Öppen Ridå

Alla inlägg under november 2016

Av Malin wiper - 27 november 2016 09:11

 


I dag är det första advent men vi har inte fått ner vår adventsljusstake som skall vara i köket så vi fick ta in den vi har i vardagsrummet. Här tänder min man första ljuset. Ute är det som en tidig höst med sol och 5 grader varmt. Känns lite malplacerat med advent när inga stora snöflingor faller. 

 

                                                                                                            

 

 


Här sitter vi i köket med en kopp kaffe och en ost och skinksmörgås och har lite morgonprat och bara njuter av tystnaden. Det blev ett litet hastverk och ingen rejäl frukost så vi äter tidig lunch istället. 

  

leja Blomsterhandel


 


I dag skall jag hänga upp nya gardiner i sovrummet där vi bara har vita och silvriga julsaker i fönstret. Vi får mer och mer stilrent för det är för jobbigt med dammtorkning då man har rygg- och nackbesvär. I år har vi köpt ett par gardiner på rea hos Ohlssons Tyger i  Jönköping. Dom är inte typiska julgardiner utan i starkt cersefärg i nån silkig kvalitet. Det blir en kontrast till det ljusa, och dom kostade bara 129 kr så det blev halva priset. Jag måste lägga upp dom först för dom var lite för långa. 

 

                            


                                                                 

 

Sover dåligt på grund av hosta på kvällen och min man får väcka mig flera gånger för jag slutar andas och även snarkar..  Jag vill så gärna till gymmet i morgon så jag går dit än om jag inte kan utföra mer än "Big elephant lunk" på gåbandet..  . Vi skall åka ut lite med bilen i dag för att testa hur det känns i ryggen. Jag tar med mig en kylväska med kylklampar och icegelépåsar.

 

 

Nu hoppas jag ni får en njutningsfull första advent.

 


Sarah McLachlan med I'll be home for christmas                           

 

 


#Advent #Skinksmörgås #Acleja #Sovrummet #Sarah

Av Malin wiper - 26 november 2016 16:15      Binoculars - GIFMANIA


  

Här följer lite bilder från en av mina promenader i Vaggeryd. Detta inlägg är inte dagsfärskt men jag har lite bloggtorka och orkestorka just nu..                                    


   


  

Johnny Cash med Wabash Cannonball

              


                              

Magnisa Stuga             


          


 

Ritz

 

                  


  

Sanslöst god kycklingpasta hos vårt Nha-Trang. Nytt på deras meny            
#Promenader #Vaggeryd #Johnny #Ritz #Nha

 

Av Malin wiper - 26 november 2016 08:29

 


Min man åkte ner till Jennys Inredning där Byarums Skafferi bjöd på provsmakning. Här ser ni dom två kvinnorna som är systrar och driver stället. Det gör dom fantastiskt bra med sina goda rena produkter. Klicka här för att läsa om systrarna i JP. Dom köper in frukt från andra lokala odlare och tillreder marmelader, siraper, sylt. Naturliga råvaror utan tillsatser. Klicka här för att komma in på deras facebook. Dom har fått högsta betyg med 5 stjärnor av 5 möjliga och det är jag inte förvånad över.                                                                                 


Min man har gjort iordning sina bilder själv så jag fixar bara till inlägget med hjälp av hans assistans. Jag är lite ledsen för att jag inte orkade följa med men dom är ute och har provsmakning på olika ställen så det är inte för sent.

 

 

 

Här har dom satt upp några av sina produkter bland annat het Tacosås, Fläderkapris mm. Min man är en stor älskare av deras Syltade Pumpa. Produkterna finns att köpa hos Jennys Inredning och många andra runtom i Småland. Deras produkter är väldigt dryga eftersom dom har så mycket smak   

 

               

 

Klicka här för att se deras kommande program

 

 

 

Jag har själv smakat av deras marmelader och har aldrig ätit nåt godare. Det är verkligen hög klass på dessa produkter. Min man köpte med sig rödbet och äpple marmelad och krusbärssylt. Krusbärssylten är jag jättespänd på eftersom jag gillar krusbär. 

 

 

 

 

Detta är Skafferiets lingonsirap som min man sa att man kan ta den istället för lingonsylt på gröt, smaksättare mm. Han tyckte den var supergod                                

 

 


Dom använde lingonsirapen som smaksättning till denna mumsbit som besökarna fick njuta av. Det är mjuk pepparkaka med grädde och sen lingonsirapen som en god smaksättare                   

 

 

 

En hel uppsättning av olika produkter som går att köpa från Byarums Skafferi.

 

Klicka här för att läsa lite mer om deras produkter. Klicka här för att komma in på deras hemsida för att se alla deras produkter. Nu önskar jag er en underbar och njutningsfull lördag      

Hittade en gammal popgrupp som heter just "Marmalade" som känns lite passande. Låten heter Lovin' Things. Kolla in den tidstypiska klädseln och stilen. Dom har varit aktiva sen 1969 och är så fortfarande. Fast dom hade mest framgång från 1968-1972, sen 2010 finns inga ursprungliga orginalmedlemmar kvar.

 

 

 

#Byarums #Systrar #Marmelader #Lingonsirap #Marmalade


Av Malin wiper - 25 november 2016 13:15

   


 


Jag mötte upp A-G på Gym Plus och därifrån gick vi över till Ritz Konditori för att njuta av en fikastund. Vi delade på en bagel men jag glömde fota för jag är inte i så bra form just nu efter både förkylning och ryggbesvär. Känner mig trött för sömnen har inte varit den bästa men det är skönt varje gång jag går ut och promenerar.


    


Såna här fina wienersemlor fanns även på 1970-talet då jag var kontorist på ett fackföreningskontor. Vi hade ett konditori inte långt från kontoret där vi köpte såna och vi i personalen behövde aldrig betala för varken kaffe eller kaffebröd. Det var väldigt generöst på den tiden och vi fick även jättegoda skinksmörgåsar som inhandlades på stans bästa ölhall. Såna ölställen finns inte längre men vilka smörgåsar dom gjorde. Dessa wienersemlor som Ritz har ser nästan snarlika ut som dom som fanns då och dom är säkert minst lika goda. 


    


Skylt utanför Selma Kläder. Jag köpte själv två nattlinnen


 


Här ser ni Ulrika som driver Selmas Kläder. Hon har själv på sig en sidenklänning som var jättesnygg och även går att köpa där.            


 


Utanför Selmas  kunde denna bedårande söta hund beskådas. Jag kom inte ihåg vilken ras det är utan bara att det var en hahund.          


 


Byarums Skafferi besöker Jennys Inredning mellan 14-18. I vanliga fall hade jag gått dit men jag orkar inte ta mig ner till centrum en gång till i dag tyvärr. Vi får se om min man åker ner en sväng. Klicka här för att läsa om Black Friday


  

Fina nya tomtar som kommit in. Jag fotade fler saker men dom får jag sätta in senare

 

Koola Kidz och flera andra är också med i Black Friday men jag orkade inte gå in överallt och jag har köpt julklappar och skickat iväg till dom barn som finns i släkten för rätt länge sen nu

 


 

 


Det var dimmigt och grått ute i dag och termometern stod på noll grader. Här ser ni vackra Magnisa Stuga där min man arbetat i flera år. Nu är han där några dagar i veckan ideéllt.

              


 

På en gångväg från centrums ena sida har dom satt upp en rund belysningsgrej på en pelare. Framför ser man nya gula huset   


    


Här vid järnvägen ser man verkligen hur dimmigt det är

 


En kort soft version av låten A Foggy Day med Tony Bennett       


      


#Ritz #Wienersemlor #Nattlinnen #Selmas #Hund #Jennys #Magnisa #Rund #Dimmigt  #Tony

 

Av Malin wiper - 25 november 2016 08:00Late November med Sandy Denny. Har aldrig hört talas om henne men dök på henne när jag skrev in "november" på Youtube. När jag kollade på wikipedia så såg jag att hon dog redan 1978 i en ålder av endast 31 år. Hon var en brittisk sångerska och var med i grupper som Strawbs, Fairport Convention och Fotheringay, och gjorde flera soloskivor. Dessutom medverkar hon på Led Zeppelins fjärde album (spår 3), där hon sjuger duett med Robert Plant. Det finns en låt kallad "A Tribute to Sandy Denny" som Philip Lynott sjungit.

 

                   

 

Den 17 april 1978 kollapsade Sandra Denny och föll i koma och fyra dagar senare dog hon på sjukhus. Hennes död torde vara resultatet av en traumatisk hjärnblödning orsakat av trubbigt föremål mot huvudet. Hon hade dessutom nyss fött ett barn så det känns väldigt tragiskt. 

 

         

 


Här framträder Sandy Denny med Fairport Convention med låten Knockin' on Heaven's Door. Hon har en personlig röst som tilltalar mig. Klicka här för att höra låten med Bob Dylan som även skrev låten.

 

 

Påfört i dag:

 

Jag kan än inte gå på gymmet med A-G men vi skall ändå träffas i dag över en fika efter att hon gjort sitt pass. Jag tar en promenad ner till centrum. Det var så länge sen vi träffades så nu när jag är lite bättre så får man göra slag i saken. Vi har Black Friday i en del av våra butiker i dag, även Verras Vardagsdesign  som finns på nätet. Rösten har kommit tillbaka men på kvällarna är jag rätt hes av mer hosta, men det går framåt så livsandarna är på väg igen. Värst är det att åka i bilen och att sitta för länge på stolar. Har fått säga återbud till Tandhygesnisten men ringer om ny tid till veckan. Det är en uppföljning på grund av att tandköttet inte såg bra ut på nån tand men jag fick en specialtandkräm och sköter tänderna bra så jag hoppas det blivit bättre.

 

                                         Have a sweet day

 

 

 

                                                    

 #Sandy #Kollapsade #Fairport #Rethostattacker #Magnisa #Black

Av Malin wiper - 24 november 2016 16:00

  

På en av mina promenader gick jag förbi vår terapibutik "Knuten" som nu har öppet från 8-16.   


  

Jag har handlat en del där under åren som gått men nu var det ett tag sen                      


  

Vilken fantasi att hänga upp en lina och lite julsaker såsom dukar och tomtar i klädnypor. Det såg så häftigt ut                              


 


I fönstret såg jag denna stränglöpare som jag föll för direkt. Den ligger nu på vardagsrumsbordet och kommer att vara ett snyggt ombyte i jul. Den är så snyggt och jämt vävd så jag blev imponerad. Jag blev lite nostalgisk för jag har själv arbetat inom arbetsterapi i nästan 7 år på 1980-talet. Då satt jag upp många stränglöpare i vävstolar. Nu skulle jag inte kunna fixa nåt sånt för då var jag som ett gummiband i kroppen och var under vävstolarna och fixade tramporna och hade inga besvär alls med kroppen. Dom sista åren på arbetsterapi så fick jag komponera vävnoter själv och det var kul att se ens eget mönster växa fram. Hade inte arbetsterapierna lagts ner så hade jag sluppit skola om mig.                


 


Så här blev det med adventsljusstaken på rumsbordet till löparen. Allt julpynt är inte klart än utan det får duga tills vidare. Vi har ytterligare en kartong på vinden som vi inte tagit ner än. Värmeljusskrinet som jag fått av Annelie står nu framme så vi kan byta värmeljus i våra lyktor mm. Härligt att ha allt samlat på ett ställe      

 

 


Dom har rätt många skyltfönster i butiken. Klicka här för att komma in och läsa om verksamheten               


 


Väskor i trämaterial som man kan lägga saker i och ge bort som present mm


      

Man får sina köpta saker i såna här fina påsar med jultryck. Jag blev så vänligt bemött men man måste ha kontanter för dom tar inte kort. Det finns massor av fina handjorda saker i butiken. Detta var bara ett litet axplock

 


Marco Carta med Jingle Bell Rock. Gillar raspet i hans röst. Han är en 31-årig sångare som föddes i Cagliari, Italien. Hittills har han sålt mer än 245.000 album och 60.000 singlar

