Öppen Ridå

Alla inlägg under maj 2016

Av Malin wiper - 10 maj 2016 09:15


  

I går var jag till Munhålan och min Tandhygienist Myrna Henriksson. Hennes klinik ligger på torget i Skillingaryd  och där finns även en tandläkare som jag varit till en gång. 


  

I denna fina lila stol fick jag ligga och såna är ju så bekväma och ergonomiska så det är enda gången jag kan ligga på rygg en längre stund sen jag fick detta med ländryggen. Hon gick igenom hela munnen och sa att jag var en bra tandborstare och skötte mig perfekt..  , sånt blir man glad av. Det var mycket bättre denna gång utom på ett ställe längst bak i nedre tandraden men det var ingen katastrof utan bättre än förra gången i alla fall. Det var en liten blödningsrisk där så jag skall borsta med en speciell tandkräm.     


  

Det är denna tandkräm som jag skall använda upp hela tuben av. Den är mer bakteriedödande och heter Sunstar G.U.M Paroex. När jag borstade tänderna på kvällen så blev jag glad för den smakade inte alls illa men den gjorde att salivproduktionen blev större, jag som redan har bra salivproduktion. Fast det är bara en bagatell för jag får spotta lite mer ett tag efter att jag borstat tänderna. Det kommer nog att gå bra och jag har sån tur att jag har ett otroligt bra läkkött.  

 

   

För det mesta använder jag eltandborsten jag köpt hos henne, den har varit jättebra. Det är endast då jag glömt att ladda tandborsten som det blir en sån här vanlig tandborste

 

  

Jag har ingen tandläkarskräck men det finns många som har det och det är ingen höjdare. Alla har vi våra fasor och för mig är det att åka in i en magnetröntgen så jag vet hur det känns. Jag har sån klaustrofobi  och den har jag utmanat många gånger genom att tvinga in mig i en hiss trots att jag varit skräckslagen. Har även fastnat i några hissar och det var ingen höjdare. Jag går hellre 10 våningar upp än åker hiss men nu är det ingen sak för efter att jag gått på gåbandet några månader så har jag bättre flås. I går gick jag upp på vinden och hämtade lite mer sommarkläder och blev otroligt förvånad när det gick så lätt och jag var inte alls anfådd som jag varit förut av att gå i trappor.

 

    


   

Så var behandlingen över och Myrna skriver ut räkningen.  Hon är så skicklig och noga så man känner sig så ren och fräsch i munnen efterråt. Dessutom har hon en sån härlig humor så det är ett nöje att gå dit. Jag har gått hos henne många år nu och är supernöjd och har bara haft ett litet hål sen dess men då finns ju en superbra tandkläkare där också.  


  

Utanför på torget blommar det så det knakar och lyser av färger. 

 

I dag skall det dras 2 lotter i min utlottning här på bloggen. Det blir lite senare i dag för jag har lite att pyssla med innan.



  Nu önskar jag er kära läsare en jättefin dag i sommarvärmen
  



 #Skillingaryd #Munhålan  #Myrna

Av Malin wiper - 9 maj 2016 19:00


Vi var och åt på Spis Restaurang för ett tag sen men jag har inte hunnit med att skriva om allt vi gjort så nu blev inlägget klart. Det är så skönt ibland att bara sätta sig till bord och bli serverad och bara njuta av god mat av fina råvaror som man får sig till livs hos dom.

 



Salladen som man kan ta lite före maten är otroligt fräsch och god. Dressingen som man får till går inte heller av för hackor             


    

Min man tog baconinlindad korv med mos och en underbart god sås         


  

Jag valde det vegetariska alternativet i form av creps som hade en gudomligt god champinjonfyllning mm. Det var så mycket så jag fick inte i mig allt utan åt det som gick ner.       


  

Virkat skådebröd på beställningsdisken.  

         

   

Efter maten får man alltid kaffe och en god hembakt kaka till           


  

Kalorifria godsaker på rad


  

Nån vecka senare så beställde vi mat därifrån i form av kotlettrad med underbart god potatis, grönsaker och sås. Vi var inte i form att laga mat den dan så det känns bra att det finns ett fint ställe att ta hem ifrån också.         


 


På söndag med Agneta Fältskog & Christian Ulvaeus. En klassiker som har sjungits in av många artister

 

 

 

#Spis #Salladen #Baconlindad #Creps #Kotlettrad #Agneta

Av Malin wiper - 9 maj 2016 12:15

  

I lördags hade min styling kommit som jag beställt hos Salong Hon & Han Frisör Interiör. Märket är Bamboo, nu har dom bytt förpackning så den till vänster gäller inte längre utan nu är stylingen i tubform och det tycker jag är jättebra för när hälften var kvar i flaskan så blev det lite stopp. Denna styling är fri från parabener, sulfates, phthalates & synthetic color

 

   

Jag ville fota deras fina väskor för saxar mm. Evelina höll upp väskan för mig

 

Vad passar väl inte bättre än en låt med Scissor Sistersn när vi är inte på ämnet saxar. Det är inte den bästa låten men men det förekommer många saxar i klippet...  därför tog jag den. Klicka här för att höra en låt som är mer bekant som jag haft inne förut

 

   

För ett tag sen gick jag in för att fota igen på fd Jonssons Konditori som kommer att bli en sushibar så småningom. Nu har dom hunnit lite längre och jag antar att all el är inkopplad och dom har fixat med väggarna och spacklat. Jag fick med killarna som arbetade där just då på bild   

 

   

Jag trodde dom skulle öppna 1 maj men jag kan inte hitta nåt datum för öppnandet någonstans. A-G hade sett 26 maj så jag antar att det blir då  

 

    

 

 

#Salong #Jonssons #Sushi


Av Malin wiper - 9 maj 2016 07:00

  

Så här ser det ut bakom vår rumssoffa just nu för i går rensade vi bort saker från både balkongen och sovrummet. Pinnsoffan hade vi förra året ute på balkongen men nu skall vi bara ha två stolar där för vi sitter så sällan på balkongen. Syrran tipsade oss om att sälja pinnsoffan för det är många just nu som är ute efter just såna. Vi hade klätt om den in ett grått lite lurvigt tyg men det hade blivit förstört så vi drog loss det och nu är det röd galon. Man kan ha saker i sofflocket och det är praktiskt. Vi hade denna soffa i halldelen i förra lägenheten där vi hängde av oss ytterkläderna. Dom blåmålade stolarna skall tillbaka till second hand.

 

                                                             

     

           

Klickbilder på hur soffan såg ut i vår förra hall. Det var som tre hallar i ett. Det var en lägenhet jag aldrig glömmer för den var så annorlunda. Vi började flytta in i vår förra lägenhet i december 2011 efter att ha bott i eget hus 12 år. 

 

   

Så här lite skall vi ha på balkongen i år och på andra sidan har vi tagit bort en hylla vi haft där med saker på men det funkar inte eftersom det regnar in på balkongen och då är det bäst med plåtmöbler. Nu skall vi bara köpa blommor till väggkrukorna och den på bordet. Vi har snygga fyrkantiga dynor till dessa stolar men jag har inte hittat dom än, stolarna köpte vi på rea hos IKEA för några år sedan . Det är ingen lyx precis men vi lägger inte ner nån enérgi på balkongen av olika skäl. Det kan ändå vara skönt att kunna gå ut och ta en fika på morgon och kväll                 

 

   

Fick nu användning av Fjärilstyngderna jag fick av min bloggläsare/vän Lena. Det blev jättesnyggt också.    

 

   

Vi har nu tagit en första fika på balkongen och det blev kaffe och kex med ost och tomat

     

 

I dag skall A-G och jag till Gym Plus igen för gympass 59 och sen skall jag till Tandhygenisten (Munhålan). Jag var till henne för 3 månader sen och det mesta såg bra ut men jag hade lite djupa fickor baktill så jag har fått behandla hemma med en slags gelé som jag lagt på under nätterna. Hoppas det ser bättre ut nu. Ha nu en skön början på veckan..  

