Öppen Ridå

Alla inlägg under april 2016

Av Malin wiper - 16 april 2016 10:30



 


Min man köpte denna "Kylande platta" (Targus Lap Chill Mat) på second hand till mig för endast 35 kr. Såna kostade 400 kr förut men nu kan man få en för 229 på Media Markt. Mr T gjorde verkligen ett fynd. Jag har min laptop stående på plattan och den har USB-strömförsörjning för att kyla ner laptopen och även mig, så det är en "Cool grej"..  .  Jag har testat några dagar och datorn blir inte lika varm längre så det funkar verkligen.  

 

   

Han hittade även ett helt nytt badlakan till mig för 25 kr med bokstäver som blir en text: Beach babe..  . Annars brukar vi inte köpa sånt på second hand men ibland dyker man på helt nya badlakan och då funkar det      

 

 

 

När jag såg denna duk som var helt intakt så blev jag så nostalgisk för mönstret känns så bekant. Det känns som mina föräldrar haft liknande duk. Kunde inte låta bli att köpa den till rumsbordet och den kostade 20 kr, känns lite 1960-talsretro    

 

 

 

     


Vi vaknade inte förrens 09.00 i dag så jag antar vi behövde sömnen. I går åkte vi ut lite efter min mans uppdrag men efter ett tag började det regna och blåsa kallt så man ville helst slippa gå ur bilen. I dag 15.00 skall vi till Fenix på en "Minifestival". Vi har  en "Kulturhelg" i Vaggeryd som pågår just nu.

 

 

                楽しい一日を過ごします= betyder ha en njutningsfull dag på Japanska             

               

 


#Kylande #Media #Badlakan #Duk

Av Malin wiper - 15 april 2016 19:00


 

  

I dag har jag köpt Året Runt nr 16 eftersom min bloggvän/vän Skrivmoster är med i ett reportage. Hon har haft en brevvän i 50 år, en riktig "solskenshistoria". Skrivmoster och hennes brevvän är i samma ålder och träffades första gången i verkligheten på midsommardagen 1970. Dom fann varandra direkt genom brevskrivningen, deras män har samma namn och dom fick båda, två söner så det finns många likheter. Dom har även varit en stor tröst för varandra när det hänt tråkiga saker i livet.

 

     

Jag har själv haft en del brevvänner när jag var ung och var väldigt förtjust i brevpapper som fanns mycket att välja av på den tiden. Tyvärr har jag inte haft nån brevvän så länge som Skrivmoster.

 

 

Här ser ni dom två kvinnorna, till vänster "Skrivmoster" och till höger Britt. Kan varmt rekommendera att läsa det fina och intressanta reportaget i Året Runt nr 16.

 

   

Dom flesta brevpappren låg så här i en mapp med kuvert på sidorna och brevpapper i mitten

 

        

Klickbilder på lite olika brevpapper. Dom förändrades genom åren och på 1970-talet blev dom rätt färgstarka.

 

   

 

Grattis Skrivmoster och Britt till era 50 år som brevvänner..  

                         

 


The Box Tops med The Letter. Den passar in i den tidseran. The Box Tops var en amerikansk popgrupp som bildades i Memphis, Tennessee 1966. Medlemmarna i gruppen var unga kompisar som knappt hade studerat klart. Dom var aktiva under olika perioder från 1967-2010 

 

 



#Året #Skrivmoster #Brevvänner #Box

   

Av Malin wiper - 15 april 2016 14:00

  

Häromdan såg jag Sandras läckra cykel utanför hennes frisering Salong Hon & Han Frisör Interiör. Istället för en vanlig cykelkorg så hade hon en jätteläcker vit lite skavd låda och det var lite annorlunda. Hennes cykel är lite "flower power" i ny tappning. Tyvärr sken solen starkt på cykeln så jag kunde bara ta ett detaljfoto på lådan.