 

Klicka här för att höra honom sjunga på Italienska. Klicka här för att läsa lite mer om Marco Carta     

 

      


#Knuten #Stränglöpare #Klädnypor #Stränglöpare #Tomtekaniner #Påsar #Marco

Av Malin wiper - 24 november 2016 10:00


 

Wow amazing


Lisa Ekdahl "Så mycket bättre" och jag är på samma nivå när det gäller vila för som jag skrivit förut i bloggen så är den underskattad. Tyvärr är samhället så förändrat så många fler får utmattningsdepressioner och det går ner i åldrarna. Jag har ju själv varit en högvarvare och tagit i för mycket på mina arbeten och försökt förändra, lägga till saker så hade jag inte lyssnat till kroppen efter arbetstid och vilat så hade jag varit utbränd mycket tidigare. Tyvärr så har arbetsmarknaden blivit mycket hårdare och man måste lära nytt hela tiden på grund av den tekniska utveckligen. Det hinns inte med att vila i samma utsträckning och speciellt för barnfamiljer där det går i 100 km/timme. Det märks ju skillnad eftersom så många går på gym och även Yoga för att varva ner och bli starkare både fysiskt och psykiskt. Ändå var min arbetssituation mycket bättre och hade jag inte varit en högvarvare så hade jag bara gjort det som krävdes av mig men jag kunde inte låta bli att engagera mig extra mycket.  

                                                                                                

 

Klicka här för att se vad jag skrev om vilans betydelse 2014. Klicka här för att se ett klipp ang vila och andning. Jag själv ser skillnaden när jag håller på med avslappning regelbundet och när jag inte gör så. 

 

 

Jag gillade verkligen Lisa Ekdahls dag i "Så mycket bättre" och blev glatt överraskad att hon tagit till sig Beppe Wolgers och hans "Godnattstund". När alla deltagare satt och låg på kuddar i gräset och stråkkvartetten kom in och spelade "Air" av Johann Sebastian Bach så fick jag själv gåshud och lugnet spred sig i kroppen. Det har blivit så att prestation och tävling har kommit i förgrunden men vi behöver en balans som varvar ner oss. Klicka här för att se ett avsnitt av Beppe Wolgers "Godnattstund". Klicka här för att se Cornelis Vreeswijkt ta över Beppes Godnattstund. Lisas dag var väldigt behaglig och vilsam       


         

 

Klicka här för att höra min favorit-violinist David Garrett spela Air av Bach

 

 

   

 

 

 #Lisa #Vila #Beppe #Johann #David

Av Malin wiper - 23 november 2016 14:45

                         


  

Flaskan till vänster köpte vi förra året på Acleja, och den står på vårt barbord och lyser upp. Flaskan till höger köpte vi när jag tog bilderna till detta inlägg. Den kommer att stå i vardagsrumsfönstret i jul.         

 

 

 

Med min mans hjälp så fick vi fram julsakerna i vardagsrumsfönstret i förrgår. Flaskan med tjusslingan fick stå till vänster, det ser  mycket bättre ut i verkligheten än jag fick fram på bilden.   

 

 

 

Det finns även jättettehäftiga burkar med ljusslinga i.           

 

 

 

Kolla in vilken fint pyntat hjärta.  

 

   


Denna röda sköna jullykta finns i olika storlekar                      

 

 

En korg kommer lastad

 

  


Snökänsla

 

                                                                          

 

 

 

Varför inte lite frukt på väggen i en läcker korg

 

 

 

Sammetskänsla 

 

 

 

Rött möter passande vas

 

     


Lååååånga tomtar i två storlekar                

 

 

 

 fina kransar utanför Aclejas ingång 

          


                                         

#Acleja #Flaskan #Julsakerna #Burkar #Hjärta #Jullykta #Korg #Snökänsla #Sammetskänsla #Vas #Tomtar 

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Klappafton Hallstahammar 19/12 17.00

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Haga Vintage Bernshammar

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8 9
10
11 12 13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2016 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se