 

 

 

 

#Pinnsoffan #Balkongen #Blomkruka #Tandhygenisten

 

Av Malin wiper - 8 maj 2016 10:15

 


Ja då var det söndag igen och helgen gick med stormfart. Vi har bara tagit det lugnt och njutit av naturen och medhavd fika. I dag skall vi göra iordning lite på balkongen genom att ta bort en soffa vi har där som stod i vår förra hall. Balkongen är så smal så vi använder våra balkongstolar istället. Jag har köpt en rutig duk på second hand som jag skall lägga på bordet och sen hänga Lenas fjärilshängen där så inte duken blåser av. Det skall ju bli en solig vecka med upp till 26 grader varmt. Jag tål värmen bättre nu men gillar ändå inte när det blir för varmt 

 

   

Min man på väg till bordet vi satt vid när vi fikade ute vid Vätterstranden. Nästa gång åker vi till en badstrand så vi får lite variation.     


  

Dessa stolar "Kinnarps" har vi köpt på second hand och vi har varit nöjda med dom men tyvärr tar dom upp så mycket plats för vår säng är så bred och vi har nog lite för mycket möbler i sovrummet. Jag måste ju ha detta bord för att både för datorn och sen symaskinen. Om vi får möjligheten att flytta så gör vi oss av med sängen och köper en 140 cm bred istället. Vi har kollat efter lite smäckrare stolar som inte tar lika mycket plats men ändå är lika bekväma.   

 

   

I lördags fick vi tag på två lite lättare och mindre stolar på Sam Hjälp. Dom  kommer från Mod art design och är en konferensstol. Vi fick betala 100 kr/st för stolarna. Klicka här för att se samma stol men i svart och träfärg på en auktionssajt, där det står att marknadsvärdet för stolen är 900 kr. Klicka här för att komma in på en sajt där vår röda stol säljs för 780 kr. Fast våra har vitmålade områden. Dom är så läckra i sin eleganta design och jag sitter ännu bättre på dessa stolar. Det fanns 3 st men vi köpte tyvärr bara två så vi skall åka tillbaka och köpa den tredje om den finns kvar.  Skulle vi dessutom få tag på en fjärde till bra pris så kan man även ha dom runt ett köksbord eller vardagsrumsbord.          

 

 

Nu önskar jag er alla en underbar dag. I går då vi var ute på äventyr så var det fullsmockat med folk även på badstränderna i centrum (Vätterstranden) och det var full rulle på utomhusaktiviteter. Min man och jag ligger inte på nån badstrand och bränner oss längre utan vi nöjer oss med att sitta där och fika medans vi njuter av vatten och natur. Fast om vi skulle åka förbi nån öde badstrand så sitter det ju inte fel med ett dopp, men först måste jag köpa en baddräkt, min man har flera par badbyxor redan   

 

 

 

#Sam #Stolar #Mod

Av Malin wiper - 7 maj 2016 18:00


    


Min man och jag ville bara ta det lugnt i dag så vi åkte inte till ställen där det var för mycket folk utan satt ute och myste på olika ställen vid vattendrag. Jag har länge varit ute efter en solhatt eller tuff keps men inte hittat nåt jag passar i. Nu fick jag äntligen tag på en solhatt som kändes bra och den hittade jag på Åhléns för 145 kr.


  

Naturligtvis skulle min man spexa lite och tog på sig en "Garboliknande" hatt...  


  

Nu hänger min hatt bland småväskorna i sovrummet. Den kommer att bli väl använd för vi brukar åka ut på badstränder och sitta och mysa. Väskan längst fram på bilden som är rosa och grå har jag fått av min man i present, och den är köpt på City Skor, en finväska för härliga sommarkvällar

 

 

Vi åkte sen till en liten småbåtshamn där vi intog lite fika       

 

   

Snygg "retro" solstol på Erikshjälpen. Såna såg man mycket av på badstränder när jag växte upp. Numera så kommer man ner i en sån stol men kommer aldrig upp utan man får tillkalla en lyftkran...  


  

Sån här fin utsikt har man på det stället. Jag tog massor av bilder men ljuset förstörde hälften


   

Sen hade vi en cyklist framför oss. Enligt Smålands Jenny kan det vara nåt em i Huskvarnabergen

 

  


Hoppas ni har en fin dag kära läsare och njuter av sommarvärmen som verkar ha kommit för att stanna ett tag i alla fall. Ha nu en skön kväll vad ni än skall hitta på.  

 

Greg Brown med No Place Away. Greg Brown föddes 1949 i Fairfield, Iowa. Han är en amerikansk folksångare, gitarrist och låtskrivare. 1981 startade hen skivbolaget Red House Records med syftet att publicera sin egen musik.