 

     

Klickbilder på cykeln från 24 mars 2015


  

Jag var på väg in dit för att köpa dessa produkter till håret som jag inte kan vara utan, Det är styling och hårspray av märket Bamboo. Det är rätt dyrt men räcker väldigt länge och det är detta jag tål bäst och det är nästan luktfritt. Spray har jag inte varje dag men lite då och då.

     

 

Deras produkter är fria från parabener och annat skräp. Innan jag hittade denna produkt så köpte jag på mig en hel del som jag sen inte kunde ha på grund av lukt eller allérgi. Det blir dyrare än att köpa nåt som är lite dyrare och man kan använda och även må bra av.

 

   

Sandra hade ett sånt läckert armband som såg ut lite som kraftigt blixtlås 

 

Min man tog en semesterdag i dag för vi hade planer men dom grusades så vi får åka nästa helg istället. Han har lite semesterdagar kvar sen förra året så det är ändå bra att han tar ut dom.  När jag skriver detta så är klockan 08.43 och det ser ut att skina upp ute så dan blir nog fin. 

 


Queen Med Bicycle Race 

                

 

 

#Salong #Bamboo #Styling #Hårspray #Parabener #Queen

 

 

Av Malin wiper - 15 april 2016 08:51



 

Fotokonst Mattias Bokinge



Just nu har vi kulturhelg i Vaggeryd. I morgon lördag 15.00 skall min man och jag på en Minifestival på "Fenix" där visas bilder och man får vissång sig till livs. Vissångaren Jonathan Granefelt står för sången och konstnären Mattias Bokinge tar med oss till ett Småland som de flesta har glömt bort. Då fanns det troll i bergen och fiolskpel vid vattendragen. Text lånad från Bokinges fb

 

         

        Best animations 

 

 



Jonathan Granefelt med Lantspöket

 

            

      Best animations

 

 

 

                       

 

 

 

#Kulturhelg #Fenix #Bokinge #Jonathan

 

Av Malin wiper - 14 april 2016 18:00

 



Då är det snart dags för vår nya inredningsbutik att slå upp sina portar. Namnet är "Jennys Inredning" och invigningen sker tisdag 26 april 10.00 Vad vi har väntat på att nåt sånt skall hända för jag tror jag talar för alla att vi saknat en inredningsbutik sen Mimmis Magasin och Gretas Butik la ner. Det har verkligen känts tomt men nu blir det lite nytändning. Jenny Boman är kvinnan som skall driva butiken. Klicka här för att läsa i JP en artikel om henne

 

 

 

          

            


 


Så här ser det ut utanför butiken, man ser inte nåt genom rutorna så det får bli en överraskning.

 

 

                                         

  



 


Klicka här för att komma in på deras facebook

 

     

                



#Jennys #Vaggeryd
     

Av Malin wiper - 14 april 2016 12:30



 



Jag och A-G har varit till Gym Plus på morgonen och avverkat träningspass 48 så snart har vi gått 50 gånger och det skall firas.  . I dag var första gången vi kom först dit så det var lite mörkt därinne. Vi letade ett bra tag efter lysknappen och till slut fann vi den. Allt gick bra och när vi satt på bollen för att göra våra övningar så visade A-G några övningar som hon har genom en annan träning hon går på. Hon har visat två förut men nu hade hon några till som var jättebra. Sen gör vi ryggövningar på bollen och det känns också jättebra.

 

       

Gym ball 

       


 


Selmas kläder ligger intill gymmet så när vi kom ut efter gympasset så höll Ulrika på att rulla ut en stång med kläder som var nedsatta med 50%. Jag köpte en vit jumper med snyggt sobert tryck frampå som kostat 199 kr som jag nu fick för en hundring                                                

 

 

 

A-G och jag kunde då inte låta bli att gå in i butiken och här ser ni Ulrika som driver butike med en elev. Fina tjejer

 

                                                        


 


A-G visade upp en ensemble med top och sjal som hon gillade, jättesnyggt

 

     

 

     

Klickbilder. Nr 3 Schenker packar ut från bilen. Full fart på torget

 

 

 

Efter detta så promenerade vi upp till ICA och dess spelbutik för att skrapa fram några miljoner..  på triss men det blev inget denna gång heller, men vi ger oss inte.

 

 

Tradera

 

 


  #Gym #Selma #Spelbutik

Av Malin wiper - 14 april 2016 07:24

  

Då var det torsdag igen och snart helg, hur fort går inte en vecka?. Vädret är lite disigt och i går var det väldigt tryckande så jag trodde det skulle bli regn men det kom av sig. Nu är det dags för Gym Plus igen för ett träningspass och det känns helt rätt och jag har sovit lite bättre i natt så jag känner mig utvilad.

 

                     

 

 

Jag satt mig framför tv:n för att kolla på nyheterna och blev helt ställd. Dom visade sprängda delar av nåt som såg ut som kulturskatter i Rom och en reporter pratade allvarligt så jag trodde hela Rom låg i spillror. Så var det inte men man vet inte vad som nästa mål blir. Förra gången då dom pratade om klädkedjornas utnyttjande av billig arbetskraft i andra länder så bojkottade jag och många andra både H & M och en del andra klädkedjor. Det har tydligen gått i glömska hos politikerna och nu tas det upp igen, det har blivit ännu värre för dessa sömmerskor, dom har bara 7 kr/timme i lön och det blir bara sämre. Vi är alla människor på jorden och varför skall vissa jobba ihjäl sig och leva på spillror?. En del av människoarten är livsfarliga och det är dom som får den största makten. 

 

   

En modell-motorbåt jag såg på Bra & Begagnat. Den ser så liten ut på bilden, den var rätt lång så vinkeln blev fel

 

   

Sen såg jag denna färja i porslin på Röda Korset i Jönköping. Överdelen är ett lock så man kan lägga saker i båten. Nu var det många år sedan jag åkte med färja, sist reste vi med ett grannpar till Åland från Stockholm 2007 då jag nyss fått en ny höftled och gick med en krycka och började ta mig fram lättare. Detta är nog nån slags reklambåt som delats ut.               

 


Bryan Ferry med Let's stick together

 

  

Hoppas ni får en behaglig resa genom dagen. Sköt om er kära läsare.

 

 

 

#Gym #Rom #Sömmerskor #Motorbåt #Färja

 

Av Malin wiper - 13 april 2016 19:00

  

I dag åkte vi iväg till Jönköping ett ärende och på vägen såg vi denna "Minions" skapad av bildäck, lite färg och fjädrar. Fantasifullt till tusen, åker man lite småvägar så upptäcker man en hel del.                               

 

   

Ibland dyker hus upp precis vid vägkanten, det är charmigt

 

 

Pugh Rogefeldt med Kärlekens träd. Jag tror att sångerskan som sjunger med honom är Maritza Horn , mamma till Melissa Horn

 

 

 

   

Numera ser man inte bara vita sockerbitar på fälten utan många olika färger, det blir en snygg färgklick som piggar upp.

 

   

Här har vi hamnat på Sam Hjälp för att kolla om "fågelbadet" som jag såg sist fanns kvar. Tyvärr var det sålt så jag ångrar att jag inte köpte det när vi var dit i lördags. Klicka här för att se hur det såg ut. Jag har aldrig förut dykt på ett fågelbad på second hand. På bilden en fikaplats på Sam Hjälp om man inte vill sitta i dom vanliga cafémöblerna. Jag sitter helst i stol numera sen ländryggen blivit känslig

 

   

Hittade ytterligare några gamla grytlappar som jag fotade på kul. Vet inte vad detta är för virkning, en snygg effekt och tjocare än andra jag sett av lite äldre modell. Riktiga 1970-talsfärger

 

   

Likadana men andra färger. Det har blivit mycket skrivande om second hand på sista tiden men det går lite i perioder.



#Minions #Traktor #Hus #Pugh #Grytlappar #Talesätt

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2016 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards