi får se vad vi hittar på. Nu hoppas jag ni får en härlig början på denna nya vecka. Sköt om er och ha det så bra           



#Kyrkbacken #Trapp #Hjärta #Idylliskt #Målning #Spinnrock #Vera #Spotnicks #Trädörr #Husfasad #Kliocktorn

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
31
<<< Maj 2017 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards