Öppen Ridå

Alla inlägg under november 2016

Av Malin wiper - 17 november 2016 08:45

 


Nu är jag lite deppad och less på min situation. Skulle nog inte ha åkt ut i går eftersom jag nu har tillbaka ländryggseländet. Det är nog bilåkningen som utlöste detta och det känns även som en låsning så jag funderar på att ta en av dom starkare värktabletterna men 50 mg istället för 100 m som gjorde mig till en zoombie. Jag har varit rätt bra under viruset men nu är det roliga slut. Dessutom fick jag såna hostattacker på kvällen så jag trodde jag skulle dö. Jag började spänna upp mig och darra av värken så jag var tvungen att göra avslappningsövningar under tiden jag hade kyla på ländryggen. Nu är det bara jämmer och elände i min blogg men jag är rätt tålig så jag skall bli av med detta igen. Efter att jag skrivit inlägget så är det promenad som gäller och det flera gånger/dag igen. Gymmet får tyvärr vänta och det känns inget vidare för jag längtar till gymmet. Jag mådde så bra i kroppen i går när vi tog en lång promenad på Torpa i Jönköping.    


 


Jag kommer nog inte in på bloggen nåt mer i dag utan koncentrerar mig på att få detta i ryggen att släppa. Vi var även in till Sandéns för en fika i går men det får jag skriva om lite senare än om bilderna är klara men sen återstår att få till ett inlägg. Jag har fått säga nej till ett reportage jag skulle göra nu på lördag men det har fått skjutas på tills lite senare. En positiv sak är att jag är bättre i näsan efter att ha börjat med den avsvällande nässprayen, inte samma sega slem utan det rinner på mer nu och jag har lättare att andas.

 

Nu hoppas jag ni får en fin torsdag så här före helgen. Här är det 3 grader varmt och nästan snöfritt, ser ut att ha regnat lite.                                                                 Candle In the Wind med  Sam Bailey                                              

          #Ländryggseländet #Hostattacker #Näsan #Sam 


Av Malin wiper - 16 november 2016 16:45 


I morse då jag var färdigklädd så pendlade jag mellan att åka ut med bilen eller vara hemma. Kände mig inte alls i form men till slut insåg jag att jag måste ut och andas frisk luft. Dessutom börjar ländryggen krångla igen så jag måste promenera. Vi bestämde oss för att åka till Torpa och gå runt där så jag både fick fota och gå en långpromenad. Eftersom febern gått ner så är det ingen fara. Jag tog med mig en kylgelépåse för säkerhets skull. Det får bli en bildsvit utan ord för orken tryter. 

 

                        


 


 


                                                                  


   


Detta är en VOLVO 744 - 813 från 1986

 


                                   


 


        

Odalak      


    Birds In The Sky med John Taylor. Jag tycker han har en härlig röst, vacker melodi men sorglig text   #Torpa #Taylor

Av Malin wiper - 16 november 2016 08:00     


Vi har bara åkt ut en gång med bilen på 6 dagar på grund av förkylningen. Vi hamnade till slut på vårt fina Preem för att köpa en kartong att skicka saker i. Vi tog naturligtvis en fika också eftersom dom har sån god cappuccino och det är roligt med lite omväxling nu när vi bara har ett Café i centrum. Preem har verkligen gjort fint i sin caféhörna och stolarna passar min rygg ypperligt.               


       


Här sitter vi nu och njuter av fikat. 

 

     


Kolla in vilken fin smörgås min man tog. Jag tog en vanlig frasig fralla med ost  som också är god och frasig               


 


Jättebra att Preem inte har palmolja eller PFAD i sina drivmedel 

 

 

 

 


Sen åkte vi förbi Soptippen som var utsatt för en storbrand för ett tag sen. Klicka här för att läsa om detta. Sen la dom över sand som syns bakom dom röda containers.                  


Hittade en minnesbild från huset vi bodde i förut. Dom två gamla höga träden finns inte längre så det ser mer naket ut nu. Den lägenheten kommer jag aldrig att glömma, så annorlunda och mysig. Kändes som man bodde i eget hus. Dessutom rymlig till tusen med både stort badrum, gästtoalett och flera mysiga ställen att sätta möbler på. Även nära till centrum och strövområden     

 


I går blev jag så trött efter läkarbesöket så jag la mig i sängen för att kolla film på laptopen. Jag har ett virus som inte antibiotika biter på så jag får ha tålamod än om jag bara skulle vilja gå till gymmet och, även ta långpromenader. Känner ju ändå "under" denna förkylning hur mycket piggare jag är sen jag började gå på Levaxin. Nu är det onsdag och veckorna försvinner som papper i ett block..  . Jag hoppas ni får en fin "Lilla lördag" för snart är det helg igen!!!


 

 

 

#Preem #Cappuccino #Soptippen #Träden

 

 

Av Malin wiper - 15 november 2016 12:45 


Nu har jag varit till Vårdcentralen och fick då träffa läkaren Gregor Chalfen som jag tycker är en fantstiskt trevlig, rolig och skicklig läkare. Tänk att man kan må så dåligt och ändå var alla värden bra både hjärta, lungor, halsen,öronen och provet dom tog i fingret. Fast han sa att jag behövde nåt avsvällande så han skrev ut en mycket bättre nässpray som man kan ta mycket längre tid. Den heter Desonix och skall tas morgon och kväll i vardera näsborre. Man måste läsa på extra bra i bruksanvisningen för att den skall fungera så bra som möjligt. Sen var jag in på Apoteket för att köpa ut nässprayen. Köpte även läppbalsam för när man snyter sig så blir man inte bara torr under näsan utan även på munnen. Dagen till ära bjöd dom på ett paket pappersnäsdukar och det passade ypperligt. Jag har en förkylning men min allérgi har nog gjort att det inte vill släppa i näsan. 

 

                                                      

 


Klicka här för att se vad jag skrev om Gregor Chalfen 2014. Klicka här för att se vad jag skrev 2015 när jag var till Gregor Chalfen ang min ländrygg. Min man har också varit till den läkaren och varit lika nöjd än om han fick ytterligare en diagnos som han inte visste om. Så läkaren är verkligen skicklig..  

 

 

   


Jag sa till min man: har du tid att ta en snabbfika på Ritz innan du skjutsar hem mig?, det hade han så vi myste en stund, han med en ost och skinksmörgås och jag slog till med en sockerfri "Skarpskytt" och den sköt verkligen skarpt i min mun, så njutbart.      

 

   

Andra godsaker i disken.  

 

Ritz Konditori har Afternoon Tea  torsdagen den 17 november mellan 16-18. Nu kan jag tyvärr inte gå på detta för jag kan inte äta så mycket. Det är jättegott det som serveras för jag har varit där förut då dom haft Afternoon Tea

 

 

 

Här ser ni Mr T gå mot bilen i regnet som råder nu. Snön är ett minne blott. Nu skall jag ta det lugnt för jag är supertrött.

 


Bruno Mars med It Will Rain

 

                                 

 

 

#Gregor #Vårdcentralen #Desonix #Ritz #Afternoon #Bruno

 

Av Malin wiper - 14 november 2016 14:45

                       


               


Nu kommer ytterligare en film jag sett på Netflix. Den heter Consumed What Are You Eating, på svenska "Food". Det är en triller, drama från 2015 i regi av Daryl Wein . I rollerna ser vi: Zoe Lister-Jones,  Victor Garber, Beth Grant, Taylor Kinney, Kunal Nayyar, Anthony Edwards, Griffin Dunne, Danny Glover mfl. 

 

 

 

En ensamstående mamma börjar undersöka varför hennes son fått kliande utslag på kroppen. Orsaken är GMO som är genetiskt modifierade organismer, där man på ett målmedvetet sätt förändrat arvsmassan så att de får de egenskaper man vill ha. Klicka här för att läsa mer om filmen

 

 

Midi-Bloggen risker

 

Detta är en film som bör ses för att förstå vidden av det hela. I USA behövs ingen märkning av GMO så man vet aldrig vad man får i sig. Klicka här för att läsa lite mer ang denna skrämmande utveckling. Det finns inga genetiskt modifierade djur för livsmedelsproduktion i Sverige eller EU. Klicka här för att läsa mer ingående ang detta. Människosläktet förstör sin egen existens, hur dumma får vi bli. Filmen var sevärd och upplysande, även bra skådespel där maktlösheten för vanligt folk lyste igenom på ett hopplöst vis. 

 

Filmen får 3 genmodifierade tomater av 5 möjliga i betyg

 

 

       

 

 

 #Consumed #Daryl #GMO

Av Malin wiper - 14 november 2016 09:45              


                         


Jag har sett en Dansk film på Netflix som heter Kartellen och är ett drama från 2014. För regin står Charlotte Sachs Bostrup. I rollerna ser vi: Anders W. Berthelsen, Lene Maria Christensen, Leif Sylvester, Gitte Siem, Ludvig Leander Wiedemann, Mai Kirkensgaard, Lars Ranthe mfl

 


Filmen handlar om den oberoende entreprenören Lars Halbo som återvänder till Danmark efter en karriär utomlands för att ta över familjeföretaget. Men både han, företaget och hans familj blir snart trakasserade och satta under press av de stora entreprenörerna, eftersom han vägrar att ingå i olagliga prisöverenskommelser.

 

 

                                          


 

Huvudpersonen vägrar böja sig för VVS Kartellen och deras skumraskaffärer och det blir till slut ohållbart och påverkar hans firma och även familjen. Han är dock ingen som ger sig utan samarbetar till slut med polisen för att få bukt med detta. Mer säger jag inte för då förstör jag spänningen och poängen. Jag tyckte filmen var sevärd med ett gäng duktiga danska skådespelare. Man kände hopplösheten i kroppen i vissa scener och förstår att det förekommer mycket sånt i verkligheten också. Klicka här om ni vill veta mer om handligen

 

Jag ger filmen 3 byggentreprenörer i betyg av 5 möjliga

 

 

       

 Trailern till filmen. Ha nu en fin början på veckan                                                


 

#Kartellen #Charlotte

 

Av Malin wiper - 13 november 2016 10:30

         


I dag är det Fars Dag men ingen av oss har nån far i livet, inte ens min son. Pappa gick bort för 11 år sedan, min mans pappa gick bort redan 1997 ungefär vid denna tid, min sons pappa för 5 år sedan. Jag gillade hans pappa jättemycket för han tog emot mig med öppna armar. Tänker ofta på min pappa, tankar kommer och går. Det får bli ett postumt grattis till alla tre. Ni är alltid saknade och det känns tomt. Många har gått bort i släkten dom 25 år jag varit tillsammans med Mr T. Det finns bara en kvar i den generationen och det är min mans mamma. Min man har inga barn 

 

Jag önskar alla fäder som finns därute    

 

            

 


Ungdomsfoton på våra fäder. Min mans pappa till vänster och min till höger

 

                                                  

 

 

 


När jag frågade min man vad hans pappa gillade för låtar så sa han direkt att en av dom var Tiger Rag. Den låten gillade även min min pappa så den fick det bli. Tog den här med några för mig helt okända musiker Midlife Jazzband och Sweet Dixie Jazzers. Jag är medveten om att många stora jazzmusiker spelat in låten bland annat Spike Jones, Jelly Roll Morton mfl. Kom ihåg att pappa önskade denna låt när vi var hela familjen ute och åt på restaurang där en trio spelade. Han blev inte så glad när gänget inte hade låten på reportoaren..  

 

 

        

 

 

 

#Fars #Postumt #Tiger #Sweet

Av Malin wiper - 12 november 2016 19:00 

The Hollywood reporter


Skådespelaren Robert Vaughn har gått ur tiden i en ålder av 83 år. Honom har jag sett på tv och i film så länge jag kan minnas. Han växte upp i New York och när han dog så befann han sig i Ridgefield, Connecticut. Han fick en Oscar 1959 för sin roll i filmen De samvetslösa. Genombrottet fick Vaughn som Napoleon Solo i TV-serien Mannen från UNCLE, som jag följde med spänning. Under de senaste åren har han medverkat i den populära brittiska tv-serien Hustle, där han gör karaktären Albert Stoller, den äldste bedragaren i gänget. Dödsorsaken var leukemi

 

                   


Zazzle Klicka här för att se allt han varit med i. Det är en diger meritlista. Han har även medverkat i "Mord och inga visor" som går i repris på tv nu. Klicka här för att se en massa foton på honom och även läsa om serier från 1980-talet

 

 

   

 

 


Det var nåt visst över Robert Vaughn som utstrålades i hans rollkaraktärer. Han var mångsidig och proffsig.  Han var gift med skådespelerskan Linda Staab från 1974 fram till sin död. Klicka här för att se bilder från deras bröllopsalbum

      

 


#Robert #Uncle #Linda

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Klappafton Hallstahammar 19/12 17.00

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Haga Vintage Bernshammar

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8 9
10
11 12 13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2016 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se