 

 



#Solhatt #Spexa #Utsikt #Cyklist #Greg

Av Malin wiper - 7 maj 2016 13:00



    

Den 14 oktober 2013 köpte vi denna fina stol för endast 75 kr På Sam Hjälp. Klicka här för att komma in på inlägget jag skrev då. Jag förstod att det var en fin stol och tyget på denna stol är lite mer lyxigt än såna jag sett förut

 

Kommentar från Rolf Jansson:

 

Nu har jag fått en jättefin kommentar från Rolf Jansson Som har skrivit en bok om just Klaessons Möbler i Fjugesta som tillverkat denna stol som är designad av Jack Ränge som var arkitekt vid Klaessons från mitten av 1950-talet till 1990-talet. Stolen har nr 250 som tillverkningsserie. Detta är en av Klaessns paradstolar, ett verkligt hantverk. Hittar man såna stolar på nätet så kostar dom inte 75 kr utan från 500-1000 kr. Stolen har också gjorts till ett lyxhotell i Irak.Stolen fanns i flottaste kongresshallen. Kommentar från Rolf Jansson

 

                        Seven Oaks

 

Vi hade själva stolen i vårt sovrum i förra lägenheten där den passade jättefin in men när vi flyttade så så var den lite för stor för vårt nya sovrum så vi gav bort stolen till en jättegullig tjej som har den på en plats i sin lägenhet där den passar ypperligt in. Klicka här för att läsa om Aron Klaesson som tillverkade sin första möbel 1886

 

     

Rolf Jansson är Journalist och författare, han  har skrivit boken Stil och Kvalitet när Klaessons möblerade världen. Klicka här för att komma in på en sida och läsa om Rolf Jansson och hans bok. Boken tog snabbt slut men kommer som nyutgåva 1 juni.

 

Hittade ett klipp där Journalisten och författaren Rolf Jansson pratar om sin bok för en publik. Tänk att en kommentar kan bli ett helt inlägg..  

 


 

Karmstolar från Klaessons Möbler AB. Klicka här för att se vart jag hittade bilden        




#Stol #Sam #Rolf #Klaesson #Fjugesta #Jack #Stil

Av Malin wiper - 7 maj 2016 07:00

    

God morgon!. Hoppas ni haft en sömnrik natt och att ni har en underbar lördag att se fram emot. Nu har min buddha kommit med paket som jag köpte hos Jennys Inredning här i Vaggeryd. En serie av saker hos henne måste man beställa och jag kände för en buddha som jag skall använda mig av när jag sitter och slappnar av till lugn musik en stund på morgon och kväll. I fatet ligger även lite stenar där två av dom är lite större och har texten "friends" och "hope". Det går även att sätta en liten glasvas i mitten med nån fin liten sommarblomma.  


  

Det finns många sorters "Buddha" hos Jennys att välja på. Bland annat denna

 

   

Eller varför inte en sån här hel uppsättning på nån bänk eller hylla 

 

 

Maharishi Mahesh Yogi 


I början av 1970-talet gick jag på en introduktion till trancendental meditation det är en form av meditation som redan 1958 introducerades för allmänheten av vishetsläraren Maharishi Mahesh Yogi han dog 2008 90 år gammal. Där fick jag även ett mantra som är personligt för mig och det ordet har jag aldrig glömt. Mediterade till och från några år men sen rann det ut i sanden men ibland har jag genom åren använt mig av metoden eftersom man går ner i varv. Numera finns så många olika varianter av meditation men då var det trancendental meditation som gällde

                 

 

TM-rörelsen fick stor uppmärksamhet på 1960-talet då medlemmarna i popgruppen The Beatles blev intresserade av Maharishis lära, vilket ledde till att rörelsen växte snabbt i västvärlden. Enligt egna uppgifter har totalt sex miljoner personer lärt sig TM-tekniken, varav 80 000 i Sverige, där rörelsen varit verksam sedan 1960. 

 


    


    ਨੂੰ ਇੱਕ ਜਾਦੂਈ ਦਾ ਦਿਨ ਹੈ = betyder ha en magisk dag på Indiska

 

 

 


#Buddha #Jennys #Trancendental #Yogi #Beatles

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11
12
13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24
25
26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards